• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

هیات لبنانی برای دور جدید مذاکرات با اسرائیل وارد واشینگتن شد

۲ تیر ۱۴۰۵، ۱۴:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری لبنان گزارش داد هیات لبنانی برای دور جدید مذاکرات با اسرائیل با میانجی‌گری آمریکا وارد واشینگتن شده است.

هیات لبنان به ریاست ندا معوض، سفیر این کشور، و هیأت اسرائیل به ریاست یحیئل لایتر، سفیر اسرائیل، در این مذاکرات حضور دارند.

مقام‌های آمریکایی نیز در این گفت‌وگوها شرکت کرده‌اند.

Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

ایران ۰-۰ بلژیک؛ مساوی باورنکردی تیم ملی در دومین بازی جام جهانی
۱

ایران ۰-۰ بلژیک؛ مساوی باورنکردی تیم ملی در دومین بازی جام جهانی

۲

نیمه دوم بازی فرانسه-عراق به‌دلیل شرایط جوی دست‌کم ۶۰ دقیقه به تاخیر افتاد

۳

تمجید شکیرا از مسی: برای خیلی‌ها الگویی، به درخشیدن ادامه بده!

۴

مصر ۳-۱ نیوزیلند؛ کامبک مصر با درخشش صلاح کامل شد

۵

بازتاب جهانی برافراشتن پرچم شیروخورشید؛ ورزشگاه لس‌آنجلس صحنه اعتراض علیه حکومت

انتخاب سردبیر

  • خشخاش برای معاش؛ روایت یک تغییر در اقتصاد روستا
    اختصاصی

    خشخاش برای معاش؛ روایت یک تغییر در اقتصاد روستا

  • نان در کمتر از یک سال تا ۱۰۰ درصد گران شد

    نان در کمتر از یک سال تا ۱۰۰ درصد گران شد

  • از معافیت نفتی تا لبنان؛ چرا مذاکرات تهران و واشینگتن، اسرائیل را نگران کرده است؟
    تحلیل

    از معافیت نفتی تا لبنان؛ چرا مذاکرات تهران و واشینگتن، اسرائیل را نگران کرده است؟

  • روان‌شناسی رابطه جامعه با نمادهای ملی در بحران‌های سیاسی و اجتماعی
    تحلیل

    روان‌شناسی رابطه جامعه با نمادهای ملی در بحران‌های سیاسی و اجتماعی

  • بررسی عملکرد ماهانه غول‌های صنعت؛ پایان جنگ نظامی و نشانه‌های سقوط صنعتی در ایران

    بررسی عملکرد ماهانه غول‌های صنعت؛ پایان جنگ نظامی و نشانه‌های سقوط صنعتی در ایران

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

فرصت‌های اقتصادی در سایه میانجی‌گری؛ آیا پاکستان از مشکلات ساختاری عبور می‌کند؟

۲ تیر ۱۴۰۵، ۱۳:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)
فرصت‌های اقتصادی در سایه میانجی‌گری؛ آیا پاکستان از مشکلات ساختاری عبور می‌کند؟
100%

خبرگزاری رویترز گزارش داد میانجی‌گری پاکستان میان تهران و واشینگتن می‌تواند منافعی اقتصادی برای این کشور به همراه داشته باشد. با این حال، تحلیلگران معتقدند این دستاوردها نمی‌توانند به تنهایی مشکلات ساختاری عمیق اقتصاد پاکستان را برطرف کنند.

رویترز سه‌شنبه دوم تیر نوشت نقش‌آفرینی چشمگیر در روند مذاکرات، وجهه پاکستان را بهبود بخشیده است و این کشور ۲۵۰ میلیون نفری اکنون فرصت دارد از این سرمایه سیاسی برای کسب منافع اقتصادی بهره ببرد؛ آن هم در شرایطی که اقتصاد پاکستان طی دهه‌های گذشته با چرخه‌های مکرر رونق و رکود دست‌به‌گریبان بوده است.

با این حال، تحلیلگران بر این باورند که این دستاوردها به‌سختی قادر خواهند بود مشکلات ریشه‌دار اقتصاد پاکستان، از جمله نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی، پایه مالیاتی ضعیف و وابستگی به بسته‌های حمایتی صندوق بین‌المللی پول را برطرف کنند.

به گزارش رویترز، پاکستان برای سال مالی آینده هدف‌گذاری کرده است که رشد اقتصادی خود را به چهار درصد و نرخ تورم را به ۸.۲ درصد برساند.

این در حالی است که رشد اقتصادی پیش‌بینی شده برای سال مالی ۲۰۲۶ که ماه ژوئن به پایان می‌رسد، ۳.۷ درصد و میانگین تورم در دوره ژوییه تا می سال مالی جاری، ۶.۷ درصد بوده است.

خرم شهزاد، مشاور وزیر دارایی پاکستان، گفت: «کشوری که بتواند در داخل مرزهای خود ثبات ایجاد کند و هم‌زمان به پیشبرد ثبات در خارج از مرزهایش کمک کند، به مقصدی معتبرتر برای سرمایه‌گذاری تبدیل می‌شود.»

او افزود ترکیب یک راهبرد اقتصادی مبتنی بر رشد با تصویری مثبت از پاکستان به‌عنوان حامی صلح و ثبات می‌تواند زمینه جذب سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی مانند نیروی انسانی، زیرساخت‌ها، فناوری و سایر بخش‌های پیشران رشد اقتصادی را فراهم کند.

در هفته‌های اخیر، مقام‌های جمهوری اسلامی بارها از نقش میانجی‌های منطقه‌ای، به‌ویژه اسلام‌آباد، در پیشبرد مذاکرات تهران و واشینگتن قدردانی کرده‌اند.

مسعود پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی، دوم تیر پیش از عزیمت به پاکستان گفت دغدغه اسلام‌آباد «برای به سرانجام رسیدن توافق و برقراری صلح در منطقه بیش از دغدغه ما بود».

او تاکید کرد پاکستان در «پیگیری حق و حقوق ملت ایران» و نهایی‌شدن یادداشت تفاهم میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده «نقشی بی‌بدیل» ایفا کرد.

100%

ظرفیت‌های اقتصادی پاکستان

به گزارش رویترز، بسیاری از تحلیلگران معتقدند پاکستان ممکن است در ازای تحرکات دیپلماتیک اخیر، از حمایت‌ها یا امتیازاتی از سوی ایالات متحده برخوردار شود. با این حال، تاکنون نشانه روشنی در خصوص تحقق این دستاوردهای احتمالی مشاهده نشده است.

الکس وطن‌خواه، پژوهشگر ارشد و مدیر برنامه ایران در «موسسه خاورمیانه»، گفت یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پاکستان از تحولات اخیر، افزایش ظرفیت این کشور برای ادغام و ایفای نقش پررنگ‌تر در ساختارهای اقتصادی و سیاسی خاورمیانه است.

به گفته او، این روند می‌تواند در آینده به شکل‌گیری همکاری‌های اقتصادی گسترده‌تر با کشورهای منطقه، از جمله در حوزه دفاعی، منجر شود.

مفتاح اسماعیل، وزیر پیشین دارایی پاکستان، نیز بر این باور است که کاهش تحریم‌های جمهوری اسلامی می‌تواند زمینه‌ساز گسترش چشمگیر مبادلات تجاری میان دو طرف، به‌ویژه از طریق مرز زمینی بلوچستان، شود.

۱۷ خرداد، اسکندر مومنی، وزیر کشور، در دیدار با همتای پاکستانی خود گفت هدف‌گذاری افزایش حجم تجارت دو طرف به ۱۰ میلیارد دلار در سال، قابل تحقق است.

در هفته‌های گذشته، مقام‌های پاکستانی بارها از نقش این کشور در برقراری آتش‌بس میان واشینگتن و تهران و نیز پیشبرد مذاکرات سخن گفتند و آن را نشانه‌ای از موفقیت دیپلماسی اسلام‌آباد دانستند.

این روایت رسمی حتی در فضای عمومی پایتخت پاکستان نیز بازتاب یافته است.

در اسلام‌آباد، بیلبوردهای متعددی مذاکرات اخیر ژنو را به تلاش‌های میانجی‌گرانه پاکستان پیوند زده و این تحولات را بخشی از دستاوردهای دیپلماتیک این کشور معرفی کرده‌اند.

نخستین دور مذاکرات تهران و واشینگتن در سوئیس ۳۱ خرداد با توافق بر سر نقشه راهی برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز پایان یافت.

100%

بازگشت به الگوی پس از ۱۱ سپتامبر؟

رویترز در ادامه گزارش داد این نخستین بار نیست که پاکستان از تحولات ژئوپلیتیک برای تقویت جایگاه خود بهره می‌برد.

پس از حادثه ۱۱ سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان، نزدیکی پاکستان به واشینگتن مزایای اقتصادی قابل توجهی برای این کشور به همراه داشت؛ از جمله تعویق بازپرداخت بدهی‌ها از سوی بیش از ۱۲ کشور طلبکار، ازسرگیری حمایت‌های صندوق بین‌المللی پول و سایر نهادهای مالی بین‌المللی، و دریافت کمک‌های مالی از ایالات متحده.

با این حال، به باور تحلیلگران، ضعف‌های ساختاری اقتصاد پاکستان مانع از آن شد که این کشور بتواند از این فرصت به‌طور کامل بهره‌برداری کند.

خرم حسین، تحلیلگر اقتصادی، معتقد است شرایط کنونی تا حدی یادآور فضای پس از ۱۱ سپتامبر است، اما یک تفاوت بنیادین میان این دو مقطع وجود دارد.

به گفته او، در آن زمان پاکستان در خط مقدم منازعات منطقه‌ای و جنگی طولانی و پرهزینه قرار گرفت، اما امروز نقش این کشور در میانجی‌گری و کمک به برقراری صلح تعریف می‌شود.

حسین افزود اهرم نفوذ اسلام‌آباد در مقطع کنونی از توانایی حفظ روابط و ایفای نقش موثر برای چندین طرف به‌طور هم‌زمان ناشی می‌شود؛ از جمله ایالات متحده، جمهوری اسلامی، کشورهای حاشیه خلیج فارس، ترکیه و چین.

  • حذف اسرائیل و افزودن قطر و پاکستان؛ سازوکار جدید واشینگتن و تهران برای لبنان

    حذف اسرائیل و افزودن قطر و پاکستان؛ سازوکار جدید واشینگتن و تهران برای لبنان

مشکلات اقتصادی فراتر از دستاوردهای دیپلماتیک

وزیر دارایی پیشین پاکستان هشدار داد هر‌چند فعالیت‌های دیپلماتیک اخیر جایگاه بین‌المللی این کشور را تقویت کرده، اما مشکلات ساختاری اقتصاد پاکستان همچنان پابرجاست و هزینه بالای تولید، ضعف صادرات و تعهدات سنگین بازپرداخت بدهی‌های خارجی، اسلام‌آباد را به کمک‌های صندوق بین‌المللی پول وابسته نگه داشته است.

اسماعیل ادامه داد: «اوضاع داخلی ما چنان آشفته است که تا خودمان به خودمان کمک نکنیم، خارجی‌ها واقعا نمی‌توانند کاری برای ما انجام دهند.»

عاطف میان، استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون، هم گفت پاکستان نباید دیپلماسی را صرفا ابزاری برای دریافت سپرده‌های مالی، تمدید بدهی‌ها یا کمک‌های مشابه برنامه‌های صندوق بین‌المللی پول تلقی کند.

به باور او، فرصت واقعی برای پاکستان در یک «چرخش به سوی صلح» نهفته است. راهبردی که هم در عرصه خارجی و هم در داخل کشور دنبال شود.

میان تاکید کرد این رویکرد باید بر گسترش تجارت منطقه‌ای، توسعه همکاری‌های انرژی با ایران و همگرایی عمیق‌تر با کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه استوار باشد.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»: حقوق بشر مردم ایران قابل معامله نیست

۲ تیر ۱۴۰۵، ۱۳:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)
کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»: حقوق بشر مردم ایران قابل معامله نیست
100%

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در صدوبیست‌وششمین هفته خود، با پیوستن گروهی از زندانیان زندان کرمان، در ۵۷ زندان سراسر کشور ادامه یافت. این کارزار در بیانیه‌ای در واکنش به تفاهم اخیر جمهوری اسلامی و آمریکا تاکید کرد حقوق بشر مردم ایران، به‌ویژه زندانیان، قابل معامله نیست.

این کارزار در بیانیه‌ای که سه‌شنبه دوم تیر منتشر شد، به تفاهم اخیر میان جمهوری اسلامی و آمریکا اشاره کرد و نوشت در بندهای منتشر‌شده از این تفاهم، هیچ‌گونه توجهی به حقوق بشر، سرکوب و اعدام‌های وحشتناک در ایران نشده است.

در این بیانیه آمده است: «این موضوع نشان می‌دهد قدرت‌ها به فکر تغییر نیستند و مردم باید برای تغییر به خود متکی باشند و نه هیچ نیروی خارجی و قدرتی.»

زندانیان عضو کارزار تاکید کردند که طی ۱۲۶ هفته گذشته، هر سه‌شنبه با اعتصاب غذا و آنچه در توان داشته‌اند، به «اعدام‌های قرون وسطایی» اعتراض کرده‌اند.

آنها افزودند حقوق بشر مردم ایران، به‌ویژه زندانیان، قابل معامله نیست و هم‌صدا با عموم مردم ایران تا آخرین نفس و توان خود از آزادی، برابری و لغو حکم اعدام دفاع خواهند کرد.

  • جمهوری اسلامی، جواد زمانی و ابوالفضل ساعدی، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی، جواد زمانی و ابوالفضل ساعدی، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

هم‌زمان، سایت حقوق بشری هرانا در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود از وضعیت نقض حقوق بشر در ایران اعلام کرد جمهوری اسلامی در خرداد سال جاری دست‌کم ۱۲۷ نفر را با اتهام‌های مختلف در زندان‌های سراسر کشور اعدام کرده است.

بر اساس این گزارش، در همین ماه ۱۹ نفر دیگر از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شدند و دیوان عالی کشور نیز احکام اعدام ۱۲ زندانی دیگر را تایید کرد.

در بخش دیگری از بیانیه کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» آمده است در روزگاری که کرامت انسانی باید محور قانون، عدالت و حکمرانی باشد، روند اعدام‌ها در ایران همچنان با شتاب ادامه دارد و مجازات اعدام نه ابزاری برای تحقق عدالت، بلکه سازوکاری برای گسترش هراس، خاموش کردن صدای مخالفان و تحکیم ساختار استبدادی قدرت است.

در این بیانیه، با اشاره به مواضع جداگانه سازمان عفو بین‌الملل، مای ساتو و شماری از کارشناسان سازمان ملل، نسبت به نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در ایران و ادامه مصونیت ناقضان حقوق بشر مردم ایران از پیگرد و حسابرسی بین‌المللی هشدار داده شده است.

اعتصاب غذای زندانیان عضو کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از نهم بهمن ۱۴۰۲، با مطالبه توقف صدور و اجرای احکام اعدام آغاز شد و اکنون در ۵۷ زندان سراسر کشور ادامه دارد.

  • عفو بین‌الملل و کارشناسان سازمان ملل: حقوق بشر در تفاهم با جمهوری اسلامی نادیده نماند

    عفو بین‌الملل و کارشناسان سازمان ملل: حقوق بشر در تفاهم با جمهوری اسلامی نادیده نماند

زندانیان عضو این کارزار از مردم ایران، وجدان‌های بیدار جهان و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی خواسته‌اند در برابر موج فزاینده اعدام‌ها در ایران بی‌تفاوت نمانند و برای توقف آنچه «جنایت سازمان‌یافته» از سوی «فاشیسم دینی حاکم بر ایران» خوانده‌اند، مسئولانه و موثر اقدام کنند.

در ادامه این بیانیه آمده است که تاریخ نشان داده هیچ استبدادی با تکیه بر خشونت پایدار نمانده و هیچ حکومتی نتوانسته است صدای حق‌طلبی مردمان را برای همیشه خاموش کند.

در این بیانیه آمده است آنچه ماندگار خواهد بود، «آرمان آزادی، برابری و احترام به حق حیات و کرامت انسان» است؛ ارزش‌هایی که مردم ایران برای تحقق آن بهای سنگینی پرداخته‌اند و همچنان بر آن پای می‌فشارند.

سازمان حقوق بشر ایران نیز ۲۶ خرداد، هم‌زمان با تفاهم اخیر میان تهران و واشینگتن، تاکید کرد توقف فوری اعدام‌ها و آزادی زندانیان سیاسی باید بخشی از هرگونه تعامل با جمهوری اسلامی باشد.

این هشدارها در حالی مطرح می‌شود که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی از ۲۷ اسفند ۱۴۰۴ تاکنون دست‌کم ۴۴ زندانی سیاسی را اعدام کرده و برای صدها تن دیگر احکام اعدام، حبس‌های سنگین و مصادره اموال صادر کرده است؛ روندی که نگرانی‌ها از محاکمه‌های شتاب‌زده و افزایش خطر برای بازداشت‌شدگان پرونده‌های تازه را تشدید کرده است.

روند گنجاندن واکسن اچ‌پی‌وی در برنامه واکسیناسیون کشوری متوقف شده است

۲ تیر ۱۴۰۵، ۱۳:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)
روند گنجاندن واکسن اچ‌پی‌وی در برنامه واکسیناسیون کشوری متوقف شده است
100%

هادی احمدی، سخنگوی انجمن داروسازان ایران، اعلام کرد روند افزوده شدن واکسن پاپیلومای انسانی (اچ‌پی‌وی) به برنامه ملی واکسیناسیون متوقف شده است. او هشدار داد این موضوع در آینده هزینه‌هایی را به نظام سلامت کشور تحمیل خواهد کرد.

احمدی سه‌شنبه دوم تیر در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا، بر ضرورت گنجاندن این واکسن در برنامه واکسیناسیون سراسری تاکید کرد و گفت در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه، واکسیناسیون اچ‌پی‌و‌ی اجرا می‌شود و دانش‌آموزان از سنین پایین این واکسن را به‌صورت رایگان دریافت می‌کنند.

او اضافه کرد: «در کشور ما هم پیش از جنگ اقداماتی در حال انجام بود تا این واکسن در برنامه ملی واکسیناسیون بگنجد، اما این موضوع مهم به دلایلی متوقف شد.»

سخنگوی انجمن داروسازان با تاکید بر اهمیت تزریق واکسن اچ‌پی‌وی در بازه سنی ۱۶ تا ۲۵ سال، این دوره را «زمان طلایی» دریافت واکسن دانست و گفت واکسیناسیون در این سنین می‌تواند از تحمیل هزینه‌های سنگین به نظام سلامت کشور در سال‌های آینده جلوگیری کند.

احمدی در سخنان خود توضیحی درباره علت توقف روند قرار گرفتن واکسن اچ‌پی‌وی در برنامه ملی واکسیناسیون ارائه نکرد.

پیش‌تر در اسفند ۱۴۰۴، محسن زهرایی، رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، اعلام کرده بود موضوع ورود واکسن اچ‌پی‌وی به برنامه ملی واکسیناسیون در کمیته کشوری ایمن‌سازی بررسی شده و از نظر علمی مورد تایید قرار گرفته است.

زهرایی در آن زمان گفته بود با وجود تایید علمی، همچنان نیاز به «جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات تکمیلی» درباره میزان اثربخشی این واکسن در دستیابی به اهداف برنامه ایمن‌سازی کشور وجود دارد.

اچ‌پی‌وی یکی از شایع‌ترین ویروس‌هایی است که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود و در سال‌های اخیر بیش از پیش مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است.

این ویروس می‌تواند به بروز زگیل تناسلی و در بعضی موارد سرطان‌های دهانه رحم، دهان و گلو منجر شود.

100%

افزایش چشمگیر قیمت واکسن «گارداسیل»

سخنگوی انجمن داروسازان ایران در ادامه مصاحبه خود، به افزایش چشمگیر قیمت واکسن اچ‌پی‌وی در کشور اشاره کرد و گفت برند خارجی این واکسن، «گارداسیل» ساخت آمریکا، در انواع ۴ ظرفیتی و ۹ ظرفیتی «کمابیش» در بازار موجود است، اما به‌دلیل واردات با ارز آزاد، قیمت آن به‌شدت افزایش یافته است.

احمدی افزود قیمت هر دوز واکسن گارداسیل ۴ ظرفیتی به حدود ۸ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان و نوع ۹ ظرفیتی آن به حدود ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده و این افزایش قیمت موجب شده استقبال و توان خرید مصرف‌کنندگان برای دریافت این واکسن کاهش یابد.

به گفته او، واکسن اچ‌پی‌وی باید در سه نوبت تزریق شود و با توجه به اینکه هزینه سه دوز واکسن ۹ ظرفیتی به حدود ۷۵ میلیون تومان می‌رسد، تامین آن برای بسیاری از مردم ایران دشوار است.

در هفته‌های گذشته، گزارش‌های مردمی متعددی به ایران‌اینترنشنال ارسال شده که از گرانی و کمبود شدید داروهای مختلف در کشور حکایت دارد.

احمدی همچنین یادآور شد واکسن ایرانی «گاردیسان» به‌صورت ۴ ظرفیتی تولید می‌شود و با قیمت حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای هر دوز، گزینه‌ای ارزان‌تر نسبت به نمونه خارجی است.

پیش‌تر در مردادماه ۱۴۰۴، واکسن ایرانی پیشگیری از ویروس اچ‌پی‌وی به دستور سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت از داروخانه‌ها جمع‌آوری شده بود.

کیارش آرامش، پزشک و متخصص پزشکی اجتماعی، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال هشدار داد نبود علائم آشکار در مبتلایان به ویروس پاپیلومای انسانی، یکی از عوامل اصلی شیوع این ویروس و افزایش خطر بروز سرطان‌های مرتبط با آن به شمار می‌رود.

در سال‌های گذشته، به‌ویژه پس از روی کار آمدن دولت ابراهیم رییسی، واکسن گارداسیل از یک موضوع صرفا پزشکی فراتر رفت و به محل مناقشه‌های سیاسی، ایدئولوژیک و ادعاهای توطئه‌محور تبدیل شد.

این مناقشه‌ها، به‌ویژه درباره ارتباط واکسن HPV با روابط جنسی، باروری و سیاست‌های جمعیتی، زمانی بالا گرفت که گزارش شد نامه‌ای در مخالفت با این واکسن به دفتر علی خامنه‌ای، رهبر وقت جمهوری اسلامی، ارسال شده و سپس برای بررسی به شورای عالی انقلاب فرهنگی و فرهنگستان علوم پزشکی ارجاع شده است.

علیرضا مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی ایران و پزشک معتمد خامنه‌ای، در همان مقطع گفت محتوای این نامه از نظر علمی قابل دفاع نبوده و موضوع واکسن HPV سیاسی شده است.

از آن زمان تاکنون، حاشیه‌ها و ملاحظات غیرپزشکی بر روند دسترسی شهروندان به این واکسن سایه انداخته است.

نفتالی بنت: دولت کنونی اسرائیل برنامه انتقال ‌ده‌ها هزار استارلینک به ایران را متوقف کرد

۲ تیر ۱۴۰۵، ۱۳:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)
نفتالی بنت: دولت کنونی اسرائیل برنامه انتقال ‌ده‌ها هزار استارلینک به ایران را متوقف کرد
100%

نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل و نامزد جانشینی بنیامین نتانیاهو، در نشست بین‌المللی سیاست‌گذاری «سندیکای خبری یهودیان» در اورشلیم گفت در دوران نخست‌وزیری خود برنامه‌ای را برای انتقال ده‌ها هزار گیرنده استارلینک به داخل ایران آغاز کرده بود تا در صورت قطع اینترنت، ارتباطات معترضان حفظ شود.

بنت گفت: «در دوران نخست‌وزیری‌ام برنامه‌ای برای انتقال ده‌ها هزار گیرنده استارلینک به داخل ایران آغاز کرده بودم تا در صورت قطع اینترنت ارتباطات معترضان حفظ شود، اما دولت کنونی اسرائیل این برنامه را متوقف کرد.»

او افزود نبود این زیرساخت در جریان اعتراضات ایران باعث شد معترضان پس از قطع اینترنت امکان هماهنگی و حفظ ارتباطات خود را از دست بدهند.

نخست‌وزیر پیشین اسرائیل همچنین دولت بنیامین نتانیاهو را به متوقف کردن این طرح و دیگر برنامه‌هایی که به گفته او در دولت پیشین آغاز شده بود، متهم کرد.

خشم شهروندان از سخنان ونس درباره «گرسنه» خواندن مردم ایران

۲ تیر ۱۴۰۵، ۱۳:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)
•
سبا حیدرخانی
خشم شهروندان از سخنان ونس درباره «گرسنه» خواندن مردم ایران
100%
برنج‌پاشی معترضان در آبدانان، دی ۱۴۰۴

سخنان جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا، مبنی بر مشروط کردن آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده جمهوری اسلامی به خرید غلات آمریکایی مانند گندم، ذرت و سویا برای «سیر شدن مردم ایران»، با ابراز خشم شهروندان مواجه شد.

ونس دوشنبه اول تیر در نشستی خبری در محل برگزاری مذکرات در سوئیس گفت واشینگتن قصد استفاده از سازوکاری را دارد تا مطمئن شود منابع مالی حاصل از آزادسازی دارایی‌های جمهوری اسلامی، به مردم ایران کمک می‌کند و صرف حمایت از «فعالیت‌های تروریستی» نمی‌شود.

تعبیر «ملت ایران گرسنه‌اند» از سخنرانی ونس، هرچند احتمالا توصیفی از وضعیت اقتصادی ناشی از سوءمدیریت جمهوری اسلامی، تاثیر تحریم‌ها و فساد ساختاری حکومت است، اما برای بسیاری از ایرانیان «تحقیرآمیز» جلوه کرده است.

مخاطبان ایران‌اینترنشنال در پیام‌هایی، چنین برداشتی از ایرانیان را نادیده گرفتن غرور ملی و آزادی‌خواهی معترضان ایرانی خواندند و برخی دیگر آن را توجیه معامله آمریکا با جمهوری اسلامی دیدند که در نهایت ممکن است به تقویت و بقای حکومت کمک کند.

پیام شهروندان:‌ ما گرسنه نیستیم ... تحقیر شده‌ایم

پرتکرارترین واکنش، اعتراض به واژه «گرسنه» و تاکید بر «سیر کردن ایرانیان» است.

شهروندی به منابع غنی گاز و نفت در ایران اشاره و تاکید کرد این جمهوری اسلامی است که جایگاه مردم خود را تا این حد پایین آورده.

مخاطبی گفت: «مقامات آمریکایی طوری در مورد گرسنگی مردم ایران صحبت می‌کنند که انگار ما مشکلمان کمبود مواد غذایی است. این‌جا همه‌چیز هست. سیاست‌های حکومت باعث شده دسترسی به مواد غذایی موجود در بازار کم شود. فرستادن غلات هم طبیعتا دردی از ما دوا نمی‌کند.»

شهروندی دیگر در پیامی مشابه گفت وقتی به خاطر سیاست‌های حکومت، پول دست مردم نیست، نه می‌توانند گندم و برنج آمریکا را بخرند و نه می‌توانند از سوپر مارکت سر کوچه‌شان که اتفاقا در آن همه‌جور کالایی پیدا می‌شود، خریدی انجام دهند.

در ماه‌های اخیر شهروندان در پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال تاکید کرده بودند سفره‌هایشان به سطح بقا و «سیر شدن برای زنده ماندن» تقلیل یافته و کیفیت، تنوع و ارزش غذایی، دیگر جایی در سبد خریدشان ندارد.

  • با افزایش قیمت‌ها، رژیم غذایی ایرانیان به سطح «بقا» تنزل یافته است

    با افزایش قیمت‌ها، رژیم غذایی ایرانیان به سطح «بقا» تنزل یافته است

تصویری که این پیام‌ها ارائه می‌دهند، شکلی از قحطی است که در آن مواد غذایی در بازار وجود دارد اما دسترسی به غذا برای بخشی از جامعه غیر‌ممکن شده است.

قحطی بزرگ سال‌های ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ ایران و مرگ صدها هزار نفر، عمدتا به دلیل کمبود کالا و غذا رخ داد، اما این‌بار به نظر می‌رسد تورم و مشکلات لجستیکی، عامل شکل جدید قحطی در کشور هستند.

در قحطی قرن پیش، سیاستمدارانی مانند ارباب کیخسرو شاهرخ، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای ملی، و حسن مستوفی‌الممالک، رییس‌الوزرای دوره احمدشاه قاجار، در خلأ دولت ملی، بخشی از مردم را از مرگ نجات دادند، اما در بحرانی که امروز گریبان ایرانیان را گرفته، چنین افرادی نیز غایب هستند.

در سال‌های گذشته بسیاری از مقام‌های جمهوری اسلامی در واکنش به گسترش فقری که نتیجه چهار دهه سوءمدیریت، فساد ساختاری و سیاست خارجی ماجراجویانه حکومت بوده، مردم را به «مقاومت» و «صرفه‌جویی» دعوت کرده‌اند.

با این‌حال شهروندان بارها در پیام‌هایی تاکید کرده‌اند که خود را شایسته این فقر و مهم‌تر از آن، چنین «تحقیری» نمی‌دانند.

  • شهروندان: آمریکا برای توافق با جمهوری اسلامی از مردم ایران مایه نگذارد

    شهروندان: آمریکا برای توافق با جمهوری اسلامی از مردم ایران مایه نگذارد

«برنج‌پاشی» در آبدانان نماد شرافت بود

مخاطبان ایران‌اینترنشنال در واکنش به سخنان ونس، به انقلاب ملی ایرانیان در دی ۱۴۰۴ اشاره کردند و گفتند ماهیت این اعتراضات «سیاسی» و با هدف «آزادی» و تغییر ساختار حکومت بوده است.

شهروندی خطاب به معاون رییس‌جمهوری آمریکا گفت: «مردم ایران گرسنه نیستند، آن‌ها برای آزادی از جان گذشتند و خون دادند! وای بر شما.»

ارجاع مکرر به صحنه پاشیدن برنج به هوا در آبدانان یک نماد مهم در این پیام‌هاست.

شهروندی از خرم‌آباد لرستان گفت: «آقای ونس شما حق ندارید به ما مردم ایران بگویید گرسنه و توهین کنید؛ آن شب‌های دی نبودید و ندیدید که در آبدانان، دانه‌های برنج از آسمان مثل برف بر زمین می‌باریدند.»

مخاطبی دیگر به کنایه گفت یک نفر باید فیلم اعتراضات آبدانان و صحنه برنج به هوا پاشیدن را به ونس نشان دهد تا دیگر به مردم ایران توهین نکند و نگوید «توافق، مردم گرسنه را سیر می‌کند».

شهروندی دیگر نیز با انتقاد از تقلیل مساله ایران به نیاز غذایی و نادیده گرفتن خواسته‌های سیاسی جامعه، گفت: «آقای ونس! مردم ایران گرسنه نیستند که برایشان ذرت بفرستید. به تصاویر آبدانان و ملکشاهی مراجعه کنید. ما برای آزادی می‌جنگیم و پیروز هم خواهیم شد.»

برخی نیز به سروده مونا برزویی ارجاع دادند که درباره تصویر نمادین اعتراضات آبدانان نوشت: «بگو که خیل دلیران اگر چه محروم‌اند/ به هیکل خفقانت برنج پاشیدند ...»

اعتراضات دی ۱۴۰۴
100%
اعتراضات دی ۱۴۰۴

مردم: ایران فقیر نیست؛ حکومت منابع را هدر داده است

بخش مهمی از پیام‌ها بر ثروتمند بودن ایران از نظر نفت، گاز و منابع طبیعی تاکید دارند.

مخاطبان یادآوری کردند مشکل کمبود منابع نیست، بلکه سوءمدیریت، فساد و اولویت دادن حکومت به پروژه‌های منطقه‌ای و ایدئولوژیک و آن چیزی است که «محور مقاومت» می‌خواند.

مخاطبی در همین زمینه گفت: «مشکل ما با حکومت جمهوری اسلامی فقط اقتصادی نیست. حکومتی که با کرامت انسانی، آزادی‌های فردی و فرهنگ ملی و کهن ایران مشکل دارد و بر پایه ایدئولوژی اداره می‌شود، راه آن جدا از مردم ایران است.»

شهروندی دیگر گفت: «یک نفر به آقای ونس بگوید جمهوری اسلامی آب و برق ما را قطع می‌کند و انرژی رایگان به عراق می‌دهد؛ آن‌وقت فکر می‌کنی این پول آزاد شده را به‌جای نیابتی‌هایش، خرج مردم ایران می‌کند؟»

ده‌ها شهروند دیگر نیز در پیام‌هایی مشابه با لحنی خشمگین یا کنایه‌آمیز به صرف هزینه‌های سنگین جمهوری اسلامی برای حزب‌الله، حشد شعبی، حوثی‌ها و دیگر گروه‌های نیابتی حکومت در منطقه اشاره کردند.

مخاطبی نوشت جمهوری اسلامی الان دارد فکر می‌کند چطور آن گندم‌ها را به دست لبنان و عراق برساند.

شهروندی دیگر با همین لحن کنایه‌آمیز گفت: «آقای ونس! ایران کشور ثروتمندی است. باور نداری از حزب‌الله و حماس و حشدشعبی و حوثی‌ها بپرس.»

برخی نیز به «خوش‌خیالی» مقام‌های آمریکایی اشاره کردند و نوشتند ظاهرا افرادی مانند ونس فکر می‌کنند اگر به‌جای پول نقد، به جمهوری اسلامی غذا و دارو بدهند، حکومت این کالاها را راهی بازار عراق و لبنان نمی‌کند، یا آن را چند برابر قیمت اصلی به مردم خودش نمی‌فروشد تا با پولش، موشک بیشتری درست کند و بر سر آمریکا و اسرائیل بریزد.

مخاطبی نوشت: «آزادی این چند میلیارد دلار پول بلوکه شده که قرار است خرج ساخت موشک و حزب‌الله شود که هیچ؛ اگر همه پول‌های دنیا در اختیار جمهوری اسلامی باشد هم، حتی یک ریالش برای مردم ایران خرج نخواهد شد، چرا که بدبختی و گرسنگی مردم، اصل بقای این فرقه ظالم و جنایتکار است.»