• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

عراق برای معافیت برخی فرودگاه‌ها از تحریم پروازهای ایرانی، با آمریکا مذاکره می‌کند

۴ مهر ۱۴۰۵، ۰۷:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

دولت عراق اعلام کرد در حال گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا برای مستثنی کردن برخی فرودگاه‌های این کشور از تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه پرواز شرکت‌های هواپیمایی ایران است.

دفتر نخست‌وزیری عراق شنبه چهارم مهر اعلام کرد این گفت‌وگوها با هدف فراهم کردن امکان ازسرگیری پروازها با دلایل انسانی انجام می‌شود.

بر اساس این بیانیه، «درمان، تحصیل، سفرهای مذهبی و منافع غیرنظامیان» از جمله دلایلی است که دولت عراق برای درخواست مستثنی شدن برخی فرودگاه‌های این کشور مطرح کرده است.

دولت عراق همچنین تاکید کرد که برای کاهش تنش‌ها در منطقه تلاش می‌کند و «ادامه بحران‌ها، شرایط را پیچیده‌تر خواهد کرد».

بغداد از همه طرف‌ها خواست از طریق گفت‌وگو و مذاکره به راه‌حل‌هایی دست یابند که به درگیری‌های کنونی پایان دهد و منافع کشورها و مردم منطقه را تامین کند.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

پزشکیان از آمادگی برای توافق گفت؛ مجری فاکس‌نیوز پرسید چه کسی حکومت ایران را اداره می‌کند
۱

پزشکیان از آمادگی برای توافق گفت؛ مجری فاکس‌نیوز پرسید چه کسی حکومت ایران را اداره می‌کند

۲

چین و پاکستان خواستار بازگشت تهران و واشینگتن به میز مذاکره شدند

۳
تحلیل

سفیر پیشین بریتانیا: برای سرنگونی حکومت ایران پنج عامل لازم است؛ پیام‌های ترامپ کافی نیست

۴

نتانیاهو در سازمان ملل: رژیم شرور ایران سقوط خواهد کرد و مردم ایران آزاد خواهند شد

۵

شهبانو فرح پهلوی: نسل جوان ایران با وجود سرکوب، آزادی و دموکراسی را برگزیده است

انتخاب سردبیر

  • هیئت مذهبی در محور کشتار؛‌ ابعاد سرکوب انقلاب ملی در خراسان شمالی

    هیئت مذهبی در محور کشتار؛‌ ابعاد سرکوب انقلاب ملی در خراسان شمالی

  • قوه قضاییه به‌دلیل تماس فیزیکی دو بازیگر علیه عوامل یک تئاتر اعلام جرم کرد

    قوه قضاییه به‌دلیل تماس فیزیکی دو بازیگر علیه عوامل یک تئاتر اعلام جرم کرد

  • از گرانی مواد اولیه تا قطعی برق و گاز؛ بحران تولید در ایران عمیق‌تر شده است

    از گرانی مواد اولیه تا قطعی برق و گاز؛ بحران تولید در ایران عمیق‌تر شده است

  • پزشکیان در مقابل پرسش‌های سی‌بی‌اس؛ از دیدار با ترامپ تا سرکوب معترضان

    پزشکیان در مقابل پرسش‌های سی‌بی‌اس؛ از دیدار با ترامپ تا سرکوب معترضان

  • وال‌استریت ژورنال: ترامپ پیشنهاد تهران را رد کرد؛ حملات به ایران ممکن است از سر گرفته شود

    وال‌استریت ژورنال: ترامپ پیشنهاد تهران را رد کرد؛ حملات به ایران ممکن است از سر گرفته شود

•
•
•

مطالب بیشتر

از گرانی مواد اولیه تا قطعی برق و گاز؛ بحران تولید در ایران عمیق‌تر شده است

۴ مهر ۱۴۰۵، ۰۶:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

روزنامه جهان صنعت در گزارشی با بررسی مشکلات پیش روی تولیدکنندگان ایرانی نوشت افزایش هزینه مواد اولیه و دستمزدها، بحران انرژی، دشواری تامین مالی و بی‌ثباتی مقررات، تولید را با «بحرانی چندلایه» روبه‌رو کرده و ادامه فعالیت بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی را به خطر انداخته است.

بر اساس این گزارش که شنبه چهارم مهر منتشر شد، تولیدکنندگان ایرانی هر روز با افزایش نرخ ارز، بخشنامه‌های تازه، قطعی برق و رشد هزینه‌ها مواجه هستند و ناچارند بهای تمام‌شده محصولات خود را بارها محاسبه کنند.

این روزنامه هشدار داد مجموعه‌ای از مشکلات ساختاری و شوک‌های بیرونی، امکان پیش‌بینی هزینه‌ها و برنامه‌ریزی بلندمدت را از تولیدکنندگان سلب کرده است.

۳۱ شهریور، وب‌سایت قلمرو رفاه به نقل از گزارش جدید مرکز آمار ایران نوشت اقتصاد کشور در بهار سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰.۱ درصد کوچک‌تر شده است؛ کاهشی که عمدتا ناشی از «انقباض بخش صنعت و نفت» بوده است.

  • چاه نفت منتظر نمی‌ماند؛ هزینه پنهان توقف تولید چیست؟

    چاه نفت منتظر نمی‌ماند؛ هزینه پنهان توقف تولید چیست؟

افزایش هزینه مواد اولیه و دستمزدها

جهان صنعت نوشت مواد اولیه گاه تا ۷۰ درصد هزینه تولید را به خود اختصاص می‌دهد، اما مشکل تولیدکنندگان تنها محدود به گرانی نیست و نوسان مداوم قیمت‌ها نیز فعالیت آن‌ها را مختل کرده است.

در این گزارش آمده است: «واردکننده‌ای که امروز مواد اولیه را با نرخ ارز آزاد خریداری می‌کند، فردا با جهش نرخ ارز، قیمت تمام‌شده‌اش از قیمت فروش محصول پیشی می‌گیرد.»

این مشکل به‌ویژه در صنایع پلاستیک، داروسازی، خودروسازی و نساجی که وابستگی بیشتری به واردات دارند، شدیدتر است.

بر اساس این گزارش، جنگ و محاصره بنادر جنوبی ایران در سال جاری به جهش چندبرابری هزینه مواد اولیه انجامیده‌اند.

جهان صنعت همچنین به افزایش حداقل دستمزد در سال‌های اخیر اشاره کرد و نوشت هرچند این موضوع برای حفظ قدرت خرید کارگران در شرایط تورمی ضروری است، اما بدون بهبود بهره‌وری، فشار مالی بیشتری بر تولیدکنندگان وارد می‌کند.

فرسودگی ماشین‌آلات و شیوه‌های سنتی مدیریت نیز به کاهش بهره‌وری دامن زده‌اند. در چنین شرایطی، برخی کارفرمایان که توان نوسازی تجهیزات خود را ندارند، ناچار به اخراج نیروی انسانی یا تعطیلی واحدهای تولیدی می‌شوند.

در ماه‌های اخیر، ادامه سیاست‌های تنش‌آفرین جمهوری اسلامی در منطقه، تشدید تحریم‌ها و افت چشمگیر ارزش پول ملی، بحران اقتصادی ایران را عمیق‌تر کرده است.

نوسانات شدید نرخ ارز با تضعیف ثبات اقتصادی، امکان هرگونه برنامه‌ریزی و پیش‌بینی آینده را از فعالان اقتصادی و خانوارها سلب می‌کند.

این عدم قطعیت می‌تواند سرمایه‌گذاری و تولید را کاهش دهد و با افزایش فشارهای تورمی، هزینه‌های زندگی و معیشت شهروندان را تحت تاثیر قرار دهد.

  • تورم بی‌پایان؛ چگونه فروپاشی اقتصادی کرامت انسانی را در ایران نشانه رفته است؟

    تورم بی‌پایان؛ چگونه فروپاشی اقتصادی کرامت انسانی را در ایران نشانه رفته است؟

بحران انرژی، تسهیلات گران و مقررات ناپایدار

جهان صنعت در ادامه به بحران تامین انرژی پرداخت و نوشت ایران که زمانی به پشتوانه انرژی ارزان در صنایع انرژی‌بر مزیت رقابتی داشت، اکنون با قطعی مکرر برق و گاز دست‌وپنجه نرم می‌کند.

تعطیلی اجباری کارخانه‌ها در تابستان و محدودیت تامین گاز در زمستان، علاوه بر کاهش تولید، هزینه‌های تازه‌ای مانند خرید ژنراتور، تامین سوخت جایگزین، تعمیر تجهیزات آسیب‌دیده و تاخیر در تحویل سفارش‌ها به همراه دارد.

بر اساس این گزارش، چالش دیگر در این مسیر دشواری تامین منابع مالی در شرایط تورمی است. تولیدکنندگانی که برای خرید مواد اولیه یا تامین سرمایه در گردش به بانک‌ها مراجعه می‌کنند، با سود بالای تسهیلات و محدودیت دسترسی به منابع بانکی مواجه می‌شوند.

افزایش هزینه‌ها نیاز به نقدینگی را بیشتر می‌کند و دریافت تسهیلات گران‌قیمت نیز فشار مالی مضاعفی به بنگاه‌ها وارد می‌آورد.

به نوشته این روزنامه، این «چرخه معیوب» با کاهش سودآوری و دشواری بازپرداخت وام‌ها، خطر ورشکستگی یا تعطیلی واحدهای تولیدی را شدت می‌بخشد.

داده‌های تازه مرکز آمار حاکی از آن است که کاهش تولید و عرضه گاز می‌تواند با نزدیک شدن زمستان، جمهوری اسلامی را در برابر انتخاب دشواری میان تامین مصرف داخلی و ادامه صادرات گاز قرار دهد.

  • دو جنگ پی‌درپی چگونه زنجیره تامین صنایع رنگ ایران را مختل کرد

    دو جنگ پی‌درپی چگونه زنجیره تامین صنایع رنگ ایران را مختل کرد

به گزارش جهان صنعت، تغییر مداوم مقررات صادراتی، ارزی، مالیاتی و بیمه‌ای از دیگر موانعی است که هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد و برنامه‌ریزی بلندمدت را دشوار می‌کند.

این روزنامه هشدار داد بحران تولید در ایران از حوزه اقتصاد فراتر رفته و با اشتغال، معیشت و ثبات اجتماعی گره خورده است.

جهان صنعت تاکید کرد بدون امکان پیش‌بینی هزینه‌ها، رونق صادرات، حفظ اشتغال پایدار و بهبود کیفیت محصولات با مانع مواجه خواهد شد.

بر اساس آمار گمرک، تجارت خارجی ایران از زمان آغاز درگیری نظامی با ایالات متحده به‌شدت کوچک شده و صادرات غیرنفتی و واردات کشور حدود یک‌چهارم یا بیشتر کاهش یافته است.

برخلاف فرضیه‌های پیشین، اروپا احتمالا زادگاه نخستین خفاش‌ها بوده است

۴ مهر ۱۴۰۵، ۰۵:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

پژوهشی تازه درباره تاریخچه تکامل خفاش‌ها حاکی از آن است که این پستانداران پرنده احتمالا حدود ۶۵ میلیون سال قبل و پس از انقراض دایناسورها، نخستین بار در اروپا پدیدار شدند و سپس به دیگر نقاط جهان راه یافتند.

یافته‌های این تحقیق همچنین نشان می‌دهد توانایی پرواز و پژواک‌یابی در نخستین مراحل تکامل خفاش‌ها شکل گرفته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این نتایج حاصل بزرگ‌ترین پژوهشی است که تاکنون با بررسی هم‌زمان ژنوم و فسیل خفاش‌ها انجام گرفته و یافته‌های آن در نشریه علمی «نیچر» منتشر شده است.

خفاش‌ها نقشی حیاتی در حفظ تعادل زیست‌بوم‌های جهان ایفا می‌کنند. آن‌ها به گرده‌افشانی گیاهان و پراکندگی دانه‌ها کمک می‌کنند و با شکار شمار زیادی از حشرات، در تنظیم جمعیت آن‌ها نقش دارند.

با وجود شناسایی بیش از ۱۵۰۰ گونه خفاش، تاریخچه تکاملی این جانوران مدت‌ها برای دانشمندان ناشناخته مانده بود.

پژوهشگران برای کشف خاستگاه خفاش‌ها، اطلاعات ژنتیکی ۱۰۳ گونه از تمامی ۲۱ خانواده شناخته‌شده آن‌ها را گردآوری و با بررسی ۴۴ فسیل ترکیب کردند تا شجره‌نامه تکاملی این پستانداران را ارائه دهند.

نتایج نشان داد خفاش‌ها برخلاف فرضیه‌های پیشین که خاستگاه آن‌ها را آمریکای شمالی، آسیا یا آفریقا می‌دانستند، احتمالا نخستین بار در اروپا ظاهر شدند.

100%

پرواز و پژواک‌یابی، دو توانایی سرنوشت‌ساز

یکی دیگر از یافته‌های مهم پژوهش این است که توانایی پژواک‌یابی، همانند پرواز، در نخستین مراحل تکامل خفاش‌ها پدید آمده است.

پژواک‌یابی نوعی سامانه جهت‌یابی زیستی است که خفاش‌ها با تولید امواج فراصوت و دریافت بازتاب آن‌ها، محیط اطراف خود را شناسایی می‌کنند و حتی در تاریکی به شکار می‌پردازند.

سونیا ورنس، استاد زیست‌شناسی دانشگاه سنت‌اندروز اسکاتلند و یکی از سرپرستان این پژوهش، گفت برخورداری هم‌زمان از توانایی پرواز و پژواک‌یابی، فرصت‌های شگفت‌انگیزی برای بهره‌گیری از منابع غذایی و شیوه‌های جدید زندگی فراهم کرد.

به گفته او، این دو توانایی به خفاش‌ها امکان داد هنگام شب، زمانی که شکارچیان و رقیبان کمتری حضور دارند، به جست‌وجوی غذا بپردازند.

ورنس افزود: «پرواز به آن‌ها امکان داد به آسمان راه پیدا کنند و پژواک‌یابی به آن‌ها اجازه داد فرمانروای شب شوند.»

اما تیلینگ، استاد جانورشناسی دانشگاه کالج دوبلین، نیز تاکید کرد پژواک‌یابی این فرصت را برای خفاش‌ها فراهم آورد تا شب‌زی شوند و از رقابت با پرندگان روزفعال و خطر شکار شدن به دست آن‌ها دور بمانند.

100%

اروپا، خاستگاه نخستین خفاش‌های جهان

بر اساس یافته‌های این پژوهش، خفاش‌ها حدود یک میلیون سال پس از برخورد سیارکی به زمین در ۶۶ میلیون سال پیش پدیدار شدند؛ رویدادی که به انقراض گسترده جانوران، از جمله دایناسورهای غیرپرنده، انجامید و زمینه گسترش پستانداران را فراهم کرد.

به گفته لیلیانا داوالوس، زیست‌شناس تکاملی دانشگاه ایالتی نیویورک، خفاش‌ها مدت کوتاهی پس از پیدایش در اروپا، به آفریقا راه یافتند و این دو قاره به مراکز اصلی تکامل اولیه آن‌ها تبدیل شدند.

خفاش‌ها به‌تدریج در سراسر جهان پراکنده شدند و جنوبگان تنها قاره‌ای است که هرگز در آن سکونت نداشته‌اند.

قدیمی‌ترین فسیل‌های شناخته‌شده خفاش‌ها حدود ۵۲ میلیون سال قدمت دارند. پژوهشگران با ترکیب شواهد فسیلی، ویژگی‌های کالبدشناختی و داده‌های ژنتیکی توانستند زمان پیدایش این جانوران را تخمین بزنند.

خفاش‌ها تنها پستاندارانی هستند که توانایی پرواز فعال دارند. در تاریخ زمین، تنها دو گروه دیگر از مهره‌داران، یعنی پرندگان و خزندگان پرنده موسوم به پتروسورها، به این توانایی دست یافته‌اند.

پتروسورها برخلاف پرندگان، از برخورد سیارک جان سالم به در نبردند. انقراض آن‌ها احتمالا فرصت‌های زیست‌محیطی تازه‌ای ایجاد کرد که گروه جدیدی از مهره‌داران پرنده توانست از آن‌ها بهره ببرد.

ساختار بال خفاش‌ها با سایر مهره‌داران پرنده متفاوت است. بال‌های آن‌ها از اندام‌های جلویی تغییرشکل‌یافته با انگشتان بسیار کشیده تشکیل شده‌اند که غشای پوستی بزرگی را نگه می‌دارند.

  • کشف جدید دانشمندان درباره توانایی‌های شگفت‌انگیز شناختی خفاش‌های وحشی

    کشف جدید دانشمندان درباره توانایی‌های شگفت‌انگیز شناختی خفاش‌های وحشی

رازهای حل‌نشده تکامل خفاش‌ها

با وجود یافته‌های تازه، ظاهر نیاکان خفاش‌ها و ترتیب پیدایش توانایی‌های پرواز و پژواک‌یابی همچنان نامشخص است.

تیلینگ احتمال داد نیاکان این جانوران ظاهری شبیه حشره‌خوارهای درختی داشته‌اند که انگشتانشان به‌تدریج بلندتر شده است.

با این حال، او تاکید کرد این تصور صرفا یک حدس است، زیرا قدیمی‌ترین فسیل‌های موجود نیز به خفاش‌های امروزی شباهت دارند.

به گفته پژوهشگران، بررسی ساختار گوش در فسیل‌ها می‌تواند شواهدی درباره توانایی پژواک‌یابی ارائه دهد، اما برای مشخص شدن ترتیب پیدایش پرواز و پژواک‌یابی، کشف فسیل‌های قدیمی‌تر و گونه‌های حد واسط ضروری است.

این پژوهش همچنین زمینه بررسی ویژگی‌های ژنتیکی خفاش‌ها، از جمله مقاومت چشمگیر برخی گونه‌ها در برابر بیماری‌ها و طول عمر استثنایی آن‌ها نسبت به جثه‌شان را فراهم می‌کند.

تیلینگ معتقد است چنین مطالعاتی می‌توانند در آینده به شناخت بهتر روند پیری، عملکرد دستگاه ایمنی و مقاومت انسان در برابر بیماری‌ها کمک کنند.

خفاش‌های امروزی از نظر اندازه، شکل و رژیم غذایی تنوع گسترده‌ای دارند. بزرگ‌ترین گونه آن‌ها، روباه پرنده غول‌پیکر تاج‌طلایی فیلیپین، بال‌هایی به گستردگی ۱.۷ متر دارد، در حالی که فاصله دو سر بال کوچک‌ترین گونه، خفاش زنبوری ساکن تایلند و میانمار، تنها حدود ۱۳ سانتی‌متر است.

برخی خفاش‌ها از حشرات و برخی دیگر از میوه، شهد گل‌ها یا ماهی تغذیه می‌کنند. خفاش‌های خون‌آشام نیز به تغذیه از خون شهرت دارند.

ورنس با اشاره به تنوع شگفت‌انگیز این جانوران گفت: «خفاش‌ها پیوسته ما را شگفت‌زده می‌کنند. آن‌ها یکی از بزرگ‌ترین آزمایش‌های تکامل هستند.»

پزشکیان در مقابل پرسش‌های سی‌بی‌اس؛ از دیدار با ترامپ تا سرکوب معترضان

۴ مهر ۱۴۰۵، ۰۲:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%
مصاحبه مارگارت برنان با پزشکیان در برنامه «فیس د نیشن»

مسعود پزشکیان، رییس‌ دولت جمهوری اسلامی، در مصاحبه‌ با شبکه سی‌بی‌اس، از پاسخ صریح به این پرسش که آیا حاضر است با دونالد ترامپ دیدار کند خودداری کرد و گفت تا زمانی که اعتماد میان تهران و واشینگتن بازسازی نشود، چنین اقدامی دشوار است.

مصاحبه مارگارت برنان با پزشکیان روز جمعه سوم مهر ماه در نیویورک ضبط شده و قرار است یکشنبه پنجم مهر ماه در برنامه «فیس د نیشن» پخش شود. بخش مهمی از گفت‌وگو به پیشنهاد تازه تهران برای توقف جنگ، برنامه هسته‌ای، وضعیت رهبر جدید جمهوری اسلامی، سرکوب اعتراضات و آمریکایی‌های زندانی در ایران اختصاص داشت.

پزشکیان از پاسخ مستقیم درباره دیدار با ترامپ خودداری کرد
مجری با اشاره به آمادگی اعلام‌شده ترامپ برای ملاقات با پزشکیان پرسید آیا «رییس‌جمهوری ایران» حاضر است مستقیما با او گفت‌وگو یا دیدار کند.

پزشکیان به جای پاسخ مستقیم، به خروج آمریکا از برجام و حملات آمریکا و اسرائیل در جریان مذاکرات اشاره کرد و گفت این تحولات باعث ایجاد «فضای بی‌اعتمادی» شده است.

مجری سخنان او را قطع کرد و پرسید: «پس پاسخ منفی است؟ با او ملاقات نمی‌کنید؟»

  • وال‌استریت ژورنال: ترامپ پیشنهاد تهران را رد کرد؛ حملات به ایران ممکن است از سر گرفته شود

    وال‌استریت ژورنال: ترامپ پیشنهاد تهران را رد کرد؛ حملات به ایران ممکن است از سر گرفته شود

پزشکیان باز هم پاسخ صریحی نداد و گفت ابتدا باید مشخص شود دو طرف بر سر چه چیزی می‌خواهند به تفاهم برسند و آیا توافق‌های مکتوب اجرا خواهند شد یا نه.

مجری شبکه سی‌بی‌اس در پایان مصاحبه نیز بار دیگر همین پرسش را مطرح کرد و حتی پرسید آیا پزشکیان حاضر است ترامپ را به ایران دعوت کند. پزشکیان بار دیگر گفت ابتدا باید اعتماد بازسازی شود.

او افزود: «هر روز تحریم‌ها علیه ما را افزایش می‌دهند، هر روز ما را تهدید می‌کنند، هر روز به ما حمله می‌کنند و به آنچه نوشته و امضا کرده‌اند پایبند نیستند.»

بازرسی‌های هسته‌ای؛ موافقت، اما در چارچوب توافق جدید
یکی دیگر از بخش‌های چالشی مصاحبه به برنامه هسته‌ای ایران اختصاص داشت.

پزشکیان گفت تهران حاضر است درباره محدودیت‌های برنامه هسته‌ای در چارچوب پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای مذاکره کند و تاکید کرد جمهوری اسلامی قصد ساخت سلاح هسته‌ای ندارد.

برنان در پاسخ یادآوری کرد که بر اساس همین مقررات بین‌المللی، بازرسان سازمان ملل باید امکان دسترسی به تاسیسات ایران را داشته باشند و پرسید آیا تهران اکنون اجازه ورود بازرسان را خواهد داد.

  • کیهان مذاکره با آمریکا را «عملیات فریب» خواند و خواستار پاسخ نظامی به محاصره شد

    کیهان مذاکره با آمریکا را «عملیات فریب» خواند و خواستار پاسخ نظامی به محاصره شد

پزشکیان ابتدا حملات آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران را مطرح کرد، اما برنان با اشاره به گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت بازرسان دسترسی کامل نداشتند و آژانس قادر نبود صلح‌آمیز بودن برنامه ایران را تضمین کند. او همچنین به وجود ۴۴۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد اشاره کرد.

پزشکیان در نهایت گفت موضوع بازرسی‌ها می‌تواند در مذاکرات جدید مورد توافق قرار گیرد، اما با بازگشت فوری بازرسان تحت ترتیبات پیشین موافقت نکرد.

پرسش‌های مکرر درباره رهبر جدید جمهوری اسلامی
برنان سپس پزشکیان را درباره رهبر جدید جمهوری اسلامی و نحوه اداره حکومت پس از تغییر رهبری به چالش کشید.

پزشکیان گفت تاکنون دو بار با رهبر جدید دیدار کرده است. هنگامی که برنان پرسید چرا از زمان به قدرت رسیدن او در ماه اسفند هیچ تصویری از او منتشر نشده، پزشکیان نگرانی‌های امنیتی و احتمال حمله و ترور را دلیل این وضعیت دانست.

برنان گفت: «من درباره رهبر جدید سوال می‌کنم، چون پرسش‌هایی درباره نحوه عملکرد حکومت شما در حال حاضر وجود دارد.»

او همچنین از پزشکیان، که پزشک است، درباره وضعیت جسمانی رهبر جدید پس از جراحات ناشی از حمله‌ای که پدر و اعضای خانواده‌اش در آن کشته شدند، پرسید.

  • جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز «طرح هفت‌روزه» پیشنهاد داد

    جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز «طرح هفت‌روزه» پیشنهاد داد

پزشکیان گفت رهبر جدید «کاملا سالم» است و مدعی شد آخرین دیدار آنها بیش از هفت ساعت طول کشیده است. برنان برای روشن شدن پاسخ او پرسید آیا صورت و پاهای رهبر جدید بهبود یافته و آیا قادر بوده روی زمین بنشیند. پزشکیان به هر دو پرسش پاسخ مثبت داد.

فشار بر پزشکیان درباره هزینه جنگ برای مردم ایران
برنان با اشاره به محاصره صادرات نفت، مسدود شدن دارایی‌های خارجی ایران، افزایش شدید تورم و فشار تحریم‌ها یادآوری کرد که پزشکیان با وعده بهبود وضعیت اقتصادی مردم به قدرت رسیده است.

او پرسید: «در چه نقطه‌ای این فشار مالی آن‌قدر زیاد می‌شود که مجبور شوید به ایالات متحده امتیاز دهید؟»

پزشکیان تحریم‌ها را «غیرانسانی» خواند و گفت محدود کردن دسترسی به غذا و دارو بیش از همه مردم عادی را هدف قرار می‌دهد.

برنان در پاسخ تاکید کرد که قدرت‌های جهانی می‌گویند در صورت تغییر مسیر جمهوری اسلامی و کنار گذاشتن هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای، امکان لغو بخشی از تحریم‌ها وجود دارد.

پزشکیان گفت جمهوری اسلامی هیچ‌گاه اعلام نکرده که به دنبال سلاح هسته‌ای است و با اشاره به فتوای رهبر پیشین جمهوری اسلامی، ساخت سلاح هسته‌ای را «حرام» دانست.

برنان در میان پاسخ او مداخله کرد و یادآور شد که ایران پیش از این نیز همواره گفته است به دنبال سلاح هسته‌ای نیست.

رویارویی بر سر سرکوب اعتراضات
یکی از صریح‌ترین بخش‌های مصاحبه زمانی بود که برنان به گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل اشاره کرد. او گفت همان گزارشی که دلایلی برای مسئولیت حملات هوایی آمریکا در هدف قرار گرفتن مدرسه دخترانه میناب ارائه کرده، جمهوری اسلامی را نیز به ارتکاب جنایت علیه بشریت در جریان سرکوب خشونت‌آمیز معترضان متهم کرده است.

  • پزشکیان از آمادگی برای توافق گفت؛ مجری فاکس‌نیوز پرسید چه کسی حکومت ایران را اداره می‌کند

    پزشکیان از آمادگی برای توافق گفت؛ مجری فاکس‌نیوز پرسید چه کسی حکومت ایران را اداره می‌کند

برنان از پزشکیان پرسید: «آیا همه این یافته‌ها را می‌پذیرید؟»

پزشکیان مستقیما به این پرسش پاسخ نداد و اعتراضات را به دخالت آمریکا مرتبط کرد. او مدعی شد برخی افراد در اعتراضات مسلح بوده‌اند و هدف «کودتا» بوده است.

برنان سپس سخنان پیشین خود پزشکیان را یادآوری کرد که گفته بود: «ما در برابر مردم شرمنده‌ایم و موظفیم به همه کسانی که در آن حوادث آسیب دیدند کمک کنیم.»

او از پزشکیان پرسید آیا این سخنان به معنای پذیرش نادرست بودن نحوه برخورد حکومت با معترضان نیست.

پزشکیان در پاسخ پذیرفت که «برخی افراد بی‌گناه کشته شدند» و «افرادی بودند که واقعا اعتراض داشتند»، اما گفت افراد مسلح نیز در میان آنها حضور داشتند. او افزود در جریان این حوادث «مشکلی رخ داد که نباید رخ می‌داد».

چرا آمریکایی‌های زندانی را آزاد نمی‌کنید؟
برنان همچنین موضوع دو شهروند آمریکایی را که واشینگتن آنها را به ناحق بازداشت‌شده می‌داند، مطرح کرد و به رضا ولی‌زاده، روزنامه‌نگار زندانی در اوین، اشاره کرد.

او پرسید چرا تهران برای نشان دادن حسن نیت و بازسازی اعتماد، این افراد را آزاد نمی‌کند.

پزشکیان پاسخ داد: «فکر می‌کنید با آزاد کردن آنها می‌توانیم اعتماد را بازسازی کنیم؟»

برنان بلافاصله پرسید: «چرا امتحانش نمی‌کنید؟»

  • پزشکیان در سازمان ملل: آماده گفت‌وگو هستیم، اما زبان زور را نخواهیم پذیرفت

    پزشکیان در سازمان ملل: آماده گفت‌وگو هستیم، اما زبان زور را نخواهیم پذیرفت

پزشکیان گفت ایران پیش از این چنین اقدامی کرده، اما آمریکا به تعهدات خود برای آزادسازی پول‌های ایران عمل نکرده است. او در عین حال تاکید کرد تهران خواهان جنگ نیست، اما در صورت حمله از خود دفاع خواهد کرد.

مصاحبه در نهایت با سومین تلاش برنان برای روشن کردن موضع پزشکیان درباره دیدار با ترامپ پایان یافت. پزشکیان باز هم دیدار را صریحا رد نکرد، اما آن را به بازسازی اعتماد و اجرای توافق‌های پیشین مشروط کرد و گفت: «ما به دنبال جنگ نیستیم. جنگ به ما تحمیل شده است.»

برنان در پایان گفت شاید با وجود همه مسائلی که پزشکیان برشمرده، همچنان امکان دستیابی به توافق وجود داشته باشد. پزشکیان نیز ابراز امیدواری کرد که چنین توافقی حاصل شود و صلح به منطقه بازگردد.

این اظهارات در حالی منتشر شد که در ساعاتی پایانی جمعه سوم مهر ماه وال‌استریت ژورنال گزارش داد که دونالد ترامپ پیشنهاد جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز و توقف درگیری‌های منطقه‌ای ظرف هفت روز را رد کرده و به دستیارانش گفته است احتمالا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، حملات به ایران از سر گرفته خواهد شد.

وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی که نامشان فاش نشده است گزارش داد رییس‌جمهوری آمریکا نسبت به پذیرش خواسته‌های واشینگتن از سوی تهران بدبین است و ازسرگیری کارزار بمباران را محتمل می‌داند.

گزارش وال‌استریت ژورنال ساعاتی پس از آن منتشر شد که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک از ارائه طرحی برای پایان دادن به درگیری‌ها خبر داد.

عراقچی گفت تهران این پیشنهاد را از طریق میانجی‌های قطری به آمریکا منتقل کرده است و در صورت دستیابی به توافق، یک مهلت هفت‌روزه برای بازگشایی تنگه هرمز و توقف درگیری‌ها در منطقه آغاز خواهد شد.

وال‌استریت ژورنال: ترامپ پیشنهاد تهران را رد کرد؛ حملات به ایران ممکن است از سر گرفته شود

۴ مهر ۱۴۰۵، ۰۲:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

دونالد ترامپ پیشنهاد جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز و توقف درگیری‌های منطقه‌ای ظرف هفت روز را رد کرده و به دستیارانش گفته است احتمالا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، حملات به ایران از سر گرفته خواهد شد.

وال‌استریت ژورنال جمعه سوم مهر به نقل از مقام‌های آمریکایی که نامشان فاش نشده است گزارش داد رییس‌جمهوری آمریکا نسبت به پذیرش خواسته‌های واشینگتن از سوی تهران بدبین است و ازسرگیری کارزار بمباران را محتمل می‌داند.

رویترز که این گزارش را بازتاب داده، اعلام کرده است نتوانسته این اطلاعات را به‌طور مستقل تایید کند.

گزارش وال‌استریت ژورنال ساعاتی پس از آن منتشر شد که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک از ارائه طرحی برای پایان دادن به درگیری‌ها خبر داد.

  • جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز «طرح هفت‌روزه» پیشنهاد داد

    جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز «طرح هفت‌روزه» پیشنهاد داد

عراقچی گفت تهران این پیشنهاد را از طریق میانجی‌های قطری به آمریکا منتقل کرده است و در صورت دستیابی به توافق، یک مهلت هفت‌روزه برای بازگشایی تنگه هرمز و توقف درگیری‌ها در منطقه آغاز خواهد شد.

او گفت: «اگر طرف آمریکایی برای رسیدن به توافق و بازگشایی تنگه هرمز جدی باشد، اکنون همه چیز آماده است.»

بر اساس طرح تهران، در صورت موافقت واشینگتن، دو طرف مذاکرات گسترده‌تری را درباره «موضوعات مورد توافق» آغاز می‌کنند. جمهوری اسلامی نیز تنگه هرمز را بازگشایی خواهد کرد و درگیری‌ها در همه جبهه‌ها، از جمله لبنان، متوقف خواهد شد.

در مقابل، تهران خواستار آن شده است که آمریکا محاصره بنادر ایران را لغو کند، دارایی‌های مسدود‌شده جمهوری اسلامی را آزاد کند و تحریم‌های نفتی علیه ایران را کنار بگذارد.

پیش از انتشار گزارش وال‌استریت ژورنال، یک مقام آمریکایی به رویترز گفته بود واشینگتن و تهران از طریق میانجی‌ها «گفت‌وگوهایی مثبت و سازنده» داشته‌اند. با این حال، به نوشته وال‌استریت ژورنال، ترامپ در محافل خصوصی نسبت به اینکه جمهوری اسلامی خواسته‌های او را بپذیرد، ابراز تردید کرده است.

  • کیهان مذاکره با آمریکا را «عملیات فریب» خواند و خواستار پاسخ نظامی به محاصره شد

    کیهان مذاکره با آمریکا را «عملیات فریب» خواند و خواستار پاسخ نظامی به محاصره شد

پیشنهاد تهران در شرایطی مطرح شده که تلاش‌های دیپلماتیک پیشین برای پایان دادن به جنگ نتیجه‌ای نداشته است. جنگ کنونی از ۹ اسفند سال گذشته با حملات آمریکا و اسرائیل آغاز شد و طی هفت ماه گذشته، دوره‌هایی از توقف و ازسرگیری حملات را پشت سر گذاشته است.

درگیری‌ها همچنین به دیگر نقاط منطقه گسترش یافته است. حکومت ایران متحدان آمریکا در خلیج فارس را با موشک و پهپاد هدف قرار داده، حوثی‌های یمن به منافع عربستان حمله کرده‌اند و حزب‌الله نیز در لبنان با نیروهای اسرائیلی درگیر بوده است.

به نوشته رویترز، در چنین شرایطی رد پیشنهاد هفت‌روزه تهران از سوی ترامپ، در صورت تایید، چشم‌انداز دستیابی سریع به توافق برای بازگشایی تنگه هرمز و توقف درگیری‌های منطقه‌ای را با مانع تازه‌ای روبه‌رو می‌کند.

کیهان مذاکره با آمریکا را «عملیات فریب» خواند و خواستار پاسخ نظامی به محاصره شد

۴ مهر ۱۴۰۵، ۰۱:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%
حسین شریعتمداری، نماینده ولی‌فقیه در موسسه کیهان

روزنامه کیهان با حمله به تلاش‌های دولت برای ازسرگیری مذاکرات با آمریکا، مذاکره را «عملیات فریب» خواند و هشدار داد که بازگشایی تنگه هرمز یا عقب‌نشینی هسته‌ای برای رسیدن به توافق، به معنای ارسال «پالس ضعف» به واشینگتن است.

کیهان در گزارشی با عنوان «مذاکره عملیات فریب است؛ محاصره دریایی و هوایی با قدرت شکسته می‌شود»، استدلال کرد که پیشنهادهای مربوط به مذاکره را نمی‌توان جدا از افزایش فشارهای نظامی و اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ارزیابی کرد.

این روزنامه که تحت مدیریت نماینده ولی‌فقیه منتشر می‌شود نوشت آمریکا در حالی موضوع مذاکره را مطرح می‌کند که همزمان در حال گسترش آنچه کیهان «محاصره هوایی و دریایی» ایران می‌خواند و تقویت آرایش نظامی خود در منطقه است. کیهان از این وضعیت نتیجه گرفت که دیپلماسی برای واشینگتن بخشی از یک «عملیات فریب» با هدف کاهش فشار بر آمریکا و تغییر محاسبات تهران است.

بخش مهمی از انتقاد روزنامه کیهان متوجه مواضع عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، و مسعود پزشکیان، رییس‌ دولت جمهوری اسلامی، است.

  • جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز «طرح هفت‌روزه» پیشنهاد داد

    جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز «طرح هفت‌روزه» پیشنهاد داد

این روزنامه به طرح مطرح‌شده از سوی عراقچی در نیویورک اشاره کرد که بر اساس آن، در صورت موافقت آمریکا، تنگه هرمز ظرف هفت روز بازگشایی و مذاکرات از سر گرفته می‌شود. کیهان همچنین اظهارات پزشکیان درباره تلاش برای دستیابی به توافق پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا را مورد انتقاد قرار داد.

کیهان این مواضع را «پالس ضعف به کاخ سفید» توصیف کرد و نوشت گره زدن بازگشایی تنگه هرمز به مذاکراتی که تضمینی برای نتیجه آن وجود ندارد، فرصتی برای آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن فراهم می‌کند تا از فشار کنونی خارج شوند.

این روزنامه با اشاره به اهمیت تنگه هرمز برای انتقال نفت و تجارت جهانی، آن را یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشار جمهوری اسلامی دانست و پرسید چرا باید چنین «اهرم طلایی» در «رویای مذاکره حراج شود».

  • سفیر اسرائیل: خواهان تغییر حکومت ایران هستیم، اما آن را هدف عملیات قرار ندادیم

    سفیر اسرائیل: خواهان تغییر حکومت ایران هستیم، اما آن را هدف عملیات قرار ندادیم

ساعاتی پیش از این، جمهوری اسلامی پیشنهاد کرده بود در صورت رفع محاصره دریایی بنادر ایران، اعطای معافیت تحریمی برای فروش نفت و رعایت آتش‌بسی شامل لبنان، تنگه هرمز را بازگشایی و مذاکرات با آمریکا را در چارچوب طرحی هفت‌روزه از سر بگیرد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، جمعه سوم مهر در جمع خبرنگاران بیرون از سالن شورای امنیت سازمان ملل گفت: «جدول زمانی هفت‌روزه به‌محض پذیرش این طرح از سوی آمریکا آغاز خواهد شد.»

به گفته او، اجرای گام‌های اولیه حدود چهار تا پنج روز طول می‌کشد و تنگه هرمز در روز ششم بازگشایی خواهد شد.

عراقچی با اشاره به برنامه هسته‌ای افزود: «در روز هفتم، گفت‌وگوها با آمریکا برای دستیابی به توافق نهایی درباره موضوعات مورد توافق دو طرف آغاز خواهد شد.»

مخالفت کیهان تنها به نحوه آغاز مذاکرات محدود نمی‌شود. این روزنامه از آنچه «عقب‌نشینی از غنی‌سازی ۶۰ درصد» خواند نیز انتقاد کرد و تاکید مکرر مقام‌های دولت بر آمادگی برای مذاکره را عامل انتقال «حس ضعف و ناامیدی» دانست.

  • تهدید تازه جمهوری اسلامی: پرواز در منطقه یا برای همه آزاد است، یا برای هیچ‌کس

    تهدید تازه جمهوری اسلامی: پرواز در منطقه یا برای همه آزاد است، یا برای هیچ‌کس

کیهان با استناد به مواضع پیشین رهبر جمهوری اسلامی نوشت مذاکره با آمریکا «وسیله‌ای برای رفع دشمنی نیست» و در مقابل، بر افزایش بازدارندگی و پاسخ متقابل به فشارهای واشینگتن تاکید کرد.

این روزنامه تهدید کرد که اگر محاصره هوایی و دریایی ادامه یابد، تاسیسات نفتی، پایگاه‌ها و منافع اقتصادی و فناوری آمریکا در منطقه می‌توانند هدف حملات موشکی جمهوری اسلامی قرار گیرند. کیهان همچنین هشدار داد کشورهای همسایه‌ای که امکانات هوایی و دریایی خود را در اختیار آمریکا قرار دهند، نباید انتظار «خویشتنداری» تهران را داشته باشند.

همزمان، حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان، در یادداشت روز این روزنامه به رویکرد دولت در قبال عربستان سعودی نیز حمله کرد. او حضور محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رییس‌ دولت، و علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه پیشین، در مراسم روز ملی عربستان سعودی در تهران را با توجه به مواضع ریاض در جنگ اخیر «غیرقابل توجیه» خواند.

شریعتمداری همچنین توضیح دولت مبنی بر اینکه این حضور با هدف «تثبیت منافع ملی و تقویت روابط منطقه‌ای» انجام شده است، زیر سوال برد و با تاکید بر حمایت جمهوری اسلامی از انصارالله یمن [حوثی‌ها]، حزب‌الله لبنان، حشدالشعبی عراق و حماس، از تلاش برای بهبود روابط با ریاض انتقاد کرد.