والتز با اشاره به سیاستهای دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که فعالسازی مکانیسم ماشه یکی از اقدامات اصلی او در سازمان ملل خواهد بود. او گفت: «ما با آلمان، بریتانیا و فرانسه صحبت کردهایم و کاملاً مطمئن هستم که آنها با ما همکاری خواهند کرد.»
او همچنین با اشاره به موضع ترامپ اظهار داشت: «در زمینه مذاکرات با ایران، رئیسجمهوری بارها بهروشنی اعلام کرده که امیدوار به آیندهای بهتر برای مردم ایران است. فکر میکنم همه ما چنین امیدی داریم.»
این نامزد تصریح کرد که ایالات متحده در مذاکرات همچنان بر این موضوع پافشاری خواهد کرد که ایران نباید ظرفیت غنیسازی داخلی داشته باشد.
او گفت: «اگر ایران بخواهد مواد لازم را خریداری کند یا برنامهای غیرنظامی داشته باشد، بهنظر من این گزینه، تا زمانی که دستور دیگری صادر نشود، کاملاً روی میز است.»
والتز افزود: «فکر میکنم میتوانیم شاهد شکوفایی باشیم. اما این رژیم باید تصمیم بگیرد از میل خود به دستیابی به سلاح هستهای فاصله بگیرد.»
مباحث مرتبط با ایران و وضعیت برنامه هستهای جمهوری اسلامی از مهمترین موضوعاتی بوده که در این جلسه استماع با پرسشهای متعدد سناتورهای جمهوریخواه و دموکرات روبهرو شده است.
در روزهای گذشته، کشورهای اروپایی طرف توافق هستهای برجام اعلام کردهاند که در صورتی که جمهوری اسلامی به توافق تازهای که منافع اروپا را تامین کند تن ندهد از امکان ماشه که همه تحریمهای پیش از برجام را باردیگر فعال خواهد کرد، استفاده خواهند کرد.
در تازهترین مورد، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، هشدار داد در صورتی که مذاکرات هستهای با جمهوری اسلامی به «توافقی قابل راستیآزمایی» ختم نشود، مکانیسم ماشه علیه ایران ۹ شهریور فعال خواهد شد.
بارو سهشنبه ۲۴ تیر اعلام کرد فرانسه، بریتانیا و آلمان در صورت نرسیدن به یک توافق هستهای «قاطع، ملموس و قابل راستیآزمایی» با جمهوری اسلامی، حداکثر تا پایان ماه اوت (۹ شهریور) ساز و کار بازگشت فوری تحریمهای سازمان ملل یا همان مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال خواهند کرد.