• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

محمد ماشین‌چیان: اگر بودجه برنامه هسته‌ای صرف زیرساخت می‌شد، در ایران بحران انرژی نداشتیم

۱ تیر ۱۴۰۴، ۱۹:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)

محمد ماشین‌چیان، پژوهشگر ارشد حکمرانی و اقتصاد دانشگاه پیتزبورگ، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت تنها اگر هزینه‌های مستقیم برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به اولویت‌های مردم اختصاص می‌یافت، امروز دیگر مشکل برق و گاز وجود نداشت.

او افزود در علم اقتصاد، بزرگ‌ترین دارایی یک کشور نه منابع طبیعی یا موقعیت استراتژیک، بلکه مردم آن سرزمین و به‌ویژه جوانان هستند.

این تحلیل‌گر با ذکر مثالی گفت نسل دهه ۶۰ در ایران از سواد، تخصص و انگیزه لازم برخوردار بودند و اگر ماجراجویی‌های حکومت نبود، ایران به شرایط کنونی دچار نمی‌شد.

ماشین‌چیان تاکید کرد هیچ کشوری در دنیا نمی‌تواند بدون توجه به منطق اقتصاد، ادبیات حکمرانی و یافته‌های جوامع بشری، سرزمین خود را اداره کند، اما جمهوری اسلامی نسبت به همه این موارد بی‌اعتنا بود.

پربازدیدترین‌ها

«زرادخانه شناور» توسط نیروهای نظامی ایران در دریای عمان توقیف شد
۱

«زرادخانه شناور» توسط نیروهای نظامی ایران در دریای عمان توقیف شد

۲

هشدار ترامپ به جمهوری اسلامی: صبرم رو به پایان است

۳

رسانه‌ها در آمریکا از درگیری‌های فیزیکی در پشت صحنه دیدار ترامپ و شی خبر دادند

۴

جنگ ایران بر دیدار ترامپ و شی در پکن سایه انداخت

۵

مقام‌های آمریکایی: حکومت ایران تنها «چند هفته» تا آستانه هسته‌ای فاصله دارد

انتخاب سردبیر

  • یک زن متاهل در افغانستان گفت طالبان قصد دارد او را به ازدواج مرد دیگری درآورد

    یک زن متاهل در افغانستان گفت طالبان قصد دارد او را به ازدواج مرد دیگری درآورد

  • رسانه‌ها در آمریکا از درگیری‌های فیزیکی در پشت صحنه دیدار ترامپ و شی خبر دادند

    رسانه‌ها در آمریکا از درگیری‌های فیزیکی در پشت صحنه دیدار ترامپ و شی خبر دادند

  • شی ممکن است به ترامپ در موضوع ایران کمک کند، اما این کمک هزینه‌ای دارد
    تحلیل

    شی ممکن است به ترامپ در موضوع ایران کمک کند، اما این کمک هزینه‌ای دارد

  • آمریکا برای شناسایی یک مامور سابق ضدجاسوسی و عوامل تولید پهپاد سپاه پاداش تعیین کرد

    آمریکا برای شناسایی یک مامور سابق ضدجاسوسی و عوامل تولید پهپاد سپاه پاداش تعیین کرد

  • شب‌هایی که بیمارستان الغدیر صحنه جنایت شد
    گزارش ویژه

    شب‌هایی که بیمارستان الغدیر صحنه جنایت شد

  • ترامپ وارد پکن شد؛ انتظارهای بزرگ با دستور کار مبهم

    ترامپ وارد پکن شد؛ انتظارهای بزرگ با دستور کار مبهم

•
•
•

مطالب بیشتر

دونالد ترامپ: بمب را از دستان جمهوری اسلامی بیرون کشیدیم

۱ تیر ۱۴۰۴، ۱۹:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا با انتقاد از توماس مسی، نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا که مخالف مداخله نظامی آمریکا در جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل است، از حمله آمریکا به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی دفاع کرد.

ترامپ با اشاره به این که جمهوری اسلامی در هر فرصتی شعار «مرگ بر آمریکا» سر می‌دهد، افزود که حکومت ایران «هزاران آمریکایی را کشته یا مجروح کرده و حتی در دوران دولت کارتر، سفارت آمریکا در تهران را تصرف کرده بود. ما دیروز یک موفقیت نظامی فوق‌العاده داشتیم؛ بمب را از دستان آن‌ها بیرون کشیدیم (و اگر می‌توانستند، از آن استفاده می‌کردند!).»

ترامپ افزود: «از ارتش بی‌نظیرمان برای کار شگفت‌انگیزی که شب گذشته انجام دادند، صمیمانه تشکر می‌کنم.»

دوشنبه گذشته، توماس مسی، نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، اعلام کرد طرحی دوحزبی بر اساس اختیارات جنگی ارائه می‌دهد تا مانع دخالت ایالات متحده در جنگ میان جمهوری اسلامی و اسرائیل شود.

تورج اتابکی: آمریکا دیگر نیازی به نقش‌آفرینی روسیه در جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل نمی‌بیند

۱ تیر ۱۴۰۴، ۱۹:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

تورج اتابکی، پژوهشگر ارشد پژوهشکده بین‌المللی تاریخ اجتماعی، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت: «ولادیمیر پوتین در آغاز تلاش می‌کرد در جنگ میان ایران و اسرائیل نقش میانجی را ایفا کند و از این طریق، حمایت آمریکا را به نفع خود در جنگ روسیه و اوکراین جلب کند.»

او افزود: «اما اکنون به نظر می‌رسد که آمریکا دیگر نیازی به نقش‌آفرینی روسیه نمی‌بیند. در نتیجه، شانس موفقیت دیپلمات‌هایی مانند عباس عراقچی در سفر به مسکو و دیدار با پوتین بسیار پایین است و بعید است که این دیدارها به دستاوردی قابل توجه منجر شوند.»

اتابکی همچنین به تلاش جمهوری اسلامی برای جلب حمایت بین‌المللی در شورای امنیت اشاره کرد و گفت: «ایران انتظار داشت روسیه حمایت جدی‌تری از آن داشته باشد، به‌ویژه در شرایط حساس فعلی. با این حال، حمایت مسکو همچنان در حد سخنرانی‌ها و مواضع لفظی باقی مانده و جنبه عملی و موثری ندارد.»

مشاور خامنه‌ای: آمریکا منتظر عواقب جبران‌ناپذیر حمله‌اش باشد

۱ تیر ۱۴۰۴، ۱۹:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)

‌علی‌اکبر ولایتی، مشاور علی خامنه‌ای، با اشاره به حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی گفت دیگر جایی برای حضور این کشور و پایگاه‌هایش در منطقه خاورمیانه و جهان اسلام نخواهد بود.

او افزود: «آمریکا به قلب جهان اسلام حمله کرده و باید منتظر عواقب جبران‌ناپذیرش باشد؛ آمریکا جنگ را آغاز کرده اما پایان آن در اختیار ایران است.»

مشاور رهبر جمهوری اسلامی تهدید کرد: «اگر احیانا کشوری در منطقه یا هر جای دیگر مورد استفاده نیروهای آمریکایی برای ضربه زدن به ایران قرار گیرد هدفی مشروع برای نیروهای مسلح ما خواهد بود.»

ولایتی در بیانیه خود گفت دونالد ترامپ نشان داد مثل «دست‌نشانده بی‌عقلش» بنیامین نتانیاهو، کارهای خود را در صحنه بین‌المللی بدون تفکر و خلاف مصالح آمریکا انجام می‌دهد.

او افزود: «اما غرب آسیا گرینلند نیست و تنگه هرمز با کانال پاناما تفاوت اساسی دارد.»

شاهزاده رضا پهلوی: زمان قیام نهایی علیه حکومت به‌زودی فرا می‌رسد؛ مردم آماده باشند

۱ تیر ۱۴۰۴، ۱۹:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال اعلام کرد زمان قیام نهایی علیه جمهوری اسلامی به‌زودی فرا می‌رسد و مردم ایران باید برای آن آماده باشند.

شاهزاده رضا پهلوی گفت در پی حملات اخیر اسرائیل و آمریکا، ساختار نظامی و مدیریتی جمهوری اسلامی از هم فروپاشیده و این حکومت که اکنون در ضعیف‌ترین موقعیت خود قرار دارد، به آستانه سقوط رسیده است.

او افزود علی خامنه‌ای «مانند موشی در سوراخ پنهان شده»، خانواده‌های مقام‌های نظام در حال برنامه‌ریزی برای خروج از کشور هستند، دستگاه سرکوب بخش قابل توجهی از توان خود را از دست داده و اقدام حکومت در قطعی اینترنت نشان می‌دهد جمهوری اسلامی به‌شدت از قیام مردم ایران واهمه دارد.

شاهزاده رضا پهلوی تاکید کرد: «مردم ایران باید بدانند علی‌رغم تمام سختی‌ها و دشواری‌ها و آنچه که تا به حال بهایش را پرداخت کرده‌اند، بالاخره زمانش را خواهند داشت تا قیام نهایی را انجام دهند.»

  • خامنه‌ای به همراه خانواده‌اش در پناهگاهی زیرزمینی در لویزان مخفی شده است

    خامنه‌ای به همراه خانواده‌اش در پناهگاهی زیرزمینی در لویزان مخفی شده است

نیروهای نظامی و امنیتی راه خود را از حکومت جدا کنند

شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال، بار دیگر از نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی خواست راه خود را از حکومت جدا کنند و به ملت ایران بپیوندند، زیرا بدین صورت هم خود نجات پیدا می‎‌کنند و هم به فروپاشی رژیم و سپس بازسازی ایران یاری می‌رسانند.

او به نیروهای نظامی و امنیتی هشدار داد سران بلندپایه جمهوری اسلامی به‌زودی از کشور خواهند گریخت و اگر این نیروها در پیوستن به مردم تعلل کنند، به‌عنوان همدستان نظام در آسیب ‌زدن به کشور شناخته خواهند شد.

او خطاب به نظامیان در ایران گفت: «از خود بپرسید آیا این یونیفرمی که به تن کرده‌اید، برای خدمت به مردم است یا برای خدمت به نظام جمهوری اسلامی که ملت خود را سرکوب می‌کند.»

شاهزاده رضا پهلوی با انتقاد از اعدام‌های شتاب‌زده و صحرایی پس از انقلاب ۱۳۵۷ تاکید کرد پس از سرنگونی جمهوری اسلامی، عدالت انتقالی برقرار خواهد شد و اجرای قانون و رعایت دادرسی عادلانه، اصل اساسی در رسیدگی به جرائم گذشته خواهد بود.

او اضافه کرد مردم از حق دادخواهی برخوردار خواهند بود و به متهمان هم فرصت دفاع از خود در دادگاه صالحه داده خواهد شد.

  • شاهزاده رضا پهلوی: مردم به صحنه بیایید و پایان این رژیم را رقم بزنید

    شاهزاده رضا پهلوی: مردم به صحنه بیایید و پایان این رژیم را رقم بزنید

ملی‌گرایی این روزهای حکومت تنها برای فریب مردم است

شاهزاده رضا پهلوی در ادامه اظهارات خود به تلاش حکومت برای استفاده از نمادهای ملی پس از حمله اسرائیل اشاره کرد و گفت تا پیش از تحولات اخیر، خبری از ملت و ملی‌گرایی در کشور نبود و حکومت تنها از امت اسلامی سخن می‌گفت.

او افزود روح‌الله خمینی نیز از روز نخست هیچ حسی به ایران نداشت و توسل جمهوری اسلامی به مفاهیم ملی‌گرایانه در شرایط کنونی دلیلی جز فریب مردم ایران ندارد.

  • جمهوری اسلامی زیر آتش اسرائیل دست به دامان ملی‌گرایی شد

    جمهوری اسلامی زیر آتش اسرائیل دست به دامان ملی‌گرایی شد

پنجره مذاکره با جمهوری اسلامی بسته شده و حکومت در حال فروپاشی است

شاهزاده رضا پهلوی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه مردم بیم دارند پس از تخریب زیرساخت‌ها در جنگ کنونی، جمهوری اسلامی همچنان در مسند قدرت باقی بماند، تاکید کرد رژیم در حال فروپاشی است.

او گفت هدف از کارزار کنونی تنها تضعیف نظام و کشاندن آن به پای میز مذاکره نیست، زیرا پنجره گفت‌وگو دیگر بسته شده است.

شاهزاده رضا پهلوی خواهان حمایت حداکثری از مردم ایران در مبارزه برای تغییر حکومت شد و افزود ما «نه چکمه سایر کشورها را می‌خواهیم، نه پول آن‌ها را» و با تکیه بر نیروی انسانی و سرمایه‌های داخلی کار را پیش خواهیم برد.

  • شاهزاده رضا پهلوی: در «پروژه شکوفایی ایران» به دنبال توانمندسازی اقتصاد کشور هستیم

    شاهزاده رضا پهلوی: در «پروژه شکوفایی ایران» به دنبال توانمندسازی اقتصاد کشور هستیم

قانون اساسی آینده حقوق برابر هر شهروند ایرانی را تضمین می‌کند

شاهزاده رضا پهلوی در مورد طرح خود برای آینده ایران پس از سرنگونی حکومت گفت ما نباید منتظر دنیا باشیم تا برای ما تصمیم بگیرد، بلکه خود باید زمام امور را به دست بگیریم.

او اضافه کرد: «با تاسیس مجلس موسسان و انتخاب نمایندگان این مجلس، قانون اساسی آینده و شکل نهایی سیستم سیاسی کشور تعیین می‌شود و با رای مردم به تصویب می‌رسد و اولین دولت ملی و دمکراتیک شکل خواهد گرفت.»

به گفته شاهزاده رضا پهلوی، «رفع هرگونه تبعیض» و «حق برابر هر شهروند ایرانی» در قانون اساسی آینده تضمین خواهد شد.

او ابراز اطمینان کرد سقوط جمهوری اسلامی به هرج‌ و مرج یا جنگ داخلی نخواهد انجامید، چرا که مردم ایران نشان داده‌اند با وجود تفاوت‌های قومی، مذهبی و اجتماعی، در بزنگاه‌های ملی همچون جنبش مهسا و مناسبت‌هایی مانند نوروز، در کنار یکدیگر می‌ایستند و وحدت خود را حفظ می‌کنند.

مقام اسرائیلی: اسرائیل انتظار تشدید تنش قابل توجهی از سوی ایران ندارد

۱ تیر ۱۴۰۴، ۱۹:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

یک مقام اسرائیلی به تایمز اسرائیل گفت که بنیامین نتانیاهو «حداقل ۲۴ ساعت پیش» از حمله ایالات متحده به سایت‌های هسته‌ای ایران از این موضوع مطلع شده بود.

این مقام افزود که اسرائیل انتظار تشدید تنش قابل توجهی از سوی ایران را ندارد و «انتظار داریم همان روندی که روز یک‌شنبه رخ داد، ادامه یابد.

مقام اسرائیلی اضافه کرد اگر ایران با برچیدن برنامه هسته‌ای خود موافقت کند، اسرائیل مایل است که حملات را پایان دهد.

او افزود: «این به ایران بستگی دارد، نه به ما. اگر در پایان توافقی حاصل شود، اسرائیل از نتیجه راضی خواهد بود و خوشحال خواهیم شد همین حالا آن را به پایان برسانیم.»

اکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی و اسرائیلی نوشت که نیروی هوایی اسرائیل به درخواست دولت ترامپ طی ۴۸ ساعت پیش از حمله آمریکا به تاسیسات فردو، چندین سامانه پدافند هوایی ایران را منهدم کرد.