• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

خبرگزاری لبنان: سه نفر در حمله هوایی اسرائیل به سحمر کشته شدند

۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۱۱:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری لبنان گزارش داد در حمله هوایی اسرائیل به شهرک سحمر در شرق این کشور، سه نفر کشته شدند.

بر اساس این گزارش، این حمله در منطقه‌ای در شرق لبنان رخ داد.

Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

اختلال مجدد در شبکه بانکی کشور؛ ارائه خدمات در ۸ بانک متوقف شد
۱

اختلال مجدد در شبکه بانکی کشور؛ ارائه خدمات در ۸ بانک متوقف شد

۲

تمجید شکیرا از مسی: برای خیلی‌ها الگویی، به درخشیدن ادامه بده!

۳

نیمه دوم بازی فرانسه-عراق به‌دلیل شرایط جوی دست‌کم ۶۰ دقیقه به تاخیر افتاد

۴

۱۰ گل در شش مسابقه پیاپی؛ آمار خیره‌کننده پادشاه جام جهانی از قطر تا آمریکا

۵

بازتاب جهانی برافراشتن پرچم شیروخورشید؛ ورزشگاه لس‌آنجلس صحنه اعتراض علیه حکومت

انتخاب سردبیر

  • خشخاش برای معاش؛ روایت یک تغییر در اقتصاد روستا
    اختصاصی

    خشخاش برای معاش؛ روایت یک تغییر در اقتصاد روستا

  • نان در کمتر از یک سال تا ۱۰۰ درصد گران شد

    نان در کمتر از یک سال تا ۱۰۰ درصد گران شد

  • از معافیت نفتی تا لبنان؛ چرا مذاکرات تهران و واشینگتن، اسرائیل را نگران کرده است؟
    تحلیل

    از معافیت نفتی تا لبنان؛ چرا مذاکرات تهران و واشینگتن، اسرائیل را نگران کرده است؟

  • روان‌شناسی رابطه جامعه با نمادهای ملی در بحران‌های سیاسی و اجتماعی
    تحلیل

    روان‌شناسی رابطه جامعه با نمادهای ملی در بحران‌های سیاسی و اجتماعی

  • بررسی عملکرد ماهانه غول‌های صنعت؛ پایان جنگ نظامی و نشانه‌های سقوط صنعتی در ایران

    بررسی عملکرد ماهانه غول‌های صنعت؛ پایان جنگ نظامی و نشانه‌های سقوط صنعتی در ایران

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

ارتش‌های یک‌نفره تاریخ فوتبال؛ از مارادونا و روماریو تا لیونل مسی

۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۱۱:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)
ارتش‌های یک‌نفره تاریخ فوتبال؛ از مارادونا و روماریو تا لیونل مسی
100%

روزنامه اتلتیک در گزارشی به بررسی عملکرد درخشان‌ترین ستاره‌های تاریخ جام جهانی پرداخته است؛ بازیکنانی که سهمشان در قهرمانی تیم‌هایشان چنان حیاتی و تعیین‌کننده بود که نام آن‌ها با سال برگزاری آن تورنمنت گره خورده است.

لیونل مسی؛ آرژانتین ۲۰۲۲

مسی در سال ۲۰۲۲ و در پنجمین تلاش خود، سرانجام جام جهانی را بالای سر برد. تجربه‌های قبلی او در این مسابقات افت‌وخیزهای زیادی داشت؛ او در سال ۲۰۰۶ یک تعویضی درخشان بود، در سال ۲۰۱۰ مهره‌ای مهارناپذیر، اما بدون گل زده، به شمار می‌رفت و در سال ۲۰۱۴ توپ طلای مسابقات را برد.

با این حال، جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه برای او یک ناامیدی بزرگ بود و مسی باید بالاخره این جام را فتح می‌کرد.

تورنمنت قطر برای او خوب شروع شد و او از روی نقطه پنالتی به عربستان گل زد. آرژانتین آن بازی را ۲ بر ۱ باخت تا بازی دوم برابر مکزیک حکم مرگ و زندگی را پیدا کند. پس از یک نیمه پراسترس، شوت زمینی و محکم مسی راه را برای پیروزی ۲ بر ۰ باز کرد.

او موتور تیم را روشن کرد و با وجود از دست دادن پنالتی در بازی با لهستان، آرژانتین به‌عنوان صدرنشین صعود کرد.

مسی در مراحل حذفی بهترین فوتبال خود را به نمایش گذاشت. او در بازی با استرالیا به عقب آمد، میانه زمین را کنترل کرد و گل اول را با شوتی دقیق زد.

در جریان تساوی ۲ بر ۲ مقابل هلند، پاس گل اول را به مولینا داد و خودش هم پنالتی زد. او در نیمه‌نهایی مقابل کرواسی نیز یک گل زد و پس از به هم ریختن یوشکو گواردیول در کناره زمین، پاس گلی تماشایی به خولیان آلوارز داد.

فینال مسابقات، نبرد آرژانتین و فرانسه، یا به عبارتی تقابل مسی و امباپه، بود. ستاره فرانسوی هت‌تریک کرد و مسی دو گل زد.

او تورنمنت را با ۷ گل و ۳ پاس گل به پایان رساند. مسی سال ۲۰۲۲ پویایی سال ۲۰۱۴ را نداشت و برای دویدن به آلوارز متکی بود، اما در نهایت جام را به‌عنوان کاپیتان بالای سر برد.

روماریو؛ برزیل ۱۹۹۴

برزیل سال ۱۹۹۴ به اندازه تیم‌های سال‌های ۱۹۵۸، ۱۹۶۲ یا ۱۹۷۰ هیجان‌انگیز نبود. آن‌ها با سیستم نسبتا خشک ۴-۴-۲ بازی می‌کردند و کار را در خط حمله به روماریو و ببتو می‌سپردند تا هر کاری دلشان می‌خواهد انجام دهند.

این دو مهاجم رابطه خوبی با هم نداشتند، اما هماهنگی‌شان در زمین فوق‌العاده بود.

روزنامه نیویورک‌تایمز کمی پیش از شروع مسابقات در آمریکا نوشت: «روماریو بویی از تواضع نبرده، اما سرشار از استعداد است.»

برزیل در آن سال‌ها مهاجم شش‌دانگ زیادی نداشت. مردم این کشور همچنین عزادار قهرمان ملی خود، آیرتون سنا، راننده فرمول یک، بودند که یک ماه قبل در پیست سان‌مارینو جان باخت.

روماریو پیش از جام جهانی گفت: «با مرگ سنا، خلأ بزرگی در برزیل ایجاد شد. اگر بتوانم برزیل را به چهارمین قهرمانی برسانم، جانشین مناسبی برای او خواهم بود.»

او به قولش عمل کرد. روماریو در هر سه بازی مرحله گروهی گل زد که زیباترین آن‌ها ضربه نوک پای تماشایی‌اش به سوئد بود.

او در مراحل حذفی نیز عقب ننشست؛ در یک‌چهارم نهایی روی پاس ببتو به هلند گل زد و در نیمه‌نهایی با ضربه سر، تنها گل بازی را مقابل سوئد به ثمر رساند.

روماریو سرعت انفجاری عجیبی در مسافت‌های کوتاه داشت. او دریبل‌زن قهار یا بازی‌ساز خلاقی نبود، اما شم گلزنی‌اش در محوطه جریمه افسانه‌ای بود.

نکته جالب اینکه در آن جام فشرده و تدافعی، هر ۵ گل روماریو، گل‌های اول برزیل در مسابقات بودند.

او در فینال مقابل ایتالیا به دلیل مصدومیت جزیی درخشش همیشگی را نداشت، اما روبرتو باجو با فرستادن پنالتی خود به آسمان، کار را برای برزیل تمام کرد.

دیگو مارادونا؛ آرژانتین ۱۹۸۶

این دوره، بدون شک، برترین نمایش انفرادی یک بازیکن در تاریخ جام جهانی است. آرژانتین کاملا حول محور مارادونا می‌چرخید و او با ثباتی بی‌نظیر به این اعتماد پاسخ داد.

از همان بازی اول مقابل کره جنوبی مشخص بود که حریفان به هر قیمتی می‌خواهند او را متوقف کنند. دو گل اول آرژانتین در آن جام روی خطاهایی به دست آمد که کره‌ای‌ها روی مارادونا مرتکب شدند.

بحث اصلی همواره این است که کدام بازی، بهترین نمایش دیگو بود. خود او بازی با اروگوئه را در مرحله یک‌هشتم نهایی بهترین بازی‌اش می‌دانست و بعدها گفت: «در آن بازی حتی یک نبرد تک‌به‌تک را هم نباختم.»

اما نمایش مشهورتر او در یک‌چهارم نهایی مقابل انگلیس رقم خورد. او در جریان پیروزی ۲ بر ۱، هر دو گل تیمش را زد؛ اولی جنجالی‌ترین گل تاریخ با دست، «دست خدا»، و دومی زیباترین گل تاریخ جام جهانی با دریبل زدن نیمی از تیم انگلیس و پیتر شیلتون.

با این حال، اوج شاهکار او در نیمه‌نهایی مقابل بلژیک بود که کاملا بازی را دیکته کرد و دو گل خارق‌العاده به ثمر رساند.

مارادونا در این تورنمنت ۵۳ بار بازیکنان حریف را دریبل زد که ۳۷ بار بیشتر از هر بازیکن دیگری بود.

او ۵ گل زد و ۵ پاس گل داد. مارادونا در فینال از سوی لوتار ماتئوس مهار شد، اما با یک پاس تک‌ضرب تماشایی، پایه‌گذار گل قهرمانی بوروتشاگا شد و در نهایت جام را بالای سر برد.

ماریو کمپس؛ آرژانتین ۱۹۷۸

کمپس رابطه عجیبی با جام جهانی داشت. او در سال ۱۹۷۴ هیچ گلی نزد و جام ۱۹۷۸ را هم آرام شروع کرد.

او بیشتر یک هافبک بود تا مهاجم، اما تمام تمرکزش را روی گلزنی می‌گذاشت. کمپس در مراحل حساس تورنمنت ناگهان به اوج رسید و سه بار دبل کرد. او دو گل به لهستان زد، اگرچه در این میان با دست توپ را از روی خط دروازه خودی درآورد که امروز اخراج داشت، و دو گل هم در جریان پیروزی ۶ بر ۰ مقابل پرو به ثمر رساند.

اوج کار او در فینال مقابل هلند بود. او گل اول را با یک توپ‌ربایی و ضربه نوک پا به ثمر رساند. کمپس در وقت‌های اضافه با عبور از دو مدافع و محاصره دروازه‌بان، گل سرنوشت‌ساز دوم را زد تا آرژانتین ۲ بر ۱ جلو بیفتد.

او حتی می‌توانست هت‌تریک کند، اما ریباند شوت او را برتونی تبدیل به گل سوم کرد. کمپس چهار سال بعد در اسپانیا بار دیگر جام جهانی را بدون گل سپری کرد.

او شاید از نظر فنی در حد سایر اعضای این فهرست نبود، اما یک جام جهانی خانگی را کاملا به تسخیر خود درآورد.

گارینشا؛ برزیل ۱۹۶۲

پله بدون شک بزرگ‌ترین بازیکن تاریخ برزیل است. او سه بار قهرمان جام جهانی شد، اما هیچ‌وقت یک تورنمنت کامل را به تنهایی نبرد. او در سال ۱۹۵۸ از اواسط جام به ترکیب آمد، در سال ۱۹۶۲ مصدوم شد و در سال ۱۹۷۰ پویایی سال‌های اوجش را نداشت. او هرگز مانند گارینشا در سال ۱۹۶۲، یک‌تنه حاکم تورنمنت نبود.

گارینشا فوتبالیست عجیبی بود؛ یکی از پاهای او ۶ سانتی‌متر کوتاه‌تر از دیگری بود و دویدنش نامتعادل، اما در عین حال باوقار، به نظر می‌رسید.

او در سال ۱۹۵۸ یک بال کلاسیک بود، اما در سال ۱۹۶۲ به یک بازیکن همه‌فن‌حریف تبدیل شد. او با پای چپش به داخل می‌زد و شوت می‌کرد و در سرزنی هم ماهر شده بود.

او در یک‌چهارم نهایی و نیمه‌نهایی مقابل انگلیس و شیلی، دو گل با ضربه سر زد.

او همچنین با شوت کات‌دار پای راست به انگلیس و شوت راه دور پای چپ به شیلی گل زد تا نبوغش را ثابت کند.

گارینشا در اواخر بازی با شیلی به دلیل لگد زدن به مدافع حریف اخراج شد، اما با رایزنی‌های فدراسیون برزیل بخشیده شد و به فینال رسید.

او در فینال مقابل چکسلواکی بیمار بود و کار خاصی نکرد، اما عملکردش در طول آن جام، در تاریخ جاودانه شد.

مرجان ساتراپی، هنرمند پرآوازه ایرانی-فرانسوی، درگذشت

۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۱۱:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)
مرجان ساتراپی، هنرمند پرآوازه ایرانی-فرانسوی، درگذشت
100%

مرجان ساتراپی، نویسنده، تصویرگر و فیلم‌ساز ایرانی-فرانسوی که شهرت جهانی خود را با رمان مصور و فیلم «پرسپولیس» به دست آورده بود، در ۵۶ سالگی درگذشت.

اعضای خانواده ساتراپی پنج‌شنبه ۱۴ خرداد در بیانیه‌ای که در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفت، اعلام کردند او «حدود یک سال پس از درگذشت ماتیاس ریپا، همسر و عشق زندگی‌اش، بر اثر اندوه از دنیا رفت».

ماتیاس ریپا، تهیه‌کننده، بازیگر و فیلم‌نامه‌نویس سوئدی و همسر ساتراپی، فروردین ۱۴۰۴ درگذشته بود.

ساتراپی پس از مرگ همسرش، با انتشار چند پست در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشته بود: «... عشق زندگی‌ام را از دست داده‌ام.»

ساتراپی که از منتقدان شناخته‌شده جمهوری اسلامی به شمار می‌رفت، سال ۱۹۹۴ به فرانسه مهاجرت کرد و سال ۲۰۰۶ تابعیت فرانسوی دریافت کرد.

اثر شاخص او، «پرسپولیس»، روایت زندگی و تجربه‌های شخصی‌اش در دوران انقلاب ۵۷ و سال‌های پس از آن است و به زبان‌های مختلف ترجمه شده است.

کتاب مصور «زن، زندگی، آزادی» نیز به کوشش ساتراپی، شهریور ۱۴۰۲ در نخستین سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی، در فرانسه منتشر شد و در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

ساتراپی سال ۱۴۰۲ به‌عنوان عضو آکادمی هنرهای زیبای فرانسه در شاخه هنرهای سینمایی انتخاب شد.

این هنرمند همچنین شهریور ۱۴۰۳ در حاشیه هشتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز، جایزه «راه تصویر» را به خود اختصاص داد.

آکادمی هنرهای زیبای فرانسه اسفندماه ۱۴۰۴ از تاسیس «بنیاد سینمایی ماتیاس و مرجان ریپا-ساتراپی» خبر داد.

ساتراپی طی سال‌های اخیر بارها در تجمع‌های اعتراضی علیه جمهوری اسلامی در فرانسه حضور یافت.

این هنرمند پیش‌تر گفته بود جمهوری اسلامی همچون تمامی دیکتاتوری‌های تاریخ سقوط خواهد کرد.

اعتراض ساتراپی به «رفتار ریاکارانه» فرانسه در قبال جمهوری اسلامی

ساتراپی دی‌ماه ۱۴۰۳ در اعتراض به «رفتار ریاکارانه» فرانسه در قبال جمهوری اسلامی، از پذیرش نشان افتخار «لژیون دونور» این کشور خودداری کرد.

«لژیون دونور» عالی‌ترین نشان افتخار فرانسه است که در سال ۱۸۰۲ از سوی ناپلئون بناپارت برای قدردانی از خدمات نظامی و غیرنظامی شایسته به این کشور، بنیان‌گذاری شد.

او در توضیح این تصمیم اعلام کرد نمی‌تواند شاهد باشد فرزندان الیگارش‌های جمهوری اسلامی به‌راحتی برای تعطیلات به فرانسه سفر کنند یا حتی تابعیت این کشور را به دست آورند، در حالی که بسیاری از جوانان مخالف حکومت حتی برای دریافت روادید توریستی با موانع جدی روبه‌رو هستند.

ساتراپی تاکید کرد حمایت از جنبش «زن، زندگی، آزادی» نباید صرفا به حضور در مراسم یادبود مهسا امینی یا گرفتن عکس با قربانیان و چهره‌های شناخته‌شده، محدود شود.

گرانی و کمبود دارو، روند درمان اعتیاد را در ایران مختل کرده است

۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۱۰:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)
گرانی و کمبود دارو، روند درمان اعتیاد را در ایران مختل کرده است
100%

کمبود و گرانی داروهای درمان اعتیاد در ایران، روند درمان بسیاری از مصرف‌کنندگان مواد مخدر را با اختلال روبه‌رو کرده و نگرانی‌ها را درباره روی آوردن آن‌ها به مواد خطرناک‌تر و تشدید آسیب‌های اجتماعی، افزایش داده است.

سعید صفاتیان، مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، پنج‌شنبه ۱۴ خرداد به ایلنا گفت کمبود داروهای مورد استفاده در مراکز درمان اعتیاد، به‌ویژه شربت تریاک، به یکی از چالش‌های جدی حوزه درمان اعتیاد در ایران تبدیل شده است.

به گفته او، در مراکز درمان اعتیاد سه داروی اصلی شامل متادون، بوپرنورفین و شربت تریاک، مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما موجودی شربت تریاک از چند ماه پیش به‌شدت کاهش یافته است.

صفاتیان گفت پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان و اعلام توقف کشت تریاک، پیش‌بینی‌های او درباره کمبود شربت تریاک در ایران محقق شد و نهادهای مسئول برای مقابله با این وضعیت، آمادگی کافی نداشتند.

به گفته او، پیش از بروز جنگ و مشکلات اخیر، کشت تریاک در داخل کشور برای استخراج محصولات مورد نیاز، یکی از راهکارهای مطرح‌شده بود، اما این طرح به نتیجه نرسید.

صفاتیان گفت نهادهای مسئول از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد مبارزه با مواد مخدر، از سال‌ها پیش نسبت به احتمال بروز چنین بحرانی آگاه بودند اما اقدام موثری برای تامین جایگزین یا مدیریت پیامدهای آن انجام ندادند.

گروهی از درمانگران ترک اعتیاد، ۲۵ آذر ۱۴۰۴ در اعتراض به کمبود داروهای ترک اعتیاد مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند و شعار «داروی بیمار ما، تامین باید گردد» سر دادند.

علی احمدی، نایب‌رییس صنف درمانگران اعتیاد استان تهران، همان زمان گفت: «نزدیک به یک میلیون بیمار وابسته به درمان نگه‌دارنده با شربت تریاک (اوپیوم) در کشور تحت پوشش مراکز درمان اعتیاد قرار دارند، اما در بیش از ۱۵ استان، مراکز درمانی با کمبود یا قطع سهمیه دارویی مواجه شده‌اند.»

به گفته صفاتیان، پیامدهای این وضعیت از سال ۱۴۰۲ آشکار شد و در سال ۱۴۰۴ به مرحله‌ای رسید که در برخی مراکز تنها ۱۰ تا ۱۵ نفر از هر ۱۰۰ مراجعه‌کننده موفق به دریافت شربت تریاک می‌شدند.

صفاتیان گفت راهکارهایی مانند تامین تریاک از کشورهایی که به‌صورت قانونی آن را کشت می‌کنند، از جمله هند و ترکیه، مطرح شد اما هیچ‌ یک به نتیجه نرسید.

او هشدار داد مشکل تنها به گرانی دارو محدود نمی‌شود و بسیاری از کسانی که برای ترک یا کنترل مصرف مواد به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، در صورت مواجهه با کمبود دارو ناچار می‌شوند به بازار غیرقانونی مواد مخدر روی آورند.

یک شهروند دی‌ماه ۱۴۰۴ در پیامی به ایران‌اینترنشنال گفت با وجود یک دهه فعالیت در مرکز درمان اعتیاد، حمایتی از سازمان بهزیستی دریافت نکرده و لغو پروانه برخی مراکز، بسیاری از بیماران را به مصرف متادون سوق داده است.

به گفته صفاتیان، از آنجا که قیمت تریاک در بازار غیرقانونی بسیار بالاست، برخی مصرف‌کنندگان ممکن است به سمت مواد خطرناک‌تری مانند شیشه سوق پیدا کنند.

این کارشناس حوزه اعتیاد تاکید کرد چنین روندی می‌تواند مصرف‌کنندگان را به استفاده هم‌زمان از چند ماده مخدر و روان‌گردان بکشاند؛ وضعیتی که درمان را دشوارتر کرده و پیامدهای جسمی، روانی، خانوادگی و اقتصادی گسترده‌تری به همراه دارد.

او همچنین پیش‌بینی کرد در صورت ادامه مشکلات تامین مواد اولیه و محدودیت‌های ارزی، کمبود شربت تریاک، متادون و دیگر داروهای درمان اعتیاد در ماه‌های آینده نیز ادامه پیدا کند.

  • کاهش کشفیات تریاک، تولید داروهای مخدر در ایران را با بحران مواجه کرد

    کاهش کشفیات تریاک، تولید داروهای مخدر در ایران را با بحران مواجه کرد

در شرایطی که کمبود داروهای درمان اعتیاد ادامه دارد، نگرانی‌ها درباره دشوارتر شدن روند درمان و افزایش گرایش به مواد پرخطر رو به افزایش است.

صفاتیان گفت که به باور او، ریشه کمبود و گرانی داروهای درمان اعتیاد به ضعف عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر و نهادهای مسئول در تامین مواد اولیه و برنامه‌ریزی برای مقابله با بحران بازمی‌گردد.

اورشلیم‌پست: اصرار تهران بر آزادسازی دارایی‌های مسدودشده، مذاکرات را به بن‌بست کشاند

۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۱۰:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)
اورشلیم‌پست: اصرار تهران بر آزادسازی دارایی‌های مسدودشده، مذاکرات را به بن‌بست کشاند
100%

روزنامه اورشلیم‌پست گزارش داد پافشاری جمهوری اسلامی بر آزادسازی دارایی‌های مسدودشده‌اش به یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر مذاکرات تهران و واشینگتن تبدیل شده و روند گفت‌وگوها را با بن‌بست جدی مواجه کرده است.

اورشلیم‌پست پنج‌شنبه ۱۴ خرداد به نقل از دو منبع آگاه نوشت مقام‌های حکومت ایران خواستار آزادسازی میلیاردها دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده در همان مرحله نخست هرگونه توافق احتمالی هستند؛ مطالبه‌ای که اختلافات میان دو طرف را تشدید کرده است.

بر اساس این گزارش، میانجی‌های منطقه‌ای در روزهای اخیر تلاش کرده‌اند با ارائه پیشنهادهای مختلف، شکاف موجود را کاهش دهند. یکی از این طرح‌ها ایجاد «صندوقی بشردوستانه» به ارزش چند میلیارد دلار بوده که منابع آن «صرفا» برای تامین دارو، مواد غذایی و محصولات کشاورزی مورد نیاز ایران، هزینه شود.

با این حال، جمهوری اسلامی خواهان آن است که در همان گام نخست توافق و پیش از انجام هرگونه اقدام عملی از سوی تهران، «دسترسی فوری» به منابع مالی نقد و قابل استفاده برای حکومت، فراهم شود.

پیش‌تر در ۹ خرداد، ایران‌اینترنشنال به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد قطر درخواست جمهوری اسلامی را برای «آزادسازی فوری و بدون قید و شرط» ۱۲ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده تهران، رد کرده است.

بر پایه این گزارش، مقام‌های قطری تنها با آزادسازی نیمی از این مبلغ موافقت کرده‌اند و آن را نیز مشروط به اعمال محدودیت‌های سخت‌گیرانه دانسته‌اند.

طبق این طرح، در صورت نهایی شدن توافق، جمهوری اسلامی صرفا می‌تواند از این اعتبار برای خرید کالاها و اقلام ضروری از بازار قطر استفاده کند.

واکنش منفی آمریکا

اورشلیم‌پست در ادامه گزارش داد مقام‌های آمریکایی درخواست تهران را برای آزادسازی فوری دارایی‌های مسدودشده نپذیرفته و تاکید کرده‌اند هرگونه کاهش تحریم‌ها یا آزادسازی منابع مالی، باید در ازای «اقدامات قابل راستی‌آزمایی» از سوی تهران انجام شود.

بر اساس این گزارش، واشینگتن به میانجی‌های مذاکرات اعلام کرده است در آغاز هر توافق احتمالی، بدون دریافت «امتیازات ملموس» از جمهوری اسلامی در زمینه برنامه هسته‌ای و همچنین ترتیبات امنیتی مرتبط با تنگه هرمز، هیچ بخش قابل ‌توجهی از دارایی‌های بلوکه‌شده را آزاد نخواهد کرد.

مقام‌های ایالات متحده معتقدند آزادسازی منابع مالی پیش از برداشتن گام‌های عملی از سوی جمهوری اسلامی می‌تواند به تضعیف یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشار آمریکا بینجامد و دستیابی به توافق بر سر برنامه هسته‌ای تهران را با چالش‌های بیشتری روبه‌رو کند.

  • کاندولیزا رایس: «نداشتن توافق» بهتر از دستیابی به یک «توافق بد» است

    کاندولیزا رایس: «نداشتن توافق» بهتر از دستیابی به یک «توافق بد» است

در روزهای گذشته، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، بارها رویکرد دولت‌های پیشین این کشور را در قبال برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی مورد انتقاد قرار داده و توافق هسته‌ای دوران باراک اوباما، موسوم به برجام، را «فاجعه» خوانده است.

ترامپ سوم خرداد در پیامی در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال نوشت برجام «مبالغ هنگفتی پول نقد» در اختیار جمهوری اسلامی قرار داد و «مسیری روشن و باز» برای دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای فراهم کرد.

نیویورک‌تایمز: سرنوشت ذخایر اورانیوم از مهم‌ترین موانع در مسیر توافق است

در کنار اختلافات بر سر آزادسازی دارایی‌های مسدودشده حکومت ایران و رفع تحریم‌ها، تداوم اختلافات میان تهران و واشینگتن درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، بحران تنگه هرمز و پرونده لبنان، چشم‌انداز دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ را با ابهام‌های جدی مواجه کرده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز سوم خرداد گزارش داد ذخایر اورانیوم با غنای بالای جمهوری اسلامی همچنان یکی از مهم‌ترین مسائل در مسیر دستیابی به هرگونه توافق احتمالی به شمار می‌رود.

بر اساس این گزارش، بخش عمده این ذخایر احتمالا در تونل‌های عمیق و مستحکم مجتمع هسته‌ای اصفهان نگهداری می‌شود و بخش‌های دیگر نیز در تاسیسات فردو و نطنز قرار دارند.

به نوشته نیویورک‌تایمز، نگرانی اصلی مقام‌های آمریکایی و کارشناسان هسته‌ای این است که بخشی از ذخایر اورانیوم حکومت ایران به مکان‌های اعلام‌نشده و خارج از نظارت آژانس منتقل شده باشد و این موضوع می‌تواند مذاکرات آینده را پیچیده‌تر کند.

بررسی گزارش بلومبرگ درباره افزایش خطر برنامه هسته‌ای تهران

۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۱۰:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

بلومبرگ به نقل از داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داد ریسک گریز هسته‌ای جمهوری اسلامی برای ساخت بمب اتمی بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

گفت‌وگو با احمد صمدی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال