• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ادامه انسداد تنگه هرمز برای دو تا سه ماه، فرانسه را با کمبود انرژی روبه‌رو خواهد کرد

۵ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۰:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

مدیرعامل شرکت توتال انرژی هشدار داد که اگر انسداد تنگه هرمز دو یا سه ماه دیگر ادامه پیدا کند، فرانسه وارد «دوره‌ای از کمبود انرژی» خواهد شد.

پاتریک پویانه، در واکنش به تنش‌ها در تنگه هرمز خواستار تقویت تاب‌آوری زنجیره‌های تامین انرژی شد و به‌ویژه بر لزوم سرمایه‌گذاری‌های جدید در زیرساخت‌های حمل‌ونقل، از جمله خطوط لوله نفت، تاکید کرد.

او با اشاره به انسداد تنگه هرمز گفت که «کنار گذاشتن نفت ارزان‌قیمت خلیج فارس دشوار خواهد بود» و خواستار ایجاد مسیرهای جایگزین برای این شریان حیاتی انرژی شد.

پویانه در سخنرانی خود در کنفرانس سیاست جهانی که به‌وسیله موسسه فرانسوی روابط بین‌الملل در شانتیی، نزدیک پاریس، برگزار شد، گفت: «آنچه مسلم است - و ما در این زمینه عملکرد خوبی نداشته‌ایم - این است که اگر در خاورمیانه سرمایه‌گذاری می‌کنیم، باید در تاب‌آوری این سیستم نیز سرمایه‌گذاری کنیم.»

به گفته او، اینکه امروز مسیرهای خروجی کافی از تنگه هرمز وجود ندارد، یک مشکل اساسی است: «ما باید تاب‌آوری را به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری در نظر بگیریم؛ احتمالا با ایجاد خطوط لوله جدید برای شکل‌دهی یک شبکه از خطوط لوله.»

با تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک و اختلال در مسیرهای حیاتی کشتیرانی، جریان تجارت در خاورمیانه با فشار فزاینده‌ای مواجه شده و نگرانی‌ها درباره تاثیر این وضعیت بر زنجیره‌های تامین جهانی افزایش یافته است.

به گزارش گلف‌نیوز، تحلیل جدید موسسه حسابرسی پی‌دبلیو‌سی (PwC) نشان می‌دهد حدود یک‌پنجم سوخت جت و گاز طبیعی مایع جهان، به همراه حجم قابل توجهی از آمونیاک، گوگرد و آلومینیوم از مسیر تنگه هرمز عبور می‌کند. موضوعی که هرگونه اختلال در آن را به یک شوک جهانی تبدیل می‌کند.

اختلال اخیر که در پی تشدید تنش‌های منطقه‌ای و بسته شدن حریم هوایی رخ داده، نسبت به بحران‌های قبلی زنجیره تامین، «پیچیده‌تر و گسترده‌تر» ارزیابی شده است.

پویانه گفت: «اکنون تمام مازاد ذخایر را مصرف کرده‌ایم. اگر این وضعیت دو یا سه ماه دیگر ادامه پیدا کند، وارد دوره‌ای از کمبود انرژی خواهیم شد؛ مشابه آنچه برخی کشورهای آسیایی هم‌اکنون تجربه می‌کنند.»

او تاکید کرد: «کمبود هنوز در حوزه آتلانتیک مشاهده نمی‌شود اما نمی‌توان بدون پیامدهای جدی اجازه داد ۲۰ درصد از ذخایر جهانی نفت و گاز غیرقابل دسترس باقی بماند. همه‌چیز به مدت زمان بستگی دارد و حل مشکل تنگه هرمز یک مساله حیاتی است.»

پویانه همچنین یادآوری کرد که شرکتش در پی این جنگ «۱۵ درصد از تولید خود در خاورمیانه را از دست داده» است.

اتحادیه اروپا و بررسی کمک به زیرساخت‌های انرژی خاورمیانه برای دور زدن مناطق درگیری

اورزولا فون‌ در لاین، رییس کمیسیون اروپا، چهارم اردیبهشت گفت اتحادیه اروپا آماده است با کشورهای حوزه خلیج فارس برای اجرای پروژه‌های جدید انتقال انرژی به بازارهای جهانی همکاری کند. پروژه‌هایی که در معرض جنگ یا تنش‌های ژئوپلیتیکی قرار نگیرند.

او در یک نشست خبری در پایان جلسه غیررسمی رهبران اتحادیه اروپا در نیکوزیا، پایتخت قبرس، گفت: «رویدادهای ماه گذشته درس سختی به ما داد. امنیت ما فقط به هم مرتبط نیست، بلکه به‌طور ذاتی به هم گره خورده است. به عنوان مثال، تهدید علیه یک کشتی تجاری در تنگه هرمز، تهدیدی برای یک کارخانه در بلژیک است.»

فون‌ در لاین افزود: «ما همچنین آماده‌ایم با کشورهای خلیج فارس همکاری کنیم تا زیرساخت‌های صادراتی از اتکای صرف به گلوگاه تنگه هرمز رها شوند.»

او همچنین پیشنهاد داد اتحادیه اروپا در بازسازی زیرساخت‌های انرژی آسیب‌دیده در جریان جنگ در کشورهای خلیج فارس کمک کند.

استقرار واحدهای دریایی آلمان برای شرکت در یک «ماموریت احتمالی» در مدیترانه

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، از استقرار واحدهای دریایی در مدیترانه برای آمادگی به‌منظور مشارکت احتمالی در تامین امنیت تنگه هرمز خبر داد.

حدودا یک هفته پیش، ۳۰ فروردین، پیستوریوس از آماده شدن برای یک ماموریت احتمالی خبر داده بود.

اظهارات او پس از آن بیان شد که فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، گفت چنین ماموریتی به یک مبنای حقوقی مانند قطعنامه شورای امنیت و تایید دولت و پارلمان آلمان نیاز دارد.

  • ادامه بحران آمریکا و ایران، کشورهای خلیج فارس را میان جنگ و صلح معلق نگه داشته است

    ادامه بحران آمریکا و ایران، کشورهای خلیج فارس را میان جنگ و صلح معلق نگه داشته است

  • دومین روز اجلاس سران اتحادیه اروپا؛ تلاش برای مهار تهدیدهای جمهوری اسلامی

    دومین روز اجلاس سران اتحادیه اروپا؛ تلاش برای مهار تهدیدهای جمهوری اسلامی

  • سرعت رو به وخامت گذاشتن روابط تهران و ابوظبی، یک شریان حیاتی تجاری را تهدید می‌کند

    سرعت رو به وخامت گذاشتن روابط تهران و ابوظبی، یک شریان حیاتی تجاری را تهدید می‌کند

Banner

پربازدیدترین‌ها

محمد صدرا رحیم‌زاده، قهرمان ۱۸ ساله ژیمناستیک تهران درگذشت
۱

محمد صدرا رحیم‌زاده، قهرمان ۱۸ ساله ژیمناستیک تهران درگذشت

۲

آمریکا با بمب‌افکن بی-۱ حملات خود به ایران را گسترش داد

۳

رویترز: حملات ایران به تاسیسات سیا پرسش‌هایی را درباره نقش احتمالی روسیه برانگیخته است

۴

ترامپ: رسانه‌های آمریکا کشتار ۵۲ هزار معترض در ایران را نادیده گرفته‌اند

۵

ترامپ: به تصمیم‌گیری برای انجام عملیاتی بزرگ‌تر از هر عملیات قبلی در ایران نزدیکم

انتخاب سردبیر

  • برای مذاکره با جمهوری اسلامی، ابتدا باید خود حکومت را شناخت که لانه افعی‌هاست
    تحلیل

    برای مذاکره با جمهوری اسلامی، ابتدا باید خود حکومت را شناخت که لانه افعی‌هاست

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

  • نورنیوز خبر داد جلسه مقامات حکومت که ۹ اسفند به آن حمله شد، برای سرکوب اعتراضات بود

    نورنیوز خبر داد جلسه مقامات حکومت که ۹ اسفند به آن حمله شد، برای سرکوب اعتراضات بود

  • از فراوانی نامحدود تا بی‌قدرتی انسان؛ ماسک آینده بشر با هوش مصنوعی را ترسیم می‌کند

    از فراوانی نامحدود تا بی‌قدرتی انسان؛ ماسک آینده بشر با هوش مصنوعی را ترسیم می‌کند

  • ۶ سال پس از ربایش جمشید شارمهد؛ پرونده‌ای که همچنان جمهوری اسلامی را زیر سوال می‌برد

    ۶ سال پس از ربایش جمشید شارمهد؛ پرونده‌ای که همچنان جمهوری اسلامی را زیر سوال می‌برد

  • واشینگتن پست: ترامپ برای رسیدن به اهدافش در قبال جمهوری اسلامی به توافق نیاز ندارد

    واشینگتن پست: ترامپ برای رسیدن به اهدافش در قبال جمهوری اسلامی به توافق نیاز ندارد