رهبر شاخه القاعده در یمن دونالد ترامپ و ایلان ماسک را تهدید کرد

سعد بن عاطف العولقی، رهبر شاخه القاعده در یمن، در پیامی ویدیویی دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده و ایلان ماسک، میلیارد آمریکایی، را به‌دلیل آنچه حمایت از اسرائیل در جنگ غزه خواند، تهدید کرد.

این نخستین پیام ویدیویی العولقی از زمان به‌دست گرفتن رهبری القاعده یمن در اسفندماه ۱۴۰۲ است.

این ویدیوی ۳۰ دقیقه‌ای که بامداد شنبه ۱۷ خرداد از سوی هواداران القاعده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، حاوی فراخوان‌هایی برای انجام حملات انفرادی علیه رهبران مصر، اردن و برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بود.

العولقی در این پیام گفت: «پس از آنچه که بر مردم ما در غزه گذشته و می‌گذرد، دیگر خط قرمزی وجود ندارد. مقابله‌به‌مثل، مشروع است.»

در این ویدیو تصاویری از جی‌دی ونس، معاون ترامپ، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، نیز دیده می‌شود.

همچنین لوگوهای شرکت‌های متعلق به ایلان ماسک، از جمله تسلا، در این ویدیو گنجانده شده‌اند.

با وجود تضعیف شاخه یمنی القاعده در سال‌های اخیر به‌دلیل اختلافات داخلی و حملات آمریکا، این گروه همچنان یکی از خطرناک‌ترین شاخه‌های القاعده محسوب می‌شود.

این گروه پس از کشته شدن اسامه بن‌لادن، به فعالیت‌های خود در یمن ادامه داده است.

کارشناسان سازمان ملل شمار نیروها و حامیان این گروه را بین سه تا چهار هزار نفر برآورد کرده‌اند.

این گروه منابع مالی خود را از راه‌هایی همچون سرقت، قاچاق اسلحه، جعل ارز و گروگان‌گیری تامین می‌کند.

حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن
حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن

العولقی که واشینگتن برای دستگیری‌اش جایزه‌ای شش میلیون دلاری تعیین کرده، به‌دلیل دعوت علنی به حمله علیه آمریکا و متحدانش تحت تعقیب قرار دارد.

او پس از مرگ خالد سعيد البطرفی، رهبری شاخه القاعده در یمن را بر عهده گرفت.

خبرگزاری آسوشیتدپرس ۱۷ خرداد نوشت القاعده یمن همانند حوثی‌های مورد حمایت تهران می‌کوشد از فضای جنگ اسرائیل و حماس برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند.

روزنامه تلگراف اردیبهشت ۱۴۰۳ به نقل از کارشناسان سیاسی و نظامی گزارش داد همکاری‌های حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی و شاخه القاعده در یمن گسترش یافته است.

بر اساس این گزارش، حوثی‌ها به القاعده که پیش‌تر دشمن آن‌ها به شمار می‌آمد، سلاح و پهپاد می‌دهند و دو طرف به تبادل زندانیان اقدام کرده‌اند.

حوثی‌ها گزارش‌ها درباره همکاری این گروه با القاعده را رد کرده‌اند. با این حال، حملات القاعده به حوثی‌ها در سال‌های اخیر کاهش یافته است.