۷ کشته و ۱۲ مجروح در حمله موشکی روسیه به اوکراین
حمله موشکی روسیه به منطقه خارکیف در شمال شرقی اوکراین دستکم هفت کشته و ۱۲ مجروح بر جای گذاشت. دو نفر نیز بر اثر این حمله مفقود شدهاند.
به گفته اولگ سینگوبوف، فرماندار خارکیف، ارتش روسیه دستکم ۱۵ بار این منطقه را هدف قرار داد.
او به ساکنان خارکیف توصیه کرد برای در امان ماندن از حملات روسیه در پناهگاهها باقی بمانند.
همزمان، شرکت راهآهن دولتی اوکراین اعلام کرد تعدادی از تاسیسات این شرکت در حملات روسیه به خارکیف آسیب دیدهاند و چند تن از کارکنان آن نیز زخمی شدهاند.
عملیات زمینی ارتش روسیه در خارکیف که از اوایل ماه جاری میلادی آغاز شده، همچنان ادامه دارد.
سینگوبوف روز دوم اردیبهشت در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت با وجود تداوم درگیریها در نزدیکی دو شهر پِلِتینیفکا و ووفچانسک، نیروهای اوکراینی کنترل اوضاع را در دست دارند.
فرماندار خارکیف نوشت شرایط کنونی حاصل «ضعف ما نیست، بلکه ضعف جامعه جهانی است که به مدت سه سال جرات نکرد با تروریستها به روشی که سزاوارشان است، برخورد کند».
روزنامه نیویورکتایمز روز دوم اردیبهشت گزارش داد آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پس از بازگشت از سفر اخیر خود به اوکراین، از جو بایدن خواسته است محدودیتهای موجود را درباره نحوه استفاده کییف از تسلیحات آمریکایی برطرف کند.
بر اساس این گزارش، بایدن از زمان ارسال اولین محموله از سلاحهای پیشرفته به اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری این کشور را متعهد کرده که این سلاحها را به سوی خاک روسیه شلیک نکند.
به گفته دولت بایدن، این تصمیم برای جلوگیری از وقوع «جنگ جهانی سوم» گرفته شده است.
با این حال، وزارت امور خارجه ایالات متحده با در نظر گرفتن پیشروی نظامیان روسیه در خاک اوکراین، خواهان بازبینی در این رویکرد شده است.
بلینکن روز ۲۵ اردیبهشت در سفری از پیش اعلام نشده به کییف رفت. او در دیدار با مقامهای اوکراینی تاکید کرد بسته کمکی ایالات متحده به اوکراین که اخیرا تصویب شده، «تفاوتی واقعی» در جنگ ایجاد خواهد کرد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد درگیریها در خارکیف تاکنون منجر به آواره شدن دستکم ۱۴ هزار نفر شده است.
به گفته این سازمان، ۱۸۹ هزار نفر از ساکنان خارکیف که هنوز در این منطقه باقی ماندهاند، به دلیل ادامه خشونتها با خطرات جدی روبهرو هستند.
شهر خارکیف در ۲۰ کیلومتری مرز روسیه واقع شده است.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز ۲۴ اردیبهشت اعلام کرد از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، دستکم هزار و ۹۹۳ کودک در این کشور کشته یا زخمی شدهاند.