• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دادستانی میلان دو شهروند ایرانی را به ظن تهدید مخالفان جمهوری اسلامی تحت تحقیق قرار داد

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۵:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

به گزارش رویترز، دادستانی میلان دو شهروند ایرانی ساکن ایتالیا را به ظن تهدید مخالفان جمهوری اسلامی و فعالیت با اهداف تروریستی و ضد دموکراتیک تحت تحقیق قرار داده و دستور تفتیش خانه‌های آن‌ها را صادر کرده است.

بر اساس حکم بازرسی ۹ صفحه‌ای که رویترز مشاهده کرده، این دو نفر با اتهام‌هایی از جمله تهدیدهای مشدد و تشکیل یا عضویت در گروهی با اهداف تروریستی و براندازانه تحت بررسی قرار دارند.

این پرونده پس از شکایت چند شهروند ایرانی مقیم ایتالیا تشکیل شده است. در یکی از موارد، یک مخالف جمهوری اسلامی به بازرسان گفته تماس تلفنی دریافت کرده که در آن به او اطلاع داده شده به دلیل حمایت از اپوزیسیون به اعدام محکوم شده و اموالش در ایران مصادره خواهد شد.

بر اساس اسناد قضایی، یکی از دو فرد تحت تحقیق از طریق یک حساب اینستاگرامی، حامیان رضا پهلوی را به مرگ تهدید کرده بود.

در این اسناد نام دو فرد تحت تحقیق، جلیلیان فرشید و ادیب انصاری روح‌الله، ذکر شده است. دادستان‌ها گفته‌اند هر دو از افراد شناخته‌شده در یک مرکز اسلامی در میلان هستند که متعلق به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران است.

به نوشته رویترز، این تهدیدها همزمان با اعتراض‌های دی‌ماه در ایران و همچنین تجمع مخالفان جمهوری اسلامی مقابل کنسولگری ایران در میلان در ماه مارس مطرح شده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

کارزار مردمی ایران‌اینترنشنال؛ آنچه در شب‌های جنایت رشت اتفاق افتاد
۱
گزارش ویژه

کارزار مردمی ایران‌اینترنشنال؛ آنچه در شب‌های جنایت رشت اتفاق افتاد

۲

اکسیوس: تفاهم اولیه واشینگتن و تهران آماده شده و منتظر تصمیم ترامپ است

۳
اختصاصی

منبع نزدیک به مذاکرات: درباره ابعاد هماهنگی قالیباف با مجتبی خامنه‌ای تردید وجود دارد

۴

موج محکومیت منطقه‌ای پس از حمله جمهوری اسلامی به کویت؛ تهران آمریکا را مقصر خواند

۵

فرد متهم در توطئه کشتن مسیح علینژاد در سال ۲۰۲۴ در بروکلین، به ۱۰ سال زندان محکوم شد

انتخاب سردبیر

  • نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان، برای تحمل شش سال حبس احضار شد

    نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان، برای تحمل شش سال حبس احضار شد

  • سایه سنگین بحران اقتصادی بر زندگی معلولان؛ افزایش حمایت‌ها در انتظار تصویب دولت

    سایه سنگین بحران اقتصادی بر زندگی معلولان؛ افزایش حمایت‌ها در انتظار تصویب دولت

  • سازمان ملل متحد، تجاوز و خشونت جنسی طالبان علیه زنان افغان را تایید کرد

    سازمان ملل متحد، تجاوز و خشونت جنسی طالبان علیه زنان افغان را تایید کرد

  • مدارس غیرانتفاعی؛ چگونه آموزش خصوصی از رفاه تا فرهنگ به بازتولید طبقه حاکم کمک کرد
    تحلیل

    مدارس غیرانتفاعی؛ چگونه آموزش خصوصی از رفاه تا فرهنگ به بازتولید طبقه حاکم کمک کرد

  • نام و اطلاعات شماری از جاویدنامان از سامانه بهشت زهرا پاک شده است

    نام و اطلاعات شماری از جاویدنامان از سامانه بهشت زهرا پاک شده است

•
•
•

مطالب بیشتر

روسیه چگونه مخفیانه برای توقف چرخش ارمنستان به سوی غرب تلاش می‌کند؟

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۵:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)
روسیه چگونه مخفیانه برای توقف چرخش ارمنستان به سوی غرب تلاش می‌کند؟
100%

رویترز بر اساس اظهارات مقام‌های اطلاعاتی غربی و مسئولان دولتی، گزارش داد که روسیه تلاش‌های پنهانی خود را برای تضعیف نخست‌وزیر ارمنستان در آستانه انتخابات ماه آینده تشدید کرده زیرا نگران است که پیروزی دوباره نیکول پاشینیان بتواند تغییر جهت این کشور به سوی غرب را تثبیت کند.

این خبرگزاری بر اساس گفت‌وگو با پنج مقام اطلاعاتی غربی و اسنادی که مشاهده کرده، جمعه هشت خرداد گزارش داد برنامه‌های مسکو پیش از انتخابات ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) شامل کارزارهای انتشار اطلاعات نادرست به نفع نامزدهای طرفدار روسیه و همچنین طرح انتقال ده‌ها هزار ارمنیِ ساکن روسیه به ارمنستان به منظور تاثیرگذاری بر نتیجه رای‌گیری بوده است.

ارمنستان، کشوری محصور در خشکی با جمعیتی حدود سه میلیون نفر، از زمان جنگ سرد عمدتا در مدار نفوذ مسکو باقی مانده و میزبان نیروهای روسیه بوده است اما نیکول پاشینیان که در نظرسنجی‌ها پیشتاز است، به اروپا و ناتو نزدیک‌تر شده و به یکی از متحدان دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، تبدیل شده است. ترامپ روز چهارشنبه از نامزدی مجدد پاشینیان حمایت کرد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، این هفته به ایروان سفر کرد و یک توافق معدنی و همچنین توافقی درباره «مسیر ترامپ برای صلح و شکوفایی بین‌المللی» را امضا کرد؛ یک کریدور ترانزیتی پیشنهادی از طریق ارمنستان که می‌تواند نفوذ روسیه در منطقه را بیش از پیش تضعیف کند.

  • نشست جامعه سیاسی اروپا زیر سایه نگرانی درباره آینده ناتو و ارتباط با آمریکا برگزار شد

    نشست جامعه سیاسی اروپا زیر سایه نگرانی درباره آینده ناتو و ارتباط با آمریکا برگزار شد

ارمنستان که عضو اتحادیه اقتصادی تحت رهبری روسیه است، در سال ۲۰۲۴ مشارکت خود را در ائتلاف امنیتی منطقه‌ای تحت رهبری مسکو تعلیق کرد. این کشور همچنین در ماه جاری از دبیرکل ناتو در نشست رهبران اروپایی میزبانی کرد.

نارضایتی پوتین

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، نارضایتی خود از چرخش پاشینیان را پنهان نکرده است.

در روزهای اخیر، مسکو هشدار داده که ارمنستان ممکن است دسترسی به گاز طبیعی ارزان‌قیمت را از دست بدهد. روسیه همچنین واردات محصولات ارمنستان از جمله میوه، سبزیجات، گل و برندی را محدود کرده است.

توماس دِ وال، پژوهشگر ارشد موسسه کارنگی اروپا، گفت: «کاری که پاشینیان در تلاش برای انجام آن است، تهدیدی برای روسیه محسوب می‌شود.»

او افزود که تنوع‌بخشی به روابط خارجی «به این معناست که روسیه انحصار تقریبا کامل خود بر ارمنستان را از دست می‌دهد.»

سه تن از مقام‌های غربی گفتند نامزد مورد حمایت مسکو ساموئل کاراپتیان، میلیاردر ارمنی-روسی، است که به اتهام دعوت به سرنگونی دولت در حال محاکمه است.

کاراپتیان این اتهامات را رد می‌کند. رابرت آمستردام، وکیل او، به رویترز گفت که موکلش هیچ اطلاعی از حمایت روسیه ندارد.

اروپا مدت‌هاست روسیه را به دخالت در انتخابات متهم می‌کند؛ از جمله اخیرا در مولداوی و مجارستان. روسیه نیز اتحادیه اروپا و ایالات متحده را متهم می‌کند که در کشورهای نزدیک به مرزهایش دخالت می‌کنند تا آنها را به حوزه نفوذ غرب بکشانند.

وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به درخواست اظهار نظر اعلام کرد گزارش رویترز حاوی ادعاهای نادرست است و «لحن ضدروسی» را ترویج می‌کند.

اداره ارتباطات دولت ارمنستان از اظهار نظر درباره اتهامات مشخص مطرح‌شده در این گزارش خودداری کرد، اما اقداماتی را که برای مقابله با اطلاعات نادرست و تضمین برگزاری انتخاباتی آزاد، عادلانه و شفاف انجام می‌شود، تشریح کرد.

انتقال رای‌دهندگان از روسیه

چهار منبع آگاه به رویترز گفتند که کرملین در ماه اکتبر بخشی با عنوان «اداره همکاری و مشارکت راهبردی» ایجاد کرده که بر عملیات نفوذ در ارمنستان نظارت می‌کند. این منابع، مانند دیگر منابع این گزارش، به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند.

پنج منبع گفتند مقام‌های روسی در ماه‌های اخیر درباره اعزام ارامنه مقیم روسیه برای رای دادن به مخالفان پاشینیان گفت‌وگو کرده‌اند.

ارامنه دارای جمعیت بزرگی در خارج از کشور هستند؛ از جمله در روسیه که برخی برآوردها جمعیت ارمنی آن را بیش از دو میلیون نفر می‌دانند. ارامنه اجازه ندارند از خارج کشور در انتخابات رأی دهند.

یکی از منابع که یک مقام ارشد آمریکایی بود، گفت میزان موفقیت احتمالی مسکو در انتقال این افراد موضوع بحث در میان جامعه اطلاعاتی است.

با این حال، او افزود مقام‌های اطلاعاتی این طرح را جدی تلقی می‌کنند. ارامنه به طور معمول بین دو کشور رفت‌وآمد می‌کنند و هر روز ده‌ها پرواز میان روسیه و ارمنستان برقرار است.

سه منبع گفتند مقام‌های روسی هزینه انتقال ۱۰۰ هزار رأی‌دهنده را حدود ۵۰ میلیون دلار برآورد کرده‌اند. آنها افزودند تا اواسط ماه مه، کرملین برای هر منطقه سهمیه تعیین کرده بود و از مسئولان محلی خواسته بود درباره آمادگی‌های انجام‌شده گزارش دهند.

رویترز نتوانست به طور مستقل تایید کند که چنین برنامه‌ای در حال اجرا بوده یا اینکه اجرای آن می‌تواند فاصله زیاد میان نامزدهای پیشتاز را از بین ببرد.

بر اساس یک نظرسنجی که اوایل همین ماه انجام شد، حزب «قرارداد مدنی» پاشینیان با حدود ۳۰ درصد آرا در جایگاه نخست قرار خواهد گرفت.

در همین نظرسنجی، حزب «ارمنستان قدرتمند» متعلق به کاراپتیان با حدود ۶ درصد آرا در میان شمار زیادی از نامزدها در رتبه دوم اما با فاصله زیاد قرار داشت.

توافق صلح با میانجیگری آمریکا

پاشینیان در سال ۲۰۱۸به قدرت رسید، پس از اعتراضاتی که به سرنگونی چهره نزدیک به مسکو انجامید. روابط با روسیه پس از آن تیره شد که نیروهای حافظ صلح روسیه مستقر در ناگورنو-قره‌باغ، منطقه جدایی‌طلب با اکثریت ارمنی در خاک جمهوری آذربایجان، نتوانستند مانع سقوط آن به دست نیروهای جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۳ شوند.

پاشینیان در ماه اوت به توافق صلحی با میانجیگری آمریکا برای پایان دادن به مناقشه چند دهه‌ای میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر این منطقه مورد مناقشه دست یافت.

این توافق مسیر ترانزیتی از جنوب ارمنستان را باز می‌کند تا کالاها به سمت شرق و آسیای مرکزی منتقل شوند و در مقابل، جمهوری آذربایجان به برون‌بوم نخجوان و همچنین ترکیه دسترسی مستقیم پیدا می‌کند. مسکو با احتیاط از این توافق استقبال کرد.

واشینگتن اعلام کرده است که نیروهای امنیتی مورد حمایت آمریکا می‌توانند بر این منطقه باریک که در امتداد مرز ایران قرار دارد نظارت کنند؛ احتمالی که به گفته مقام‌های اطلاعاتی برای روسیه غیرقابل‌قبول است.

  • توافقنامه تسلیحاتی محرمانه میان جمهوری اسلامی و ارمنستان

    توافقنامه تسلیحاتی محرمانه میان جمهوری اسلامی و ارمنستان

به گفته دو مقام غربی، در صورت شکست پاشینیان، بخش‌های کلیدی ابتکار صلح ترامپ احتمالا از بین خواهد رفت.

در ویدیویی که در ماه مه در اینترنت منتشر شد، مردانی نقاب‌دار که به یکی از گویش‌های ارمنی صحبت می‌کردند، پاشینیان را به قتل تهدید کردند. رویترز نتوانست مشخص کند که این تهدید واقعی بوده یا این که چه کسانی پشت آن قرار داشته‌اند. این پرونده در ارمنستان تحت بررسی است.

سه منبع، از جمله یک مقام ارشد آمریکایی، از نگرانی‌های جدی و مداوم درباره امنیت نخست‌وزیر ارمنستان سخن گفتند، اما جزئیات بیشتری ارائه نکردند.

به‌گفته یک مقام کنونی آمریکایی، یک مقام سابق آمریکایی و فرد دیگری که از این موضوع آگاهی دارد، بخش‌هایی از دولت آمریکا از جمله سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در سال‌های اخیر به‌طور محرمانه به حفاظت شخصی پاشینیان کمک کرده‌اند.

یکی از منابع گفت این کمک‌ها شامل به اشتراک گذاشتن اطلاعات درباره تهدیدهای احتمالی بوده است.

کاخ سفید، وزارت امور خارجه آمریکا، دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا و دفتر پاشینیان به درخواست‌ها برای اظهارنظر درباره وضعیت امنیتی نخست‌وزیر ارمنستان پاسخ ندادند. سیا نیز از اظهار نظر خودداری کرد.

تشدید کارزارهای اطلاعات نادرست

این مقام‌ها افزودند که مسئولان روسیه کارزارهای موجود انتشار اطلاعات نادرست در فضای آنلاین برای بی‌اعتبار کردن دولت پاشینیان را تشدید کرده‌اند.

یک مقام آمریکایی گفت در یکی از این موارد، یک کارزار اینترنتی مورد حمایت روسیه به دروغ ادعا کرده بود که پاشینیان در یک معامله زمین با جین شاهین و تام تیلیس، دو سناتور آمریکایی که در ماه آوریل نگرانی خود را درباره اطلاعات نادرست روسیه ابراز کرده بودند، دخیل بوده است. شاهین و تیلیس به درخواست اظهار نظر پاسخ ندادند.

یک مقام اروپایی گفت این کارزارها از شبکه رباتی وابسته به کرملین موسوم به «استورم-۱۵۱۶» استفاده می‌کنند؛ شبکه‌ای که در تلاش‌ها برای دخالت در انتخابات اخیر آمریکا نیز نقش داشته است.

سه منبع گفتند کرملین از شرکت‌های مشاوره سیاسی و اندیشکده‌های روسی، از جمله «آژانس طراحی اجتماعی»، که از سوی اتحادیه اروپا و بریتانیا به دلیل انتشار اطلاعات نادرست برای تضعیف حمایت از اوکراین تحریم شده است، کمک گرفته است.

پیام مخاطبان: اینترنت باز نشده؛ این «فیلترنت» است

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۴:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)
•
محسن مهیمنی
پیام مخاطبان: اینترنت باز نشده؛ این «فیلترنت» است
100%

شهروندان با ارسال پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال می‌گویند با وجود اعلام مقام‌های حکومت مبنی بر بازگشایی اینترنت جهانی در ایران، همچنان سرعت و کیفیت اینترنت تفاوت چندانی نکرده است. مخاطبان در پیام‌های خود می‌گویند که همچنان کسب‌وکار و آموزش آنها با بحران مواجه است.

مخاطبان در پیام‌های خود وضعیت فعلی اینترنت در ایران را با عبارت «فیلترنت» توصیف می‌کنند.

این‌قدر مردم را اذیت نکنید

شهروندی در پیام خود نوشت: «یک‌جوری اینترنت را برای ما باز کرده‌اند، انگار به بچه شکلات می‌دهند. همه پلتفرم‌ها فیلتر هستند، با هزار بدبختی باید یک فیلترشکن دانلود کنی و آن هم بعد از ۱۰ دقیقه دوباره قطع می‌شود. این‌قدر مردم را اذیت نکنید.»

از موضوعات دیگری مخاطبان به آن اشاره کرده‌اند، تشدید فیلترینگ نسبت به قبل است.

یکی از مخاطبان گفت:‌ «چه آزادی اینترنتی که شدیدتر از فیلترینگ قبل اجرا شده است. من بیش از ۲۰ فیلترشکن را امتحان کرده‌ام؛ یکی دو تا وصل می‌شوند و در حد دو دقیقه بعد قطع می‌شوند. دوباره باید قطع و وصل کنید، البته اگر دوباره وصل بشوند. بیزار شده‌ایم.»

جامعه دچار فرسودگی روانی شده است

این مشکلات موجب فشارهای روانی و فرسودگی اجتماعی میان شهروندان شده است.

یک مخاطب در پیام خود گفت: «۱۸ و ۱۹ دی را فراموش کرده‌اید؟ چون می‌گویید بعد از سه ماه خوشحالید که نت وصل شده! ما پنج ماه است اینترنت نداریم، پنج ماه.»

بنا به آمار ارائه‌شده از سوی مقام‌های حکومت مجموعا حدود ۲۰ میلیون دانشجو و دانش‌آموز در کشور ثبت‌نام شده‌اند که وضعیت تحصیل آنها در سال تحصیلی جاری به‌شدت به‌دلیل قطع اینترنت تحت تاثیر قرار گرفته است.

یکی از مخاطبان محدودیت دسترسی به وب‌سایت‌های مربوط به حوزه اشتغال و علمی را مورد اشاره قرار داد و گفت: «اینترنت وصل شده، ولی به قبل از جنگ برنگشته است. واتساپ قبلا رفع فیلتر شده بود، ولی الان حتی لینکدین را هم فیلتر کرده‌اند.»

100%


خسارت‌های اقتصادی جبران نشده است

شهروندان همچنین می‌گویند بازگشایی محدود اینترنت نتوانسته خسارت‌های اقتصادی ماه‌های گذشته را جبران کند و بسیاری از کسب‌وکارها همچنان با رکود و کاهش درآمد مواجه‌اند.

صاحب یک کافی‌نت‌ از فردیس کرج در پیام خود نوشت: «کاسبی ما از زمان جنگ تا الان هنوز خراب است و اینترنت با اینکه باز شده، همچنان مختل است. همان تعداد اندک مشتری هم که می‌آیند، با این اینترنت نمی‌شود کارشان را انجام داد؛ حتی سایت‌های داخلی خودشان هم باز نمی‌شوند.»

برخی مخاطبان نیز از افزایش هزینه استفاده از ابزارهای دور زدن فیلترینگ گلایه کرده‌اند. یکی از آنها گفت: «فیلترشکنی که قبلا چهار هزار تومان می‌دادم، الان باید ۵۰ هزار تومان بدهم.»

مخاطب دیگری نیز نوشت: «الان فیلترشکن گیگی ۳۸ هزار تومان شده، چه خبر است؟»

وضعیت اینترنت عادی‌سازی شده است

در شماری از پیام‌ها، شهروندان از آنچه «عادی‌سازی وضعیت اینترنت» می‌خوانند انتقاد کرده‌اند و معتقدند دسترسی محدود فعلی نباید به‌عنوان یک دستاورد تلقی شود.

یکی از مخاطبان نوشت: «کسانی که می‌گویند اینترنت وصل شده و خوشحال هستند، از چه چیزی خوشحالید؟ از اینترنت قطره‌چکانی که فقط اسمش بین‌الملل است؟»


برخوردهای امنیتی ادامه دارد

برخی شهروندان نیز به محدودیت‌های مرتبط با آزادی بیان و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرده‌اند.

در یکی از پیام‌ها آمده است: «خط پدر من را به‌خاطر چند پست، استوری و لایک مسدود کردند و برایش پرونده تشکیل دادند. چطور می‌توانند اسم این را آزادی بیان بگذارند؟»

گروهی از مخاطبان نیز تاکید کرده‌اند که حتی بازگشت اینترنت به شرایط پیش از جنگ، به معنای دسترسی آزاد به اینترنت نخواهد بود.

یکی از آنها در پیام خود نوشت: «حتی اگر اینترنت به حالت قبل هم برگردد، باز هم ما از حق طبیعی خودمان محروم هستیم. اکثر برنامه‌ها فیلتر هستند و سرعت اینترنت به‌شدت ضعیف است.»

برخی پیام‌ها همچنین نشان می‌دهد که بخشی از شهروندان، محدودیت‌های اینترنتی را نشانه‌ای از نگرانی حکومت نسبت به دسترسی آزاد مردم به اطلاعات می‌دانند.

در یکی از این پیام‌ها آمده است: «با این همه قلدری که حکومت دارد، می‌ترسد اینترنت را به‌صورت کامل و بدون فیلتر در دسترس مردم بگذارد.»

محسن رضایی: اگر محاصره دریایی ادامه یابد، حمله خواهیم کرد

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۴:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

محسن رضایی، مشاور نظامی مجتبی خامنه‌ای، گفت جمهوری اسلامی در صورت تداوم محاصره دریایی، گزینه حمله را در دستور کار قرار خواهد داد.

او بدون اشاره به جزئیات بیشتر افزود: «اگر محاصره دریایی فراتر از بازه زمانی معینی ادامه یابد، حمله خواهیم کرد.»

رضایی همچنین با اشاره به راهبرد نظامی سپاه پاسداران گفت این نیرو بر پایه «جنگ نامتقارن» عمل می‌کند و از پهپادها و قایق‌های تندرو به‌عنوان ابزارهای اصلی بازدارندگی استفاده می‌کند.

او افزود: «آمریکا در تاریکی به سمت ما می‌آید، در حالی که ما هر حرکت آن‌ها را رصد می‌کنیم.»

پلیس بریتانیا: مردی یونانی در ارتباط با هدف قرار دادن خبرنگار ایران‌اینترنشنال متهم شد

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۳:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)
پلیس بریتانیا: مردی یونانی در ارتباط با هدف قرار دادن خبرنگار ایران‌اینترنشنال متهم شد
100%

پلیس مبارزه با تروریسم لندن جمعه هشتم خرداد اعلام کرد یک شهروند یونانی به همکاری با سرویس اطلاعاتی جمهوری اسلامی متهم شده است. به گفته پلیس، این پرونده به هدف قرار دادن یک روزنامه‌نگار مستقر در بریتانیا که برای ایران‌اینترنشنال فعالیت می‌کند، مربوط است.

بر اساس بیانیه پلیس، ایوانیس آیدینیدیس، ۴۶ ساله، شهروند یونان و ساکن مونیخ آلمان، ۲۶ اردیبهشت در منطقه وست ساسکس از سوی کارآگاهان پلیس مبارزه با تروریسم لندن بازداشت شد.

دادگاه وست‌مینستر مجوز ادامه بازداشت او را تا ۹ خرداد صادر کرد و پس از هماهنگی با دادستانی سلطنتی، اتهام‌های مرتبط علیه او ثبت شد.

پلیس اعلام کرد بر اساس ارزیابی‌ها، تهدید گسترده‌تری علیه عموم مردم در ارتباط با این پرونده وجود ندارد.

هلن فلانگان، فرمانده پلیس مبارزه با تروریسم لندن، گفت: «می‌دانیم این موضوع ممکن است نگرانی‌هایی به‌ویژه در میان افرادی که در رسانه‌های فارسی‌زبان فعالیت می‌کنند ایجاد کند. ما با شماری از سازمان‌ها و افراد همکاری نزدیک داریم تا درباره ایمنی و امنیت به آن‌ها مشاوره و حمایت ارائه دهیم و این شامل فرد و سازمان مرتبط با این پرونده نیز می‌شود. اگر کسی درباره امنیت خود نگرانی دارد، می‌تواند با پلیس محلی تماس بگیرد.»

اوکراین ۲۰ جنگنده «گریپن‌ ای» می‌خرد؛ سوئد ۱۶ جنگنده دیگر به کی‌یف اهدا می‌کند

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۳:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)
اوکراین ۲۰ جنگنده «گریپن‌ ای» می‌خرد؛ سوئد ۱۶ جنگنده دیگر به کی‌یف اهدا می‌کند
100%

اوکراین و سوئد اعلام کردند کی‌یف ۲۰ فروند جنگنده گریپن ای از سوئد خریداری خواهد کرد و استکهلم نیز ۱۶ فروند جنگنده گریپن سی/دی را در سال ۲۰۲۷ به کی‌یف تحویل می‌دهد. به گفته ولودیمیر لنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، این کشور در نهایت قصد دارد ۱۵۰ فروند از این جنگنده‌ها را خریداری کند.

به گزارش رویترز، زلنسکی پنج‌شنبه هفت خرداد در یک نشست خبری در حضور اولف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد، از توافق برای خرید و انتقال جنگنده‌های گریپن به اوکراین خبر داد.

بر اساس این توافق، اوکراین ۲۰ فروند جنگنده جدید گریپن ای را با استفاده از وام حمایتی اتحادیه اروپا خریداری می‌کند.

زلنسکی گفت کی‌یف دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو از بسته وام ۹۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا را برای این خرید اختصاص داده است. تحویل این جنگنده‌ها از سال ۲۰۳۰ آغاز خواهد شد.

همزمان، سوئد ۱۶ فروند جنگنده قدیمی‌تر گریپن سی/دی را در سال ۲۰۲۷ به اوکراین اهدا می‌کند تا نیازهای فوری دفاع هوایی این کشور را پوشش دهد.

گریپن که محصول شرکت سوئدی ساب است، به‌عنوان گزینه‌ای کم‌هزینه‌تر نسبت به جنگنده‌هایی مانند اف-۳۵ شناخته می‌شود و قابلیت عملیات از پایگاه‌های پراکنده و حتی جاده‌های عادی را دارد.

100%

به گفته زلسنکی، اوکراین قصد دارد در نهایت تمامی ۱۵۰ فروند جنگنده گریپن ای پیش‌بینی‌شده در تفاهم‌نامه اولیه با سوئد را خریداری کند.

کریسترسون نیز گریپن را «بهترین و مناسب‌ترین انتخاب برای اوکراین» توصیف کرد و گفت: «امروز گام مهم دیگری در این مسیر مشترک برمی‌داریم.»

استقبال بریتانیا

دولت بریتانیا پنج‌شنبه در بیانیه‌ای با اشاره به این که جنگنده‌ها گریپن توان رزمی هوایی اوکراین را در برابر تهاجم روسیه تقویت می‌کنند، گفت این توافق در نهایت به سازگاری بیشتر نیروهای اوکراینی با استانداردهای ناتو کمک خواهند کرد.

دولت بریتانیا با تاکید بر این که این توافق از بیش از پنج هزار شغل در بریتانیا پشتیبانی می‌کند، گفت: «بیش از ۳۰ درصد قطعات هر فروند گریپن در این کشور تولید می‌شود و دست‌کم ۵۰ شرکت بریتانیایی در اجرای این قرارداد مشارکت دارند.»

  • نشست جامعه سیاسی اروپا زیر سایه نگرانی درباره آینده ناتو و ارتباط با آمریکا برگزار شد

    نشست جامعه سیاسی اروپا زیر سایه نگرانی درباره آینده ناتو و ارتباط با آمریکا برگزار شد

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، نیز گفت این توافق نشان می‌دهد صنایع دفاعی بریتانیا می‌توانند هم از اشتغال داخلی حمایت کنند و هم توان دفاعی اوکراین را افزایش دهند.

میکائل یوهانسون، مدیرعامل ساب، این توافق را «روز بزرگی» برای شرکت خود توصیف کرد و گفت افزایش شمار کشورهای استفاده‌کننده از گریپن، توانایی‌های این جنگنده را بیش از پیش نشان خواهد داد.

دولت بریتانیا اعلام کرد مجموع کمک‌های نظامی بریتانیا و سوئد به اوکراین از زمان آغاز تهاجم گسترده روسیه در سال ۲۰۲۲ تاکنون به ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون پوند رسیده است.

سوئد نیز در همین بازه زمانی حدود ۱۲ میلیارد یورو کمک نظامی و غیرنظامی به اوکراین ارائه کرده و هشت میلیارد یورو دیگر برای سال جاری و سال آینده اختصاص داده است.