• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رییس پیشین موساد: بارها در سایت هسته‌ای فردو گشت‌وگذار کردیم

۲۰ مرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)

یوسی کوهن، رییس پیشین موساد، گفت نیروهای این سازمان بارها وارد سایت هسته‌ای فردو شده‌اند تا این تاسیسات را از نزدیک بررسی کنند. او همچنین حمله آمریکا به فردو را «تحقق تمام رویاهای خود» توصیف کرد.

کوهن در «کنفرانس جلیل» با اشاره به فعالیت‌های اطلاعاتی اسرائیل درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی گفت: «بارها در سایت هسته‌ای فردو گشت‌وگذار کردیم تا این سایت را بشناسیم.»

رییس پیشین موساد همچنین درباره حمله آمریکا به تاسیسات زیرزمینی فردو گفت: «بمباران این سایت به دست آمریکایی‌ها، تحقق تمام رویاهای من بود.»

کوهن در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه غنی‌سازی جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: «اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی هنوز با بمب فاصله زیادی دارد.»

Banner

پربازدیدترین‌ها

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر
۱
تحلیل

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر

۲

روایت تازه زاکانی از حمله ۹ اسفند: موشک مستقیما به محل اقامت مجتبی خامنه‌ای اصابت کرد

۳

کیومرث حیدری از سوریه تا ستاد کل؛ ارتقای فرمانده حامی نیروهای نیابتی

۴

۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

۵

عرضه بنزین بدون یارانه ۸۷ هزار تومانی از ۲۳ مرداد در کرمان آغاز می‌شود

انتخاب سردبیر

  • تراز آب دریای خزر به پایین‌ترین سطح در دو قرن اخیر رسید

    تراز آب دریای خزر به پایین‌ترین سطح در دو قرن اخیر رسید

  • آیا سگ‌ها احساسات منفی را در چهره انسان تشخیص می‌دهند؟

    آیا سگ‌ها احساسات منفی را در چهره انسان تشخیص می‌دهند؟

  • اورشلیم‌پست از مانع‌تراشی تهران در مسیر خلع سلاح شبه‌نظامیان عراقی خبر داد

    اورشلیم‌پست از مانع‌تراشی تهران در مسیر خلع سلاح شبه‌نظامیان عراقی خبر داد

  • ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

    ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

  • ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

    ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

•
•
•

مطالب بیشتر

داروهای اعصاب و روان کم‌یاب و گران شده‌اند

۲۰ مرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)
•
سبا حیدرخانی
100%

مخاطبان ایران‌اینترنشنال در پیام‌هایی از افزایش چشم‌گیر قیمت داروهای اعصاب و روان و کم‌یاب یا حتی نایاب شدن شماری از نمونه‌های خارجی این داروها برای درمان افسردگی، اضطراب و کنترل خشم، خبر دادند.

بر اساس این پیام‌ها، بیماران و خانواده‌هایشان گفتند تهیه داروهای پرمصرفی مانند کلونازپام، سرترالین (آسنترا)، ونلافاکسین، ریسپریدون و کلوزاپین طی ماه‌های اخیر به چالش جدی تبدیل شده است. بسیاری از آن‌ها ناچارند برای یافتن حتی یک ورق از این داروها به چندین داروخانه در شهرهای مختلف سر بزنند و در نهایت با قیمت‌هایی روبه‌رو می‌شوند که گاه چند برابر نرخ‌های قبلی است.

نمونه‌های خارجی این داروها که برای برخی بیماران سازگاری بهتری داشته‌اند، یا به‌طور کامل از بازار حذف شده‌اند یا با ارقام نجومی در بازار آزاد عرضه می‌شوند.

شهروندی از «ناموجود» شدن داروی آلوینتا خبر داد و گفت: «چندین داروخانه را گشتم، ندارند. می‌گویند موادش خارجی است و دیگر وارد نمی‌شود. به جای غذا، نان خشک هم شاید بتوان خورد، ولی بدون دارو باید چه‌کار کنیم؟»

آلوینتا نام تجاری داروی ونلافاکسین است که برای کنترل استرس، اضطراب و درمان افسردگی، از سوی شرکت داروسازی ایرانی اکتوورکو تولید می‌شود.

مخاطبی دیگر از تهران در پیامی مشابه گفت هیچ کدام از داروهای اعصاب شرکت اکتوور پیدا نمی‌شود و داروخانه‌ها می‌گویند «تولید کننده نمی‌فروشد تا افزایش قیمت بگیرد».

شهروندی دیگر توضیح داد وضعیت دارو در تهران بعد از اربعین، بحرانی‌تر از قبل شده و حتی داروهای ساخت شرکت‌های داخلی، در داروخانه‌هایی مانند ۱۳ آبان، هلال‌احمر و ارتش پیدا نمی‌شود.

پیش‌تر نیز شهروندان تاکید کرده بودند در ماه‌های اخیر، داروهای روان‌پزشکی، از جمله سرترالین، به شدت در شماری از شهرها کمیاب شده است.

این وضعیت در حالی ادامه دارد که پوشش بیمه‌ای نیز نتوانسته افزایش هزینه‌ها را جبران کند و بخش عمده بار مالی بر دوش خود بیماران افتاده است.

در این شرایط، مهدی پیرصالحی، رییس سازمان غذا و دارو، سه‌شنبه ۲۰ مرداد «کمبود دارویی» در ایران را تایید کرد و بدون ارائه راه‌حلی مشخص، گفت دلیل این کمبودها «بسته شدن مسیرها و محدودیت‌های انتقال» است.

هزینه‌های سنگین دارو و درمان

شماری از مخاطبان گفتند به‌دلیل گرانی و کمبود، مجبور به تغییر برند دارو یا کاهش دوز مصرفی شده‌اند؛ اقدامی که به گفته آن‌ها می‌تواند عوارض جدی برای وضعیت روانی‌شان به همراه داشته باشد.

روان‌پزشکان نیز پیش‌تر نسبت به پیامدهای قطع درمان یا جایگزینی ناگهانی این داروها هشدار داده و آن را تهدیدی برای سلامت روان جامعه دانسته‌اند.

مخاطبی با اشاره به هزینه‌های قابل توجه درمان، گفت مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب و خرید یکی از داروهایش دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرج روی دستش گذاشته و داروی دومش هم نایاب بوده و پیدا نشده است.

شهروندی دیگر توضیح داد سه جعبه کلردیازپوكسايد، دو جعبه پروپرانولول، دو جعبه ترانكوپين، دو جعبه کلداکس، یک جعبه فلوکستین ١٠ میلی‌گرم و یک پماد در مجموع شده است چهار میلیون و ٣٠٠ هزار تومان.

قیمت آسنترا دوز ۵۰ از ۵۰ هزار تومان به ۸۰۰ هزار تومان و دوز ۱۰۰ از ۶۵۰ هزار تومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

آسنترا نام تجاری سرترالین و از داروهای ضدافسردگی گروه اس‌اس‌آر‌آی (SSRI) است که برای افسردگی، اضطراب، وسواس و حملات پنیک تجویز می‌شود.

این دارو با نسخه‌ فروخته می‌شود و مصرف یا قطع مصرف آن باید با نظر پزشک باشد.

شهروندی دیگر گفت: «چهار سال است که تحت نظر روان‌پزشک، داروی ضدافسردگی و ضدخشم مصرف می‌کنم. اخیرا اما داروهایی مثل ترانکوپین، دپاکین و فلوکستین در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود. سه ماهی می‌شود که داروهایم را نمی‌توانم مرتب مصرف کنم و حالم خوب نیست.»

مخاطب ۲۶ ساله دیگری در پیامی مشابه گفت داروهای ضدافسردگی‌ و اضطراب مصرف می‌کند و برخی قرص‌هایش مانند دپاکین بسیار کم‌یاب و به شدت گران شده‌اند: «برای چند عدد از این قرص باید نزدیک پنج میلیون پول بدهیم که خیلی هم شامل بیمه نمی‌شود. چه کسی می‌خواهد به داد ما برسد؟»

دپاکین نام تجاری والپروات/سدیم والپروات است؛ دارویی برای کنترل صرع و برخی موارد اختلال دوقطبی و پیشگیری از میگرن.

این دارو مانند اغلب داروهای مرتبط با اعصاب و روان، نسخه‌ای است و به‌ویژه در بارداری محدودیت‌های جدی دارد و باید فقط با نظر پزشک مصرف شود.

  • برخی بیماران با گرانی و کمبود داروهای اعصاب، درمان را متوقف کرده‌اند

    برخی بیماران با گرانی و کمبود داروهای اعصاب، درمان را متوقف کرده‌اند

بحران کمبود و گرانی دارو در ایران به داروهای اعصاب و روان محدود نیست و طیف گسترده‌ای از اقلام حیاتی از جمله داروهای قلب، دیابت، سرطان و آنتی‌بیوتیک‌ها را در بر گرفته است.

بیماران در شهرهای مختلف گزارش می‌دهند که حتی در داروخانه‌های بیمارستانی نیز بسیاری از اقلام تجویزشده موجود نیست و تهیه آن‌ها از داروخانه‌های سطح شهر با صرف زمان طولانی و پرداخت هزینه‌های چندبرابری همراه است.

در عین حال، پوشش بیمه‌های پایه و تکمیلی هم اغلب ناکافی یا با تاخیرهای چندماهه همراه است و سهم قابل توجهی از هزینه‌ها به شکل مستقیم از جیب بیماران پرداخت می‌شود.

یک بازنشسته تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی به ایران‌اینترنشنال گفت برای دریافت داروهای قلبی به داروخانه بیمارستان میلاد مراجعه کرده، اما از هشت قلم داروی تجویزشده، پنج قلم در این داروخانه موجود نیست و تهیه آن‌ها از داروخانه‌های بیرون نیز دشوار است.

او با انتقاد از هزینه‌های درمان و عملکرد بیمه تکمیلی گفت فرزندش ۲۵ میلیون تومان برای پزشک و دارو پرداخت کرده، اما بیمه تکمیلی آتیه‌سازان حافظ پس از ۹ ماه تنها ۹۰۰ هزار تومان بازپرداخت کرده است.

مخاطبی گفت قرص ۱۰۰ عددی مادوپار برای درمان علائم پارکینسون را سوم مرداد دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خریده بوده اما همان دارو روز ۱۸ مرداد با قیمت هفت میلیون تومان فروخته شده است.

مخاطبی دیگر گفت به‌دلیل آسیب به زانو به بیمارستان مراجعه کرده، پس از عکس‌برداری، برایش زانوبند و قرص گلوکوزامین تجویز کرده‌اند، اما وقتی به داروخانه مراجعه کرده است، با قیمت یک‌ونیم میلیون تومانی زانوبند و هزینه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی گلوکوزامین مواجه شده و ترجیح داده است به جای آن‌ها، به یک قرص مسکن معمولی بسنده کند.

شهروندی از قصرقند از کم‌یاب شدن شماری از داروهای عادی و بدون نسخه در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت برخی داروها مثل کلیدینیوم سی برای معده و مسکن و ضدالتهاب مفنامیک اسید، اصلا پیدا نمی‌شوند.

در حمله حوثی‌ها به یک کشتی تجاری در باب‌المندب، ۴ خدمه و ۲ امدادگر کشته شدند

۲۰ مرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

منابع نظامی در سواحل غربی یمن گفتند حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی کشتی تجاری «تهامه» را دو بار در تنگه باب‌المندب هدف قرار دادند. این حملات که به آتش‌سوزی در کشتی انجامید، شش کشته بر جای گذاشت؛ چهار خدمه کشتی و دو امدادگر.

سایت ارم‌نیوز سه‌شنبه ۲۰ مرداد گزارش داد این حمله در مسیر کشتیرانی بین‌المللی انجام شد و آمار سه کشته، ارزیابی اولیه است. پس از آن وزارت حمل‌ونقل دولت یمن که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته می‌شود، اعلام کرد تعداد کشته‌ها را به چهار نفر افزایش یافت؛ سه تبعه پاکستان و یک تبعه اندونزی.

منابع «مقاومت ملی» یمن نیز این حمله را تایید کردند. دولت رسمی یمن ساعاتی پس از اخبار اولیه اعلام کرد حوثی‌ها پس از آغاز عملیات نجات کشتی را دوباره هدف قرار دادند و در جریان دور دوم حملات، دو امدادگر نیز کشته شدند.

بر اساس این گزارش، حوثی‌ها در طول شب (شامگاه ۱۹ مرداد و بامداد ۲۰ مرداد) نیز بندر و شهر مخا در غرب یمن را با ده‌ها پهپاد و موشک هدف قرار دادند که شماری از آن‌ها رهگیری شدند.

سی‌ان‌ان نام کشتی هدف قرار گرفته را «تهامه» اعلام کرد و نوشت این کشتی متعلق به شرکت‌هایی ثبت‌شده در مصر و یمن است که با پرچم تانزانیا تردد می‌کرد. به نوشته سی‌‌ان‌ان دولت یمن بار این کشتی را مواد غذایی اعلام کرد، اما حوثی‌ها با رد این موضوع مدعی شدند این کشتی حاوی تجهیزات نظامی بود.

بر اساس گزارش سی‌ان‌ان که حدود ۱۰ ساعت پس از خبرهای اولیه منتشر شد، این کشتی بر اثر شلیک سه موشک بالستیک آسیب دید.

ارتش دولت مورد حمایت عربستان سعودی در یمن، ۱۹ مرداد اعلام کرد حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی به شهر مأرب و بندر مخا حمله کردند. به گفته ارتش یمن، در حمله ۱۸ مرداد به مخا هفت نفر، شامل نظامیان و غیرنظامیان، کشته و ۳۰ نفر دیگر زخمی شدند.

در ادامه این موج حملات، منابع ارم‌نیوز گفتند موشکی که گمان می‌رود از مواضع حوثی‌ها در حومه غربی استان تعز شلیک شده باشد، به یک کشتی در مسیر بین‌المللی کشتیرانی اصابت کرد.

شبکه العربیه نیز گزارش داد این کشتی با یک موشک بالستیک هدف قرار گرفته است.

وضاح الدبیش، سخنگوی نیروهای مشترک در سواحل غربی یمن، به ارم‌نیوز گفت ارزیابی اولیه نشان می‌دهد موج حملات پهپادی نتوانسته به اهداف خود در شهر مخا برسد و سامانه‌های پدافند هوایی شماری از پهپادها را رهگیری کردند.

الدبیش افزود افزایش سطح آماده‌باش و گسترش پوشش دفاعی در اطراف شهر و تاسیسات آن، امکان رسیدن پهپادها به اهدافشان را محدود کرد؛ هرچند پرواز پهپادها و تلاش برای حمله تا بامداد ادامه داشت.

100%

منابع نظامی یمن به الحدث گفتند پهپادهای حوثی مواضع ارتش در منطقه بیحان در استان شبوه را نیز هدف قرار دادند.

رسانه‌های دولتی یمن گزارش دادند نیروهای یمنی تلاش حوثی‌ها را برای نفوذ به مواضع آنان در جبهه الکریفات در شرق تعز دفع کردند و شماری از نیروهای حوثی را به اسارت گرفتند.

حمله به این کشتی در شرایطی صورت گرفت که با کاهش شدید تردد در تنگه هرمز، اهمیت باب‌المندب برای کشتیرانی منطقه افزایش یافته است.

داده‌های کشتیرانی شرکت تحلیل داده کپلر نشان می‌دهد ۱۹ مرداد ۲۵ کشتی از باب‌المندب عبور کردند و طی روزهای ۱۶ تا ۱۸ مرداد نیز ۱۱۶ عبور از این تنگه ثبت شد؛ در حالی که تنگه هرمز در همین مدت تنها ۳۲ عبور داشت.

  • تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز به ۶ شناور در روز کاهش یافت

    تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز به ۶ شناور در روز کاهش یافت

شهرام خلدی، پژوهشگر تاریخ خاورمیانه و روابط بین‌الملل، ۱۸ مرداد به ایران‌اینترنشنال گفت جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیده است که تنگه هرمز به‌تنهایی اهرم فشار موثری برای امتیازگیری نیست و به همین دلیل از باب‌المندب نیز به‌عنوان ابزار فشار استفاده می‌کند.

حمله تازه چهار روز پس از آن صورت گرفت که ائتلاف به رهبری عربستان سعودی اعلام کرد ۱۱ غیرنظامی در حملات حوثی‌ها به استان نجران در جنوب این کشور زخمی شدند.

همزمان، یک مقام ارشد سعودی هشدار داده بود گزارش‌های اطلاعاتی از هماهنگی حوثی‌ها و شبه‌نظامیان عراقی با هدایت سپاه پاسداران برای انجام حملات به جنوب و شمال عربستان سعودی حکایت دارد.

به گفته او، زیرساخت‌های انرژی، بنادر و فرودگاه‌ها، از اهداف احتمالی این حملات هستند.

حوثی‌ها همچنین ۱۳ مرداد مسئولیت حمله به نفتکش سعودی «وفا» در شمال دریای سرخ را بر عهده گرفتند.

این گروه پیش‌تر از آغاز «محاصره دریایی عربستان سعودی» خبر داده و اعلام کرده بود به هرگونه تشدید تنش با اقدامات متقابل پاسخ خواهد داد.

عربستان سعودی گفته است برای حفاظت از کشتی‌های خود از اقدامات مجاز بر اساس حقوق بین‌الملل استفاده خواهد کرد.

حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی بخش‌هایی از یمن، از جمله صنعا، پایتخت این کشور، را در کنترل دارند. تشدید حملات این گروه در دریای سرخ و باب‌المندب، همزمان با تهدید کشتیرانی تجاری، نگرانی‌ها را درباره گسترش درگیری‌ها و اختلال بیشتر در انتقال انرژی از این مسیر افزایش داده است.

وال‌استریت ژورنال: خامنه‌ای با تغییر مقام‌های ارشد امنیتی بر تقابل با آمریکا تاکید کرد

۲۰ مرداد ۱۴۰۵، ۱۱:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%

وال‌استریت ژورنال نوشت تحلیلگران، تغییرات گسترده در رده‌های ارشد امنیتی جمهوری اسلامی را نشانه عزم مجتبی خامنه‌ای برای حفظ موضع سخت‌گیرانه در برابر آمریکا می‌دانند و معتقدند حکومت ایران برای رویکردی تقابلی‌تر در داخل و خارج آماده می‌شود.

این روزنامه سه‌شنبه ۲۰ مرداد گزارش داد تغییرات یک‌شنبه و دوشنبه، مهم‌ترین بازآرایی در سطوح بالای حکومت در دوره رهبری مجتبی خامنه‌ای است؛ رهبری که از آغاز جنگ تاکنون در انظار عمومی دیده نشده است.

بر اساس این گزارش، نهادهای اطلاعاتی آمریکا معتقدند مجتبی خامنه‌ای زنده اما به‌شدت مجروح است و اعضای ارشد کابینه جمهوری اسلامی گفته‌اند از زمان آغاز رهبری‌اش، با او دیدار نکرده‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی گفته‌اند او مجروح شده، اما وضعیت جسمانی‌اش خوب است.

حملات آمریکا و اسرائیل در آغاز جنگ، علی خامنه‌ای، دیکتاتور پیشین ایران و تقریبا تمام فرماندهان ارشد نظامی و امنیتی او را کشت و یک نسل از تصمیم‌گیران سیاست نظامی جمهوری اسلامی را از میان برد.

مجتبی خامنه‌ای ۱۹ مرداد با صدور احکامی جداگانه شش فرمانده و مدیر ارشد در ستاد کل نیروهای مسلح، سپاه پاسداران و بسیج را منصوب کرد.

بر اساس این احکام، علی عبداللهی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، کیومرث حیدری، جانشین او، احمد وحیدی، فرمانده کل سپاه پاسداران، مصطفی ایزدی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، علی عظمایی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران و حسین طائب، رییس سازمان بسیج شدند.

وال‌استریت ژورنال وحیدی را از مخالفان سرسخت دادن امتیاز به آمریکا توصیف کرد.

این روزنامه همچنین نوشت طائب در جریان سرکوب خونین اعتراضات سال ۱۳۸۸ فرمانده بسیج بود؛ نیرویی که وظیفه مقابله با اعتراضات و دیگر مخالفت‌ها با حکومت را بر عهده دارد.

بر اساس این گزارش، نیروی دریایی سپاه پاسداران که عظمایی به فرماندهی آن منصوب شده، در حمله به کشتی‌ها در تنگه هرمز نقش مهمی داشته است.

اسکای‌نیوز عربی با بازتاب دادن گزارش وال‌استریت ژورنال نوشت تحلیلگران این انتصاب‌ها را نشانه عزم مجتبی خامنه‌ای برای حفظ موضعی سخت‌گیرانه در برابر دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، می‌دانند.

  • مجتبی خامنه‌ای دستور داد ادغام ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا تکمیل شود

    مجتبی خامنه‌ای دستور داد ادغام ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا تکمیل شود

افزایش نقش رضایی در تصمیم‌گیری‌های امنیتی

از سوی دیگر، محسن رضایی نیز ۱۸ مرداد با حکم مجتبی خامنه‌ای به‌عنوان نماینده او در شورای عالی امنیت ملی منصوب شد و با حکم مسعود پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی، دبیری این شورا را بر عهده گرفت.

شورای عالی امنیت ملی از مهم‌ترین نهادهای تصمیم‌گیری جمهوری اسلامی در حوزه امنیت، سیاست خارجی و مسائل راهبردی است.

وال‌استریت ژورنال نوشت انتصاب رضایی به‌عنوان نماینده خامنه‌ای در شورای عالی امنیت ملی، نشانه افزایش قدرت اوست.

رضایی پیش از این مشاور ارشد نظامی رهبر جمهوری اسلامی بود.

به نوشته این روزنامه، او تاکنون تمایلی به مصالحه بر سر بازگشایی تنگه هرمز نشان نداده و در روزهای اخیر گفته است جمهوری اسلامی هیچ کریدوری در این آبراه را که کنترل آن در اختیار تهران نباشد، نخواهد پذیرفت.

کارشناسان و میانجی‌ها معتقدند حضور رضایی ممکن است به جمهوری اسلامی کمک کند در مذاکرات با موضعی یکپارچه‌تر سخن بگوید.

مذاکرات جمهوری اسلامی با تغییر مواضع مکرر همراه بوده است و اختلاف میان مقام‌های سیاسی و نهادهای امنیتی، در این روند نقش داشته است.

سینا طوسی، پژوهشگر مسائل ایران در مرکز سیاست بین‌الملل در واشینگتن، گفت خامنه‌ای به چهره‌ای قدرتمندتر در شورای عالی امنیت ملی نیاز دارد که بتواند میان دولت و ساختار امنیتی، اجماع ایجاد کند.

طوسی افزود سابقه طولانی رضایی در فرماندهی سپاه پاسداران و فعالیت سیاسی، به او امکان می‌دهد چنین نقشی ایفا کند.

  • از کربلای ۴ تا آمیا؛ محسن رضایی به راس ساختار امنیتی جمهوری اسلامی رسید

    از کربلای ۴ تا آمیا؛ محسن رضایی به راس ساختار امنیتی جمهوری اسلامی رسید

از عمل‌گرایی تا مواضع تندتر در برابر آمریکا

رضایی که ۷۱ سال دارد، در جریان جنگ ایران و عراق به سپاه پاسداران پیوست و در سال ۱۳۶۰ فرمانده کل این نیرو شد؛ سمتی که ۱۶ سال در اختیار داشت.

وزارت خارجه اسرائیل ۱۹ مرداد در واکنش به انتصاب رضایی، به سابقه فرماندهی او در سپاه و پرونده بمب‌گذاری آمیا اشاره کرد و نوشت او به دلیل نقشش در این حمله که ۸۵ کشته بر جای گذاشت، تحت اعلان قرمز اینترپل قرار دارد.

وال‌استریت ژورنال نوشت رضایی در سال‌های گذشته گاه مواضعی عمل‌گرایانه‌تر داشت. او سال ۲۰۱۲ در گفت‌وگو با این روزنامه درباره پیشنهاد مشارکت یک اپراتور خارجی در برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی گفته بود: «غنی‌سازی لزوما نباید در داخل ایران انجام شود.»

با این حال، به نوشته این روزنامه، رضایی که پیش از جنگ چهره‌ای عمل‌گرا تلقی می‌شد، در دوره رهبری مجتبی خامنه‌ای لحن تندتری در پیش گرفته، ترامپ را «نامتعادل» خوانده و خواستار تسلیم واشینگتن در برابر شروط جمهوری اسلامی شده است.

سعید گلکار، کارشناس دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی در دانشگاه تنسی در چاتانوگا، گفت انتصاب رضایی ممکن است تلاشی از سوی حکومت برای ایجاد موازنه، مهار یا به حاشیه راندن کسانی باشد که خواهان حفظ آتش‌بس یا حرکت به سوی نوعی مصالحه هستند.

بهنام بن‌طالب‌لو، مدیر ارشد برنامه ایران در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، نیز گفت جایگزینی یک مقام ۷۲ ساله با رضایی ۷۱ ساله نشان می‌دهد حکومت نتوانسته رده‌های خود را جوان کند.

او این وضعیت را به «جابه‌جا کردن صندلی‌های عرشه تایتانیک» تشبیه کرد.

بشار اسد همراه با برادرش ماهر اسد و ۷ تن دیگر به اعدام محکوم شدند

۲۰ مرداد ۱۴۰۵، ۱۱:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%
دیوارنگاره‌ای در سوریه در اولین روزهای سقوط حکومت اسد

دادگاه جنایی دمشق، بشار اسد، رییس‌جمهوری فراری سوریه، برادرش ماهر اسد، عاطف نجیب، پسرخاله اسد و شش تن دیگر را در پرونده جنایت‌های ارتکابی علیه مردم سوریه به اعدام محکوم کرد. اتهام‌های مطرح‌شده در این پرونده شامل قتل عمد، شکنجه، بازداشت خودسرانه و جنایت علیه بشریت است.

شش محکوم دیگر این پرونده فهد جاسم الفریج، محمد ایمن عیوش، لؤی علی العلی، قصی ابراهیم میهوب، وفیق صالح ناصر و طلال فارس العیسمی هستند که به جرم قتل عمد و شکنجه منجر به مرگ، به اعدام محکوم شدند.

پس از صدور این احکام، ده‌ها نفر از خانواده‌های قربانیان انقلاب سوریه مقابل دادگاه تجمع کردند و به شادی پرداختند.

خبرگزاری رسمی سوریه، سانا، سه‌شنبه ۲۰ مرداد گزارش داد این احکام در نهمین جلسه رسیدگی به پرونده نجیب و دیگر متهمان فراری صادر شد.

ریاست جلسه را فخرالدین العریان بر عهده داشت و دادستان کل سوریه، رییس هیات ملی عدالت انتقالی، نمایندگان سازمان‌های حقوقی و بشردوستانه بین‌المللی و خانواده‌های قربانیان در آن حضور داشتند.

100%

این نخستین محکومیت قضایی بشار اسد از زمان سقوط حکومت او در آذر ۱۴۰۳ است.

اسد پس از شکست در برابر مخالفان مسلح به مسکو گریخت و اکنون به‌عنوان پناهنده در روسیه زندگی می‌کند.

دوران حکومت او با ۱۳ سال جنگ داخلی، بازداشت‌های گسترده، شکنجه و اعدام‌های بدون محاکمه همراه بود.

پس از سقوط حکومت اسد، خانواده‌های بسیاری برای یافتن عزیزان خود به زندان‌ها، بیمارستان‌ها و گورهای جمعی مراجعه کردند، اما در بسیاری از موارد به هیچ سرنخی دست نیافتند.

بر اساس حکم دادگاه، بشار اسد در قتل عمد، شکنجه، بازداشت خودسرانه و ارتکاب جنایت علیه بشریت، مجرم شناخته شد.

  • بزرگ‌ترین آرشیو عکس از شکنجه و اعدام در دوران حکومت بشار اسد منتشر شد

    بزرگ‌ترین آرشیو عکس از شکنجه و اعدام در دوران حکومت بشار اسد منتشر شد

العریان گفت اسد به‌عنوان عالی‌ترین مقام تصمیم‌گیرنده در این جنایت‌ها مشارکت داشته و دستگاه‌های دولتی را برای اجرای آن‌ها به کار گرفته است.

به گفته قاضی پرونده، تحقیقات و شهادت شاهدان نشان داد نجیب، رییس پیشین شعبه امنیت سیاسی در درعا، پس از آغاز اعتراضات در بازجویی از شماری از بازداشت‌شدگان نقش داشته و عملیات امنیتی علیه غیرنظامیان را در آغاز انقلاب سوریه هدایت کرده است.

شعبه امنیت سیاسی درعا که در آن زمان تحت ریاست نجیب بود، همراه با دیگر نهادهای امنیتی به مسجد عمری یورش برد.

دادگاه اقدامات منتسب به نجیب را مصداق جنایت علیه بشریت دانست و همچنین جنایت‌های حکومت سرنگون‌شده سوریه علیه مردم درعا از سال ۲۰۱۱ را مصداق جنایت جنگی دانست.

رسیدگی به پرونده مقام‌های حکومت پیشین سوریه از اواسط آوریل آغاز شده و جلسات آن به‌صورت حضوری یا غیابی برگزار شده است.

دادستانی سوریه پیش‌تر خواستار صدور شدیدترین مجازات برای متهمان شده بود.

با توجه به فراری بودن شماری از محکومان، هنوز مشخص نیست احکام اعدام صادرشده چگونه اجرا خواهد شد.

دادگاه اعلام کرده است این احکام قابل تخفیف نیستند.

حملات روسیه به زاپوریژیا و کی‌یف دست‌کم ۵ کشته و ۲۰ زخمی بر جای گذاشت

۲۰ مرداد ۱۴۰۵، ۱۰:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%

حملات موشکی و هوایی روسیه به شهر زاپوریژیا در جنوب شرقی اوکراین، بامداد سه‌شنبه ۲۰ مرداد دست‌کم پنج کشته و ۲۰ زخمی بر جای گذاشت. هم‌زمان، حمله به کی‌یف موجب آتش‌سوزی در چند انبار شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایوان فدوروف، فرماندار منطقه زاپوریژیا، ۲۰ مرداد اعلام کرد نیروهای روسیه این شهر را با موشک و بمب‌های پرتاب‌شده از هوا، هدف قرار دادند.

تصاویر منتشرشده از سوی فدوروف، ساختمان‌ها و خودروهایی را نشان داد که بر اثر حملات آتش گرفته‌اند.

در زاپوریژیا و کی‌یف، هشدار حمله هوایی به صدا درآمد.

اداره نظامی پایتخت اوکراین اعلام کرد انبارهایی در یکی از مناطق مرکزی کی‌یف دچار آتش‌سوزی شدند و یک نفر نیز زخمی شده است.

ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف، گفت نیروهای امدادی و کادر درمان به منطقه مرکزی اعزام شدند.

هشدار حمله هوایی در کی‌یف پس از حدود ۴۰ دقیقه لغو شد، اما مدتی بعد و پس از نیمه‌شب بار دیگر به صدا درآمد.

شاهدان رویترز نیز از شنیده شدن صدای چند انفجار در پایتخت اوکراین خبر دادند.

روسیه اسفند ۱۴۰۰ کارزار نظامی خود را علیه اوکراین کلید زد و از آن زمان، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

  • میلیون‌ها کتاب در آتش جنگ؛ صنعت نشر اوکراین در آستانه رکود قرار گرفته است

    میلیون‌ها کتاب در آتش جنگ؛ صنعت نشر اوکراین در آستانه رکود قرار گرفته است

حمله پهپادی به منطقه ورونژ روسیه

در همین حال، مقام‌های روسیه اعلام کردند حمله پهپادی شبانه به منطقه ورونژ در این کشور یک کشته و دو زخمی بر جای گذاشته و سقوط بقایای پهپادها موجب آتش‌سوزی گسترده در تاسیسات انبارداری شده است.

الکساندر گوسف، فرماندار منطقه ورونژ، ۲۰ مرداد در تلگرام نوشت سامانه‌های پدافند هوایی روسیه ۱۵ پهپاد را بر فراز شهر ورونژ و پنج ناحیه دیگر این منطقه منهدم کردند.

به گفته او، سقوط یک پهپاد باعث آتش‌سوزی در دو انبار متعلق به یک شرکت بزرگ شده است.

آتش‌سوزی در یکی از این تاسیسات در محدوده‌ای به وسعت ۱۶ هزار متر مربع، زود مهار شد، اما نیروهای امدادی همچنان در حال خاموش کردن حریقی به وسعت ۲۰ هزار متر مربع در انبار دوم بوده‌اند.

فرماندار ورونژ نام شرکت مالک این انبارها را اعلام نکرد.

شرکت خرده‌فروشی اینترنتی «وایلدبریس»، بزرگ‌ترین خرده‌فروشی آنلاین روسیه، پیش‌تر اعلام کرده بود تاسیسات لجستیکی خود را در منطقه ورونژ مطابق الزامات ایمنی تخلیه کرده است.

در گزارش‌ها مشخص نشده است که آیا انبارهای آسیب‌دیده متعلق به این شرکت بوده‌اند یا خیر.

وایلدبریس یکی از ارکان اصلی اقتصاد مصرفی روسیه به شمار می‌رود و اغلب از آن به‌عنوان نسخه روسی شرکت آمازون یاد می‌شود.

اوکراین برای کشاندن جنگ به داخل خاک روسیه، حملات به زیرساخت‌های اقتصادی این کشور را افزایش داده و تاسیسات نفتی، انبارهای لجستیکی و مراکز تولید تسلیحات را هدف قرار داده است.