• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تردید جمهوری‌خواهان درباره «جنگ ایران» افزایش یافته، اما حمایت از ترامپ ادامه دارد

۲۷ فروردین ۱۴۰۵، ۲۳:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۲:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

قانون‌گذاران جمهوری‌خواه در آمریکا در قبال جنگ با [حکومت] ایران با تردیدهای فزاینده‌ای روبه‌رو شده‌اند، اما همچنان از دولت دونالد ترامپ حمایت می‌کنند. در مقابل، دموکرات‌ها با شدت بیشتری این جنگ را زیر سوال برده و آن را فاقد پشتوانه قانونی و پرهزینه برای افکار عمومی توصیف می‌کنند.

به گزارش فارن‌پالیسی، پس از بازگشت سناتورها به کنگره، جمهوری‌خواهان با پرسش‌های فزاینده‌ای درباره ادامه حمایت از جنگی که بدون مجوز رسمی کنگره آغاز شده، مواجه شده‌اند. این پرسش‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که پیام‌های متناقضی از کاخ سفید درباره اهداف جنگ منتشر شده و وزارت جنگ نیز جزئیات روشنی از هزینه‌ها و نیازهای مالی ارائه نکرده است.

در همین حال، کاهش محبوبیت جنگ در میان رأی‌دهندگان - به‌ویژه در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای - فشار سیاسی بر جمهوری‌خواهان را افزایش داده است. با این وجود، بسیاری از آنها از پاسخ مستقیم به پرسش‌ها خودداری کرده و یا تمرکز خود را بر اقدامات دولت برای مقابله با [حکومت] ایران قرار داده‌اند.

جان تون، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنا، در واکنش به تهدید اخیر دونالد ترامپ مبنی بر «نابودی تمدن ایران» گفت که تمرکز او بر اقدامات عملی رییس‌جمهوری است و تلاش‌ها برای بازگشایی تنگه هرمز و افزایش فشار اقتصادی بر [حکومت] ایران را مورد حمایت قرار داد.

بر اساس این گزارش، جنگ آمریکا و اسرائیل علیه حکومت ایران - با احتساب یک آتش‌بس شکننده - بیش از ۴۵ روز ادامه یافته است. طبق قانون اختیارات جنگی آمریکا، چنین درگیری‌هایی در صورت عدم تایید کنگره باید پس از ۶۰ روز متوقف شوند، هرچند رییس‌جمهوری می‌تواند این مهلت را برای ۳۰ روز دیگر تمدید کند.

با این حال، رهبر اکثریت سنا در پاسخ به این‌که آیا در صورت ادامه جنگ فراتر از این مهلت از آن حمایت خواهد کرد یا نه، موضع روشنی اتخاذ نکرد و این سناریو را «فرضی» دانست. در عین حال، او از دستاوردهای نظامی آمریکا در این جنگ ابراز رضایت کرد.

این در حالی است که به گفته تحلیلگران، با وجود برتری نظامی آمریکا، توانایی [حکومت] ایران در جنگ نامتقارن - از جمله اختلال در تنگه هرمز یا حمله به زیرساخت‌های انرژی منطقه - می‌تواند این درگیری را طولانی‌تر کند و هزینه‌های سیاسی آن را برای واشینگتن افزایش دهد.

دموکرات‌ها این موضوع را به‌طور جدی مطرح کرده‌اند. کریس مورفی، سناتور دموکرات، هشدار داده که افزایش ۳۰ درصدی قیمت بنزین و رشد هزینه‌های کشاورزی از پیامدهای مستقیم جنگ بوده و فشار اقتصادی بر شهروندان آمریکایی را تشدید کرده است.

با وجود این انتقادها، جمهوری‌خواهان همچنان مانع از تلاش‌های دموکرات‌ها برای پایان دادن به جنگ شده‌اند. سنای آمریکا با رای ۵۲ در برابر ۴۷، بررسی یک قطعنامه مربوط به اختیارات جنگی را رد کرد و تلاش مشابهی در مجلس نمایندگان نیز با اختلافی اندک ناکام ماند.

در همین حال، دموکرات‌ها از عدم شفافیت دولت در ارائه اطلاعات درباره هزینه‌ها و راهبرد جنگ انتقاد کرده‌اند. اندی کیم اعلام کرد که حتی درخواست او برای دریافت گزارش از پنتاگون درباره این جنگ نیز رد شده است.

در حوزه بودجه، دولت ترامپ خواستار افزایش ۴۵۰ میلیارد دلاری هزینه‌های نظامی شده که بخشی از آن قرار است از طریق کاهش برنامه‌های اجتماعی تامین شود. با این حال، قانون‌گذاران هنوز برآورد دقیقی از هزینه‌های جنگ دریافت نکرده‌اند.

پتی موری، سناتور دموکرات، در جلسه‌ای با مقام بودجه‌ای کاخ سفید تاکید کرد که کنگره هنوز از میزان هزینه‌های این جنگ بی‌اطلاع است؛ موضوعی که با پاسخ مبهم مقام‌های دولتی همراه شده است.

در نهایت، جمهوری‌خواهان در کنگره درباره نحوه تصویب درخواست ۱.۵ تریلیون دلاری بودجه دفاعی نیز با اختلاف نظر مواجه هستند؛ اختلافی که در صورت ادامه کاهش حمایت عمومی از جنگ، می‌تواند به چالشی جدی برای دولت ترامپ تبدیل شود.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

مهرداد اخلاقی کیست؛ معمار موشک‌های سپاه به وزارت دفاع رسید
۱

مهرداد اخلاقی کیست؛ معمار موشک‌های سپاه به وزارت دفاع رسید

۲

اخلاقی با ۲۳۷ رای وزیر دفاع جمهوری اسلامی شد و از آمادگی برای «جنگ چهارم» سخن گفت

۳

ناآرامی‌های فرانسه یک کشته و صدها بازداشتی بر جا گذاشت

۴

با خروج تیم میهمان؛ بازی ملوان-تراکتور به دلیل شعارهای تماشاگران برگزار نشد

۵
تحلیل

فرانسه: خوانشی از یک انحطاط

انتخاب سردبیر

  • معمای انتخابات اسرائیل و احزاب عربی که کسی حاضر به ائتلاف با آنها نیست

    معمای انتخابات اسرائیل و احزاب عربی که کسی حاضر به ائتلاف با آنها نیست

  • واکنش‌های شهروندان به اعتراض‌ها در فرانسه؛ از «کارما» تا یادآوری انقلاب ۵۷
    روایت شما

    واکنش‌های شهروندان به اعتراض‌ها در فرانسه؛ از «کارما» تا یادآوری انقلاب ۵۷

  • آبدانان تا پاریس؛ مالکیت خصوصی، کرامت ملی و تناقض‌های اخلاقی اعتراض در جهان معاصر
    تحلیل

    آبدانان تا پاریس؛ مالکیت خصوصی، کرامت ملی و تناقض‌های اخلاقی اعتراض در جهان معاصر

  • ۲۰ روز جست‌وجو برای یافتن پیکر امیرمحمد حاتمی که با شلیک تیر خلاص به چشم کشته شد

    ۲۰ روز جست‌وجو برای یافتن پیکر امیرمحمد حاتمی که با شلیک تیر خلاص به چشم کشته شد

  • ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز برای شهروندان به‌دلیل فعالیت در فضای مجازی
    روایت شما

    ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز برای شهروندان به‌دلیل فعالیت در فضای مجازی

  • هشدار وزیر جنگ آمریکا: اگر توافق با تهران حاصل نشود، نبرد را با قدرتی افزون از سر می‌گیریم

    هشدار وزیر جنگ آمریکا: اگر توافق با تهران حاصل نشود، نبرد را با قدرتی افزون از سر می‌گیریم

  • ترامپ و نتانیاهو بر فشار حداکثری بر تهران و ضرورت نابودی کامل ظرفیت هسته‌ای تاکید کردند

    ترامپ و نتانیاهو بر فشار حداکثری بر تهران و ضرورت نابودی کامل ظرفیت هسته‌ای تاکید کردند