موافقت سنای آمریکا با طرح ترامپ برای کاهش بودجه رسانههای عمومی و کمکهای خارجی

سنای آمریکا با ۵۱ رای موافق در برابر ۴۸ رای مخالف، لایحه پیشنهادی دونالد ترامپ برای کاهش کمکهای خارجی و بودجه رسانههای عمومی را تصویب کرد.
سنای آمریکا با ۵۱ رای موافق در برابر ۴۸ رای مخالف، لایحه پیشنهادی دونالد ترامپ برای کاهش کمکهای خارجی و بودجه رسانههای عمومی را تصویب کرد.
در این رایگیری که پنجشنبه ۲۶ تیر انجام شد، سناتورهای آمریکایی با طرح ترامپ برای کاهش ۹ میلیارد دلاری بودجه کمکهای خارجی و رسانههای عمومی موافقت کردند.
در جریان رایگیری سنا، دو سناتور جمهوریخواه، لیسا مورکوسکی از آلاسکا و سوزان کالینز از مین، به جمع مخالفان طرح پیوستند و در کنار دموکراتها به آن رای منفی دادند.
بیشترین میزان از این کاهش بودجه مربوط به طرحهایی است که با هدف کمکرسانی به کشورهای درگیر جنگ، بلایای طبیعی و بیماریها تدوین شده بودند.
با این حال، طرح پیشنهادی ترامپ همچنین کل مبلغ ۱.۱ میلیارد دلاری را که قرار بود طی دو سال آینده به «شرکت رسانههای عمومی» اختصاص یابد، حذف میکند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد تصویب این طرح در سنای ایالات متحده، پیروزی دیگری برای ترامپ به شمار میرود و نشان میدهد او با وجود برخی مخالفتها، همچنان در حال تحکیم نفوذ خود بر کنگره است.
ترامپ و شمار زیادی از جمهوریخواهان همحزب او اختصاص بودجه به رسانههای عمومی را غیرضروری میدانند و بر این باورند که محتوای خبری این رسانهها با سوگیری علیه راستگرایان منتشر میشود.
پیشتر در ۱۵ خرداد، کری لیک، مشاور ارشد در آژانس رسانههای جهانی آمریکا، با ارسال نامهای به کنگره، از طرح کاهش گسترده نیروی انسانی و اخراج بخش بیشتری از کارکنان رسمی این آژانس خبر داد که بر اساس آن، تنها دو نفر در بخش فارسی صدای آمریکا باقی خواهند ماند.
کاهش ۹ میلیارد دلاری بودجه کمکهای خارجی و رسانههای عمومی با وجود ناچیز بودن در مقایسه با بودجه ۶.۸ تریلیون دلاری فدرال، بخشی از روند گسترده تعلیق و بازنگری در اعتبارات عمومی محسوب میشود.
اداره بهرهوری دولت، موسوم به «دوج»، که پیشتر زیر نظر ایلان ماسک اداره میشد، نقشی محوری در این فرآیند ایفا کرده است.
مسیر تصویب نهایی طرح کاهش بودجه؛ گام بعدی چیست؟
بر اساس گزارش نمایندگان دموکرات کنگره، دولت ترامپ تا اواسط ژوئن (اواخر خرداد) بیش از ۴۲۵ میلیارد دلار از بودجههای تصویبشده را به حالت تعلیق درآورده است.
با این حال، ترامپ و حامیانش اعلام کردهاند در ادامه تلاشها برای کاهش هزینههای دولتی، طرحهای بیشتری برای لغو بودجههای مصوب به کنگره ارائه خواهند کرد؛ اقدامی که به گفته آنها در راستای کوچکسازی دولت فدرال صورت میگیرد.
ماه گذشته، مجلس نمایندگان آمریکا با اختلافی اندک و بدون ایجاد تغییر در متن پیشنهادی، طرح کاهش بودجههای مصوب دولت موسوم به «بازپسگیری» را با ۲۱۴ رای موافق در برابر ۲۱۲ رای مخالف به تصویب رساند.
در آن زمان چهار نماینده جمهوریخواه در کنار ۲۰۸ دموکرات با این طرح مخالفت کردند.
با این حال، تعدادی از سناتورهای جمهوریخواه نسبت به گستردگی کاهش بودجه برنامههای مرتبط با بهداشت جهانی ابراز نگرانی کردند و در پی آن، کاخ سفید ۲۴ تیر خبر داد برنامه جهانی مبارزه با ایدز از کاهش بودجه معاف خواهد شد.
با معافیت برنامه جهانی مبارزه با ایدز از فهرست کاهشها، رقم تعدیل بودجه از ۹.۴ به ۹ میلیارد دلار کاهش یافت. این تغییر، روند قانونی طرح را به مرحلهای تازه کشاند و اکنون مجلس نمایندگان ایالات متحده باید نسخه اصلاحشده آن را مجددا به تصویب برساند.
طبق قانون، در صورتی که این طرح تا پایان جمعه ۲۷ تیر به تصویب نهایی نرسد، اعتبار قانونی خود را از دست میدهد و دولت موظف خواهد بود مطابق مصوبات قبلی کنگره عمل کند.