ترامپ: اگر جنگ اوکراین در ۵۰ روز متوقف نشود، تعرفههای سنگین علیه روسیه اعمال میشود
رییسجمهوری آمریکا در دیدار با دبیرکل ناتو اعلام کرد در صورتی که مسکو ظرف ۵۰ روز با توقف جنگ در اوکراین موافقت نکند، ایالات متحده تعرفههایی تا سقف ۱۰۰ درصد علیه تجارت خارجی روسیه اعمال خواهد کرد.
دونالد ترامپ دوشنبه ۲۳ تیر در جریان دیدار با مارک روته در کاخ سفید، گفت که این تعرفهها «ثانویه» خواهند بود و شرکای تجاری روسیه را هدف قرار خواهند داد تا مسکو در اقتصاد جهانی منزوی شود.
او تاکید کرد: «من از تجارت برای بسیاری از امور استفاده میکنم اما این ابزار بسیار خوبی برای پایان دادن به جنگهاست.»
رییسجمهوری آمریکا در ادامه با اشاره به اینکه از رفتار ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، سرخورده شده است، اضافه کرد: «پوتین میداند توافق منصفانه چیست و فکر میکنم با او به توافق خواهیم رسید.»
ترامپ و روته در این دیدار درباره انتقال تسلیحات آمریکایی به اوکراین گفتوگو کردند.
رییسجمهوری آمریکا با اشاره به اینکه این کشور سامانههای پدافند هوایی، موشک و مهمات به کشورهای عضو پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) خواهد فروخت، گفت: «آمریکا سلاحهای پیشرفته و نسل جدید را برای حمایت از اوکراین به ناتو ارسال خواهد کرد و هزینه این سلاحها را اعضای ناتو پرداخت خواهند کرد، نه مالیاتدهندگان آمریکایی.»
متحدان اروپایی آمریکا قرار است تجهیزات نظامی خریداری کنند و سپس آنها را به اوکراین منتقل کنند.
ترامپ گفت که این خریدها «میلیاردها و میلیاردها» دلار خواهد بود.
روته نیز گفت که آلمان، بریتانیا، دانمارک، سوئد، فنلاند، کانادا و نروژ، از جمله خریدارانی خواهند بود که تسلیحات را به اوکراین میرسانند.
او افزود که سرعت در اینجا حیاتی است و این ارسالها باید پوتین را «وادار به بازنگری» در مذاکرات صلح کند.
پیشتر دو منبع به وبسایت اکسیوس گفتند ترامپ دوشنبه طرح جدیدی را برای تسلیح اوکراین اعلام میکند.
این دو منبع گفتند باور دارند طرح تسلیحاتی ترامپ احتمالا شامل موشکهای دوربردی خواهد بود که میتوانند به اهدافی در عمق خاک روسیه، از جمله مسکو، برسند.
با این حال هیچ کدام از این دو منبع از اتخاذ تصمیم نهایی در این باره اطلاعی نداشتند.
روسیه شهرهای اوکراین، از جمله کییف را با صدها پهپاد و موشک کروز و بالستیک هدف قرار داده که پدافند هوایی اوکراین به سختی میتواند آنها را دفع کند.
ترامپ تایید کرد که ایالات متحده موشکهای پدافند هوایی پاتریوت بیشتری را که اوکراین به شدت به آنها نیاز دارد، ارسال خواهد کرد و اتحادیه اروپا هزینه این تسلیحات «بسیار پیشرفته» را به آمریکا خواهد پرداخت.
با اینکه اتحادیه اروپا بر اساس معاهداتش اجازه خرید تسلیحات ندارد اما کشورهای عضو این اتحادیه میتوانند این کار را انجام دهند؛ درست مانند کشورهای عضو ناتو که در حال خرید و ارسال تسلیحات هستند.
اشتفان کورنلیوس، سخنگوی دولت آلمان، دوشنبه در برلین گفت که این کشور پیشنهاد داده است هزینه دو سامانه پاتریوت را تامین کند.
او افزود درباره تامین مالی سامانههای بیشتر به وسیله دیگر کشورهای اروپایی، باید در مذاکرات تصمیمگیری شود.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، دوشنبه برای دیدار با پیت هگست، همتای آمریکایی خود، راهی واشینگتن شد.