اردوغان: ترکیه در حال رایزنی با بغداد و اربیل درباره خلع سلاح پ‌ک‌ک است

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه، اعلام کرد آنکارا در حال رایزنی با مقام‌های بغداد و اربیل است تا چگونگی تحویل سلاح‌های اعضای پ‌ک‌ک پس از تصمیم این حزب برای انحلال مشخص شود.

اردوغان شنبه ۲۷ اردیبهشت در بازگشت از سفر به آلبانی گفت رایزنی آنکارا با کشورهای همسایه درباره نحوه تحویل سلاح‌های «تروریست‌ها» در خارج از مرزهای ترکیه، در حال انجام است.

او افزود طرح‌هایی برای چگونگی مشارکت بغداد و اربیل در این روند در دست بررسی قرار دارد.

پس از دهه‌ها منازعه با دولت ترکیه، حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) ۲۲ اردیبهشت با انتشار بیانیه‌ای انحلال خود را اعلام کرد. این خبر با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی احزاب و چهره‌های سیاسی مختلف در داخل ترکیه مواجه شد.

خبرگزاری فرات، رسانه نزدیک به پ‌ک‌ک، در این خصوص نوشت این حزب «ماموریت تاریخی» خود را به اتمام رسانده است.

عبد‌الله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان، اسفند ۱۴۰۳ خواستار زمین گذاشتن سلاح و انحلال این حزب شده بود.

او از سال ۱۹۹۹ میلادی دوران محکومیت حبس ابد خود را در زندانی واقع در یکی از جزایر ترکیه سپری می‌کند.

بیشتر بخوانید: پایان پ‌ک‌ک، تداوم تردید: آیا صلح راهی به دموکراسی خواهد داشت؟

اردوغان: با رویکرد سازنده ترامپ، تحریم‌های ترکیه به‌زودی رفع می‌شود

اردوغان ۲۷ اردیبهشت در ادامه اظهارات خود گفت باور دارد تحریم‌های ایالات متحده علیه بخش دفاعی ترکیه در چارچوب «قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم» (کاتسا)، به‌زودی لغو خواهند شد.

او در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره موافقت واشینگتن با فروش احتمالی موشک به آنکارا افزود: «می‌توانم به‌راحتی بگویم که در مورد کاتسا گشایشی حاصل شده است.»

او این موضوع را نتیجه رویکرد «بازتر، سازنده‌تر و صادقانه‌تر» دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، دانست.

اردوغان همچنین اعلام کرد درباره این موضوع با ترامپ و همچنین سفیر جدید آمریکا در آنکارا گفت‌وگو کرده است.

آمریکا آذرماه ۱۳۹۹ ترکیه را به‌دلیل خرید سامانه موشکی اس-۴۰۰ از روسیه، در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

ایالات متحده و ترکیه هر دو عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند.