حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) انحلال خود را اعلام کرد

پس از دهه‌ها منازعه با دولت ترکیه، حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) با انتشار بیانیه‌ای انحلال خود را اعلام کرد.

خبرگزاری فرات، رسانه نزدیک به پ‌ک‌ک، دوشنبه ۲۲ اردیبهشت گزارش داد این حزب «ماموریت تاریخی» خود را به اتمام رسانده است.

پ‌ک‌ک نیز در بیانیه‌ای تاکید کرد روابط این حزب و دولت ترکیه باید «از نو طراحی شود».

پ‌ک‌ک ابراز اطمینان کرد «احزاب سیاسی کُرد به مسئولیت‌های خود در توسعه دموکراسی کُردی و تضمین شکل‌گیری ملت دموکراتیک کُرد» عمل خواهند کرد.

پیش‌تر در ۱۹ اردیبهشت، این حزب کنگره‌ای برای تصمیم‌گیری درباره انحلال خود برگزار کرد و گفت «تصمیمی تاریخی» در این رابطه اتخاذ کرده است.

شبکه العربیه ۲۱ اردیبهشت به نقل از منابع آگاه گزارش داد در صورت موافقت پ‌ک‌ک با انحلال خود، روند تحویل سلاح‌های اعضای این حزب در عراق، سوریه و ترکیه آغاز خواهد شد.

عبد‌الله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان، اسفندماه ۱۴۰۳ خواستار زمین گذاشتن سلاح و انحلال این حزب شده بود.

اوجالان از سال ۱۹۹۹ میلادی در جزیره‌ای در ترکیه زندانی است و حکم حبس ابد را می‌گذراند.

او دوم آبان ۱۴۰۳ و در روز حمله اعضای پ‌ک‌ک به صنایع هوایی ترکیه در آنکارا، نخستین ملاقات خود را پس از ۴۰ سال حبس انجام داد و اعلام کرد قادر است با صدور دستور پایان مبارزه مسلحانه، مسیری «قانونی و سیاسی» را پیگیری کند.

هشتم اسفند ۱۴۰۳، اوجالان از طریق وکلایش بیانیه‌ای صادر کرد و خواستار احیای تلاش‌ها برای صلح شد.

به نوشته نیویورک تایمز، با توجه به نفوذ عمیق اوجالان بر اعضای پ‌ک‌ک در ترکیه و عراق و همین‌طور احزاب کُرد نزدیک به آن در سوریه و ایران، این پیام ممکن است در آن سوی مرزهای ترکیه نیز بازتاب داشته باشد.

پ‌ک‌ک که از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به‌عنوان یک «سازمان تروریستی» شناخته می‌شود، از سال ۱۹۸۴ شورشی مسلحانه را علیه دولت ترکیه آغاز کرد که در جریان این درگیری‌ها تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر کشته شده‌اند.

در طول این سال‌ها تلاش‌های پراکنده‌ای برای صلح انجام شده است؛ از جمله آتش‌بسی بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ که در نهایت فروپاشید.