حزب پ‌ک‌ک درباره انحلال خود کنگره‌ای برگزار کرد

شبکه خبری روداو خبر داد حزب پ‌ک‌ک درباره انحلال خود کنگره‌ای برگزار کرده و نتایج آن را در ساعات آینده اعلام خواهد کرد. هنوز جزییات نتیجه مشخص نیست اما پ‌ک‌ک اعلام کرد برای حل مناقشه با دولت ترکیه «تصمیمی تاریخی» گرفته است.

عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک )، اسفندماه ۱۴۰۳ خواستار زمین گذاشتن سلاح و انحلال این حزب شد.

پ‌ک‌ک پس از درخواست تاریخی اوجالان که ۲۶ سال است در زندان به سر می‌برد، آتش‌بس اعلام کرد.

درخواست اوجالان برای کنار گذاشتن سلاح و انحلال این گروه اقدامی است که می‌تواند راه را برای پایان دادن به ۴۰ سال درگیری میان شبه‌نظامیان کرد و دولت ترکیه هموار کند.

خبرگزاری رویترز نوشت که آیسگول دوغان، سخنگوی حزب دموکراسی و برابری خلق‌ها، جمعه ۱۹ اردیبهشت و پس از نشست هیات اجرایی این حزب به خبرنگاران گفت: «ما همگی با جدیت و اهمیت بسیار در انتظار این تصمیم تاریخی هستیم.»

دوغان با اشاره به موافقت پ‌ک‌ک با درخواست اوجالان از طریق انتشار بیانیه، تاکید کرد این فرصت تاریخی باید به یک وضعیت دائمی تبدیل شود: «سلاح‌ها باید جای خود را به گفت‌وگو بدهند.»

دوغان همچنین اظهار داشت که حزب متبوعش امیدوار است گام‌های متقابلی برای دست‌یابی به صلح پایدار برداشته شود.

او تاکید کرد ایجاد زیرساخت‌های سیاسی و حقوقی برای تحقق این هدف ضروری است.

اوجالان از سال ۱۹۹۹ میلادی در زندانی جزیره‌ای محکوم به حبس ابد است. 

او دوم آبان ۱۴۰۳ و در روز حمله اعضای پ‌ک‌ک به صنایع هوایی ترکیه در آنکارا نخستین ملاقات خود را پس از ۴۰ سال زندان انجام داد و گفت قادر است دستور پایان دادن به مبارزه مسلحانه را صادر و به جای آن یک مسیر قانونی و سیاسی را پیگیری کند.

در تاریخ هشت اسفند ۱۴۰۳، اوجالان از طریق وکلایش بیانیه‌ای صادر کرد و خواستار احیای تلاش‌ها برای صلح شد.

به نوشته نیویورک تایمز، با توجه به نفوذ عمیق اوجالان بر اعضای پ‌ک‌ک در ترکیه و عراق و همین‌طور احزاب کرد نزدیک به آن در سوریه و ایران، این پیام ممکن است در آن سوی مرزهای ترکیه نیز بازتاب داشته باشد.

پ‌ک‌ک که از سوی ترکیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان «یک سازمان تروریستی» شناخته می‌شود، از سال ۱۹۸۴ میلادی شورشی مسلحانه را علیه دولت ترکیه آغاز کرد که در جریان این درگیری تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر کشته شده‌اند.

در طول این سال‌ها تلاش‌های پراکنده‌ای برای صلح انجام شده است؛ از جمله آتش‌بسی بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ میلادی که در نهایت فروپاشید.