تشدید حملات اسرائیل به غزه، هم‌زمان با حضور ترامپ در منطقه

در جریان تشدید حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه در روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت دست‌کم ۵۰ فلسطینی کشته شدند. این حملات هم‌زمان با سفر دونالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات متحده، به خاورمیانه انجام شد.

بیشتر کشته‌شدگان در منطقه جبالیا در شمال غزه جان باختند؛ جایی که چندین خانه هدف بمباران‌های اسرائیلی قرار گرفت. ارتش اسرائیل اعلام کرد که در حال بررسی گزارش‌ها درباره این حملات است.

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از مقام‌های امنیتی گزارش دادند که محمد سنوار، فرمانده نظامی حماس، احتمالا در حملات ارتش این کشور کشته شده است. این حمله ۲۳ اردیبهشت به یک پناهگاه فرماندهی زیر بیمارستان اروپایی در خان‌یونس انجام شد. با این حال، هنوز هیچ تایید رسمی از سوی ارتش اسرائیل یا حماس منتشر نشده است.

در میان کشته‌شدگان، حسن عبد الفتاح محمد اصليح نیز حضور داشت؛ فردی که به گفته ارتش اسرائیل، عضو شاخه خان‌یونس حماس بود و با پوشش خبرنگار و تحت عنوان صاحب یک شرکت رسانه‌ای فعالیت می‌کرد.

تشدید این حملات در حالی رخ داد که فلسطینی‌ها امیدوار بودند سفر ترامپ به کاهش درگیری‌ها منجر شود.

حماس ۲۲ اردیبهشت، ادان الکساندر، آخرین گروگان آمریکایی زنده، را پیش از سفر ترامپ آزاد کرد.

ترامپ سه‌شنبه در ریاض گفت گروگان‌های بیشتری آزاد خواهند شد. او افزود مردم غزه سزاوار آینده‌ای بهتر هستند.

تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس در هفته‌های اخیر به شکست انجامیده است. در حالی که حماس و اسرائیل یکدیگر را مقصر می‌دانند، مذاکرات آزادسازی الکساندر بین حماس با میانجی‌گری ایالات متحده، مصر و قطر انجام شد.اسرائیل نیز هیاتی را برای آغاز دور جدید مذاکرات به دوحه فرستاده است.

استیو ویتکاف و آدام بوهلر، فرستادگان ویژه ترامپ، سه‌شنبه در تل‌آویو با خانواده گروگان‌ها دیدار کردند. آن‌ها گفتند پس از توافق درباره الکساندر، شانس دستیابی به توافقی گسترده‌تر افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: در آستانه سفر ترامپ به منطقه خلیج فارس، اسرائیل می‌پرسد جایگاهش در معادلات این منطقه کجاست

ایالات متحده طرحی برای ازسرگیری ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه ارائه کرده است. این کمک‌ها قرار است از طریق پیمانکاران خصوصی انجام شود.

اسرائیل که از ۱۲ اسفند سال گذشته محاصره کامل بر ورود کالاها به غزه اعمال کرده، از این طرح حمایت کرده است. اما سازمان ملل، نهادهای بین‌المللی و آژانس‌های امداد، این طرح را رد کرده‌اند. جزئیات کلیدی این طرح، از جمله منابع مالی و نحوه اجرا، همچنان نامشخص است.