اسرائیل طرح تسلط کامل بر نوار غزه و ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه را تایید کرد
تانکهای ارتش اسرائیل در نزدیکی مرز نوار غزه، ۱۳ اردیبهشت
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اعلام کرد طرح تسلط کامل ارتش این کشور بر نوار غزه به تصویب رسیده است. گزارشها همچنین از موافقت اسرائیل با ورود کمکهای بشردوستانه به غزه تحت نظارت یک سازمان بینالمللی حکایت دارد.
رسانههای اسرائیلی گزارش دادند کابینه امنیتی این کشور با گسترش حملات به نوار غزه و همچنین توزیع کمکهای بشردوستانه در این منطقه موافقت کرده است.
کابینه امنیتی اسرائیل در نشست خود که شامگاه یکشنبه ۱۴ اردیبهشت برگزار شد، فراخوان نیروهای ذخیره ارتش برای تشدید حملات علیه مواضع حماس و طرح کلی ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را به تصویب رساند.
طبق طرح کابینه امنیتی اسرائیل، یک بنیاد بینالمللی وظیفه توزیع کمکها در غزه را بر عهده میگیرد تا اطمینان حاصل شود این کمکها به دست حماس نخواهد افتاد.
گزارش رسانههای اسرائیلی همچنین حاکی از آن است که در جلسه کابینه، میان ایتامار بنگویر، وزیر امنیت ملی و ایال زمیر، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل، بحث داغی بر سر ارسال کمکها به غزه درگرفت.
بر اساس این گزارش، بنگویر در این جلسه با ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه مخالفت کرد و گفت: «فروشگاههای مواد غذایی حماس باید بمباران شوند.»
در سوی مقابل، رییس ستاد کل ارتش این اظهارات را «خطرناک» خواند و تاکید کرد: «شما همه ما را به خطر میاندازید، قوانین بینالمللی وجود دارد و ما به آن متعهد هستیم.»
ایال زمیر، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل
ارتش اسرائیل دهها هزار نیروی ذخیره خود را برای گسترش عملیات در غزه فراخواند
همزمان با تشدید تنشها در منطقه، ارتش اسرائیل اعلام کرد دهها هزار نیروی ذخیره خود را برای گسترش عملیات نظامی در نوار غزه فراخوانده است.
رییس ستاد کل ارتش اسرائیل ۱۴ اردیبهشت در جریان بازدید از یک یگان کماندویی نیروی دریایی این کشور تاکید کرد ارتش اسرائیل فشار خود بر حماس را با هدف آزادی گروگانهای در بند این گروه افزایش داده است.
زمیر گفت: «این هفته دهها هزار برگه احضار برای نیروهای ذخیره خود ارسال میکنیم تا عملیاتمان را در غزه تشدید و گسترش دهیم. ما فشارها را برای بازگرداندن شهروندانمان و شکست حماس افزایش میدهیم.»
او افزود عملیات نظامی در مناطق بیشتری از غزه انجام خواهد شد و ارتش اسرائیل «تمامی زیرساختهای حماس، چه روی زمین و چه در زیر زمین، را نابود خواهد کرد».
اعضای حماس ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
بنا بر اعلام رسمی دولت اسرائیل، ۲۴ گروگانِ در قید حیات همچنان در اسارت حماس هستند و پیکر ۳۵ گروگان جانباخته نیز در اختیار این گروه قرار دارد.
اسرائیل و حماس ۲۶ دی سال گذشته برای برقراری یک آتشبس سهمرحلهای در غزه به توافق دست یافتند. مرحله نخست این توافق که شش هفته به طول انجامید، ۱۲ اسفند به پایان رسید؛ اسرائیل از آن تاریخ ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را متوقف کرد و کمی بعد، حملات به این باریکه را از سرگرفت.
در روزهای اخیر، نهادهای حقوق بشری و گروههای امدادرسان بارها درباره وخامت اوضاع انسانی در غزه هشدار دادهاند.
فلسطینیان در صف دریافت غذا در خان یونس، جنوب نوار غزه، ۹ اردیبهشت
قدردانی هرتزوگ از میانجیگری قطر و مصر در مذاکرات آتشبس
اسحاق هرتزوگ، رییسجمهوری اسرائیل، ۱۴ اردیبهشت ضمن قدردانی از میانجیگری قطر و مصر در مذاکرات آتشبس، حماس را به کارشکنی در این مذاکرات متهم کرد.
هرتزوگ در دیدار با نیکوس کریستودولیدس، رییسجمهوری قبرس، در اورشلیم گفت: «واسطههایی مانند قطر و مصر تلاشهای زیادی برای میانجیگری انجام میدهند، اما در نهایت باید طرفی وجود داشته باشد که حاضر به پذیرش توافق باشد؛ و حماس همواره از پاسخدادن طفره میرود.»
او همچنین به حمله موشکی حوثیهای یمن به فرودگاه بنگوریون اسرائیل اشاره کرد و افزود: «این نشاندهنده [سرچشمه گرفتن] امپراتوری شر از تهران است؛ اینکه چگونه نیروهای نیابتی خود را بهطور گسترده مسلح میکند و بر هزینههای زندگی، سفر و همه چیز تاثیر میگذارد. ما هدف مشترکی داریم: اینکه فورا ثبات و امنیت را بازگردانیم.»
تمجید هرتزوگ از اقدامات قطر در مذاکرات آتشبس یک روز پس از آن صورت میگیرد که دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در بیانیهای مواضع دوحه را مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد: «زمان آن فرا رسیده است که قطر به بازی دوگانه و سخنان متناقض خود پایان دهد و تصمیم بگیرد که آیا در سوی تمدن ایستاده است یا در سوی بربریت حماس.»
اسرائیل در واکنش به حمله هفتم اکتبر حماس، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۵۲ هزار کشته و ۱۱۸ هزار زخمی بر جای گذاشته است.