آمریکا شبکهای را که در انتقال چند میلیارد دلار نفت ایران به چین نقش داشت، تحریم کرد
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد ایالات متحده یک شبکه کشتیرانی را به دلیل انتقال میلیونها بشکه نفت ایران به چین تحریم کرده است. ایراناینترنشنال هفته گذشته در گزارشی اختصاصی از روابط این شرکت پوششی با نیروهای مسلح جمهوری اسلامی پرده برداشت.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا که سهشنبه ۲۳ اردیبهشت صادر شده، آمده است که این شبکه، انتقال نفتی به ارزش چندین میلیارد دلار به چین را به نمایندگی از ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و از طریق شرکت پوششی آن، «سپهر انرژی جهاننمای پارس» (سپهر انرژی)، تسهیل کرده است.
به گفته واشینگتن، درآمد حاصل از فروش این نفت به توسعه برنامههای موشکی، پهپادی، اشاعه برنامههای هستهای و پشتیبانی از حملات گروههای نیابتی جمهوری اسلامی از جمله حوثیها به کشتیها در دریای سرخ و حملات آنها علیه نیروی دریایی آمریکا و اسرائیل کمک کرده است.
ایراناینترنشنال ۱۹ اردیبهشت در گزارشی اختصاصی نوشت مجموعهای از ایمیلهای افشا شده شرکتی به نام «سپهر انرژی جهاننمای پارس»، روابط این شرکت تحت تحریم آمریکا را با نیروهای مسلح جمهوری اسلامی آشکار کرده است.
این ایمیلها نشان میدهند که چگونه برخی از شرکتهای اروپایی با علم به دولتی بودن این شرکت، در دور زدن تحریمهای بینالمللی با آن همکاری کردهاند.
برای دیدن چارت بالا در ابعاد بزرگتر از این لینک استفاده کنید.
۱۷ اردیبهشت نیز ایراناینترنشنال در گزارشی بر اساس اسناد و اطلاعات به دست آمده، خبر داد مجید اعظمی، یک چهره نفتی نزدیک به سپاه پاسداران که پیشتر آمریکا او را تحریم کرده بود، در تلاش بوده تا با کمک یک مقام بلندپایه کشوری خارجی، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از پول مسدودشده ایران در لوکزامبورگ را خارج کند.
این اسناد در نتیجه هک سرورهای شرکت «سپهر انرژی جهاننمای پارس» به دست گروه هکری «پرانا» به دست آمده و در اختیار ایراناینترنشنال قرار گرفته است.
وزارت خزانهداری آمریکا آذرماه سال ۱۴۰۲، اعظمی، مدیرعامل این شرکت را تحریم کرد.
وزارت خزانهداری ایالات متحده در ۲۲ اردیبهشت نیز سید محمدرضا صدیقی صابر، احمد حقیقتطلب و یک شرکت ایرانی به نام «فناوران آینده نگر پویا پارس» را بهدلیل «نقشآفرینی در برنامههای اشاعه تسلیحات کشتار جمعی و نقض تحریمهای ایران»، به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
در اطلاعیه این وزارتخانه همچنین آمده است که اطلاعات مربوط به محمدرضا مهدیپور، فردی که پیشتر در فهرست تحریمها قرار داشت، بهروزرسانی شده است.
او ۵۰ ساله و اهل نایین است و با گروه صنعتی کریمی در ارتباط است.
این تحریمها در ادامه تلاشهای ایالات متحده برای مقابله با برنامههای هستهای و موشکی جمهوری اسلامی و شبکههای تامین تسلیحات آن وضع شدهاند.
پس از اعلام این تحریمها، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس، به وضع آنها اشاره کرد و نوشت این اقدامات بخشی از فراخوان رییسجمهوری آمریکا به منظور اعمال فشار حداکثری بر فعالیتهای مرتبط با گسترش سلاحهای هستهای ایران و تضمینی است برای اینکه تهران هرگز نتواند به سلاح هستهای دست یابد.
۱۰ اردیبهشت و همزمان با ادامه مذاکرات تهران و واشینگتن نیز آمریکا هفت شرکت در ایران، امارات متحده عربی و ترکیه را بهدلیل دست داشتن در تجارت نفت و فرآوردههای پتروشیمی جمهوری اسلامی تحریم کرد.
نام دو نفتکش نیز در فهرست تحریمهای جدید ایالات متحده دیده میشود.
کمتر از دو هفته پس از آغاز دور دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ، کارزار تازهای از سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی به راه افتاد.
در ۱۰۰ روز نخست فعالیت، دولت ترامپ در مجموع ۱۷ دور تحریم مرتبط با جمهوری اسلامی اعمال کرد که طی آن ۴۰ شخص، ۱۱۷ شرکت و نهاد و ۷۷ نفتکش هدف قرار گرفتند.
تمامی اشخاص و نهادهایی که به این فهرست اضافه میشوند، از دسترسی به داراییها در ایالات متحده محروم شده و همکاری با آنها برای افراد و شرکتهای آمریکایی ممنوع میشود.
افزون بر آن، تحریمهای ثانویه به این معناست که اشخاص یا شرکتهای غیرآمریکایی نیز در صورت همکاری با این افراد و نهادها، ممکن است خود هدف تحریم واقع شوند.