آمریکا یک پالایشگاه چینی و چند شرکت و نفتکش را بهدلیل خرید نفت از جمهوری اسلامی تحریم کرد
در ادامه فشارها بر جمهوری اسلامی برای جلوگیری از صادرات نفت، آمریکا سومین پالایشگاه مستقل نفت در چین به نام «هبی شینهای کمیکال گروپ» و همچنین سه شرکت اپراتور بندری در چین را به دلیل نقش آنها در خرید نفت از جمهوری اسلامی، در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
وزارت خزانهداری ایالات متحده پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد واشینگتن همچنین چند شرکت، کشتی و ناخدای فعال در ناوگان موسوم به «ناوگان سایه» جمهوری اسلامی را بهدلیل دست داشتن در جابهجایی نفت حکومت ایران، تحریم کرده است.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، در همین رابطه گفت: «در چارچوب کارزار گسترده و تهاجمی فشار حداکثری دونالد ترامپ، امروز یک پالایشگاه دیگر که نفت ایران را وارد کرده، هدف قرار گرفته است.»
او افزود: «ایالات متحده همچنان مصمم است فشار بر تمام اجزای زنجیره تامین نفت ایران را افزایش دهد تا از درآمدزایی برای پیشبرد سیاستهای بیثباتکننده این حکومت جلوگیری کند.»
در چارچوب این دور از تحریمها، در مجموع دو فرد هندی، یازده نهاد مستقر در کشورهایی از جمله چین، هنگکنگ، سنگاپور و بریتانیا، و شش نفتکش به فهرست تحریمهای آمریکا افزوده شدهاند.
بیشتر بخوانید: پاناما در کمک به نفتکشهای ایرانی برای دور زدن تحریمها نقشی کلیدی دارد
ایالات متحده ۱۰ اردیبهشت دو نفتکش و هفت شرکت مستقر در ایران، امارات متحده عربی و ترکیه را به دلیل دست داشتن در تجارت نفت و فرآوردههای پتروشیمی جمهوری اسلامی در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۹ اردیبهشت نیز شش نهاد و شش فرد در ایران و چین را به دلیل نقش آنها در شبکهای که به نیابت از سپاه پاسداران در تهیه مواد اولیه سوخت موشکهای بالستیک فعالیت میکند، تحریم کرد.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، بهمنماه ۱۴۰۳ دستورالعملی را برای از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران امضا کرد تا تهران را برای متوقف کردن برنامه هستهای خود تحت فشار بگذارد.
او بارها هشدار داده در صورت تداوم برنامه هستهای تهران، اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی را در دستور کار قرار خواهد داد.
بیشتر بخوانید: تحریمها و فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی در ۱۰۰ روز پس از بازگشت ترامپ
با این حال، ترامپ همزمان بر پیشبرد مذاکرات دیپلماتیک میان تهران و واشینگتن برای حل و فصل اختلافات و جلوگیری از دستیابی حکومت ایران به سلاح هستهای تاکید داشته است.
تاکنون سه دور از گفتوگوها میان تهران و واشینگتن در مسقط و رم برگزار شده است. اما دور چهارم مذاکرات که قرار بود ۱۳ اردیبهشت در رم برگزار شود، به تعویق افتاد.
منابع دیپلماتیک ایرانی ۱۸ اردیبهشت به ایراناینترنشنال گفتند با وجود موافقت جمهوری اسلامی با بازرسی گسترده نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تاسیسات هستهای ایران، اختلاف تهران و واشینگتن بر سر غنیسازی در داخل ایران، از مسائلی است که باعث ابهام در ادامه مذاکرات شده است.