• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان آتش‌نشانی تهران: از ۴۵۳۸ مدرسه تهران تنها سه مدرسه تاییدیه آتش‌نشانی دارند

۲۶ شهریور ۱۴۰۳، ۰۷:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

قدرت الله محمدی، رییس سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران،گفت که طبق قانون همه مراکز باید تاییدیه آتش‌نشانی داشته باشند اما از ۴۵۳۸ مدرسه شهر تهران تنها سه مدرسه تاییدیه آتش‌نشانی دارند

پربازدیدترین‌ها

پزشکیان به دلیل «تسلط کامل فرماندهان سپاه بر اداره کشور» استعفا کرد
۱
اختصاصی

پزشکیان به دلیل «تسلط کامل فرماندهان سپاه بر اداره کشور» استعفا کرد

۲

هشدار کارشناسان درباره کاهش مصرف لبنیات و خطر گسترش سوءتغذیه و پوکی استخوان در ایران

۳

زهرا شهباز طبری، زندانی سیاسی، بار دیگر به اعدام محکوم شد

۴

وداع آخر زیر سایه تورم؛ هزینه خاکسپاری در تهران تا ۵۰ درصد افزایش یافت

۵

نیویورک‌تایمز: آمریکا نسخه سخت‌گیرانه‌تری از توافق را به ایران فرستاد

انتخاب سردبیر

  • جمهوری اسلامی مهرداد محمدی‌نیا و  اشکان مالکی، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی مهرداد محمدی‌نیا و اشکان مالکی، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

  • پزشکیان به دلیل «تسلط کامل فرماندهان سپاه بر اداره کشور» استعفا کرد
    اختصاصی

    پزشکیان به دلیل «تسلط کامل فرماندهان سپاه بر اداره کشور» استعفا کرد

  • چین چگونه در تامین مواد سوخت موشک‌های بالستیک به سپاه کمک می‌کند
    اختصاصی

    چین چگونه در تامین مواد سوخت موشک‌های بالستیک به سپاه کمک می‌کند

  • کرونا، کشتار، جنگ؛ «ما از نوجوانی چیزی نفهمیدیم»
    روایت شما

    کرونا، کشتار، جنگ؛ «ما از نوجوانی چیزی نفهمیدیم»

  • هشدار کارشناسان درباره کاهش مصرف لبنیات و خطر گسترش سوءتغذیه و پوکی استخوان در ایران

    هشدار کارشناسان درباره کاهش مصرف لبنیات و خطر گسترش سوءتغذیه و پوکی استخوان در ایران

•
•
•

مطالب بیشتر

کانادا منع ورود مقام‌های جمهوری اسلامی به این کشور را گسترش داد

۲۶ شهریور ۱۴۰۳، ۰۲:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)
کانادا منع ورود مقام‌های جمهوری اسلامی به این کشور را گسترش داد
100%

دولت کانادا منع ورود مقام‌های جمهوری اسلامی به کانادا را گسترش داد. این تغییر که روز یکشنبه اعلام شد به این معنی‌ست که ورود هر مقام ارشدی که از ۲۳ ژوئن سال ۲۰۰۳ — تاریخ بازداشت زهرا کاظمی — در حکومت مسئولیتی داشته است، اکنون برای کانادا غیرقابل‌پذیرش است.

زهرا کاظمی، عکاس ایرانی-کانادایی در آن تاریخ (دوم تیرماه ۸۲) در تهران دستگیر شد و تقریبا سه هفته بعد، در بیمارستان درگذشت.

اتاوا برای اولین بار در سال ۲۰۲۲، مقام‌های جمهوری اسلامی را که از ۱۵ نوامبر سال ۲۰۱۹ (۲۴ آبان ۹۸) در حکومت نقش داشته‌اند، به دلیل تروریسم و ​​نقض فاحش حقوق بشر از ورود به کانادا منع کرده بود.

زهرا کاظمی به دلیل عکس گرفتن از اعضای خانواده دانشجویان بازداشت شده در مقابل زندان اوین، بازداشت، شکنجه و در تهران کشته شد.

بازداشت او با وجود داشتن کارت مطبوعاتی دولتی صورت گرفت. کاظمی مدت کوتاهی پس از دستگیری، بر اثر جراحات وارده در زندان جان خود را از دست داد.

پس از قتل مهسا امینی و آغاز خیزش «زن، زندگی، آزادی»، فشارها بر دولت کانادا برای اتخاذ تدابیر سخت‌گیرانه‌تر علیه حکومت ایران و سپاه شدت یافته است.

دولت کانادا روز چهارشنبه ۳۰ خرداد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داد.

دومینیک لوبلان، وزیر امنیت عمومی کانادا، با اعلام این خبر گفت: «این اقدام حامل این پیام قدرتمند است که کانادا از تمام ابزارهای در اختیار خود برای مبارزه با ماهیت تروریستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده خواهد کرد.»

حامد اسماعیلیون، از چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی و یکی از اعضای انجمن خانواده‌های جانباختگان پرواز اوکراینی با استقبال از اقدام دولت کانادا درر آن زمان، سپاه را عامل «سرکوب وحشیانه جوانان ایران» دانست و گفت این نهاد نظامی نه تنها امنیت ایران، بلکه امنیت خاورمیانه و سراسر جهان را به خطر انداخته است.

تناقض در آمار مسئولان جمهوری اسلامی از خودکشی منجر به مرگ در کشور

۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۲۰:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)
تناقض در آمار مسئولان جمهوری اسلامی از خودکشی منجر به مرگ در کشور
100%

غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی جمهوری اسلامی، گفت سالانه هفت هزار نفر در ایران بر اثر خودکشی جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که سخنگوی فراجا پیش‌تر این آمار را چهار هزار نفر اعلام کرده بود.

ترکی روز یک‌شنبه ۲۵ شهریور در همایش «پیشگیری از خودکشی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران، از ثبت حدود ۱۳۰ هزار مورد خودکشی سالانه در کشور خبر داد و افزود از این تعداد، هفت هزار مورد به مرگ شخص می‌انجامد.

او هشدار داد خودکشی سومین علت فوت در جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال و دهمین علت فوت در میان تمامی رده‌های سنی ایران است.

اظهارات این مقام دادستانی در حالی مطرح می‌شوند که سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا، روز ۱۸ شهریور از جان باختن سالانه بیش از چهار هزار نفر در ایران بر اثر خودکشی خبر داده بود.

هنوز مشخص نیست اختلاف حدودا ۷۵ درصدی در آمار ارائه شده از سوی این دو مقام رسمی جمهوری اسلامی از چه چیزی نشات می‌گیرد.

به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبه‌رو می‌شوید که از جمله‌ها و عبارت‌هایی نشان‌دهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده می‌کنند، از آنان بخواهید با پزشک معتمد، نهادهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند یا فردی مورد اعتماد درباره نگرانی‌هایشان صحبت کنند. اگر به خودکشی فکر می‌کنید، در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی در ادامه سخنان خود، خواستار بازبینی در سیاست‌ها و روش‌های «سنتی» پیشگیری از خودکشی در کشور شد و گفت برخی دستگاه‌ها در قبال این پدیده، خود را به «نادیده‌انگاری» و «تغافل» زده‌اند.

ترکی افزود اقدام به خودکشی در میان زنان بیشتر از مردان و آمار خودکشی «موفق و منتهی به مرگ» در مردان بیشتر از زنان است که دلیل آن به «تفاوت روش‌های مرگبار مورد استفاده» در کشور برمی‌گردد.

او هشدار داد: «نرخ خودکشی در کشور ما در یک ‌روند افزایشی از پنج در ۱۰۰ هزار نفر به هشت در ۱۰۰ هزار نفر رسیده؛ لذا با یک ‌روند افزایشی خودکشی در کشور روبه‌رو هستیم که نیاز به اندیشیدن و چاره‌جویی دارد.»

پیش‌تر و در فروردین‌ماه، فاطمه موسوی ویایه، جامعه‌شناس و پژوهش‌گر مسائل اجتماعی، با اشاره به افزایش آمار خودکشی، مهاجرت و اعتیاد در ایران گفته بود این پدیده‌ها نمونه‌هایی از تمایل جامعه به «استراتژی خروج» است.

موسوی تاکید کرد: «استراتژی خروج تنها به مهاجرت اشاره ندارد؛ خودکشی نیز نوعی خروج است. البته فردی که خودکشی می‌کند، دلیل کار خود را اعتراض سیاسی نمی‌داند. او به شدت ناامید است و دیگر تحمل ادامه زندگی را ندارد.»

اردشیر بهرامی، جامعه‌شناس و پژوهش‌گر نیز در اسفندماه سال گذشته با ابراز نگرانی از افزایش آمار خودکشی در میان کودکان و نوجوانان، از نبودن فضای گفت‌وگو در خانواده‌ها، کودک‌همسری، ازدواج‌های اجباری و فقر، به عنوان عوامل اصلی این بحران یاد کرد.

گاردین: ریاض خواستار افزایش فشارها بر تهران برای مقابله با تامین تسلیحاتی حوثی‌ها شد

۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۱۸:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)
گاردین: ریاض خواستار افزایش فشارها بر تهران برای مقابله با تامین تسلیحاتی حوثی‌ها شد
100%
تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین، صنعا، ۲۵ شهریور

روزنامه گاردین روز یک‌شنبه ۲۵ شهریور گزارش داد عربستان سعودی ضمن ابراز نگرانی از تهدیدات فزاینده حوثی‌های یمن در منطقه، خواستار تشدید فشارهای بین‌المللی بر جمهوری اسلامی با هدف جلوگیری از تامین تسلیحاتی حوثی‌ها شده است.

به گزارش گاردین، ترکی الفیصل، مقام ارشد اطلاعاتی و دیپلمات پیشین عربستان سعودی، در سخنرانی اخیر خود در اندیشکده «چتم هاوس» در لندن، ناخشنودی ریاض را از تداوم پشتیبانی حکومت ایران از حوثی‌ها ابراز کرد.

او بر لزوم اقدام جامعه بین‌المللی برای قطع کمک‌های جمهوری اسلامی به گروه نیابتی خود در یمن تاکید کرد و گفت حملات محدود و «نقطه‌ای‌» ایالات متحده و بریتانیا به مواضع حوثی‌ها، برای متوقف کردن جریان تسلیحات به سوی این گروه «ناکافی» بوده است.

تام شارپ، یکی از فرماندهان سابق نیروی دریایی بریتانیا، روز ۲۴ شهریور در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال هشدار داد جمهوری اسلامی به‌واسطه حوثی‌های تحت حمایت خود در یمن، در حال پیروزی بر آمریکا در دریای سرخ است.

او افزود اقدامات ایالات متحده و متحدانش در دریای سرخ، حوثی‌ها را از ادامه حملات خود منصرف نکرده و این گروه مسلح در مسیر رسیدن به «همه اهداف» خود در منطقه است.

ترکی الفیصل در ادامه سخنرانی‌اش در لندن، با اشاره به حمایت تسلیحاتی تهران از حوثی‌ها گفت افزایش فشارها بر حکومت ایران «تاثیر مثبتی» بر کاهش توان موشکی و پهپادی حوثی‌های یمن خواهد داشت.

او افزود: «حوثی‌ها اکنون جهان را در ورودی باب‌المندب به دریای سرخ گروگان گرفته‌اند.»

ترکی الفیصل، مقام ارشد اطلاعاتی و دیپلمات پیشین عربستان سعودی
100%
ترکی الفیصل، مقام ارشد اطلاعاتی و دیپلمات پیشین عربستان سعودی

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۰ آبان ۱۴۰۲ بر ضرورت توقف صدور نفت و ارزاق به اسرائیل تاکید کرد و از دولت‌های اسلامی خواست با اسرائیل همکاری اقتصادی نکنند.

در پی اظهارات خامنه‌ای و شدت گرفتن مناقشه حماس و اسرائیل، حوثی‌ها حملات خود را به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه در طول ماه‎‌های گذشته به خطر انداختند.

دامنه این حملات حتی به اقیانوس هند نیز کشیده شده است.

ترکی‌ الفیصل همچنین گفت جمهوری اسلامی به تعهدات خود در چارچوب توافق دیپلماتیک دو سال گذشته با عربستان سعودی پایبند نبوده و همچنان به دخالت در امور سایر کشورهای منطقه، از جمله یمن، لبنان، سوریه و عراق ادامه داده است.

او اضافه کرد ریاض «انتظار داشت که ایران نه‌تنها به ما بلکه به دیگران نیز نشان دهد که می‌تواند عاملی مثبت در تامین ثبات و رفع اختلافات، نه فقط با عربستان سعودی بلکه با بقیه کشورها باشد».

تهران و ریاض اسفند ۱۴۰۱ برای از سرگیری روابط دیپلماتیک به توافق رسیدند. این توافق با میانجی‌گری چین و در جریان سفر علی شمخانی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، به پکن به دست آمد.

روزنامه گاردین در ادامه گزارش خود با اشاره به تداوم تهدیدات حوثی‌ها نوشت حمله اخیر این گروه به اسرائیل می‌تواند تنش‌ها را در خاورمیانه بیش از پیش افزایش دهد.

حوثی‌ها روز یک‌شنبه ۲۵ شهریور اسرائیل را با یک موشک هدف قرار دادند. این پرتابه در منطقه‌ای خالی از سکنه در مرکز این کشور فرود آمد.

حوثی‌ها گفتند در این حمله از موشک «هایپرسونیک» استفاده شده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پی این حمله هشدار داد حوثی‌ها بهای سنگینی برای اقدامات خود خواهند پرداخت.

به گفته گاردین، حوثی‌ها ممکن است در حمله به اسرائیل از یکی از انواع موشک‌ میان‌بُرد قدر۱۱۰ ساخت ایران بهره برده باشند.

اسرائیل در چهارمین سالگرد امضای پیمان ابراهیم: به گسترش صلح در منطقه متعهدیم

۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۱۶:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)
اسرائیل در چهارمین سالگرد امضای پیمان ابراهیم: به گسترش صلح در منطقه متعهدیم
100%
امضای پیمان ابراهیم میان اسرائیل، امارات متحده عربی و بحرین به ابتکار دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا، سپتامبر ۲۰۲۰

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، در پیامی به مناسبت چهارمین سالگرد امضای «پیمان ابراهیم»، بر لزوم ادامه تلاش‌ها برای برقراری روابط میان اسرائیل و دیگر کشورهای خاورمیانه تاکید کرد.

کاتز روز یک‌شنبه ۲۵ شهریور در شبکه اجتماعی ایکس نوشت اسرائیل خود را به «گسترش دایره صلح با سایر کشورهای منطقه متعهد می‌داند».

او پیمان ابراهیم را توافقنامه‌ای «تاریخی» خواند و افزود این پیمان تغییرات مثبتی را در خاورمیانه از نظر سیاسی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و آموزشی به وجود آورد.

اسرائیل در سال‌های اخیر توانسته است به دنبال نگرانی‌های فزاینده کشورهای عربی منطقه در مورد سیاست‌های خصمانه حکومت ایران، روابط خود را با تعدادی از این کشورها عادی‌سازی کند.

اسرائیل ابتدا در سپتامبر ۲۰۲۰ در چارچوب پیمان ابراهیم با دو کشور امارات متحده عربی و بحرین روابط سیاسی و دیپلماتیک برقرار کرد و سپس در اکتبر همان سال با مراکش و در دسامبر ۲۰۲۲ با سودان پیمان عادی‌سازی روابط به امضا رساند.

وزیر امور خارجه اسرائیل در ادامه پیام خود، پیمان ابراهیم را نشان‌دهنده «سرنوشت مشترک» کشورهای خاورمیانه دانست و تاکید کرد داشتن «چشم‌انداز مشترک و همکاری» برای رقم زدن آینده‌ای بهتر در منطقه ضروری است.

کاتز گفت عادی‌سازی روابط اسرائیل با برخی کشورهای منطقه، صلح را در خاورمیانه به یک «واقعیت» تبدیل کرد.

او افزود اسرائیل به همکاری با شرکای منطقه‌ای خود با هدف «تحقق ارزش‌های پیمان ابراهیم» ادامه خواهد داد.

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل
100%
یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل

پیش‌تر و در روز سوم مرداد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در سخنرانی خود در کنگره آمریکا، خواستار تشکیل یک ائتلاف امنیتی برای مقابله با تهدیدات جمهوری اسلامی شد.

نتانیاهو اعلام کرد این اتحاد جدید می‌تواند «پیمان ابراهیم» را توسعه دهد و «ائتلاف ابراهیم» نام بگیرد.

او افزود: «تمام کشورهایی که با اسرائیل در صلح هستند و تمام کشورهایی که به دنبال صلح با اسرائیل هستند، باید به این اتحاد دعوت شوند.»

جمهوری اسلامی همواره از مخالفان سرسخت عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای منطقه بوده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۱ مهر ۱۴۰۲ عادی‌سازی روابط اسرائیل و کشورهای منطقه را به «شرط‌بندی روی اسب بازنده» تشبیه کرد و آن را قماری «محکوم به باخت» خواند.

جی‌دی ونس، گزینه دونالد ترامپ برای سمت معاونت اول ریاست‌جمهوری آمریکا، روز ۲۶ تیر از ابتکار ترامپ برای برقراری روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و کشورهای منطقه تمجید کرد و گفت چنین اقدامی تضعیف جمهوری اسلامی را در پی خواهد داشت.

او اضافه کرد: «اگر می‌خواهید ایران را کنترل کنید، راهش این است که پول نفت آن را بگیرید ... اما [هم‌زمان] شما باید اسرائیل و کشورهای عرب سُنی را قادر سازید تا با یک‌دیگر همکاری کنند.»

تشدید فضای امنیتی و حصر خانگی خانواده امینی در سالگرد قتل حکومتی مهسا

۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۱۵:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)
تشدید فضای امنیتی و حصر خانگی خانواده امینی در سالگرد قتل حکومتی مهسا
100%

روز ۲۵ شهریور هم‌زمان با دومین سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی و آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی»، گزارش‌ها از امنیتی شدن فضای برخی شهرها و حصر خانگی خانواده امینی حکایت دارد. طبق این گزارش‌ها ماموران امنیتی و انتظامی مسیرهای منتهی به آرامستان آیچی سقز، محل مزار مهسا را بسته‌اند.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، خانواده مهساژینا امینی تهدید شده‌اند که در صورت ترک خانه برای رفتن بر سر مزار دخترشان در روز ۲۵ شهریور، بازداشت خواهند شد.

همچنین ماموران امنیتی با ایجاد محدودیت و جو امنیتی مراجعه بستگان به منزل خانواده امینی را محدود کرده‌اند.

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی است نهادهای امنیتی به رسانه‌ها هشدار داده‌اند که در مورد مهسا در سالگرد قتلش و همچنین خیزش انقلابی مطلبی منتشر نکنند.

روزنامه‌نگاران نیز تهدید شده‌اند که در حساب‌های خود در رسانه‌های اجتماعی در این زمینه چیزی ننویسند.

سازمان حقوق بشری کردپا نیز خبر داد که نیروهای امنیتی با خودروهای خود در اطراف منزل امینی مستقر شده‌اند.

سایت هه‌نگاو هم در خبری نوشت که پنج بالگرد نظامی بر فراز سطح شهر سقز در حال گشت‌زنی هستند.

امجد امینی روز ۲۲ شهریور در پیامی صوتی که به ایران‌اینترنشنال رسید، با اشاره به تماس‌های مردم، اعلام کرد خانواده او تمایل به برگزاری مراسم بزرگداشت برای دومین سالگرد قتل حکومتی دخترش دارند و «همه دوست دارند» سر مزارش حاضر شوند، اما نمی‌داند آیا حکومت اجازه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اعتصاب بازاریان شماری از شهرهای ایران در دومین سالگرد خیزش

مژگان افتخاری هم‌زمان با سالگرد قتل دخترش در اینستاگرام نوشت مهسا «گرفتار سیه‌رویانی» شد که «چشم دیدن زیبایی دختر میهن‌شان را نداشتند.»

او افزود: «اگر نفسی هست با نام و یاد خواهران و برادرانی که به پای مظلومیت و غریبیش خون گرمشان را تقدیم کردند و جانانه ژینا و مهسای بیشتر ایران و دنیا شوند.»

هم‌زمان یکی از شهروندان با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال می‌گوید ماموران از صبح روز ۲۵ شهریور تمامی مسیرهای منتهی به آرامستان آیچی سقز را بسته‌اند.

به گفته این شهروند، ماموران سپاه پاسداران در اطراف محل دفن مهسا امینی حضور دارند و به شیوه‌های مختلف سعی کرده‌اند از حضور آن‌ها در مراسم گرامی‌داشت مهسا جلوگیری کنند.

برخی تصاویر منتشر شده نیز نشان می‌دهد که نیروهای امنیتی و ماموران گارد ویژه و ضد شورش در خیابان‌های پر تردد استان‌های کردستان، کرمانشاه و ایلام مستقر شده‌اند

روز ۲۴ شهریور نیز گزارش‌ها و برخی تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان داد که شرایط عمومی شهر سقز امنیتی است و آرامستان آیچی تحت نظر ماموران امنیتی قرار دارد.

کردپا روز ۲۴ شهریور در گزارشی از امنیتی شدن فضای شهرهای کردستان خبر داد و نوشت که دستگاه سرکوب هفته‌هاست با استفاده از شیوه‌های مختلف از هرگونه حرکت مردمی و برگزاری مراسم دومین سالگرد قتل حکومتی مهسا جلوگیری کند.

طبق این گزارش، استقرار ایست‌های بازرسی، نصب دوربین‌های جدید در سطح شهر و آرامستان‌ها، افزایش موج بازداشت، احضار و تهدید بازداشت‌شدگان اعتراضات و خانواده جان‌باختگان و کنترل مردم به دست نیروهای امنیتی و لباس شخصی در سطح شهرها، برخی از شیوه‌ها حکومت برای سرکوب شهروندان طی این مدت بوده است.

نیروهای امنیتی روز ۲۳ شهریور نیز با رهاسازی سد «چراغ‌ ویس» مسیرهای دسترسی به مزار مهسا را بستند.

طبق اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، سیم‌کارت‌های تلفن همراه شماری از فعالان مدنی و سیاسی در شهراهای مختلف ایران طی روزهای گذشته با دستور نهادهای امنیتی مسدود شده است.

بیشتر بخوانید: دو سال بعد؛ حکومتی که تمایلی به تغییر رفتار ندارد

احضار و بازداشت شهروندان

موج تازه سرکوب فعالان مدنی و سیاسی و اعضای خانواده‌های دادخواه در کردستان از روز دهم شهریور آغاز شد و طی این مدت ده‌ها شهروند از سوی نیروهای امنیتی بازداشت یا احضار و تحت بازجویی قرار گرفتند.

طی مدت شماری از شهروندان در برخی از شهرها از جمله سنندج، دیواندره، بانه، مریوان، بوکان، پیرانشهر، اشنویه و دهگلان بازداشت، تهدید و احضار شدند.

روز ۲۲ شهریور ۱۴ تن از فعالان صنفی معلمان در استان کردستان، با دریافت ابلاغیه‌هایی به دادسرای عمومی و انقلاب سنندج و دیگر نهادهای امنیتی این شهر احضار شدند.

مینا سلطانی، مادر شهریار محمدی، از جانباختگان خیزش انقلابی ۱۴۰۱، یکی از شهروندانی است که روز ۲۱ شهریور به دست نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شد.

طی این مدت شماری از دانشجویان نیز در آستانه سالگرد جنبش مهسا احضار شده و یا با آن‌ها تماس گرفته شد.

مهسا امینی که بود

مهسا ژینا امینی، دختر ۲۲ ساله اهل سقز، روز ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در جریان سفر خانوادگی به تهران به دست نیروهای گشت ارشاد بازداشت شد و مورد ضرب و شتم آنها قرار گرفت.

او سه روز پس از دستگیری در روز ۲۵ شهریور به دلیل شدت جراحات وارده در بیمارستان کسری تهران جان خود را از دست داد.

از زمان قتل حکومتی او و با اعلام خبر جان باختنش، تجمع‌های اعتراضی مردم در مقابل بیمارستان کسری تهران و روز بعدش در سقز، هنگام دفن مهسا آغاز شد و بزرگ‌ترین خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی را رقم زد.

در چنین شرایطی، نام مهسا ژینا امینی آن‌چنان که دو سال پیش بر مزارش نوشتند، به رمز تبدیل شد.

با وجود تلاش حکومت برای سرکوب معترضان با بازداشت‌های گسترده، کشتار، اعدام و مجروح کردن صدها شهروند، زنان و دختران همچنان در برابر سرکوبگری جمهوری اسلامی مقاومت می‌کنند.

مغازه‌داران شهرهای کردنشین ایران از جمله کرمانشاه، سنندج، سقز، دیواندره، مریوان، پیرانشهر، بوکان و مهاباد نیز در دومین سالروز قتل حکومتی مهسا مغازه‌های خود را تعطیل کرده و در اعتصاب هستند.

این اعتصاب به دنبال صدور فراخوان‌هایی از سوی چهره‌های سیاسی و مدنی، شماری از احزاب سیاسی کردستان ایران و برخی فعالان حقوق زنان شکل گرفته است.

۳۴ زن زندانی سیاسی در بند زنان اوین هم برای گرامیداشت دومین سالگرد خیزش «زن، زندگی، آزادی» اعتصاب غذا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: «زن، زندگی، آزادی»: از تفاوت‌ تا همدلی