• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزارت خارجه آمریکا: تحریم شبکه بابک زنجانی تامین مالی فعالیت‌های تهران را هدف می‌گیرد

۲۶ شهریور ۱۴۰۵، ۲۱:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت خارجه آمریکا پنج‌شنبه ۲۶ شهریور اعلام کرد ایالات متحده در ادامه کارزار فشار علیه جمهوری اسلامی، دو نهاد و سه فرد را به دلیل نقش آنها در شبکه‌های دارایی دیجیتال هدف قرار داده است.

بر اساس این بیانیه، صرافی‌های بین‌المللی دارایی‌های دیجیتال برای جمهوری اسلامی، از جمله بانک مرکزی، امکان دسترسی به نظام مالی بین‌المللی را فراهم کرده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد شبکه هدف قرارگرفته شامل «بیت‌بانک»، پلتفرمی مرتبط با بابک زنجانی، است. به گفته این وزارتخانه، شبکه دور زدن تحریم‌های زنجانی منابع مالی را به سپاه پاسداران منتقل کرده است.

وزارت خارجه آمریکا افزود واشینگتن به تلاش برای جلوگیری از دسترسی جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران به منابع مورد استفاده برای «تهدید ثبات منطقه، حمایت از تروریسم و تضعیف امنیت بین‌المللی» ادامه خواهد داد.

این وزارتخانه همچنین از کشورها و شرکت‌های فعال در حوزه دارایی‌های دیجیتال خواست مراقب سوءاستفاده جمهوری اسلامی و تسهیل‌کنندگان آن از پلتفرم‌هایشان باشند.

این تحریم‌ها بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۹۰۲ و با هدف قرار دادن بخش دارایی‌های دیجیتال ایران اعمال شده‌اند.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

پزشکیان از آمادگی برای توافق گفت؛ مجری فاکس‌نیوز پرسید چه کسی حکومت ایران را اداره می‌کند
۱

پزشکیان از آمادگی برای توافق گفت؛ مجری فاکس‌نیوز پرسید چه کسی حکومت ایران را اداره می‌کند

۲
تحلیل

سفیر پیشین بریتانیا: برای سرنگونی حکومت ایران پنج عامل لازم است؛ پیام‌های ترامپ کافی نیست

۳

وال‌استریت ژورنال: ترامپ پیشنهاد تهران را رد کرد؛ حملات به ایران ممکن است از سر گرفته شود

۴

شهبانو فرح پهلوی: نسل جوان ایران با وجود سرکوب، آزادی و دموکراسی را برگزیده است

۵

قوه قضاییه به‌دلیل تماس فیزیکی دو بازیگر علیه عوامل یک تئاتر اعلام جرم کرد

انتخاب سردبیر

  • تهران، با پس گرفتن تهدیدات قبلی، اقدام نظامی علیه فرودگاه‌های کشورهای منطقه را تکذیب کرد

    تهران، با پس گرفتن تهدیدات قبلی، اقدام نظامی علیه فرودگاه‌های کشورهای منطقه را تکذیب کرد

  • هیئت مذهبی در محور کشتار؛‌ ابعاد سرکوب انقلاب ملی در خراسان شمالی

    هیئت مذهبی در محور کشتار؛‌ ابعاد سرکوب انقلاب ملی در خراسان شمالی

  • قوه قضاییه به‌دلیل تماس فیزیکی دو بازیگر علیه عوامل یک تئاتر اعلام جرم کرد

    قوه قضاییه به‌دلیل تماس فیزیکی دو بازیگر علیه عوامل یک تئاتر اعلام جرم کرد

  • از گرانی مواد اولیه تا قطعی برق و گاز؛ بحران تولید در ایران عمیق‌تر شده است

    از گرانی مواد اولیه تا قطعی برق و گاز؛ بحران تولید در ایران عمیق‌تر شده است

  • پزشکیان در مقابل پرسش‌های سی‌بی‌اس؛ از دیدار با ترامپ تا سرکوب معترضان

    پزشکیان در مقابل پرسش‌های سی‌بی‌اس؛ از دیدار با ترامپ تا سرکوب معترضان

•
•
•

مطالب بیشتر

آمریکا به پزشکیان و عراقچی اجازه می‌دهد در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کنند

۲۶ شهریور ۱۴۰۵، ۲۱:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد به هیات اصلی جمهوری اسلامی اجازه می‌دهد هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک شرکت کند؛ تصمیمی که در میانه تنش‌های نظامی و مذاکرات مقطعی دو کشور برای پایان دادن به جنگ گرفته شده است.

به گزارش رویترز، یک منبع آگاه از این تصمیم گفت مسعود پزشکیان، رییس‌ دولت جمهوری اسلامی، و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه حکومت ایران، از جمله مقام‌هایی هستند که برای آنها روادید صادر خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه، ۲۶ شهریور، گفت صدور مجوز حضور این هیات در چارچوب تعهدات ایالات متحده به‌عنوان کشور میزبان سازمان ملل انجام می‌شود. او افزود شمار اعضای هیات ایرانی از سال گذشته کمتر است و اعضای آن با محدودیت‌های تردد و ممنوعیت خرید کالاهای لوکس و دیگر کالاها روبه‌رو خواهند بود.

این محدودیت‌ها سابقه دارد. خبرگزاری‌ رویترز ۲۲ سپتامبر سال گذشته نیز گزارش داده بود که مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، دستور داده است رفت‌وآمد هیات ایرانی به مسیر میان هتل محل اقامت و مقر سازمان ملل، آن هم صرفا برای امور رسمی، محدود شود. تامی پیگوت، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، آن زمان این اقدام را بخشی از سیاست افزایش فشار بر حکومت ایران توصیف کرده بود.

  • مقام دفتر پزشکیان: مقام‌های ما حاضر نیستند حتی یک سنت در ‎نیویورک خرج کنند

    مقام دفتر پزشکیان: مقام‌های ما حاضر نیستند حتی یک سنت در ‎نیویورک خرج کنند

همچنین، به گزارش آسوشیتدپرس در همان روز، دیپلمات‌های ایرانی و افراد تحت تکفل آنها برای عضویت یا خرید از فروشگاه‌های عمده‌فروشی مانند «کاستکو»، «سمز کلاب» و «بی‌جیز» ملزم به دریافت مجوز وزارت خارجه آمریکا شده بودند. خرید کالاهای لوکس با ارزش بیش از هزار دلار و خودروهای بیش از ۶۰ هزار دلار نیز به مجوز نیاز داشت. این مقررات تنها به هیات شرکت‌کننده در مجمع عمومی محدود نبود و دیپلمات‌های ایرانی مستقر در سازمان ملل را در طول سال نیز در بر می‌گرفت.

پیش از تشدید محدودیت‌ها در سال ۲۰۲۵، اعضای هیات ایرانی اجازه داشتند میان مقر سازمان ملل، دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی، اقامتگاه سفیر ایران نزد این سازمان و فرودگاه جان اف. کندی نیویورک رفت‌وآمد کنند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره تصمیم تازه واشینگتن پاسخ نداد.

این تصمیم در حالی اعلام شده که دولت دونالد ترامپ و رهبران جمهوری اسلامی مذاکراتی را برای پایان دادن به جنگ دنبال کرده‌اند که بارها متوقف و از سر گرفته شده است. جنگ ۹ اسفند سال گذشته با حمله آمریکا و اسرائیل به ایران آغاز شد و تهران در پاسخ، اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس را که میزبان پایگاه‌های آمریکایی هستند، هدف قرار داد.

  • پزشکیان در نیویورک؛ از جنجال چگونه حرف زدن تا دیدار با یک اسرائیلی

    پزشکیان در نیویورک؛ از جنجال چگونه حرف زدن تا دیدار با یک اسرائیلی

بر اساس «توافق‌نامه مقر» سازمان ملل مصوب سال ۱۹۴۷، آمریکا به‌طور کلی موظف است امکان دسترسی دیپلمات‌های خارجی به این سازمان را فراهم کند. با این حال، واشینگتن می‌گوید می‌تواند به دلایل مرتبط با امنیت، تروریسم و سیاست خارجی از صدور روادید خودداری کند.

هم‌زمان، دولت ترامپ چهارشنبه ۲۵ شهریور اعلام کرده بود ممنوعیت ورود مقام‌های فلسطینی برای شرکت در نشست سازمان ملل را که از سال گذشته برقرار است، تمدید می‌کند.

واشینگتن دلیل این تصمیم را اقدام‌های مقام‌های فلسطینی برای «بین‌المللی کردن مناقشه اسرائیل و فلسطینی‌ها»، از جمله پیگیری پرونده‌هایی علیه اسرائیل در محاکم بین‌المللی، عنوان کرد. یک مقام فلسطینی نیز گفت آمریکا در چارچوب همین تصمیم از صدور روادید برای محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی، خودداری کرده است.

دیوید بکام: کین، امباپه و بلینگام نه، مسی شایسته توپ طلای امسال است

۲۶ شهریور ۱۴۰۵، ۲۰:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%

با وجود اینکه هری کین، کاپیتان تیم ملی انگلیس یکی از مدعیان توپ طلا امسال است، اما دیوید بکام، مالک مشترک اینتر میامی از لیونل مسی حمایت کرد: «هیچ بازیکن ۳۹ ساله‌ای کاری را که او در این سطح انجام می‌دهد، انجام نمی‌دهد. به نظر من، مسی باید توپ طلا را ببرد.»

مسی ۳۹ ساله در جام جهانی ۲۰۲۶ هشت گل به ثمر رساند. او همچنین سال گذشته اینتر میامی را به نخستین قهرمانی‌اش در ام‌ال‌اس رساند و چهارشنبه نیز همراه این تیم برای نخستین بار قهرمان جام قهرمانان شد.

پس از این قهرمانی، دیوید بکام، کاپیتان پیشین تیم ملی انگلیس، در اپل تی‌وی گفت: «وقتی عملکرد امشب او و آنچه را در جام جهانی انجام داد می‌بینید، متوجه می‌شوید که حضور دوباره‌اش در میان نامزدهای توپ طلا اتفاقی نیست. او احتمالا بهترین بازیکن جام جهانی بود و سال گذشته هم عملکرد فوق‌العاده‌ای داشت.»

بکام گفت: «مسی در ۳۹ سالگی به جام جهانی رفت و در تک‌تک بازی‌ها تاثیرگذار بود. کاری که او انجام داد واقعا ویژه است. هیچ بازیکن ۳۹ ساله‌ای در چنین سطحی این‌گونه بازی نمی‌کند. او شایسته حضور در میان نامزدهای توپ طلاست و به نظر من باید برنده این جایزه شود.»

او ادامه داد: «بازیکنان بزرگی مثل هری کین، کیلیان امباپه و جود بلینگام هم در میان نامزدها هستند، اما وقتی صحبت از لئو می‌شود، من بزرگ‌ترین حامی او هستم.»

مسی پیش از این هشت بار در سال‌های ۲۰۰۹، ۲۰۱۱، ۲۰۱۲، ۲۰۱۳، ۲۰۱۶، ۲۰۱۹، ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ توپ طلا را کسب کرده است.

مسی با کسب نهمین توپ طلا، رکورد خود به‌عنوان پرافتخارترین بازیکن تاریخ این جایزه را دست‌نیافتنی‌تر خواهد کرد.

عملکرد فوق‌العاده در جام جهانی ۲۰۲۶

مسی که سال ۲۰۲۳ به اینتر میامی پیوست، چهارشنبه در پیروزی ۲ بر صفر مقابل کروز آزول مکزیک، صدمین گل خود برای این باشگاه را به ثمر رساند.

فوق ستاره آرژانتینی در جام جهانی ۲۰۲۶ هشت گل زد و چهار پاس گل داد و به آرژانتین کمک کرد به فینال برسد؛ جایی که این تیم مقابل اسپانیا شکست خورد.

آرژانتین در فینال جام جهانی در ماه ژوییه مقابل اسپانیا شکست خورد و رودری، هافبک اسپانیا، پس از مسابقه به‌عنوان بهترین بازیکن رقابت‌ها معرفی شد.

مسی شمار پاس گل‌های خود در تاریخ جام جهانی را به ۱۲ رساند که ۱۰ مورد آنها در مراحل حذفی ثبت شده است. بر اساس آمار موجود، هیچ بازیکن دیگری در مجموع بیش از هشت پاس گل در جام جهانی نداده است.

او همچنین با ۲۱ گل، دومین گلزن برتر تاریخ جام جهانی است و تنها کیلیان امباپه، مهاجم فرانسه، با ۲۲ گل بالاتر از او قرار دارد.

نامزدهای توپ طلا

در فهرست ۳۰ نفره نامزدهای توپ طلای ۲۰۲۶، چهره‌هایی مانند هری کین، جود بلینگام، کیلیان امباپه و وینیسیوس جونیور نیز حضور دارند.

شش بازیکن تیم قهرمان جهان اسپانیا و ۹ بازیکن پاری‌سن‌ژرمن نیز در میان نامزدها هستند، اما عملکرد مسی در جام جهانی باعث شده او همچنان یکی از نام‌های مطرح این رقابت باشد.

آمریکا شبکه بابک زنجانی را به‌دلیل انتقال صدها میلیون دلار بیت‌کوین به سپاه تحریم کرد

۲۶ شهریور ۱۴۰۵، ۲۰:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)
100%

وزارت خزانه‌داری آمریکا پنج‌شنبه ۲۶ شهریور اعلام کرد بیت‌بانک (BitBank)، یک صرافی دارایی دیجیتال ایرانی تحت کنترل بابک زنجانی، به همراه شرکت توسعه‌دهنده آن و سه نفر از مدیران شبکه اقتصادی زنجانی را در چارچوب عملیات «طرد اقتصادی» تحریم کرده است.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد بیت‌بانک و افراد و شرکت‌های مرتبط با آن از اجزای اصلی زیرساخت جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها از طریق دارایی‌های دیجیتال بوده‌اند و زنجانی در فاصله ژوئن تا ژوئیه امسال از این صرافی برای تسهیل انتقال صدها میلیون دلار بیت‌کوین به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده کرده است.

علاوه بر بیت‌بانک، شرکت تجارت الکترونیک پیشتاز سیمرغ، توسعه‌دهنده نرم‌افزار این صرافی، و حسین‌علی ذاکر حسین، محمدمهدی ذاکر حسین (معروف به حامد ذاکر حسین) و سید عادل حیدری نیز هدف تحریم‌های جدید قرار گرفته‌اند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، با اشاره به استفاده از رمزارزها برای تامین مالی جمهوری اسلامی گفت: «تحریم‌های امروز علیه زیرساخت دارایی‌های دیجیتال ایران کاملا روشن می‌کند که تلاش برای تامین مالی حکومت ایران با استفاده از رمزارزها خارج از دسترس اوفک نیست.»

او افزود: «اگر از حکومت ایران حمایت کنید، وزارت خزانه‌داری شما را تحریم خواهد کرد.»

  • اقدام آمریکا برای مصادره ۶۱ میلیون دلار تتر مرتبط با فروش نفت ایران

    اقدام آمریکا برای مصادره ۶۱ میلیون دلار تتر مرتبط با فروش نفت ایران

وزارت خزانه‌داری همچنین اعلام کرد اداره خدمات دریایی ایمن هرمز که پیش‌تر از سوی اوفک تحریم شده است، از ماه ژوئن از بیت‌بانک برای انتقال پرداخت‌های دریافتی خود به جمهوری اسلامی استفاده کرده است.

به‌گفته این وزارتخانه، تحریم‌های جدید به‌طور مستقیم ساختاری را هدف قرار می‌دهد که بابک زنجانی برای پول‌شویی و انتقال صدها میلیون دلار بیت‌کوین به سپاه پاسداران ایجاد کرده و شامل پلتفرم‌های دارایی دیجیتال و شرکت‌های توسعه‌دهنده پشتیبان آنها می‌شود.

گسترش «عملیات طرد اقتصادی» به دارایی‌های دیجیتال جمهوری اسلامی

تحریم‌های جدید براساس فرمان اجرایی ۱۳۹۰۲ اعمال شده‌اند. وزارت خزانه‌داری در چارچوب کارزار موسوم به «روز دی اقتصادی» (Economic D-Day)، بخش دارایی‌های دیجیتال حکومت ایران را نیز در کنار شماری دیگر از بخش‌های اقتصاد این کشور مشمول این اختیار تحریمی کرده است.

به‌گفته وزارت خزانه‌داری، گسترش استفاده از این فرمان امکان بیشتری برای شناسایی و مختل کردن تلاش‌های جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها از طریق دارایی‌های دیجیتال فراهم می‌کند.

واشینگتن همچنین هشدار داده است که اقداماتش تنها به شرکت‌ها و فعالان داخل ایران محدود نخواهد شد و نهادها و اشخاص خارجی که به اکوسیستم دارایی‌های دیجیتال جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها کمک کنند نیز ممکن است هدف قرار گیرند.

  • آمریکا اسکندر مومنی، بابک زنجانی، چند فرمانده و دو صرافی رمزارز مرتبط با سپاه را تحریم کرد

    آمریکا اسکندر مومنی، بابک زنجانی، چند فرمانده و دو صرافی رمزارز مرتبط با سپاه را تحریم کرد

عملیات «طرد اقتصادی» در دوم شهریور از سوی بسنت اعلام شد. وزارت خزانه‌داری می‌گوید هدف این کارزار قطع «شریان‌های اقتصادی باقی‌مانده» جمهوری اسلامی است و برای این منظور شبکه‌ها، واسطه‌ها و کانال‌های مالی مورد استفاده ایران برای فروش و قاچاق نفت، دور زدن تحریم‌ها و تامین مالی تروریسم را شناسایی کرده است.

این وزارتخانه اعلام کرده است در این کارزار با بخش‌های مختلف دولت آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کشورهای شریک در خلیج فارس و دیگر طرف‌ها همکاری می‌کند و منابع درآمدی جمهوری اسلامی را که واشنگتن آنها را غیرقانونی می‌داند، هدف قرار خواهد داد.

خزانه‌داری آمریکا همچنین هشدار داده است نهادهایی که به پول‌شویی یا دور زدن تحریم‌ها برای ایران کمک کنند، ممکن است از نظام مالی آمریکا کنار گذاشته شوند.

این وزارتخانه بر خطر تحریم‌های ثانویه برای طرف‌هایی که به تجارت با جمهوری اسلامی ادامه می‌دهند نیز تأکید کرده و گفته است سرعت اجرای اقدامات تحریمی را افزایش خواهد داد.

100%

نقش بیت‌بانک در شبکه اقتصادی بابک زنجانی

اوفک پیش‌تر در ۳۰ ژانویه و ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۶ نیز چندین شرکت و واسطه فعال در حوزه دارایی‌های دیجیتال مرتبط با بابک زنجانی را تحریم کرده بود.

زنجانی در اسفند ۱۳۹۴ در ایران به اتهام اختلاس میلیون‌ها دلار از شرکت ملی نفت ایران به اعدام محکوم شد، اما در اردیبهشت ۱۴۰۳ قوه قضاییه اعلام کرد که حکم به ۲۰ سال زندان کاهش یافته است و پس از آن او با آزادی از زندان بار دیگر به‌طور علنی به‌عنوان سرمایه‌گذار و حامی پروژه‌های اقتصادی مرتبط با حکومت فعالیت‌های خود را از سر گرفت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا، بابک زنجانی را در ۱۰ بهمن ۱۴۰۴ در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید زنجانی در کنار پروژه‌های بزرگ زیرساختی و حمل‌ونقل، شبکه‌ای از شرکت‌های فعال در حوزه دارایی‌های دیجیتال ایجاد کرده که بخشی از آن برای پول‌شویی به نفع سپاه پاسداران به کار گرفته شده است.

به‌گفته این وزارتخانه، شرکت‌های این شبکه در ظاهر فعالیت‌های تجاری انجام می‌دهند، اما هم‌زمان به‌عنوان پلتفرم‌های مالی پنهان برای دور زدن تحریم‌ها و حمایت از نهادهای وابسته به جمهوری اسلامی عمل می‌کنند.

بیت‌بانک یک صرافی دارایی دیجیتال ایرانی است که زنجانی دست‌کم از سال ۲۰۲۴ خدمات آن را در حساب‌های شبکه‌های اجتماعی خود تبلیغ کرده است. چند شرکت دیگر در شبکه مرتبط با زنجانی نیز بیت‌بانک را به‌عنوان شریک تجاری خود معرفی کرده‌اند.

  • وال‌استریت ژورنال: شبکه بابک زنجانی از طریق بایننس ۸۵۰ میلیون دلار برای سپاه جابه‌جا کرد

    وال‌استریت ژورنال: شبکه بابک زنجانی از طریق بایننس ۸۵۰ میلیون دلار برای سپاه جابه‌جا کرد

وزارت خزانه‌داری می‌گوید زنجانی تنها در فاصله ژوئن و ژوئیه ۲۰۲۶ صدها میلیون دلار بیت‌کوین را با استفاده از بیت‌بانک به سپاه پاسداران منتقل کرده یا انتقال آن را تسهیل کرده است.

شرکت پیشتاز سیمرغ، توسعه‌دهنده نرم‌افزار دارایی‌های دیجیتال بیت‌بانک، زیرمجموعه گروه ارزش‌آفرینی دات وان (Dot One) است که پیش‌تر از سوی اوفک تحریم شده بود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید پیشتاز سیمرغ فعالیت تجاری خود را نیز حول برند بیت‌بانک توسعه داده است. بیت‌بانک و پیشتاز سیمرغ به‌دلیل فعالیت در بخش دارایی‌های دیجیتال اقتصاد ایران تحت فرمان اجرایی ۱۳۹۰۲ تحریم شده‌اند.

سه مدیر شبکه زنجانی در فهرست تحریم‌ها

سه فرد تحریم‌شده نیز از مدیران دات وان و افراد کلیدی شبکه دارایی‌های دیجیتال زنجانی معرفی شده‌اند.

به‌گفته وزارت خزانه‌داری، حسین‌علی ذاکر حسین در بخش عمده فعالیت‌های مرتبط با دور زدن تحریم‌های زنجانی، از جمله صادرات نفت ایران و انتقال دارایی‌های دیجیتال، نقش داشته و واسطه معاملاتی بوده است که دارایی‌های دیجیتال آن در نهایت به سپاه پاسداران رسیده است.

محمدمهدی ذاکر حسین مدیر و نماینده دات وان و مدیرعامل پیشتاز سیمرغ است و سید عادل حیدری نیز سمت نایب‌رییس هیات‌مدیره دات وان را دارد.

تحریم‌های آمریکا راه ورود دانشجویان ایرانی به دانشکده‌های حقوق در کانادا را بست

۲۶ شهریور ۱۴۰۵، ۱۹:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

تشدید تحریم‌های اقتصادی دولت ایالات متحده علیه ایران، این‌بار به‌طور مستقیم آینده تحصیلی شهروندان و دانشجویان ایرانی-کانادایی را هدف قرار داده است.

به گزارش شبکه سی‌بی‌سی، شورای پذیرش دانشکده‌های حقوق مستقر در آمریکا دسترسی داوطلبان دارای تابعیت یا پیشینه ایرانی را به آزمون ورودی دانشکده‌های حقوق در کانادا مسدود و ثبت‌نام آن‌ها را لغو کرده است؛ تصمیمی که شوک و نگرانی عمیقی را برای جامعه ایرانیان کانادا رقم زده است.

قفل شدن ناگهانی حساب‌ها در آستانه آزمون

آزمون ورودی حقوق اصلی‌ترین و ضروری‌ترین بخش از فرآیند پذیرش در تقریبا تمامی دانشکده‌های حقوق کانادا و آمریکاست. با این حال، مدیریت این آزمون بر عهده یک نهاد غیرانتفاعی در ایالات متحده است که ملزم به رعایت قوانین تحریمی وزارت خزانه‌داری این کشور است.

به گزارش سی‌بی‌سی، در پی اجرای دور تازه تحریم‌های واشینگتن در چارچوب عملیات طرد اقتصادی، شورای پذیرش با ارسال ایمیل‌هایی به داوطلبان ایرانی اعلام کرد به‌دلیل محدودیت‌های قانونی، از ارائه خدمات به شهروندان ایرانی معذور است. این رویکرد بدون در نظر گرفتن وضعیت اقامتی یا شهروندی متقاضیان اعمال شد و دسترسی دانشجویان مقیم کانادا به پرونده‌ها، ثبت‌نام‌ها و نمرات گذشته‌شان را مسدود ساخت.

  • نامه سرگشاده متخصصان ایرانی به پارلمان کانادا؛ قربانیان سربازی در سپاه در برزخ گرفتارند

    نامه سرگشاده متخصصان ایرانی به پارلمان کانادا؛ قربانیان سربازی در سپاه در برزخ گرفتارند

آرتین صفایی، دانشجوی دانشگاه سایمون فریزر و شهروند کانادا، و مانا محمدی، دانشجوی دانشگاه کویینز و متولد انتاریو، در گفت‌وگو با سی‌بی‌سی اعلام کردند که تنها چند روز یا چند هفته مانده به آزمون و پس از ماه‌ها تلاش شبانه‌روزی، با قفل شدن حساب کاربری خود روبه‌رو و فشارهای روانی شدیدی را متحمل شده‌اند.

شروط رفع انسداد و آزمون اثبات هویت

بر اساس این گزارش، هرچند پس از پیگیری‌های متعدد حساب برخی از این متقاضیان بازگشایی شد، اما این روند مشروط به ارائه مدارک هویتی نظیر گذرنامه کانادایی، گواهی تولد و تکمیل فرم‌هایی مبنی بر عدم وابستگی به حکومت ایران و عدم سکونت در این کشور بوده است.

داوطلبان و حقوق‌دانان این اقدام را رویه‌ای تحقیرآمیز و اعمال بار اثباتی ناعادلانه بر شهروندانی می‌دانند که در خاک کانادا سکونت دارند و صرفا قصد ورود به دانشگاه‌های کشور خود را دارند.

هشدار حقوق‌دانان نسبت به کاهش وکلای ایرانی‌تبار در کانادا

سی‌بی‌سی در ادامه به‌نقل از نیوشا سمیعی، وکیل دادگستری در ونکوور، نوشت که آثار این محدودیت‌ها فراتر از یک چالش مقطعی تحصیلی است.

به باور این حقوق‌دان، مسدود کردن مسیر ورود داوطلبان ایرانی به رشته حقوق می‌تواند در بلندمدت شمار وکلای ایرانی‌تبار را در کانادا کاهش دهد و دسترسی جامعه مهاجر ایرانی به وکلایی را با دشواری روبه‌رو کند که با زبان، فرهنگ و ویژگی‌های جامعه خود آشنا هستند.

  • افزایش خطر لغو اجازه اقامت کانادا برای متقاضیان ایرانی با سابقه خدمت سربازی در سپاه

    افزایش خطر لغو اجازه اقامت کانادا برای متقاضیان ایرانی با سابقه خدمت سربازی در سپاه

واکنش دانشکده‌های حقوق به انحصار آزمون‌های آمریکایی

به دنبال بروز این بحران، روسای دانشکده‌های حقوق سراسر کانادا در نشستی به بررسی راهکارهای حمایتی پرداخته‌اند. در همین راستا، دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو اعلام کرده است پرونده متقاضیانی را که به‌دلیل این تحریم‌ها موفق به ارائه نمره نشده‌اند، بدون این آزمون ارزیابی خواهد کرد و دانشگاه بریتیش کلمبیا نیز وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارد.

این اتفاقات پرسش‌ها و انتقادهای گسترده‌ای را در جامعه حقوقی کانادا برانگیخته است؛ منتقدان تاکید می‌کنند وابستگی شدید نظام آموزش عالی کانادا به یک آزمون انحصاری مستقر در آمریکا، استقلال دانشگاه‌های این کشور را زیر سوال برده و سبب شده تا تغییرات سیاسی در کاخ سفید، به‌طور مستقیم زندگی شهروندان در کانادا را با اختلال مواجه کند.

ترامپ: به مرحله تصمیم‌گیری درباره نابودی جمهوری اسلامی نزدیک شده‌ام

۲۶ شهریور ۱۴۰۵، ۱۹:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، پنج‌شنبه ۲۶ شهریور به وب‌سایت اکسیوس گفت در جنگ ایران به مرحله‌ای حساس نزدیک می‌شود و باید درباره ازسرگیری حملات گسترده و نابودی حکومت ایران تصمیم بگیرد.

ترامپ گفت: «یک تصمیم بزرگ پیش رو دارمِ آیا می‌خواهم وارد شوم و آنها [حکومت ایران] را نابود کنم یا نه؟ تصمیم بزرگی است. درباره من هر اتفاقی ممکن است بیفتد.»

ترامپ پیش‌تر نیز تهدیدهای مشابهی را مطرح کرده بود، اما اظهارات جدید او در آستانه نشست برنامه‌ریزی‌شده روز سه‌شنبه آینده با رهبران شش کشور خلیج فارس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بیان می‌شود.

این نشست می‌تواند بر مرحله بعدی جنگ تاثیر بگذارد؛ از جمله اینکه آیا بار دیگر برای دستیابی به راه‌حلی دیپلماتیک تلاش شود یا اقدامات نظامی شدت گیرد. اگر ترامپ بخواهد عملیات رزمی گسترده را از سر بگیرد، به همراهی متحدان منطقه‌ای آمریکا نیاز خواهد داشت.

او به اکسیوس گفت ممکن است در حاشیه نشست سازمان ملل با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز دیدار کند.

اکسیوس پیش‌تر به‌نقل از یک منبع اسرائیلی خبر داده بود که نتانیاهو خواهان دیدار با ترامپ در نیویورک است، اما هنوز دیداری میان آن‌ها برنامه‌ریزی نشده است.

  • اکسیوس: ترامپ با رهبران کشورهای خلیج فارس درباره جنگ با حکومت ایران گفت‌وگو می‌کند

    اکسیوس: ترامپ با رهبران کشورهای خلیج فارس درباره جنگ با حکومت ایران گفت‌وگو می‌کند

رییس‌جمهوری آمریکا طی روزهای اخیر چندین بار گفته است که جنگ ایران به‌زودی پایان خواهد یافت. با این حال، برخی مقام‌های آمریکایی هشدار داده‌اند که درگیری به یک بن‌بست ناپایدارِ نه جنگ و نه صلح تبدیل شده است. آنها معتقدند اگر تا زمان انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا توافقی حاصل نشود، ترامپ ممکن است پس از این انتخابات بار دیگر به عملیات رزمی گسترده روی آورد.

ترامپ می‌خواهد نظر متحدان خلیج فارس را بشنود

ترامپ در مصاحبه با اکسیوس تاکید کرد که قصد دارد از نشست حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برای شنیدن مستقیم دیدگاه متحدان منطقه‌ای درباره گام‌های بعدی جنگ استفاده کند.

او گفت: «می‌خواهم بفهمم آنها در چه وضعیتی هستند و اوضاعشان چطور است. ما بسیار از آنها محافظت کرده‌ایم.»

اکسیوس چهارشنبه ۲۵ شهریور گزارش داده بود رهبران یا وزیران امور خارجه شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس، شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، کویت و عمان، در این نشست شرکت خواهند کرد.

به‌نوشته اکسیوس وزارت امور خارجه آمریکا چهارشنبه دعوت‌نامه‌های اولیه را ارسال کرده و ممکن است دیگر رهبران کشورهای عربی و مسلمان نیز به این نشست دعوت شوند.

ترامپ حاضر نشد بگوید تصمیم خود درباره مسیر آینده جنگ را پیش یا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای خواهد گرفت.

  • دیدار محرمانه فرماندهان نظامی آمریکا، اسرائیل و ۸ کشور عربی در آلمان برای بررسی جنگ ایران

    دیدار محرمانه فرماندهان نظامی آمریکا، اسرائیل و ۸ کشور عربی در آلمان برای بررسی جنگ ایران

نگرانی عربستان و قطر مانع ازسرگیری جنگ گسترده

به‌نوشته اکسیوس ترامپ در اوایل ماه اوت به این دلیل از شروع دوباره عملیات رزمی گسترده خودداری کرد که عربستان سعودی و قطر نگرانی خود را از احتمال حمله تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی به تاسیسات نفت و گاز و زیرساخت‌های کشورهای منطقه ابراز کردند.

از آن زمان، ترامپ به‌نوشته اکسیوس رویکردی «کم‌سروصدا» در پیش گرفت که عمدتا بر تعلیق مذاکرات با تهران، آغاز کارزار جدید تحریم‌های اقتصادی، ادامه محاصره دریایی بنادر ایران و تمرکز ارتش آمریکا بر بازگشایی تنگه هرمز و افزایش جریان نفت به بازار جهانی انرژی متمرکز بوده است.

ارتش آمریکا تردد نفتکش‌ها و کشتی‌های حامل گاز از تنگه هرمز را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. با این حال، میزان تردد همچنان پایین‌تر از سطح پیش از جنگ است و قیمت نفت نیز بالا باقی مانده است.

نیروهای آمریکا تا پایان سال در سطح کنونی باقی می‌مانند

ب‌ گفته مقام‌های آمریکایی، ترامپ و پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، به ارتش دستور داده‌اند سطح فعلی نیروهای خود در خاورمیانه را تا پایان سال حفظ کند تا برای احتمال بازگشت به جنگ تمام‌عیار آماده باشد.

این مقام‌ها می‌گویند ترامپ باید به‌زودی درباره مسیر آینده تصمیم بگیرد؛ بخشی از دلیل آن این است که ارتش آمریکا نمی‌تواند برای مدت بسیار طولانی در وضعیت فعلی انتظار باقی بماند.

یکی از مقام‌های آمریکایی گفت: «بالاخره در مقطعی باید تصمیم بگیرید هدف نهایی چیست.»

ترامپ همچنین به اکسیوس گفت از اینکه محاصره دریایی مانع صادرات نفت ایران شده است بسیار رضایت دارد.

  • ترامپ: جنگ با جمهوری اسلامی بلافاصله پس از انتخابات میان‌دوره‌ای پایان می‌یابد

    ترامپ: جنگ با جمهوری اسلامی بلافاصله پس از انتخابات میان‌دوره‌ای پایان می‌یابد

او گفت: «از زمانی که شروع کردیم، حتی یک کشتی هم به ایران نرفته است. آنها تلاش کردند و ما آنها را منفجر کردیم.»

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین گفت حکومت ایران به‌طور مستقیم با ایالات متحده در تماس است و آن‌ها همچنان خواهان دستیابی به توافق هستند.

برنامه کاخ سفید برای دوران پس از جنگ

کاخ سفید همزمان در حال تدوین راهبردی برای دوران پس از جنگ است که براساس آن، یک تلاش منطقه‌ای برای مهار ایران شکل خواهد گرفت و در عین حال روند عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای همسایه گسترش خواهد یافت.

این طرح هنوز در مراحل اولیه تدوین است، اما قرار است پس از پایان جنگ ایران، چارچوب رویکرد آمریکا در خاورمیانه را در دو سال پایانی دوره ریاست‌جمهوری ترامپ تعیین کند.

با این حال دو رویداد مهم یعنی انتخابات ۲۷ اکتبر اسرائیل و انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در ماه نوامبر، بر این برنامه‌ریزی سایه انداخته‌اند.