• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رویترز: شرکت‌های هواپیمایی چین هزینه مازاد سوخت پروازهای داخلی را افزایش می‌دهند

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۰:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز به نقل از رسانه مالی چینی «ییکای» گزارش داد شرکت‌های هواپیمایی چین از ۲۶ اردیبهشت هزینه مازاد سوخت برای پروازهای داخلی را افزایش خواهند داد.

بر اساس این گزارش، هزینه مازاد سوخت برای پروازهای ۸۰۰ کیلومتر یا کمتر، ۳۰ یوان افزایش می‌یابد و به ۹۰ یوان می‌رسد. این هزینه برای مسیرهای طولانی‌تر نیز با افزایش ۵۰ یوانی به ۱۷۰ یوان خواهد رسید.

ییکای گزارش داد شرکت‌های بزرگ هواپیمایی چین هم‌زمان با افزایش قیمت سوخت جت در پی جنگ آمریکا و اسرائیل با جمهوری اسلامی، این هزینه‌ها را شش برابر افزایش داده بودند.

100%

پربازدیدترین‌ها

شرط دسترسی به اینترنت: انتشار تصاویر خامنه‌ای، تعهد کتبی و معرفی ضامن
۱
اختصاصی

شرط دسترسی به اینترنت: انتشار تصاویر خامنه‌ای، تعهد کتبی و معرفی ضامن

۲

قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اعدام عبدالجلیل شه‌بخش، زندانی سیاسی، خبر داد

۳

وال‌استریت ژورنال: امارات به‌طور مخفیانه حملاتی علیه جمهوری اسلامی انجام داده است

۴

رویترز از حملات اعلام‌نشده عربستان سعودی به ایران در جریان جنگ خبر داد

۵

جمهوری اسلامی احسان افرشته، زندانی سیاسی، را به اتهام «جاسوسی» اعدام کرد

انتخاب سردبیر

  • شب‌هایی که بیمارستان الغدیر صحنه جنایت شد
    گزارش ویژه

    شب‌هایی که بیمارستان الغدیر صحنه جنایت شد

  • نسخه جمهوری اسلامی برای اقتصاد دیجیتال: اینترنت را ببند، غرفه اجاره بده

    نسخه جمهوری اسلامی برای اقتصاد دیجیتال: اینترنت را ببند، غرفه اجاره بده

  • جمهوری اسلامی احسان افرشته، زندانی سیاسی، را به اتهام «جاسوسی» اعدام کرد

    جمهوری اسلامی احسان افرشته، زندانی سیاسی، را به اتهام «جاسوسی» اعدام کرد

  • آیا ترامپ می‌تواند به یک توافق هسته‌ای جدید با جمهوری اسلامی دست یابد؟
    تحلیل

    آیا ترامپ می‌تواند به یک توافق هسته‌ای جدید با جمهوری اسلامی دست یابد؟

  • ترامپ و سفر چین؛ دیپلماسی در سایه بحران

    ترامپ و سفر چین؛ دیپلماسی در سایه بحران

  • آیا عملیات ویژه اسرائیل در سوریه می‌تواند الگوی انتقال ذخایر اورانیوم از ایران باشد؟

    آیا عملیات ویژه اسرائیل در سوریه می‌تواند الگوی انتقال ذخایر اورانیوم از ایران باشد؟

•
•
•

مطالب بیشتر

شرط دسترسی به اینترنت: انتشار تصاویر خامنه‌ای، تعهد کتبی و معرفی ضامن

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۰:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)
•
سبا حیدرخانی

پیام‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد نهادهای امنیتی، اینترنت و سیم‌کارت برخی شهروندان را به‌دلیل «فعالیت‌های معاندانه و مغرضانه علیه جمهوری اسلامی» مسدود کرده‌اند و از آن‌ها خواسته‌اند برای رفع محدودیت‌ها، در تجمعات حکومتی شرکت کنند، تعهد کتبی بدهند و ضامن بیاورند.

بر اساس این اطلاعات، پیام‌هایی از سوی نهادهای امنیتی «بدون سربرگ» برای شهروندان ارسال شده است که در آن از افراد خواسته شده مشخصات کامل هویتی، نشانی منزل و محل کار، شماره حساب‌های بانکی، تصاویر کارت بانکی و همچنین نشانی و مشخصات تمامی حساب‌هایشان در شبکه‌های اجتماعی را برایشان بفرستند.

در بخشی دیگر، از شهروندان خواسته شده تعهدنامه‌ای دست‌نویس امضا کنند که در آن متعهد شوند دیگر «فعالیت مغرضانه» یا محتوایی که به گفته فرستندگان پیام «امنیت روانی، اجتماعی یا سیاسی کشور» را بر هم بزند، منتشر نکنند.

در این متن‌ها تاکید شده فعالیت‌های کاربران تحت «رصد هوشمند و سامانه‌های مصنوعی» قرار دارد و تکرار چنین فعالیت‌هایی می‌تواند به «پیگرد قضایی» و «مجازات‌های سنگین‌تر» منجر شود.

همچنین از برخی افراد خواسته شده برای رفع محدودیت‌ها، دست‌کم ۲۰ پست در حمایت از جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی منتشر و تصاویر مربوط به آن را ارسال کنند.

  • مسدود کردن سیم‌کارت، ترفند دیگر جمهوری اسلامی برای سرکوب فعالان و روزنامه‌نگاران

    مسدود کردن سیم‌کارت، ترفند دیگر جمهوری اسلامی برای سرکوب فعالان و روزنامه‌نگاران

اجبار به شرکت در تجمعات حکومتی شبانه

در یک سال اخیر، گزارش‌هایی از اعمال فشار و ارعاب با هدف تلاش برای کنترل فعالیت کاربران در فضای مجازی منتشر شده است. این بار اما به کاربران تاکید شده «برای طبیعی جلوه دادن ماجرا»، تمام پست‌ها را در یک روز منتشر نکنند.

همچنین از این شهروندان خواسته شده در تجمعات شبانه حکومتی که از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل شکل گرفت و با وجود آتش‌بس همچنان ادامه دارد نیز شرکت کنند و همراه با پرچم جمهوری اسلامی یا تصاویر علی خامنه‌ای، عکس بگیرند.

در برخی از این پیام‌ها، ارائه مدارک هویتی یک ضامن نیز درخواست شده و از ضامن خواسته‌اند مسئولیت «عواقب ناشی از فعالیت مجرمانه مجدد فرد» را بپذیرد.

مرداد سال ۱۴۰۴ شمار زیادی از شهروندان در رسانه‌های اجتماعی نوشتند در هفته‌های منتهی به آن زمان و به‌ویژه پس از جنگ ۱۲ روزه، به‌دلیل انتشار مطالب انتقادی در رسانه‌های اجتماعی، سیم‌کارت‌هایشان بدون هشدار قبلی، بدون حکم قضایی و به شکل ناگهانی، قطع شده است.

نهادهای امنیتی با استفاده از پیام‌رسان داخلی «ایتا» با شهروندان تماس گرفته و از آنان خواسته بودند برای رفع مسدودی، اقدامات مدنظر آن‌ها را انجام دهند و به نهادهایی با عناوینی همچون «گرداب» یا «معاونت فضای مجازی دادستانی» مراجعه کنند.

در بسیاری از این مراجعات از شهروندان خواسته شد تصویر کارت ملی خود را ارائه و تعهدنامه‌ای مکتوب امضا کنند که از فعالیت انتقادی در رسانه‌های اجتماعی خودداری خواهند کرد.

پیش از آن و در مهر ۱۴۰۳ نیز شماری از روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی پس از قطع و مسدود شدن سیم‌کارت‌هایشان، با دستور نهادهای امنیتی مجبور به حذف مطالب خود و انتشار مطالبی بر خلاف عقایدشان در حساب‌هایشان در شبکه‌های اجتماعی شده بودند.

سفیر آمریکا در اسرائیل: اسرائیل سامانه گنبد آهنین به امارات متحده عربی فرستاد

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۰:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

مایک هاکبی، سفیر آمریکا در اسرائیل، گفت اسرائیل یک سامانه گنبد آهنین و نیروهایی برای راه‌اندازی آن را به امارات متحده عربی فرستاده است.

هاکبی در نشستی در تل‌آویو گفت این اقدام در چارچوب روابط «فوق‌العاده» اسرائیل و امارات متحده عربی بر اساس توافق‌های ابراهیم انجام شده است.

یک منبع مطلع نیز به رویترز گفت اسرائیل سامانه‌های پدافند هوایی به امارات فرستاده تا به این کشور در مقابله با حملات جمهوری اسلامی در جریان جنگ کمک کند.

رویترز نوشت جمهوری اسلامی از زمان آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل با جمهوری اسلامی، بیش از هر کشور دیگری امارات را هدف قرار داده و در آتش‌بس کنونی نیز به حملات خود ادامه داده است.

100%

نعیم قاسم: توافق تهران و واشینگتن می‌تواند به درگیری‌ها در لبنان پایان دهد

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۰:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله، گفت توافق جمهوری اسلامی و آمریکا که شامل توقف حملات به لبنان باشد، می‌تواند قوی‌ترین گزینه برای پایان دادن به درگیری باشد.

او در ادامه گفت: «خواستار خروج از مذاکرات مستقیم هستیم که سود خالص برای اسرائیل و امتیازدهی رایگان از سوی دولت لبنان محسوب می‌شود.»

دبیرکل حزب‌الله افزود: «آماده همکاری با دولت برای توقف حملات اسرائیل و خروج این کشور از لبنان هستیم و میدان را ترک نخواهیم کرد.»

100%

وزیر کشور بحرین: روح‌الله خمینی ولایت فقیه را به پروژه‌ای سیاسی و فراملی تبدیل کرد

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۰:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

راشد بن عبدالله آل خلیفه، وزیر کشور بحرین، به حمله جمهوری اسلامی به بحرین و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اشاره کرد و گفت نظریه ولایت فقیه در مرزهای مرجعیت دینی متوقف نماند، بلکه روح‌الله خمینی آن را به «پروژه‌ای سیاسی و فراملی» تبدیل کرد.

او افزود وابستگی سیاسی پیروان ولایت فقیه دیگر به کشوری که در آن زندگی می‌کنند مربوط نیست، بلکه به «فقیه حاکم در ایران» به‌عنوان مرجع ولایت و اطاعت سیاسی گره خورده است.

وزیر کشور بحرین همچنین گفت بحرین و کشورهای منطقه از زمان انقلاب ۱۳۵۷ ایران شاهد تغییر در سیاست‌های جمهوری اسلامی و «دخالت‌های آشکار» تهران در امور داخلی بحرین بوده‌اند.

او همچنین گفت هیچ شهروندی نمی‌تواند شادی و حمایت برخی افراد از حملات خصمانه جمهوری اسلامی علیه بحرین را فراموش کند و افزود با این وضعیت «به‌سرعت و فورا» برخورد شد.

وزیر کشور بحرین همچنین برخورد «ریشه‌ای و قاطع» با آنچه عوامل جمهوری اسلامی در بحرین خواند ضروری دانست و گفت این افراد «تشکیلات اصلی مرتبط با ولایت فقیه و سپاه پاسداران» را تشکیل می‌دادند. او در عین حال تاکید کرد شیعیان بحرین بخشی اصیل از گذشته، حال و آینده این کشورند.

100%

قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اعدام عبدالجلیل شه‌بخش، زندانی سیاسی، خبر داد

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۰:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری میزان، رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی، از اجرای حکم اعدام عبدالجلیل شه‌بخش، زندانی سیاسی بلوچ، خبر داد.

با اعدام شه‌بخش، شمار زندانیان اعدام‌شده با اتهامات سیاسی در ایران از ۲۷ اسفند ۱۴۰۴ تاکنون، طی ۵۶ روز، به دست‌کم ۳۰ نفر رسید.

این در حالی است که سایت حقوق بشری هرانا پیش‌تر گزارش داده بود جمهوری اسلامی در کل سال ۱۴۰۴ دست‌کم ۵۲ زندانی را با اتهام‌های سیاسی و امنیتی اعدام کرد.

به این ترتیب، روند اعدام زندانیان با اتهام‌های سیاسی و امنیتی در ایران از میانگین حدود یک اعدام در هفته در سال ۱۴۰۴، به حدود یک اعدام در هر دو روز طی ۵۶ روز گذشته رسید.

رسانه قوه قضاییه اعلام کرد حکم اعدام شه‌بخش با اتهامات «بغی از طریق حمله مسلحانه به مقرهای انتظامی و عضویت در گروه باغی انصارالفرقان» و پس از تایید در دیوان عالی کشور، بامداد سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت اجرا شده است.

میزان نوشت مستندات پرونده، از جمله فایل‌های صوتی استخراج‌شده از وسایل ارتباطی این زندانی و «اقاریر» او در مراحل بازجویی و بازپرسی، مبنای صدور حکم اعدام بوده است.

این رسانه توضیحی درباره نحوه دسترسی به این اطلاعات، شرایط نگهداری شه‌بخش در دوران بازداشت، چگونگی اخذ اعترافات او و محل اجرای حکم اعدام این زندانی سیاسی ارائه نکرد.

بر اساس گزارش میزان، نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی شه‌بخش را از افراد بازداشت‌شده در استان سیستان و بلوچستان در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ معرفی کرده‌اند.

میزان به نقل از نهادهای امنیتی نوشت او با یک تیم وابسته به گروه انصارالفرقان ارتباط داشته و اعضای این تیم با هدف «شناسایی مقرهای انتظامی» در استان سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کردند.

قوه قضاییه افزود او حدود شش سال پیش به یکی از کشورهای همسایه رفته بود و پس از بازگشت به ایران، در «شناسایی مسیرها و مقرهای نظامی و انتظامی در مناطق کورین و تفتان» نقش داشته است.

هم‌زمان رسانه قوه قضاییه ویدیویی از اعترافات اجباری منتسب به شه‌بخش منتشر کرد که مشخص نیست در چه شرایطی ضبط شده است.

پیش‌تر اطلاعاتی درباره بازداشت شه‌بخش و روند قضایی پرونده او منتشر نشده بود. موضوعی که فعالان حقوق بشر آن را بخشی از رویه نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در پنهان نگه داشتن پرونده برخی بازداشت‌شدگان سیاسی و امنیتی می‌دانند.

  • ۲۱ معترض محکوم به اعدام در زندان قزلحصار از امکانات حداقلی محروم‌اند

    ۲۱ معترض محکوم به اعدام در زندان قزلحصار از امکانات حداقلی محروم‌اند

در موارد مشابه، خانواده‌ها تحت فشار و تهدید قرار می‌گیرند تا درباره بازداشت فرزندان خود اطلاع‌رسانی نکنند و به آنان گفته می‌شود در صورت سکوت، امکان آزادی یا تخفیف مجازات وجود دارد.

هم‌زمان، شماری از بازداشت‌شدگان ماه‌ها در خانه‌های امن یا بازداشتگاه‌های امنیتی نگهداری می‌شوند و بدون انتقال به زندان‌های عمومی، روند پرونده و حتی صدور حکم آنان از افکار عمومی پنهان می‌ماند.

شبکه اسناد حقوق بشر بلوچستان، پیش‌تر در ۱۷ اردیبهشت گزارش داد دست‌کم ۲۱ زندانی سیاسی بلوچ در ایران در خطر اجرای حکم اعدام قرار دارند.

در این گزارش آمده است که بخش قابل توجهی از آنان پس از شکنجه، اعترافات اجباری، محرومیت از وکیل و دادگاه‌های غیرعلنی یا بدون حضور وکیل، به اعدام محکوم شده‌اند.

  • ده‌ها هزار بازداشت‌شده اعتراضات خونین ۱۸ و ۱۹ دی در خطر صدور احکام حبس و اعدام‌اند

    ده‌ها هزار بازداشت‌شده اعتراضات خونین ۱۸ و ۱۹ دی در خطر صدور احکام حبس و اعدام‌اند

در حال حاضر صدها زندانی سیاسی و شهروند بازداشت‌شده در جریان اعتراضات در زندان‌های ایران با اتهام‌های سیاسی و امنیتی روبه‌رو هستند.

فعالان حقوق بشر هشدار داده‌اند بسیاری از آنان در خطر صدور، تایید و اجرای احکام اعدام هستند. احکامی که اغلب در روندهایی غیرشفاف و همراه با محدودیت شدید دسترسی به وکیل، نگهداری طولانی‌مدت در بازداشتگاه‌های امنیتی و فشار برای اخذ اعترافات اجباری صادر می‌شوند.