• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

با کاهش شدید صادرات، حجم فزاینده‌ای از نفت ایران روی شناورها سرگردان است

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۸:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)

داده‌های کشتیرانی و ارزیابی تحلیلگران حاکی است که محاصره دریایی بنادر جنوب ایران از سوی آمریکا، صادرات نفت از سوی جمهوری اسلامی را کاهش داده و با پر شدن ظرفیت ذخیره‌سازی در داخل کشور، حجم فزاینده‌ای از نفت خام بر روی نفتکش‌ها سرگردان شده است.

خبرگزاری رویترز پنج‌شنبه ۱۰ اردیبهشت در گزارشی نوشت با توجه به اینکه برخی کشتی‌ها سیستم‌های ردیابی خود را خاموش کرده‌اند و نیروهای آمریکایی نفت‌کش‌های مرتبط با جمهوری اسلامی را بازمی‌گردانند، اندازه‌گیری میزان نفت خامی که ایران به مشتریان، به‌ویژه مشتری اصلی خود چین تحویل می‌دهد، غیرممکن شده است.

گروه تحلیل داده‌های انرژی ورتکسا پنج‌شنبه درباره محاصره صادرات نفت ایران از سوی آمریکا اعلام کرد این کشور بین ۲۴ فروردین تا پنج اردیبهشت تنها حدود چهار میلیون بشکه نفت خام از دریای عمان صادر کرده است.

ورتکسا در ایمیلی به رویترز نوشت: «در این مرحله، ما برآورد می‌کنیم که حدود چهار میلیون بشکه نفت خام ایران با موفقیت از دریای عمان خارج شده است. در حال حاضر نمی‌توانیم تایید کنیم که آیا هیچ‌یک از این کشتی‌ها بعدا توقیف شده‌اند یا خیر.»

بر اساس داده‌های این شرکت، صادرات قابل ردیابی نفت ایران بیش از ۸۰ درصد نسبت به ماه مارس کاهش یافته است. در مارس، ایران ۲۳.۴ میلیون بشکه صادرات داشت.

ورتکسا این آمار را بر پایه رهگیری محموله‌های نفتی اعلام کرده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی است آمریکا نفت‌کش‌ها یا کشتی‌های کانتینری تحریم‌شده را حتی در نقاطی دورتر از دریای عمان در آب‌های آسیا نیز مجبور به بازگشت می‌کند؛ اقدامی که می‌تواند در کاهش صادرات نقش داشته باشد.

افزایش فشارهای آمریکا بر صادرات نفت ایران در شرایطی رخ داده که جمهوری اسلامی بخش مهمی از درآمد ارزی خود را از فروش نفت تامین می‌کند.

مسعود پزشکیان، رییس دولت در جمهوری اسلامی، پنج‌شنبه در واکنش به ادامه محاصره دریایی ایران در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تداوم این رویکرد ظالمانه غیر قابل تحمل است.»

او افزود: «جهان شاهد رواداری و صلح‌طلبی ایران بوده است. آنچه با عنوان محاصره دریایی در حال انجام است امتداد عملیات نظامی علیه ملتی است که تنها هزینه ایستادگی و استقلال خود را می‌پردازد.»

100%

کاهش عرضه نفت ایران کمبودها را در بازار جهانی نفت افزایش می‌دهد، زیرا جنگ علیه جمهوری اسلامی موجب بسته شدن عملی تنگه هرمز و محدود شدن صادرات نفت از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و عراق شده است.

در حالی که قیمت‌های نفت در جهان افزایش یافته، آمریکا تلاش کرده از آن جلوگیری کند. ماه گذشته، آمریکا به‌طور غیرمنتظره یک معافیت موقت از تحریم‌های صادرات انرژی به تهران اعطا کرد تا به کاهش قیمت‌ها کمک کند.

قیمت نفت خام برنت، که شاخص بازار نفت محسوب می‌شود، از زمان آغاز جنگ ایران در نهم اسفند، حدود ۵۰ دلار در هر بشکه افزایش یافته و قیمت بنزین، گازوئیل و سوخت جت را بالا برده است.

فاتح بیرول، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی، چهارشنبه گفت جهان به‌دلیل اختلال ناشی از جنگ علیه جمهوری اسلامی با «بزرگ‌ترین بحران انرژی تاریخ» روبه‌رو است.

بیرول گفت بازارهای نفت و گاز با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند و افزایش بهای نفت به بیش از ۱۲۰ دلار، فشار زیادی بر بسیاری از کشورها وارد آورده است.

تحلیلگران شرکت کپلر نیز اعلام کردند که از زمان آغاز محاصره، هیچ نفت‌کش حامل نفت خام ایران را که از دریای عمان خارج شده باشد مشاهده نکرده‌اند.

همچنین مقامات آمریکایی اعلام کردند که این محاصره، تهران را از درآمد بسیار مورد نیاز حاصل از صادرات نفت خام محروم می‌کند.

برد کوپر، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، چهارشنبه با اشاره به محاصره دریایی جمهوری اسلامی گفت در حال حاضر ۴۱ نفت‌کش حامل حدود ۶۹ میلیون بشکه نفت در وضعیتی قرار دارند که امکان فروش آنها برای جمهوری اسلامی وجود ندارد.

پیشتر محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت جمهوری اسلامی، گفته است: «اقدام آمریکا درباره محاصره دریایی برخلاف قوانین بین‌المللی است و به نتیجه نخواهد رسید.»

او افزود: «در تامین و توزیع سوخت نگرانی وجود ندارد و در شرایط جنگی بسیاری از کشورها به مدیریت مصرف سوخت روی آوردند.»

ارزش پول ملی ایران، ریال، چهارشنبه در برابر دلار آمریکا به پایین‌ترین سطح تاریخی خود سقوط کرد و نشان‌دهنده دشواری‌های مالی پیش‌روی اقتصاد ایران بود که به نفت وابسته است.

با وجود این فشارها، شرکت اطلاعات دریایی تانکر ترکرز اعلام کرد که ایران همچنان در پایانه اصلی صادراتی خود در جزیره خارک نفت خام بارگیری می‌کند.

این شرکت افزود تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد دست‌کم ۱۰ نفت‌کش در نزدیکی بندر چابهار، در جنوب شرقی ایران در دریای عمان متوقف شده‌اند.

پیشتر برخی گزارش‌ها حاکی بود که حکومت ایران در پی افزایش فشارهای ناشی از محاصره دریایی آمریکا، اقداماتی اضطراری برای ذخیره‌سازی مازاد نفت خود آغاز کرده است.

ایران در ماه فوریه حدود ۳.۲۴ میلیون بشکه در روز نفت خام تولید کرده است که حدود نیمی از آن برای پالایش داخلی مصرف می‌شود.

با این حال، یوهانس راوبال، تحلیلگر کپلر، به‌ رویترز گفت که این کشور ممکن است ظرف یک یا دو هفته مجبور به کاهش تولید شود، زیرا ظرفیت ذخیره‌سازی محدود است.

کپلر اعلام کرد ذخیره‌سازی زمینی حدود ۶۰ درصد پر شده و ذخایر به بیش از ۵۰ میلیون بشکه رسیده است. ظرفیت کل این ذخایر ۸۶ میلیون بشکه است.

شرکت‌ مشاوره اف‌جی‌ای نکستانت ای‌سی‌ای در تاریخ ۱۵ آوریل برآورد کرد که محدودیت ظرفیت می‌تواند ایران را وادار کند تا از اواسط ژوئن تولید خود را کاهش دهد.

محاصره دریایی بندرهای جنوب ایران از سوی آمریکا از بعدازظهر ۲۳ فروردین آغاز شد و از آن زمان، به گزارش منابع رسمی، به‌طور مستمر ادامه داشته است.

پربازدیدترین‌ها

بحران ویزا؛ غیبت مهدی تاج در نشست ای‌اف‌سی در کانادا
۱

بحران ویزا؛ غیبت مهدی تاج در نشست ای‌اف‌سی در کانادا

۲
تحلیل

۳ سناریو پیش‌روی بازار مسکن ایران؛ از توافق تا جنگ

۳

نهادهای اطلاعاتی آمریکا واکنش احتمالی تهران به اعلام پیروزی از سوی ترامپ را بررسی می‌کنند

۴
تحلیل

اوپک و شاه؛ ایران چطور بازارهای جهانی را شکل داد

۵
تحلیل

پایان جنگ، حفظ فشار؛ بگذارید جمهوری اسلامی از درون فرو بپاشد

انتخاب سردبیر

  • جنگ و بحران اقتصادی، بیکاری و فقر کارگران را در ایران تشدید کرده است

    جنگ و بحران اقتصادی، بیکاری و فقر کارگران را در ایران تشدید کرده است

  • شهروندان: «اینترنت پرو» رانت حکومتی و خیانت به مردم است
    روایت شما

    شهروندان: «اینترنت پرو» رانت حکومتی و خیانت به مردم است

  • اوپک و شاه؛ ایران چطور بازارهای جهانی را شکل داد
    تحلیل

    اوپک و شاه؛ ایران چطور بازارهای جهانی را شکل داد

  • ۳ سناریو پیش‌روی بازار مسکن ایران؛ از توافق تا جنگ
    تحلیل

    ۳ سناریو پیش‌روی بازار مسکن ایران؛ از توافق تا جنگ

  • شورای همکاری خلیج فارس با طرح جمهوری اسلامی برای دریافت عوارض از تنگه هرمز  مخالفت کرد

    شورای همکاری خلیج فارس با طرح جمهوری اسلامی برای دریافت عوارض از تنگه هرمز مخالفت کرد

  • پایان جنگ، حفظ فشار؛ بگذارید جمهوری اسلامی از درون فرو بپاشد
    تحلیل

    پایان جنگ، حفظ فشار؛ بگذارید جمهوری اسلامی از درون فرو بپاشد

  • تحریم ۴۰ شرکت و کشتی؛ آمریکا یک شبکه جهانی تجارت نفت جمهوری اسلامی را تحریم کرد

    تحریم ۴۰ شرکت و کشتی؛ آمریکا یک شبکه جهانی تجارت نفت جمهوری اسلامی را تحریم کرد

  • جمهوری اسلامی برای مهار مازاد نفت به سراغ نفتکش‌های فرسوده رفت

    جمهوری اسلامی برای مهار مازاد نفت به سراغ نفتکش‌های فرسوده رفت

•
•
•

مطالب بیشتر

پزشکیان و قالیباف خواستار برکناری عراقچی هستند

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۸:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

دو منبع آگاه در ایران به ایران‌اینترنشنال گفتند که مسعود پزشکیان، رییس دولت در جمهوری اسلامی و محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، از نحوه پیشبرد دیپلماسی جمهوری اسلامی، به‌ویژه مذاکرات هسته‌ای، از سوی عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، ناراضی‌اند و خواستار برکناری او هستند.

این منابع که در جریان گفت‌وگوهای جاری میان روسای قوه مجریه و مقننه قرار دارند، به ایران‌اینترنشنال گفتند پزشکیان و قالیباف معتقدند وزیر امور خارجه در هفته‌های گذشته، به جای ایفای نقش خود به‌عنوان یکی از وزیران که باید مجری سیاست‌های دولت باشد، بیشتر در جایگاه دستیار احمد وحیدی، فرمانده سپاه پاسداران، ظاهر شده است.

به گفته این منابع، عراقچی در دو هفته گذشته بدون اطلاع پزشکیان، در هماهنگی کامل با وحیدی و بر اساس دستورالعمل‌های او عمل کرده است.

این روند، نارضایتی شدید پزشکیان را در پی داشته و او به نزدیکان خود گفته است در صورت ادامه این وضعیت، عراقچی را از سمت خود برکنار خواهد کرد.

پیش‌تر نیز خبرهایی از بروز اختلاف میان مقام‌های جمهوری اسلامی منتشر شده بود. هشتم فروردین گزارش‌هایی از بروز اختلاف‌های جدی میان پزشکیان و احمد وحیدی، فرمانده سپاه پاسداران که گفته می‌شود اکنون فرد شماره یک این نهاد است، منتشر شده بود.

  • شورای عالی امنیت ملی درباره احتمال شروع مجدد اعتراض‌ها در ایران تشکیل جلسه داد

    شورای عالی امنیت ملی درباره احتمال شروع مجدد اعتراض‌ها در ایران تشکیل جلسه داد

منابع آگاه در گفت‌وگو ایران‌اینترنشنال «نحوه مدیریت جنگ و پیامدهای مخرب آن بر معیشت مردم و اقتصاد کشور» را ریشه این اختلاف‌ها خواندند.

سه روز بعد، گزارش‌هایی درباره نارضایتی پزشکیان از قرار گرفتن در یک «بن‌بست کامل سیاسی» و اینکه حتی اختیار انتصاب مقام‌های کشته‌شده دولت در جریان جنگ نیز از او سلب شده است، منتشر شد.

بر اساس این گزارش، گفته می‌شود وحیدی به‌صراحت اعلام کرده است که به دلیل شرایط بحرانی جنگ، تمامی پست‌های کلیدی و حساس مدیریتی باید تا اطلاع ثانوی به‌طور مستقیم از سوی سپاه پاسداران انتخاب و اداره شوند.

در یکی از آخرین تحولات، ۲۶۱ نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای حمایت خود را از هیات مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی، به‌ویژه قالیباف اعلام کردند و گفتند که با وجود ترورهای «سنگین» و تهدیدها، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در سطوح مختلف مدیریتی کشور در حال انجام است.

این نمایندگان مجلس در بیانیه خود نوشتند: «جنگ نظامی در حال ورود به مرحله‌ای پیچیده شامل اقدامات سیاسی، اقتصادی، امنیتی و جنگ روانی و رسانه‌ای است و در دوره جدید جنگ، دشمن به دنبال ایجاد شکاف در جبهه میدان، خیابان و دیپلماسی میان کارگزاران نظام و مردم است.»

سه روز پیش از انتشار این بیانیه، ایران‌اینترنشنال در گزارشی اختصاصی به نقل از منابع آگاه در ایران از استعفای قالیباف از ریاست هیات مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی در پی توبیخ به دلیل تلاش برای گنجاندن مساله انرژی هسته‌ای در مذاکرات خبر داد.

در آن گزارش به این اشاره شده بود که عراقچی در آستانه آخرین سفر خود به پاکستان با هدف رساندن پیام جمهوری اسلامی به مقام‌های پاکستانی، تلاش می‌کند با کنار رفتن قالیباف، مسئولیت هدایت مذاکرات را بر عهده بگیرد.


منابع مطلع از مذاکرات میان جمهوری اسلامی و آمریکا به ایران‌اینترنشنال گفتند که بروز اختلاف شدید در میان اعضای تیم مذاکره‌کننده حکومت ایران سبب شد مذاکرات را ترک کنند. به گفته آنها این اختلاف‌ها در نهایت به صدور دستور بازگشت فوری هیات به تهران در عصر روز شنبه ۲۲ فروردین منجر شد.

منابع مطلع همچنین گفتند که در جریان مذاکرات روز جمعه، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در برخی از مواضع خود، به‌ویژه درباره کاهش یا توقف حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از «جبهه مقاومت» و به‌طور خاص حزب‌الله لبنان، نشانه‌هایی از انعطاف نشان داده است.

به نقل از این منابع مطلع، این رویکرد با واکنش تند محمدباقر ذوالقدر، از فرماندهان سابق سپاه پاسداران و دبیر کنونی شورای عالی امنیت ملی، مواجه شد.

افزون بر این، منابع مطلع از مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا پس از نخستین دور گفت‌وگوها در پاکستان به ایران‌اینترنشنال گفته بودند که اختلاف شدید میان اعضای تیم مذاکره‌کننده حکومت ایران، در نهایت به ترک مذاکرات و صدور دستور بازگشت فوری هیات به تهران در عصر شنبه ۲۲ فروردین منجر شد.

به گفته این منابع، عراقچی در این دور از مذاکرات، به‌ویژه درباره کاهش یا توقف حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از «جبهه مقاومت»، به‌ویژه حزب‌الله لبنان، نشانه‌هایی از انعطاف نشان داده بود؛ رویکردی که با واکنش تند ذوالقدر روبه‌رو شد.

بلومبرگ: سنتکام در پی استقرار موشک هایپرسونیک برای افزایش عمق نفوذ به خاک ایران است

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۷:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

بلومبرگ گزارش داد که فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده خواستار اعزام موشک‌های هایپرسونیکِ «دارک ایگل» به خاورمیانه برای استفاده احتمالی علیه جمهوری اسلامی شده است. در صورت تایید، این نخستین استقرار رزمی یک سلاح هایپرسونیک آمریکا خواهد بود.

رسانه آمریکایی بلومبرگ پنج‌شنبه ۱۰ اردیبهشت خبر داد که سنتکام این درخواست را با هدف دستیابی به سامانه‌ای با بُرد بیشتر برای هدف قرار دادن احتمالی پرتابگرهای موشک‌های بالستیک در عمق خاک ایران مطرح کرده است.

این رسانه به‌نقل از «فردی که به‌طور مستقیم از این درخواست سنتکام اطلاع دارد» نوشت: «این درخواست با این استدلال توجیه شده که حکومت ایران پرتابگرهای خود را از بُرد موشک «پرسیژن استرایک» خارج کرده است.»

این منبع تاکید کرد که سامانه دارک ایگل هنوز به‌طور کامل علمیاتی اعلام نشده و دولت آمریکا نیز هنوز تصمیمی درباره استقرار آنها در خاورمیانه نگرفته است.

بر اساس گزارش‌ها، جمهوری اسلامی مکان پرتابگرهای موشک را به‌تازگی تغییر داده و آنها را به عمقی از ایران منتقل کرده است که از بُرد سامانه‌های پرسیژن استرایک خارج‌اند.

بیشترین بُرد نسخه فعلی موشک‌های پرسیژن استرایک حدود ۵۰۰ کیلومتر (کمی بیش از ۳۰۰ مایل) اعلام شده است.

به‌نوشته بلومبرگ «دارک ایگل» که با نام «سلاح هایپرسونیک دوربُرد» نیز شناخته می‌شود، بُردی بیش از دو هزار و ۷۷۶ کیلومتر (۱,۷۲۵ مایل) دارد، هرچند توانایی‌های دقیق آن محرمانه است. این سلاح به گونه‌ای طراحی شده است که با سرعتی بیش از پنج برابر سرعت صوت به سوی هدف حرکت کند و بتواند برای پرهیز از رهگیری، مانور دهد.

شلیک موشک دارک ایگل - از وب‌سایت وزارت جنگ ایالات متحده
100%
شلیک موشک دارک ایگل - از وب‌سایت وزارت جنگ ایالات متحده

روزنامه بریتانیایی تلگراف درباره این سامانه موشکی نوشت: «اگرچه توسعه دارک ایگل در هاله‌ای از محرمانگی پیش رفته، اما گزارش‌ها حاکی است که این موشک هسته‌ایِ مجهز به فناوری بوست‌گلاید به ارتفاعات بالای جو می‌رسد و برای گریز از پدافند هوایی، توان مانور دارد.

تلگراف در گزارشی که پنج‌شنبه ۱۰ اردیبهشت منتشر شد، این موضوع را نشانه‌ای دیگر مبنی بر آماده‌سازی واشینگتن برای حملات بیشتر علیه جمهوری اسلامی دانست.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، تحت فشار فزاینده‌ای برای حل بحران ایران است. از سوی دیگر، جمهوری اسلامی دست‌کم در اظهار نظرهای عمومی مقام‌ها بر این تاکید می‌کند که حاضر به عقب‌نشینی از برنامه هسته‌ای و موشکی خود و پذیرفتن شروط ایالات متحده در مذاکرات نیست.

به‌نوشته تلگراف مقام‌های واشینگتن امیدوارند حملات تازه، تهران را وادار کند در زمینه برچیدن برنامه هسته‌ای خود انعطاف بیشتری نشان دهد.

رسانه آمریکایی آکسیوس چهارشنبه ۹ اردیبهشت به‌نقل از سه منبع آگاه نوشت که فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده طرحی را برای یک موج «کوتاه و قدرتمند» حمله به اهدافی در ایران آماده کرده است.

این رسانه ساعاتی بعد از انتشار این گزارش نوشت که ترامپ پنج‌شنبه گزارشی از برَد کوپر، فرمانده سنتکام، دریافت خواهد کرد که حاوی گزینه‌های پیشنهادی برای رویارویی با جمهوری اسلامی است.

به گزارش اکسیوس، راهبرد دیگری که برنامه‌ریزان نظامی آمریکا در حال بررسی آن هستند، تصرف بخشی از تنگه برای باز کردن آن به روی کشتیرانی تجاری است؛ عملیاتی که ممکن است شامل نیروهای زمینی نیز باشد.

از سوی دیگر، روزنامه واشینگتن‌پست چهارشنبه ۹ اردیبهشت به نقل از چند مقام آمریکایی نوشت که ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس جرالد آر. فورد» طی روزهای آینده خاورمیانه را ترک و به‌سوی آمریکا حرکت می‌کند.

به نوشته این رسانه، بازگشت این ناو در شرایطی که مذاکرات صلح میان آمریکا و حکومت ایران متوقف مانده، بخش قابل توجهی از قوای نظامی آمریکا در منطقه را کاهش می‌دهد.

بلومبرگ به نقل از بکا واسر، سردبیر بخش دفاعی این رسانه نوشت که هر دو طرف تخاصم از فرصت سه‌هفته‌ای آتش‌بس برای بازیابی توان نظامی، بازآرایی تسلیحاتی و برنامه‌ریزی نظامی استفاده کرده‌اند. او پیش‌بینی می‌کند: «دورهای بعدی جنگ در صورت وقوع مرگبارتر خواهد بود.»

نخستین استقرار رزمی موشک‌های هایپرسونیک به چه معناست؟

بلومبرگ همچنین نوشت که اگر اعزام سامانه دارک ایگل تایید شود، نخستین استقرار رزمی موشک‌های هایپرسونیک آمریکا خواهد بود. این در حالی است که روسیه و چین سامانه‌های هایپرسونیک خود را پیش‌تر مستقر و از آنها استفاده کرده‌اند.

روسیه استفاده از موشک‌های کلاس هایپرسونیک مانند موشک کینژال را در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد و در جنگ اوکراین نیز آنها را به کار گرفت. پکن نیز در سال ۲۰۲۰ موشک دی‌اِف-۱۷ از نوع هایپرسونیک را مستقر کرد.

روزنامه تلگراف نوشت: «پیشرفته‌ترین موشک فعلی آمریکا، به نام ضربت دقیق یا PrSM، هم‌اکنون علیه ایران مستقر شده است. اما این موشک تنها می‌تواند اهدافی را تا فاصله ۳۰۰ مایلی هدف قرار دهد؛ به این معنا که «دارک ایگل» برد آمریکا را در داخل ایران به‌طور قابل توجهی افزایش خواهد داد.»

این رسانه افزود توسعه این سلاح هایپرسونیک آمریکا به دلیل موانع فنی جدی، همچنین محدودیت‌های زنجیره تامین و شکست‌های آزمایشی، سال‌ها با تاخیر روبه‌رو بوده است.

به نوشته بلومبرگ دارک ایگل از ابتدا برای مقابله با پدافندهای هوایی پیشرفته چین یا روسیه طراحی شده بود. شرکت توسعه‌دهنده این سامانه لاکهید مارتین است هر موشک آن حدود ۱۵ میلیون دلار هزینه دارد. تعداد این موشک‌ها بیش از هشت فروند نیست. دفتر پاسخگویی دولت آمریکا به بلومبرگ گفته است که هزینه هر آتشبار حدود ۲.۷ میلیارد دلار خواهد بود.

آمریکا پیش‌تر بخش عمده ذخایر موشک کروز پنهان‌کار JASSM-ER خود را، که آن هم برای جنگ با قدرتی نظامی نزدیک به سطح آمریکا طراحی شده بود، به خاورمیانه منتقل کرده است. تاکنون حدود ۱۱۰۰ فروند از این موشک‌ها در جنگ ایران شلیک شده است.

آمریکا در هفته‌های گذشته بارها بر برتری هوایی در آسمان ایران تاکید کرده است؛ به این معنا که هواپیماهایش در برخی بخش‌های ایران می‌توانند بدون مواجهه با تهدید جدی عملیات انجام دهند. با این‌حال در جریان درگیری‌ها چندین فروند هواپیمای MQ-9 آمریکا، به همراه چندین جنگنده سرنشین‌دار، سرنگون شده‌اند که نشان می‌دهد بخش‌های دیگری از حریم هوایی ایران همچنان برای آمریکا خطرناک است.

مقام کاخ سفید: دولت ترامپ در حال گفت‌وگوی فعال با کنگره درباره جنگ ایران است

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۶:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

یک مقام کاخ سفید به ایران اینترنشنال گفت که دولت دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در حال گفت‌وگوی فعال با کنگره این کشور درباره ایران است.

این مقام کاخ سفید که نخواست نامش برده شود، پنج‌شنبه ۱۰ اردیبهشت در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال گفت: «دولت در حال گفت‌وگوهای فعال با کنگره درباره این موضوع است. آن گروه از اعضای کنگره‌ که تلاش می‌کنند با زیر پا گذاشتن اختیارات فرمانده کل قوا امتیاز سیاسی کسب کنند، تنها باعث تضعیف ارتش ایالات متحده در خارج از کشور خواهند شد؛ چیزی که هیچ مقام منتخب نباید خواهان آن باشد.»

یک عضو مجلس نمایندگان نیز به ایران‌اینترنشنال گفت کاخ سفید مذاکرات با کنگره آمریکا برای صدور مجوز جنگ آغاز کرده است و به این ترتیب کنگره آمریکا دیگر نخواهد توانست مانع حملات احتمالی ترامپ به جمهوری اسلامی شود

هم‌زمان آنا کلی، معاون سخنگوی کاخ سفید، به ایران‌اینترنشنال گفت: «رییس‌جمهوری ترامپ از پیش از آغاز عملیات "خشم حماسی" با کنگره شفاف بوده است و مقامات دولت بیش از ۳۰ جلسه توجیهی دوحزبی برای اعضای کنگره برگزار کرده‌اند تا آنها را در جریان به‌روزرسانی‌های نظامی قرار دهند.»

او افزود: «ترجیح رییس‌جمهوری همیشه دیپلماسی است و ایران می‌خواهد به توافق برسد.»

اولین حضور هگست در کنگره پس از آغاز جنگ علیه جمهوری اسلامی

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح می‌شود که پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، برای ارائه شهادت درباره جنگ ایران در کنگره این کشور حاضر شد.

او چهارشنبه ۹ اردیبهشت در نخستین حضور خود در کنگره از زمان آغاز جنگ ایران به پرسش‌های اعضای کمیته خدمات نظامی مجلس نمایندگان پاسخ داد.

100%

هگست، در این نشست تاکید کرد واشینگتن همچنان مصمم به جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای است.

وزیر جنگ ایالات متحده، همچنین در پاسخ به سوال یک نماینده‌ کنگره درباره زمان احتمالی پایان جنگ ایران، گفت ارتش آمریکا هرگز درباره اینکه تا چه مدت به یک ماموریت متعهد خواهد ماند، دست خود را برای دشمن رو نمی‌کند.

کریسی هولاهان، نماینده دموکرات، از هگست پرسید: «فقط در حد یک برآورد کلی، فکر می‌کنید چند ماه دیگر زمان لازم دارید تا بتوانید عملیات را با موفقیت به پایان برسانید؟ و فکر می‌کنید چند میلیارد دلار دیگر از این نهاد درخواست خواهید کرد؟»

هگست از ارائه هرگونه برآورد مشخص درباره مدت ادامه عملیات یا هزینه‌های احتمالی آن خودداری کرد.

همچنین آدام اسمیت، نماینده دموکرات، خطاب به هگست گفت تاسیسات هسته‌ای ایران در حمله آمریکا در سال ۲۰۲۵ «به‌طور کامل نابود شد» با این حال دولت جنگ تازه‌ای آغاز کرد.

اسمیت گفت: «شما همین حالا گفتید که ما مجبور بودیم این جنگ را، ۶۰ روز پیش، آغاز کنیم چون سلاح هسته‌ای یک تهدید قریب‌الوقوع بود. حالا می‌گویید که به‌طور کامل نابود شده بود؟»

  • کنگره آمریکا و صورت‌حساب جنگ؛ جدال بر سر بودجه ۲۰۰ میلیارد دلاری ترامپ

    کنگره آمریکا و صورت‌حساب جنگ؛ جدال بر سر بودجه ۲۰۰ میلیارد دلاری ترامپ

هگست در پاسخ گفت جمهوری اسلامی «از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای خود دست نکشیده بود» و همچنان هزاران موشک در اختیار داشت.

جنگ آمریکا با جمهوری اسلامی در قالب محاصره دریایی ادامه دارد و مختل شدن تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز نگرانی‌ها درباره پیامدهای اقتصادی جهانی این درگیری را افزایش داده است.

ارتش آمریکا نیز در جریان این جنگ بخش قابل توجهی از مهمات خود را مصرف کرده و کنگره باید برای جایگزینی آن بودجه تازه‌ای اختصاص دهد.

خروج امارات از اوپک؛ نشانه‌ای از نظم جدید در خاورمیانه

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۶:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه وال‌استریت ژورنال، پنج‌شنبه ۱۰ اردیبهشت، در گزارشی تحلیلی به ابعاد خروج امارات از سازمان اوپک پرداخت و نوشت این کشور با خروج از سایه عربستان سعودی و تقویت همکاری‌های امنیتی بی‌سابقه با اسرائیل، در حال ترسیم نظم سیاسی جدیدی در منطقه است.

این روزنامه نوشت که تصمیم امارات فراتر از یک موضوع اقتصادی است و زنگ خطر را برای نظم ژئوپلیتیک قدیمی خاورمیانه به صدا درآورده است.

جنگ با جمهوری اسلامی، گسل‌های سیاسی قدیمی میان جهان عرب و اسرائیل را از بین برده است.

اکنون امارات متحده عربی به‌عنوان مرکز مالی خلیج فارس، همکاری‌های امنیتی خود را با اسرائیل به‌شکل چشمگیری گسترش داده است.

اسرائیل برای نخستین بار فناوری دفاع موشکی «گنبد آهنین» را به همراه نیروهای عملیاتی خود به امارات اعزام کرده است.

این سطح از همکاری نظامی میان یک کشور عربی و اسرائیل تا چند سال پیش غیرممکن به نظر می‌رسید. امارات با این اقدام قصد دارد موازنه راهبردی در منطقه را حتی از طریق قدرت نظامی تغییر دهد.

  • ضربه به نفوذ نفتی عربستان سعودی؛ امارات از اوپک خارج شد

    ضربه به نفوذ نفتی عربستان سعودی؛ امارات از اوپک خارج شد

خروج از سایه عربستان سعودی

امارات متحده عربی از فرصت جنگ استفاده کرد تا از زیر سایه همسایه بزرگ‌تر خود، یعنی عربستان سعودی، خارج شود.

مقامات اماراتی اعلام کردند که منافع ملی آنها در اولویت قرار دارد. خروج از اوپک دقیقا زمانی اعلام شد که سران کشورهای خلیج فارس در عربستان برای نمایش اتحاد گرد هم آمده بودند.

این اقدام پیامی روشن به ریاض بود که ابوظبی دیگر پیرو سیاست‌های جمعی نیست.

امارات دلایل اقتصادی محکمی نیز برای این جدایی دارد. سهمیه‌بندی‌های اوپک حدود ۳۰ درصد از ظرفیت تولید نفت این کشور را مسدود کرده بود.

امارات می‌خواهد با افزایش سریع تولید نفت، درآمدهای خود را برای جبران خسارات ناشی از جنگ تقویت کند.

همچنین این کشور قصد دارد سرمایه‌های خود را صرف ساخت خط لوله‌هایی کند که تنگه هرمز را دور می‌زنند.

  • شورای همکاری خلیج فارس با طرح جمهوری اسلامی برای دریافت عوارض از تنگه هرمز  مخالفت کرد

    شورای همکاری خلیج فارس با طرح جمهوری اسلامی برای دریافت عوارض از تنگه هرمز مخالفت کرد

گسست در شورای همکاری خلیج فارس

حملات جمهوری اسلامی به زیرساخت‌های امارات، نگاه رهبران این کشور را نسبت به متحدانشان تغییر داد.

تهران در طول درگیری‌ها حدود ۲۸۰۰ پهپاد و موشک به سمت امارات شلیک کرد. رهبران امارات از رویکرد محافظه‌کارانه عربستان و عمان در برابر این حملات خشمگین هستند.

انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک حاکم امارات، موضع شورای همکاری خلیج فارس را «ضعیف‌ترین در تاریخ» توصیف کرد.

در حالی که عربستان به دنبال مسیرهای دیپلماتیک برای کاهش تنش با تهران بود، امارات اقدامات سخت‌گیرانه‌ای را آغاز کرد.

ابوظبی نهادهای ایرانی را تعطیل کرد و منابع مالی و دارایی‌های این کشور را تحت فشار قرار داد.

100%

جاه‌طلبی‌های نظامی و استراتژیک «اسپارت کوچک»

محمد بن زاید، رییس امارات، کشورش را به یک قدرت نظامی تبدیل کرده است که ابایی از به‌کارگیری سلاح برای پیشبرد اهدافش ندارد.

جیمز ماتیس، وزیر دفاع سابق آمریکا، به‌دلیل توان نظامی بالای این کشور نسبت به جمعیتش، به آن لقب «اسپارت کوچک» داده بود.

امارات اکنون به جای تکیه بر ائتلاف‌های عربی، بر مشارکت با آمریکا و رابطه عمیق با اسرائیل متمرکز شده است.

کارشناسان معتقدند محمد بن زاید به‌دنبال ایفای نقشی مستقل و بزرگ در سیاست بین‌الملل است.

خروج از اوپک و نهادهای سنتی عربی، نشان‌دهنده تولد اماراتی است که دیگر با قالب‌های قدیمی خاورمیانه سازگار نیست.

این کشور ترجیح می‌دهد به جای حرکت در سایه دیگران، خود به قطب جدید قدرت و امنیت در منطقه تبدیل شود.

انتقاد دوباره ترامپ از صدراعظم آلمان: به جای دخالت در جنگ ایران، به جنگ اوکراین برس

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۴:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، بار دیگر از فریدریش مرتس انتقاد کرد و گفت که صدراعظم آلمان به‌جای صحبت درباره جنگ ایران باید زمان بیشتری را صرف پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین کند؛ جنگی که به گفته ترامپ، صدراعظم آلمان در آن «کاملا ناکارآمد» بوده است.

ترامپ پنج‌شنبه ۱۰ اردیبهشت در شبکه تروث‌سوشال افزود که فریدریش مرتس صدراعظم آلمان باید کشور به گفته ترامپ «ازهم‌گسیخته خود» را، به‌ویژه در حوزه مهاجرت و انرژی، اصلاح کند و «کمتر در کار کسانی دخالت کند که در حال از میان بردن تهدید هسته‌ای ایران هستند و بدین ترتیب جهان، از جمله آلمان، را به مکانی امن‌تر تبدیل می‌کنند.»

کمی قبل از آن، صدراعظم آلمان پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در یک پایگاه نظامی بر اهمیت مشارکت‌های دو سوی اقیانوس اطلس، میان اروپا و ایالات متحده تاکید کرد و گفت که قطب‌نمای آلمان همچنان بر یک اتحاد نظامی قوی، ناتو، و یک شراکت قابل اتکا متمرکز است.

او گفت: «همان‌طور که می‌دانید، این شراکت ترانس‌آتلانتیک به‌طور ویژه‌ای برای ما عزیز است و برای شخص من نیز همین‌طور.»

ترامپ در روزهای اخیر بر سر جنگ علیه جمهوری اسلامی با مرتس دچار تنش و اختلاف شده است. او سه‌شنبه گفت مرتس در این زمینه «نمی‌داند درباره چه چیزی صحبت می‌کند».

پیش از آن صدراعظم آلمان در زمینه جنگ علیه جمهوری اسلامی، از آمریکا انتقاد کرده بود.

رییس‌جمهوری آمریکا همچنین اعلام کرده که دولتش در حال بررسی کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در آلمان است.

ترامپ روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی تروث‌سوشیال نوشت: «ایالات متحده در حال بررسی و بازبینی احتمال کاهش نیروهای نظامی در آلمان است و تصمیمی در این خصوص طی مدت کوتاهی اتخاذ خواهد شد.»

مرتس در اظهارات پنج‌شنبه خود به این گفته جدید ترامپ اشاره‌ای نکرد و پس از سخنانش نیز به پرسش‌ها پاسخ نداد، اما بار دیگر آمادگی برلین را برای مشارکت در یک ماموریت نظامی به منظور بازگشایی تنگه هرمز در صورت فراهم شدن شرایط تایید کرد.

هشدار مرتس به جمهوری اسلامی

صدراعظم آلمان همچنین از جمهوری اسلامی خواست که به میز مذاکره بازگردد و از وقت‌کشی دست بردارد. او گفت که برلین درباره همه مسائل مربوط به جمهوری اسلامی با همه شرکای خود، به‌ویژه آمریکا، در «تماس مبتنی بر اعتماد» است.

100%

مرتس گفت: «ایران باید دست از بازی با زمان بردارد.»

صدراعظم آلمان، گفت کشورش به اندازه کافی ذخایر نفت و گاز دارد، اما کمبودهای جهانی باعث شده دولت او از نظر دیپلماتیک هر اقدامی را برای باز نگه داشتن تنگه هرمز انجام دهد.

او افزود که بخش نسبتا کمی از تامین انرژی اروپا از تنگه هرمز عبور می‌کند و بخش عمده آن از منابع دیگر تامین می‌شود.

بر اساس داده‌های مرکز داده نیروی انسانی وزارت دفاع آمریکا، ایالات متحده تا دسامبر ۲۰۲۵ کمی بیش از ۶۸ هزار نیروی نظامی فعال دائمی در پایگاه‌های خارج از کشور خود در اروپا داشته که بیش از نیمی از آنها، حدود ۳۶,۴۰۰ نفر ، در آلمان مستقر هستند.

این تعداد در مقایسه با ۲۵۰ هزار نیروی آمریکایی مستقر در آلمان در سال ۱۹۸۵، پیش از سقوط دیوار برلین و پایان جنگ سرد، بسیار کمتر است.