• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزارت خزانه‌داری آمریکا چهار موسسه «خیریه» مرتبط با حماس را تحریم کرد

۲۱ اسفند ۱۴۰۴، ۲۲:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارتخانه (OFAC) چهار موسسه خیریه را که به گفته واشینگتن به‌عنوان پوششی برای تامین مالی شاخه نظامی حماس فعالیت می‌کردند، در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

به گفته مقامات آمریکایی، این موسسات با سوءاستفاده از فعالیت‌های به ظاهر بشردوستانه، منابع مالی قابل توجهی را برای حمایت از عملیات تروریستی حماس فراهم کرده‌اند.

بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری، حماس همچنان از روش‌های فریبکارانه برای پنهان کردن فعالیت‌های درآمدزای خود در پشت سازمان‌های غیرنظامی استفاده می‌کند و از طریق شبکه‌ای از موسسات خیریه صوری، منابع مالی مورد نیاز برای ادامه عملیات نظامی و تروریستی خود را تامین می‌کند. این منابع در نهایت برای تقویت شاخه نظامی حماس، «گردان‌های عزالدین القسام»، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در این باره گفت: «حماس همچنان با سوءاستفاده از موسسات خیریه صوری برای حمایت از عملیات تروریستی، شاخه نظامی خود را تامین مالی می‌کند.» او افزود که وزارت خزانه‌داری اجازه نخواهد داد این گروه از بخش خیریه برای اهداف خشونت‌آمیز خود استفاده کند و واشینگتن به هدف قرار دادن شبکه‌های تامین مالی حماس در هر کجا که فعالیت کنند ادامه خواهد داد.

این اقدام در ادامه مجموعه‌ای از اقدامات قبلی آمریکا علیه شبکه جهانی موسسات خیریه مرتبط با حماس انجام شده است. وزارت خزانه‌داری پیش از این نیز در ژانویه ۲۰۲۶ و ژوئن ۲۰۲۵ اقداماتی مشابه برای تحریم نهادهای مرتبط با این شبکه انجام داده بود. به گفته این وزارتخانه، تکیه مداوم حماس بر چنین سازمان‌هایی نشان‌دهنده استفاده این گروه از احساسات و همدلی اهداکنندگان برای تامین مالی فعالیت‌های خود است.

تحریم‌های جدید بر اساس اختیارات مقابله با تروریسم و در چارچوب «فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴» اعمال شده است. دولت آمریکا پیش‌تر نیز حماس را بر اساس این فرمان به دلیل ارتکاب یا ایجاد خطر جدی برای اقدامات تروریستی که امنیت ملی و شهروندان آمریکا را تهدید می‌کند، در فهرست تحریم‌ها قرار داده بود. این گروه همچنین بر اساس قوانین ایالات متحده به‌عنوان یک «سازمان تروریستی خارجی» شناخته می‌شود.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمده است که شبکه مالی حماس به‌طور گسترده از سازمان‌های غیرانتفاعی در خارج از غزه برای جمع‌آوری کمک‌های مالی استفاده می‌کند و سپس این منابع را به موسسات خیریه محلی در غزه منتقل می‌کند؛ موسساتی که تحت کنترل حماس قرار دارند.

بر اساس این گزارش، سه سازمان غیرانتفاعی مستقر در ترکیه شامل «غازی دستک درنه‌گی» (Ghazi Destek Dernegi)، «حیات یولو» (Hayat Yolu) و «انجمن کمک و همبستگی دستان سفید فلسطین» (Palestinian White Hands Assistance and Solidarity Association) در این شبکه نقش داشته‌اند و حمایت مادی قابل توجهی از حماس ارائه داده‌اند. به گفته وزارت خزانه‌داری، این موسسات به حماس کمک کرده‌اند منابع مالی خارجی را برای حمایت از شاخه نظامی این گروه تامین کند.

به عنوان نمونه، اسناد داخلی به دست آمده از حماس نشان می‌دهد که «غازی دستک درنه‌گی» در همکاری با برخی نهادهای دیگر، از جمله «جمعیت وعد غزه»، در ارائه حمایت مادی به اعضای حماس نقش داشته و در پروژه‌های ساختمانی‌ای مشارکت کرده که مستقیماً به نفع این گروه بوده است. همچنین اسناد جداگانه‌ای نشان می‌دهد «انجمن دستان سفید فلسطین» در ساختار امنیتی شاخه نظامی حماس ادغام شده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین اعلام کرد «کمیته ملی برای مردم فلسطین» (KNRP) که در اندونزی مستقر است، در تأمین مالی پروژه‌هایی در غزه مشارکت داشته که حماس از آنها بهره برده است. بر اساس اسناد داخلی شاخه نظامی حماس، این سازمان در هماهنگی با حماس اقلامی را تامین و توزیع کرده که منحصراً برای نیروهای رزمی این گروه در نظر گرفته شده بودند.

علاوه بر این، مقام‌های آمریکایی گفته‌اند سازمان «حیات یولو» مستقر در ترکیه به عنوان یک پایگاه عملیاتی و همچنین مرکز بانکی و مالی برای اخوان‌المسلمین شناسایی شده است.

در نتیجه این اقدام، چهار سازمان «غازی دستک درنه‌گی»، «حیات یولو»، «انجمن دستان سفید فلسطین» و «کمیته ملی برای مردم فلسطین» به دلیل ارائه کمک مالی، فنی یا لجستیکی به حماس یا حمایت از فعالیت‌های این گروه، بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

توقف حملات متقابل پس از ۱۳شب؛ دیپلماسی در آخرین لحظه «حمله بزرگ» آمریکا را به تاخیر انداخت

۴

اکسیوس به نقل از فرمانده سنتکام: حملات به جنوب ایران به اوج اثربخشی رسیده بود

۵

مسی چگونه می‌توانست به جای آرژانتین برای برزیل بازی کند؟

انتخاب سردبیر

  • سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

    سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

    نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

  • اسرائیل شبکه صرافی مخفی تحت هدایت حماس و جمهوری اسلامی را در ترکیه شناسایی کرد

    اسرائیل شبکه صرافی مخفی تحت هدایت حماس و جمهوری اسلامی را در ترکیه شناسایی کرد

  • مشعل: حماس هرگز با خلع سلاح مورد نظر آمریکا موافقت نمی‌کند

    مشعل: حماس هرگز با خلع سلاح مورد نظر آمریکا موافقت نمی‌کند

  • ترس حماس از ترور فرماندهان؛ حتی استفاده از کولر هم ممنوع شد

    ترس حماس از ترور فرماندهان؛ حتی استفاده از کولر هم ممنوع شد