• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مذاکرات جریان‌های وابسته به تهران برای تشکیل دولت تازه عراق بدون نتیجه روشن ادامه دارد

تروسکه صادقی
تروسکه صادقی

خبرنگار

۵ آذر ۱۴۰۴، ۰۲:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

یکی از رهبران عضو ائتلاف «چارچوب هماهنگی» نیروهای شیعی در عراق به ایران‌اینترنشنال گفت ادامه اختلافات در این ائتلاف و تلاش شماری از جریان‌های عضو آن برای گسترش نفوذ بر دیگر جریان‌های سیاسی ائتلاف، موجب شده رایزنی‌ها برای تشکیل دولت جدید و تعیین نخست‌وزیر تاکنون بی‌نتیجه بماند.

رحیم العبودی، از رهبران جریان حکمت ملی به رهبری عمار الحکیم و عضو چارچوب هماهنگی، در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال درباره روند گفتگوها برای تشکیل دولت تازه عراق گفت: «در حال حاضر، برخی از گروه‌های حاضر در چارچوب هماهنگی در تلاش هستند با گسترش نفوذ خود بر دیگر جریان‌های عضو ائتلاف به‌طور مستقل با نیروهای کُرد و سنی به توافق و تفاهم برسند.»

به گفته عبودی، در چارچوب هماهنگی این توافق وجود دارد که جریان صدر باید نظر خود درباره ویژگی‌های نخست‌وزیر آینده را به‌طور روشن اعلام کند.

چارچوب هماهنگی، ائتلاف اصلی گروه‌های شیعه در عراق است که در حال حاضر ۱۸۵ کرسی از مجموع ۳۲۹ کرسی پارلمان را در اختیار دارد و نقش تعیین‌کننده‌ای در تشکیل دولت آینده عراق ایفا می‌کند.

عبودی همچنین با اشاره به سفر یک هیات آمریکایی به عراق تاکید کرد: «سفر غیرمنتظره این هیات، پیامی غیررسمی به همه گروه‌هاست تا هرچه زودتر تکلیف مسیر سیاسی را روشن کنند.»

این عضو چارچوب هماهنگی در پاسخ به سوالی در رابطه با تاثیرگذاری سفر احتمالی این هیات آمریکایی بر گفتگوهای درون ائتلاف گفت: « با توجه به این‌که اکنون روشن است واشینگتن نه به شبه‌نظامیان تمایل دارد و نه به سلاح خارج از چارچوب دولت، هم دولت عراق و هم چارچوب هماهنگی و دیگر نیروهای سیاسی تلاش می‌کنند تا دیدگاه عراق و دیدگاه آمریکایی‌ها را به هم نزدیک کنند.»

100%

سودانی؛ نامزد اصلی ائتلاف

در همین حال، یکی از مسئولان «موسسه عراق برای امور استراتژیک» به ایران‌اینترنشنال گفت شروط و معیارهایی که چارچوب هماهنگی برای انتخاب نخست‌وزیر وضع کرده، فرآیند تعیین فردی برای این مقام را دشوارتر کرده است.

جلیل اللامی، معاون این مرکز مطالعاتی در بغداد، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال گفت که هرچند در درون چارچوب شیعی اعتراض‌ها و مخالفت‌هایی علیه نامزدی دوباره محمد شیاع السودانی مطرح است، اما این اعتراضات «بیشتر برای بالا بردن سطح مذاکرات است و نه کنار گذاشتن واقعی او».

لامی افزود که از بسیاری از اسامی مطرح‌ شده برای نخست‌وزیری صرفا برای ایجاد تصور «وجود گزینه‌های متعدد» در افکار عمومی استفاده می‌شوند، در حالی که در واقعیت، این افراد از ابتدا کنار گذاشته شده‌اند.

موسسه عراق برای امور استراتژیک، یک موسسه پژوهش‌های راهبردی است که در سا‌ل‌های گذشته به نهادهای دولتی در این کشور مشاوره‌های راهبردی ارائه می‌دهد.

به گفته لامی، روند تشکیل دولت در عراق سریع نخواهد بود و «ممکن است با شرایط فعلی، تشکیل دولت نزدیک به سه ماه زمان ببرد».

در روزهای اخیر چارچوب هماهنگی، که تحت حمایت جمهوری اسلامی است، نشست‌هایی را برای بررسی معیارهای انتخاب نامزد نخست‌وزیری برگزار کرده، اما همچنان نام سودانی به‌عنوان گزینه‌ای با شانس بالای انتخاب برای این سمت مطرح است.

آیات مظفر، سخنگوی پیشین ائتلاف نصر به رهبری حیدر العبادی، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال گفت در کنار سودانی، نام‌های دیگری هم برای تصدی نخست‌وزیری مطرح است.

به‌ گفته او، «وزیر کشور فعلی، مشاور امنیت ملی و رییس دستگاه اطلاعات عراق» نیز در میان نامزدهای پیشنهادی قرار دارند.

مظفر اما بر این باور است که در نهایت، نخست‌وزیر آینده هر که باشد «مدیر اجرایی برنامه‌ای خواهد بود که چارچوب هماهنگی تعیین می‌کند».

شامگاه دوشنبه ۲۴ نوامبر ۲۰۲۵، چارچوب هماهنگی در نشستی با حضور تمام رهبران عضو اعلام کرد، معیارهای انتخاب نخست‌وزیر را به زودی نهایی می‌کند و متعهد است در زمان‌بندی قانونی، دولت جدید را تشکیل دهد.

این نشست‌ها در حالی برگزار می‌شود که پس از تصمیم اخیر دادگاه فدرال مبنی بر ورود دولت به مرحله «دولت موقت محدود»، تحرکات گسترده در میان نیروهای شیعه برای انتخاب نخست‌وزیر شدت گرفته است.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

تلگراف: جمهوری اسلامی عوامل مرتبط با نهادهای اطلاعاتی را مخفیانه به بریتانیا می‌فرستد

۴

وال‌استریت ژورنال: جنگنده‌های بحرین و کویت به اهدافی در ایران حمله کرده‌اند

۵
تحلیل

شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

انتخاب سردبیر

  • سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

    سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

    نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

  • برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در سایه بی‌اعتمادی و رقابت منطقه‌ای

    برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در سایه بی‌اعتمادی و رقابت منطقه‌ای

  • انتخابات پارلمانی عراق در میانه بحران مشروعیت، نفوذ ایران و سرنوشت پایگاه محور مقاومت

    انتخابات پارلمانی عراق در میانه بحران مشروعیت، نفوذ ایران و سرنوشت پایگاه محور مقاومت