• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پژوهشی درباره رفتار بهداشتی حیوانات؛ شامپانزه‌ها بعد از سکس خودشان را با برگ تمیز می‌کنند

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۹:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۱:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

پژوهش تازه‌ای از دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد شامپانزه‌ها نیز مانند انسان‌ها رفتارهای بهداشتی دارند؛ از جمله اینکه پس از رابطه جنسی یا دفع مدفوع، خود را با برگ تمیز می‌کنند و در صورت زخمی شدن، از برگ‌های جویده‌شده برای درمان استفاده می‌کنند.

این مطالعه روی شامپانزه‌های جنگل بودونگو در اوگاندا انجام شده و پژوهشگران ۲۳ مورد از مراقبت‌های فردی از جمله فشار دادن زخم با انگشت، استفاده از برگ، و لیسیدن زخم را ثبت کرده‌اند. برخی از گیاهان استفاده‌شده دارای خاصیت ضدعفونی‌کننده و ترمیمی داشته‌اند.

یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که رفتارهای بهداشتی صرفا مختص انسان نیست و در میان حیوانات نیز نوعی همدلی و ایثار برای کمک به یکدیگر در زمان آسیب‌دیدگی مشاهده می‌شود.

پربازدیدترین‌ها

آکسیوس: ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی خطاب به نتانیاهو فریاد زد «تو دیوانه‌ای لعنتی»
۱

آکسیوس: ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی خطاب به نتانیاهو فریاد زد «تو دیوانه‌ای لعنتی»

۲

فرمانده بازداشت‌شده کتائب حزب‌الله در دادگاه نیویورک با رد اتهامات خود: ما در جنگ هستیم

۳

های ساید ساب‌استک: یک خلبان اف-۱۵ای آمریکا هواپیمایش دو بار در جنگ ایران سرنگون شد

۴

واکنش‌ها به حذف سردار آزمون از تیم ملی؛ خشم جمهوری اسلامی را برانگیخت، به جام جهانی نرفت

۵

بی‌بی‌سی: حملات جمهوری اسلامی به ۲۰ سایت نظامی آمریکا در منطقه آسیب زده است

انتخاب سردبیر

  • اولین ۱۴ خرداد بدون خامنه‌ای؛ سوگواری، جشن و جانشینی
    تحلیل

    اولین ۱۴ خرداد بدون خامنه‌ای؛ سوگواری، جشن و جانشینی

  • کارزار ایران‌اینترنشنال؛ شهروندان ابعاد تازه‌ای از جنایت رشت را برملا کردند
    گزارش ویژه

    کارزار ایران‌اینترنشنال؛ شهروندان ابعاد تازه‌ای از جنایت رشت را برملا کردند

  • فرهنگستان ایران؛ یک قرن پالایش زبان فارسی
    تحلیل

    فرهنگستان ایران؛ یک قرن پالایش زبان فارسی

  • جنگ ایران موجب افزایش پروازهای عبوری و رشد درآمد حریم هوایی سوریه شد

    جنگ ایران موجب افزایش پروازهای عبوری و رشد درآمد حریم هوایی سوریه شد

  • لوازم برقی و الکترونیکی در ۵ ماه دست‌کم ۱۵۰ درصد گران‌تر شده‌اند
    روایت شما

    لوازم برقی و الکترونیکی در ۵ ماه دست‌کم ۱۵۰ درصد گران‌تر شده‌اند

  • وقتی طبقه متوسط فرو می‌ریزد
    تحلیل

    وقتی طبقه متوسط فرو می‌ریزد

•
•
•

مطالب بیشتر

دونالد ترامپ: امیدوارم سرمایه‌گذاری ۱.۴ تریلیون دلاری امارات در آمریکا افزایش یابد

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۸:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)
دونالد ترامپ: امیدوارم سرمایه‌گذاری ۱.۴ تریلیون دلاری امارات در آمریکا افزایش یابد
100%

محمد بن زاید آل نهیان، رییس امارات متحده عربی، در جریان دیدار خود با دونالد ترامپ با بیان اینکه « از زمان روی کار آمدن شما، مشارکت ما به شدت افزایش یافته است»، گفت مشتاق هستیم که به تقویت دوستی میان دو کشور، به سود هر دو ملت، ادامه دهیم.

رییس امارات متحده عربی افزود برای دستیابی به ثبات در هر کجای جهان با آمریکا همکاری می‌کنیم.

دونالد ترامپ در جریان این دیدار خطاب به رییس امارات متحده عربی گفت من و تو مدت زیادی است که دوستان خوبی برای هم بوده‌ایم، چیزی که دیگران درباره تو نمی‌دانند این است که تو یک جنگجوی واقعا بزرگ محسوب می‌شوی.

دونالد ترامپ افزود تردیدی ندارم که روابط آمریکا و امارات متحده عربی مستحکم‌تر خواهد شد و انتظار داریم رقم سرمایه‌گذاری اعلام‌شده از سوی این کشور که ۱.۴ تریلیون دلار است، افزایش یابد.

محکوم به تجاوز در اسکاتلند پیش از صدور حکم به ایران گریخت

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۸:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)
محکوم به تجاوز در اسکاتلند پیش از صدور حکم به ایران گریخت
100%

دادگاه عالی اسکاتلند اعلام کرد که اومد حسن، مرد ۲۶ ساله‌ای که به تجاوز به یک زن در حال خواب محکوم شده، در جریان محاکمه و پیش از صدور حکم، از کشور گریخته و به ایران رفته است.

حسن که با قرار وثیقه آزاد بود، در آخرین روز دادگاه در ماه مارس حاضر نشد و هیئت منصفه در غیابش، او را به تجاوز جنسی در شهر سنت‌اندروز محکوم کردند.

وکیل حسن در جلسه مربوط به صدور حکم، به دادگاه اطلاع داده که موکلش هم‌اکنون در ایران به‌سر می‌برد.

به گزارش رسانه‌های اسکاتلندی، یک حکم بازداشت پس از محکومیت علیه او صادر شده تا در صورت دستگیری، برای صدور حکم نهایی به دادگاه بازگردانده شود.

به گفته دادگاه، شواهد نشان داده‌اند که قربانی پس از بیدار شدن، متوجه شده که حسن در حال تجاوز به اوست، و دیگران نیز پس از آن او را در وضعیت آشفته و ناراحت دیده‌اند.

آمریکا نماینده ارشد حزب‌الله در قم و ۳ نفر دیگر را به‌دلیل تامین مالی این گروه تحریم کرد

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۷:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)
آمریکا نماینده ارشد حزب‌الله در قم و ۳ نفر دیگر را به‌دلیل تامین مالی این گروه تحریم کرد
100%

وزارت خزانه‌داری آمریکا چهار عضو و حامی مالی حزب‌الله لبنان را به‌دلیل نقش آن‌ها در تامین مالی این گروه تحریم کرد. بر اساس بیانیه این وزارتخانه، یکی از این افراد معین دقیق عاملی، نماینده حزب‌الله در قم، است که به‌طور مستقیم در انتقال پول از داخل ایران به لبنان نقش دارد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت در بیانیه‌ای اعلام کرد عاملی از دست‌کم سال ۲۰۰۱ با اداره روابط خارجی حزب‌الله و اعضای ارشد این گروه در ارتباط بوده و در هماهنگی ارسال کمک‌های نقدی از ایران به لبنان دست داشته است.

عاملی در جریان درگیری‌های غزه در اواخر سال ۲۰۲۳ و اوایل ۲۰۲۴ میلادی، انتقال دست‌کم ۵۰ هزار دلار را به لبنان هماهنگ کرده که به احتمال زیاد از سوی جمهوری اسلامی تامین و برای انتقال به غزه در نظر گرفته شده بود.

بهمن‌ماه ۱۴۰۳، رسانه‌های عربی گزارش دادند مقامات لبنان تصمیم گرفته‌اند با تفتیش دقیق پروازهای ورودی از عراق به این کشور، اجازه ندهند پول نقد جمهوری اسلامی از طریق گروه‌های نیابتی‌اش در عراق به حزب‌الله فرستاده شود.

در پی این تصمیم، اسفند ۱۴۰۳، وزارت دارایی لبنان خبر داد ۲.۵ میلیون دلار وجه نقد از مردی که از ترکیه وارد فرودگاه بیروت شده بود، توقیف شده است. سه منبع به رویترز گفتند این پول برای گروه حزب‌الله لبنان ارسال شده بود.

بیشتر بخوانید: نظام پول‌ها را کجا خرج می‌کند؟

100%

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در ادامه بیانیه خود تاکید کرد این اقدامات در چارچوب کارزار فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن، از جمله حزب‌الله، انجام شده و هدف از آن، تضعیف توان مالی این گروه در پی درگیری‌های نظامی اخیر با اسرائیل است.

مایکل فالکندر، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا، در همین رابطه گفت: «در چارچوب تلاش‌های مستمر برای مقابله با حمایت ایران از تروریسم، وزارت خزانه‌داری همچنان فشار اقتصادی را بر افراد کلیدی در حکومت ایران و گروه‌های نیابتی‌اش که زمینه‌ساز این اقدامات مرگبار هستند، تشدید خواهد کرد.»

وال‌استریت ژورنال ۲۰ اردیبهشت گزارش داد دولت لبنان با حمایت آمریکا، اقدامات گسترده‌ای را برای کاهش نفوذ حزب‌الله در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری بیروت آغاز کرده و موفق شده برای نخستین بار در تاریخ معاصر این کشور، کنترل بخشی از فرودگاه بیروت را بازپس گیرد.

جهاد عالمی، یکی دیگر از افراد وابسته به حزب‌الله است که به‌دلیل «ارائه حمایت مالی و مادی» از این گروه، در فهرست‌ جدید تحریم‌های واشینگتن قرار گرفته است.

عالمی که در لبنان مستقر است، در دریافت و توزیع کمک‌های مالی به نفع حزب‌الله نقش ایفا کرده است.

فادی نعمه، حسابدار و شریک تجاری ابراهیم علی ظاهر، رییس واحد مالی مرکزی حزب‌الله، نیز در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است.

ظاهر پیش‌تر در سال ۲۰۲۱ و شرکت حسابرسی مرتبط با او در سال ۲۰۲۲ تحریم شده بودند. نعمه نیز به‌دلیل ارتباط با این شرکت و ارائه خدمات مالی به حزب‌الله، تحت تحریم قرار گرفت.

چهارمین فرد، حسن عبدالله نعمه، مسئول هماهنگی مالی حزب‌الله در آفریقاست که از جمله در سال ۲۰۲۲ ارسال صدها هزار دلار به جنبش اسلامی نیجریه را هماهنگ کرده است.

او به‌دلیل اقدام به نمایندگی از حزب‌الله، به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم، در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است.

حزب الله لبنان پس از کشته شدن حسن نصرالله، رهبر این گروه در مهرماه ۱۴۰۳، به‌شدت تضعیف شده است.

تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ۹ فروردین اعلام کرد بر اساس توافق آتش‌بس، دولت لبنان مسئول خلع سلاح حزب‌الله است.

او گفت: «ما انتظار داریم که ارتش لبنان این تروریست‌ها را خلع سلاح کند تا از تشدید درگیری‌ها جلوگیری شود.»

چگونه نماینده ترامپ در پکن از حامی جهانی‌سازی به منتقد سرسخت چین تبدیل شد؟

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۵:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)
چگونه نماینده ترامپ در پکن از حامی جهانی‌سازی به منتقد سرسخت چین تبدیل شد؟
100%

دیوید پرودو، سناتور پیشین جمهوری‌خواه و از نزدیکان دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، به‌عنوان سفیر جدید این کشور در چین مامور بازسازی روابط حیاتی دو کشور شده است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که واشینگتن و پکن پس از آتش‌بس تجاری اخیر، درگیر حل و فصل مسائل اقتصادی و امنیتی‌ هستند.

خبرگزاری رویترز پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت در گزارشی از ورود پرودو به پکن خبر داد و نوشت او قرار است جایگزین نیکلاس برنز، سفیر ایالات متحده در چین در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن، شود.

پرودو که با هدف بازسازی کانال‌های ارتباطی میان دو کشور در بحبوحه تنش‌های فزاینده اقتصادی و ژئوپولیتیکی به چین رفته، پیش‌تر در دیدار با ترامپ گفت: «می‌خواهم جهان بداند که من این مرد را شخصا می‌شناسم و خوشحالم که نماینده او در چین هستم.»

پس از توافق غافلگیرکننده آتش‌بس تجاری میان پکن و واشینگتن، اکنون نگاه‌ها به عملکرد پرودو در چین دوخته شده است.

استیو دینز، سناتور جمهوری‌خواه، در همین رابطه گفت: «ترامپ، در حساس‌ترین زمان، فرد درستی را برای این ماموریت انتخاب کرده است.»

تحلیلگران معتقدند که پرودو با تکیه بر رابطه نزدیکش با ترامپ می‌کوشد میان دو کشور اعتمادسازی کند و مسیر توافق تجاری را هموار سازد.

پیش‌تر در سوم اردیبهشت، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، گفته بود سطح بالای تعرفه‌های تجاری میان آمریکا و چین در بلندمدت امکان‌پذیر نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: جدال اقتصادی آمریکا و چین در خاورمیانه

منازعه آمریکا و چین بر سر فنتانیل

یکی از وظایف کلیدی پرودو، متقاعد کردن چین برای توقف ارسال ترکیبات پایه مواد مخدر به آمریکاست؛ موادی که در تولید فنتانیل مورد استفاده قرار می‌گیرند. این موضوع علت وضع ۲۰ درصد از تعرفه‌های باقی‌مانده آمریکا علیه چین به شمار می‌رود.

دینز در ادامه اظهارات خود اعلام کرد با پرودو درباره طرح پیشنهادی لی‌چیانگ، نخست‌وزیر چین، برای مقابله با این بحران گفت‌وگو کرده‌اند.

این طرح احتمالا می‌تواند محور مذاکرات آتی برای کاهش مرحله‌ای تعرفه‌ها باشد.

نگاه پکن به پرودو: عمل‌گراتر از پیشینیان

پرودو که در گذشته از حامیان جهانی‌سازی و برون‌سپاری تولید به آسیا بود، در دوره سناتوری خود به یکی از چهره‌های منتقد چین تبدیل شد.

مقامات چینی امیدوارند پرودو با توجه به پیشینه تجاری‌اش، در رسیدگی به مسائل مشخصی چون تجارت، تبادل مردمی و دسترسی متقابل به بازارها، رویکردی عمل‌گراتر و واقع‌بینانه‌تر از نیکلاس برنز در پیش گیرد.

وو شین‌بو، استاد دانشگاه فودان، در همین رابطه گفت برخلاف برنز که تمرکزش بر موضوعات «ایدئولوژیک مانند حقوق بشر» بود، پرودو می‌تواند نقش پل ارتباطی، اقتصادی و عملیاتی میان دو کشور را ایفا کند.

بیشتر بخوانید: چین ممنوعیت تحویل هواپیماهای بوئینگ را پس از توافق تجاری با آمریکا لغو کرد

از تجارت جهانی تا تقابل استراتژیک

پرودو در دهه‌های گذشته در شرکت‌هایی مانند «ریبوک»، «سارا لی»، «هاگر» و «دالر جنرال» مسئول گسترش تجارت در آسیا بود و از برون‌سپاری به چین دفاع می‌کرد.

اما در سال‌های اخیر دیدگاه او نسبت به پکن تغییر کرده و اکنون در صف اول منتقدان سیاست‌های اقتصادی و نظامی چین قرار دارد.

پرودو سال گذشته شی جین‌پینگ، رییس‌جمهوری چین، را «امپراتور مدرن» خواند و از قطع زنجیره‌های تامین آمریکا از چین حمایت کرد. با این حال، در جلسه تایید صلاحیتش در سنا، او خواستار رویکردی «ظریف، فراجناحی و راهبردی» در قبال پکن شد.

یون سون، تحلیلگر مرکز استیمسون، با اشاره به آغاز به کار پرودو به‌عنوان سفیر آمریکا در چین گفت: «هیچ‌کس انتظار ندارد یک نفر جهان را تغییر دهد، اما داشتن یک ارتباط‌گیرنده موثر، همیشه مفید است.»

ترامپ پیش‌تر تعرفه‌های واردات از چین را به ۱۴۵ درصد افزایش داده و دلیل آن را «شیوه‌های تجاری غیرمنصفانه و ناتوانی پکن در مهار صادرات مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید فنتانیل» عنوان کرده بود.

در سوی مقابل، چین نیز با وضع تعرفه‌های تلافی‌جویانه ۱۲۵ درصدی به این اقدام ترامپ واکنش نشان داده و تاکید کرده بود در برابر «امپریالیست‌ها» و «قلدرها» تسلیم نخواهد شد.

بازدید از مسجد شیخ زاید؛ دونالد ترامپ بر فرش ایرانی عکس یادگاری گرفت

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۴:۴۳ (‎+۱ گرینویچ)
بازدید از مسجد شیخ زاید؛ دونالد ترامپ بر فرش ایرانی عکس یادگاری گرفت
100%

دونالد ترامپ ساعتی پس از ورود به ابوظبی، از مسجد «شیخ زاید» بازدید کرد؛ بنایی باشکوه که میزبان بزرگ‌ترین فرش دست‌باف جهان بافته‌شده به دست هنرمندان ایرانی است. ترامپ تعطیلی نادر این مکان مذهبی و فرهنگی به مناسبت سفرش را «ادای احترام بزرگی به ایالات متحده» توصیف کرد.

در بخش داخلی مسجد، ترامپ از نمازخانه اصلی با تزیینات هندسی، ستون‌های طلایی، چلچراغ‌های باشکوه و فرش عظیم دست‌باف بازدید کرد. این فرش که در سال ۲۰۰۷ میلادی به‌عنوان بزرگ‌ترین فرش دست‌باف جهان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده، به دست هنرمندان ایرانی بافته شده و نمادی از هنر سنتی ایران در یکی از باشکوه‌ترین بناهای مذهبی منطقه است.

ترامپ پس از مشاهده این فرش، در مرکز آن ایستاد و برای گرفتن عکس رسمی ژست گرفت.

ترامپ با اشاره به معماری و فضای مسجد گفت: «این یک فرهنگ شگفت‌انگیز است. به دوستانم افتخار می‌کنم. این اولین بار است که مسجد را برای یک روز کامل تعطیل کرده‌اند. این افتخاری برای ایالات متحده است، حتی بزرگ‌تر از افتخاری که معمولا به یک کشور داده می‌شود.»

رییس‌جمهوری آمریکا همراه با مدیر مسجد، سرپرست اداره فرهنگ و دانش امارات و چند مقام دیگر از بخش‌های مختلف این بنای باشکوه بازدید کرد.