اسرائیل هیوم: ترامپ از نتانیاهو ناامید شده و می‌خواهد سیاست خاورمیانه را بدون او ادامه دهد

روزنامه اسرائیل‌ هیوم نوشت روابط شخصی میان بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ به پایین‌ترین سطح خود رسیده و دو طرف «به‌شدت» از یکدیگر ناامید شده‌اند. به گفته منابع آگاه، ترامپ تمایلی به هماهنگی با نتانیاهو ندارد و می‌خواهد برخی تحولات مهم در خاورمیانه را بدون مشارکت او پیش ببرد.

بر اساس این گزارش که پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت منتشر شد، ترامپ از آنچه تلاش نتانیاهو و اطرافیانش برای سوق دادن مایک والتز، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا، به اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی می‌داند، «به‌شدت خشمگین» است.

دو مقام ارشد نزدیک به ترامپ در مذاکرات محرمانه، در همین رابطه به اسرائیل هیوم گفتند ترامپ اکنون تصمیم گرفته در مسیر پیگیری منافع ایالات متحده در خاورمیانه، به‌ویژه در زمینه روابط با عربستان سعودی و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، منتظر اسرائیل نماند.

به گفته این منابع، یکی از مهم‌ترین این گام‌ها، تلاش برای عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی است؛ مسیری که در ابتدا قرار بود با مشارکت اسرائیل پیش برود، اما ترامپ معتقد است نتانیاهو در اتخاذ تصمیم‌های لازم در این زمینه «بیش از حد تعلل کرده است».

روزنامه واشینگتن‌پست ۱۳ اردیبهشت به‌ نقل از چند مقام ارشد کاخ سفید و مشاوران رییس‌جمهوری آمریکا نوشت هماهنگی‌های گسترده والتز با نتانیاهو درباره به‌کارگیری گزینه‌های نظامی علیه جمهوری اسلامی، موجب خشم ترامپ و در نهایت برکناری او شده است.

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل این گزارش را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: ویتکاف از گسترش پیمان ابراهیم در آینده نزدیک خبر داد

در خبری دیگر، اسرائیل هیوم ۱۴ اردیبهشت گزارش داد نتانیاهو به‌طور خصوصی به همکاران خود اعلام کرده از سیاست‌های خاورمیانه‌ای ترامپ «ناامید» است.

بر اساس این گزارش، نخست‌وزیر اسرائیل به دستیاران خود گفته ترامپ در دیدارهای دوجانبه، به‌ویژه در مورد سوریه و جمهوری اسلامی، سخنان «درستی» مطرح می‌کند، اما اقداماتش «چیز دیگری» است.

ترامپ از زمان ورود مجددش به کاخ سفید، سیاست «فشار حداکثری» را در برابر جمهوری اسلامی در پیش گرفته و بسته‌های تحریمی گوناگونی را با هدف کاهش درآمدهای نفتی حکومت ایران وضع کرده است.

رییس‌جمهوری آمریکا همچنین بارها هشدار داده در صورت تداوم برنامه هسته‌ای تهران، اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی را در دستور کار قرار خواهد داد.

با این حال، ترامپ هم‌زمان بر پیشبرد مذاکرات دیپلماتیک میان تهران و واشینگتن برای حل و فصل اختلافات و جلوگیری از دستیابی حکومت ایران به سلاح هسته‌ای تاکید داشته است.

تاکنون سه دور از گفت‌وگوها میان تهران و واشینگتن در مسقط و رم برگزار شده است. اما دور چهارم مذاکرات که قرار بود ۱۳ اردیبهشت در رم برگزار شود، به تعویق افتاد.