• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

محمد مقیسه از ناقضان جدی حقوق بشر بود

۲۹ دی ۱۴۰۳، ۱۰:۱۲ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۱۱ (‎+۰ گرینویچ)

محمد مُقیسه‌ای (مقیسه) با نام مستعار ناصریان، از مهم‌ترین قضات حامی سرکوب و کشتار زندانیان سیاسی در سال‌های گذشته بود و به عنوان یکی از ناقضان جدی حقوق بشر در ایران شناخته می‌شد.

مقیسه متولد سال ۱۳۳۵ در روستایی به همین نام در اطراف سبزوار بود و از سال ۱۳۶۰ همکاری خود را با دستگاه قضایی جمهوری اسلامی آغاز کرد.

این عامل جدی نقض حقوق بشر، از عوامل امنیتی و قضایی پیگیر اعدام زندانیان دهه ۶۰ و به خصوص تابستان سال ۱۳۶۷ بود.

زندانیان جان به در برده از اعدام‌ها، او را از چهره‌های خشن قضایی در زندان‌های دهه ۶۰ توصیف کرده‌اند.

مقیسه در سمت ناظر زندان قزل‌حصار کرج و دادیار زندان‌ گوهردشت (رجایی‌شهر کرج) در کشتار زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ و به ویژه تابستان ۱۳۶۷ نقش مهمی داشت.

او صدور احکام زندان‌های طولانی‌مدت برای رهبران بهائی، معترضان جنبش سبز، روزنامه‌نگاران، کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه و بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی را در کارنامه نقض حقوق بشر خود دارد.

تمام کسانی که تجربه دادگاه با مقیسه را داشته‌اند، فحاشی‌های بسیار و رفتارهای خشن او را بخشی از روند همیشگی جلسات محاکمه عنوان کرده‌اند.

نام مقیسه در دادگاه محاکمه حمید نوری در سوئد که به اتهام نقش داشتن در کشتار زندانیان سیاسی به حبس ابد محکوم شد، بار دیگر مطرح شد و نوری از او به عنوان رییس خود با احترام یاد می‌کرد.

همین نقش او در اعدام، سرکوب و زندانی کردن بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی، مقیسه را در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا قرار داده بود.

بیشتر بخوانید: محمد مقیسه معروف به ناصریان، کشتار ۶۷ و صدور ده‌ها حکم اعدام

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

اشغال فضاهای شهری؛ بازگشت به دهه ۶۰ زیر سایه پروپاگاندای جنگ
۱
تحلیل

اشغال فضاهای شهری؛ بازگشت به دهه ۶۰ زیر سایه پروپاگاندای جنگ

۲

اینترنت طبقاتی با تصویب «طرح اینترنت پایدار» در شورای عالی امنیت ملی رسمی شد

۳

گزارش رویترز از نگرانی کشورهای خلیج فارس: تثبیت کنترل «طلایی» تهران بر هرمز

۴

پیامدهای نبرد با جمهوری اسلامی؛ عربستان سعودی و عراق گرفتار یک جنگ پنهان شده‌اند

۵
تحلیل

پاکستان چگونه با شناخت شخصیت ترامپ به میانجی اصلی مذاکره تهران و واشینگتن تبدیل شد؟

انتخاب سردبیر

  • حضور در جام‌جهانی در هاله‌ای از ابهام؛ شورای عالی امنیت ملی تصمیم نهایی را می‌گیرد

    حضور در جام‌جهانی در هاله‌ای از ابهام؛ شورای عالی امنیت ملی تصمیم نهایی را می‌گیرد

  • جمهوری اسلامی مهدی فرید، زندانی سیاسی، را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

    جمهوری اسلامی مهدی فرید، زندانی سیاسی، را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

  • جنگ یا فروپاشی اقتصادی؛ آیا جمهوری اسلامی می‌تواند در برابر فشارها دوام بیاورد؟
    تحلیل

    جنگ یا فروپاشی اقتصادی؛ آیا جمهوری اسلامی می‌تواند در برابر فشارها دوام بیاورد؟

  • کمبود پلاستیک در ایران در پی حملات به مراکز پتروشیمی
    اختصاصی

    کمبود پلاستیک در ایران در پی حملات به مراکز پتروشیمی

  • پیامدهای نبرد با جمهوری اسلامی؛ عربستان سعودی و عراق گرفتار یک جنگ پنهان شده‌اند

    پیامدهای نبرد با جمهوری اسلامی؛ عربستان سعودی و عراق گرفتار یک جنگ پنهان شده‌اند

  • امیرعلی میرجعفری، از معترضان دی‌ماه، اعدام شد

    امیرعلی میرجعفری، از معترضان دی‌ماه، اعدام شد

•
•
•

مطالب بیشتر

چند تن از کارکنان کاخ دادگستری به دستور دادستان بازداشت شدند

۲۹ دی ۱۴۰۳، ۰۹:۴۳ (‎+۰ گرینویچ)

خبرگزاری ایلنا در خبری به نقل از یکی از فرماندهان نظامی حاضر در محل کشته‌شدن محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی دیوان عالی کشور، نوشت که در پی این «حادثه»، چند تن از کارکنان کاخ دادگستری به دستور دادستان بازداشت شدند.

ایلنا در گزارش خود با اشاره به این که در پی ترور سه قاضی دیوان عالی کشور و یکی از محافظانشان، ساختمان دیوان تخلیه شد، نوشت ورودی‌ ساختمان بسته شده و تامین امنیت محل در اختیار فرماندهی انتظامی است.

به نوشته ایلنا، سه آمبولانس متعلق به «بهشت زهرا» برای انتقال اجساد مقیسه و رازینی و فرد مهاجم، در حیاط پشتی دیوان مستقر شده‌اند.

ایرنا: رازینی و مقیسه در دفتر کارشان در دیوان عالی کشور کشته شده‌اند

۲۹ دی ۱۴۰۳، ۰۹:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)

ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، درباره محل کشته‌ شدن محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی دیوان عالی کشور، نوشت که آن‌ها در دفتر کارشان در دیوان کشته شده‌اند.

به نوشته ایرنا، یک مستشار دیوان عالی کشور نیز در محل کشته‌شدن مقیسه و رازینی حضور داشت که هنگام تیراندازی زیر میز پنهان شده بود.

رسانه‌های داخلی، پیش از این محل وقوع تیراندازی را مقابل کاخ دادگستری تهران در میدان ارک گزارش کرده بودند.

در جریان یک تیراندازی در تهران، رازینی و مقیسه کشته شدند

۲۹ دی ۱۴۰۳، ۰۸:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

به دنبال انتشار خبر «تیراندازی در مقابل کاخ دادگستری تهران» در میدان ارک، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گزارش داد سه قاضی دیوان عالی کشور با تیر جنگی هدف حمله قرار گرفتند که به دنبال این ماجرا، محمد مقیسه و علی رازینی کشته شدند.

قوه قضاییه، شنبه ۲۹ دی در بیانیه‌ای تایید کرد که رازینی و مقیسه، «دو قاضی خدوم و انقلابی» در تیراندازی تهران کشته‌ شدند.

بر اساس گزارش‌هایی که پیشتر منتشر شده بود، یک قاضی دیگر هم مجروح شده است و ضارب پس از تیراندازی اقدام به خودکشی کرده است.

علی رازینی و محمد مقیسه، از قضات دیوان عالی کشور، مقابل کاخ دادگستری تهران کشته شدند

۲۹ دی ۱۴۰۳، ۰۸:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

به دنبال انتشار خبر تیراندازی در مقابل کاخ دادگستری تهران در میدان ارک، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گزارش داد سه قاضی دیوان عالی کشور با تیر جنگی در تهران هدف حمله قرار گرفتند که به دنبال این تیراندازی، محمد مقیسه و علی رازینی کشته شدند.

قوه قضاییه شنبه ۲۹ دی در بیانیه‌ای تایید کرد که رازینی و مقیسه، «دو قاضی خدوم و انقلابی» در تیراندازی تهران کشته‌ شده‌اند.

بر اساس گزارش‌هایی که پیشتر منتشر شده بود، یک قاضی دیگر مصدوم شده است و ضارب پس از تیراندازی اقدام به خودکشی کرده است.

مقیسه از قضاتی بود که ده‌ها حکم اعدام علیه مخالفان حکومت در ایران صادر کرد.

نشریه اکونومیست: چین از حملات حوثی‌ها در دریای سرخ سود برده است

۲۹ دی ۱۴۰۳، ۰۸:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

اکونومیست ضمن ارائه آماری از زیان ۲۰۰ میلیارد دلاری حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ، به نقل از تحلیل‌گران نوشت که چین از این حملات سود برده و ممکن است این حمله‌ها با وجود اعلام آتش‌بس میان اسرائیل و حماس، ادامه پیدا کنند.

بر اساس گزارش ۲۹ دی ماه این نشریه، حوثی‌ها همچنین بر روی فن‌آوری جدید تسلیحاتی کار می‌کند و ممکن است از این حملات به عنوان ابزاری از جمله در مذاکرات با عربستان سعودی استفاده کند.

بر پایه تجزیه و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای، اگرچه تعداد کشتی‌هایی که از تنگه باب‌المندب عبور می‌کنند به نصف کاهش یافته است، ترانزیت چین افزایش یافته و یک-پنجم از حدود ۹۰۰ کشتی را تشکیل می‌دهد که از دریای سرخ عبور می‌کنند.

در حالی که حق بیمه برای شرکت‌های آمریکایی و بریتانیایی رقمی برابر با دو درصد ارزش کشتی است، این رقم برای کشتی‌های چینی کمتر از ۳۳ صدم درصد است.

شش برابر بودن هزینه بیمه برای کشتی‌های غربی در مقایسه با کشتی‌های چینی به دلیل روابط چین با جمهوری اسلامی و احتمال کمتر هدف قرار گرفتن این کشتی‌ها از سوی حوثی‌ها است.

کمک ملوانان ناو هواپیمابر آیزنهاور به خدمه کشتی مورد حمله حوثی‌ها
100%
کمک ملوانان ناو هواپیمابر آیزنهاور به خدمه کشتی مورد حمله حوثی‌ها

هم‌زمان اندیشکده شورای آتلانتیک در مقاله مفصلی به بررسی روابط حکومت چین با حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی پرداخته است.

به نوشته نویسندگان این مقاله، چین در سال‌های اخیر به‌گونه‌ای عمل کرده که در کنار بهره‌مندی از امنیت حاصل از حضور ناوگان نظامی آمریکا در دریای سرخ، منابع و فن‌آوری لازم را برای تقویت حوثی‌ها و جمهوری اسلامی تامین کرده است.

این حمایت‌ها نه تنها ثبات منطقه را تهدید کرده بلکه فشار زیادی بر تجارت بین‌المللی وارد کرده است.

روزنامه وال‌استریت‌ ژورنال نیز پنج‌شنبه سوم آبان خبر داد روسیه داده‌های اطلاعاتی ماهوا‌ره‌ای را برای هدف‌گیری کشتی‌های غربی در دریای سرخ از طریق سپاه پاسداران در اختیار حوثی‌های یمن قرار داده است.

جزییات هزینه ۲۰۰ میلیارد دلاری حملاث حوثی‌ها

اکونومیست نوشت که حملات حوثی‌ها در دریای سرخ در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۰۰ میلیارد دلار ضرر وارد کرده است.

بر اساس این گزارش، حملات حوثی‌ها در ۱۰ ماه از سال گذشته میلادی، ۱۷۵ میلیارد دلار به هزینه‌های حمل و نقل دریایی اضافه کرده است.

در همین حال هزینه ارسال یک کانتینر از شانگهای چین به روتردام هلند در ماه ژوییه سال ۲۰۲۴ به هشت هزار و ۲۰۰ دلار رسید که نسبت به میانگین این رقم در سال گذشته، پنج برابر افزایش یافت.

هزینه گشت‌زنی نیروی دریایی آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا در دریای سرخ برای حفاظت از کشتی‌ها حدود پنج میلیارد دلار برآورد شده است.

همچنین تغییر مسیر کشتی‌ها هفت میلیارد دلار از درآمد مصر از کانال سوئز، یعنی حدود ۶۰ درصد این درآمد را از بین برده است.

100%

پس از حملات حوثی‌ها شرکت‌های کشتی‌رانی به‌جای عبور از باب‌المندب به دریای سرخ و حرکت به سمت کانال سوئز و اروپا یا بالعکس، قاره آفریقا را دور می‌زنند که طی این مسیر طولانی، دو تا سه هفته طول می‌کشد.

بر اساس گزارش‌ها، باب‌المندب و دریای سرخ مسیر ترانزیت ۱۲ درصد از تجارت جهانی است.

افزایش سود شرکت‌های کشتی رانی

حملات حوثی‌ها به دلیل طولانی شدن مسیر باعث افزایش سود شرکت‌های کشتی‌رانی شده و از جمله سود شرکت دانمارکی مرسک در سه ماهه سوم سال گذشته به ۳/۳ میلیارد دلار رسیده و نیم میلیارد دلار نسبت به سال قبل از آن افزایش یافته است.

ارزش سهام شرکت‌های اصلی حمل و نقل دریایی در اروپا مانند مرسک و هاپاگ لوید در پی حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها تجاری در دریای سرخ افزایش یافت.

هم‌زمان یک شرکت بیمه سوئدی به اکونومیست خبر داد که قیمت بیمه در دریای سرخ ۲۰ برابر شده است.

استفاده از ابراز حملات در مذاکره با عربستان سعودی

اکونومیست نوشت که با وجود سخنان مقامات حوثی‌ درباره توقف حملات به کشتی‌ها پس از آتش‌بس در غزه، آنان شروط سختی از جمله توقف کامل «تمام فعالیت‌های نظامی اسرائیل» و پایان دادن به همه حملات نظامی غرب به یمن را برای این امر تعیین کرده‌اند.

موشک «فلسطین ۲» حوثی‌ها
100%
موشک «فلسطین ۲» حوثی‌ها

به گفته این نشریه، بسیاری از ناظران نسبت به پایان یافتن حملات حوثی‌ها در دریای سرخ تردید دارند و ممکن است این گروه از حربه حمله به کشتی‌ها استفاده‌های دیگری نیز بکند.

اکونومیست از جمله به مذاکرات این گروه با عربستان سعودی اشاره کرد که هر زمان ریاض امتیازاتی داده، حوثی‌ها درخواست امتیازات بیشتری می‌کنند.

شرکت کشتی‌رانی مرسک پیش از این اعلام کرده بود انتظار می‌رود حمل و نقل دریایی از دریای سرخ تا سال ۲۰۲۵ ممکن نباشد.

از سوی دیگر ۱۵ سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی، طرحی را با نام «قانون انحلال گروه‌های نیابتی ایران» ارائه کرده‌اند که هدف از آن قرار دادن حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی و تضعیف توانایی‌های آن‌ها در دریای سرخ است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری سابق آمریکا که از ۲۰ ژانویه به کاخ سفید بازمی‌گردد، در ژانویه ۲۰۲۱، حوثی‌ها را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار داد اما جو بایدن، رییس‌جمهوری فعلی، آن‌ها را از این فهرست خارج و هم‌زمان فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی را متوقف کرد.