ادای احترام ریشی سوناک به نرگس محمدی و پوریا زراعتی در آستانه روز آزادی مطبوعات

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۱

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، در دیدار با جامعه سردبیران رسانه‌های این کشور در آستانه روز آزادی مطبوعات، به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه نوبل صلح و پوریا زراعتی، مجری تلویزیون ایران‌اینترنشنال که اخیرا هدف حمله قرار گرفت، ادای احترام کرد.

او در این دیدار که روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت انجام گرفت، گفت «به همه کسانی که به نام آزادی و دموکراسی در پشت میله‌های زندان رنج می‌برند»، ادای احترام می‌کند.

سوناک همچنین گفت به کسانی چون زراعتی، «روزنامه‌نگار ایرانی-بریتانیایی که همین یک ماه پیش در لندن در خیابان با چاقو زخمی شد»، احترام می‌گذارد.

زراعتی روز ۱۰ فروردین هنگام خروج از منزلش در محله ویمبلدون لندن هدف حمله افراد ناشناس قرار گرفت و از ناحیه پا مجروح شد.

او روز ۱۲ فروردین از بیمارستان مرخص شد.

سوناک یاد الکسی ناوالنی، منتقد ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه را نیز گرامی داشت و گفت تصمیم ناوالنی برای بازگشت به روسیه و ایستادن پای اصول خود، یکی از بزرگ‌ترین نمونه‌ها از «شجاعت فردی» در قرن ۲۱ بوده است.

به گفته نخست‌وزیر بریتانیا، ناوالنی در حالی به روسیه بازگشت که پیش‌تر پوتین برای کشتن او اقدام کرده بود.

ناوالنی روز ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ در زندانی در یکی از مناطق قطبی شمال روسیه به طرز مشکوکی جان سپرد.

او پیش‌ از آن نیز در سال ۲۰۲۰ مسموم شد، به کما رفت و برای درمان به آلمان منتقل شد.

نتایج آزمایش‌ها در آن زمان ثابت کرد که او با ماده «نوویچوک» مسموم شده است که در دوران شوروی تولید می‌شد.

منتقد سرسخت پوتین در ژانویه ۲۰۲۱ از آلمان به روسیه بازگشت.

سوناک در ادامه سخنان خود در آستانه روز آزادی مطبوعات، روسیه، جمهوری اسلامی، کره شمالی و چین را «محوری از حکومت‌های استبدادی» خواند و گفت این کشورها در اتحاد با یکدیگر، به مخالفت با «ارزش‌های ما و آزادی‌های ما» برخاسته‌اند.

پلیس بریتانیا در دی‌ ۱۴۰۲ اعلام کرد با توجه به انتخابات پیش رو در این کشور، برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی، چین و روسیه واحد جدیدی تشکیل داده است.

در آبان سال گذشته، مرکز تحلیل تهدیدهای شرکت مایکروسافت با انتشار گزارشی از احتمال دخالت دولت‌های ایران، روسیه و چین در انتخابات حیاتی در آمریکا و سایر نقاط جهان خبر داد.

نخست‎‌وزیر بریتانیا سال ۲۰۲۳ را یکی از مرگ‌بارترین سال‌ها برای روزنامه‌نگاران توصیف کرد و گفت دولت او به آزادی روزنامه‌نگاران برای اطلاع‌رسانی، تحقیق و خبررسانی متعهد است و در راستای محافظت از آزادی رسانه‌ها در این کشور اقدام می‌کند.

بنا بر اعلام کمیته محافظت از روزنامه‌نگاران، ۷۸ خبرنگار در سال ۲۰۲۳ کشته شدند.

این عدد در مقایسه با سال پیش از آن، رشدی ۴۴ درصدی را نشان می‌دهد و از سال ۲۰۱۵ تا کنون بی‌سابقه بوده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
حرف آخر
نمادهای قرن بیستم
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها