• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مدیرکل آژانس: هیچ پیشرفتی در حل مسائل پادمانی با ایران رخ نداده است

۱۴ اسفند ۱۴۰۲، ۱۳:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۲۷ (‎+۰ گرینویچ)

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۱۴ اسفند در جلسه شورای حکام این آژانس در وین اعلام کرد هیچ پیشرفتی در حل‌و‌فصل مسائل پادمانی برنامه هسته‌ای ایران حاصل نشده است.

گروسی گفت جمهوری اسلامی تاکنون در مورد وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در سایت‌های ورامین و تورقوزآباد، توضیحاتی که از نظر فنی معتبر باشد، ارائه نکرده و محل فعلی نگه‌داری از مواد هسته‌ای و تجهیزات آلوده را به اطلاع آژانس بین‌المللی نرسانده است.

او بر اهمیت اجرای تعهدات حکومت ایران در چارچوب «موافقت‌نامه جامع پادمان» تاکید کرد و افزود این اقدام برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ضروری است.

به گفته او، تهران از سه سال گذشته اجرای پروتکل الحاقی را به تعلیق درآورده و در نتیجه «دسترسی‌های تکمیلی» آژانس بین‌المللی به برنامه هسته‌ای ایران از آن زمان متوقف شده است.

اظهارات گروسی در حالی مطرح می‌شود که خبرگزاری رویترز ساعاتی پیش به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت کشورهای غربی قصد ندارند در نشست شورای احکام، جمهوری اسلامی را به دلیل همکاری نکردن با آژانس به طور جدی به چالش بکشند.

به گزارش رویترز، با توجه به مناقشه غزه و ادامه درگیری‌ها در خاورمیانه، آمریکا مایل نیست با تصویب قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی در شورای حکام، آتش تنش‌ها را در منطقه شعله‌ورتر کند.

در طول ماه‌های اخیر و به‌ویژه پس از تهاجم مرگبار حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)، منتقدان دولت جو بایدن سیاست واشینگتن را در قبال تهران بسیار سهل‌گیرانه می‌دانند و حتی برخی رییس جمهور آمریکا را به مماشات با رژیم ایران متهم می‌کنند.

گروسی در ادامه هشدار داد هرچند جمهوری اسلامی میزان غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را اندکی کاهش داده، اما ذخایر اورانیوم غنی شده ایران همچنان رو به افزایش است.

رویترز روز ۲۵ آبان نوشت گزارش‌های محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد ایران به اندازه کافی اورانیوم غنی شده تا خلوص ۶۰ درصد برای سه بمب اتمی در اختیار دارد و هنوز هم در مورد مسائل کلیدی با آژانس همکاری نمی‌کند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به برخی اظهارنظرها در ایران در مورد توانایی فنی جمهوری اسلامی برای ساخت بمب هسته‌ای پرداخت و گفت این سخنان تنها به نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای تهران دامن می‌زند.

اشاره گروسی به سخنان اخیر علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه و رییس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران است.

صالحی در مصاحبه‌ای تلویزیونی در بهمن ماه با تایید تلویحی دستیابی جمهوری اسلامی به توانایی ساخت بمب اتمی گفت: «ما همه آستانه‌های علم و فناوری هسته‌ای را داریم. من یک مثال می‌زنم. دیگر آن را خودتان برداشت کنید: یک خودرو چی می‌خواهد؟ شاسی می‌خواهد، موتور می‌خواهد، فرمان می‌خواهد، جعبه دنده می‌خواهد، شما بگو جعبه دنده ساختی می‌گویم بله. موتور ساختی؟ بله ولی هر کدام برای کار خودشان است.»

گروسی در بخش دیگری از سخنان خود در شورای حکام، تصمیم تهران را برای ممانعت از ادامه فعالیت تعدادی از بازرسان باتجربه آژانس بین‌المللی مایه تاسف عمیق خواند.

جمهوری اسلامی روز ۲۶ شهریور ماه مجوز فعالیت هشت بازرس آژانس در ایران را با تابعیت فرانسوی و آلمانی لغو کرد.

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی با دفاع از تصمیم تهران گفت دلیل این اقدام، سیاسی‌کاری این بازرسان بوده است.

Banner

پربازدیدترین‌ها

مجتبی خامنه‌ای ۶ فرمانده ارشد نیروهای مسلح را منصوب کرد
۱

مجتبی خامنه‌ای ۶ فرمانده ارشد نیروهای مسلح را منصوب کرد

۲

مجتبی خامنه‌ای دستور داد ادغام ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا تکمیل شود

۳
تحلیل

بازگشت طائب به هسته سخت قدرت؛ تدارک حکومت برای سرکوب

۴
روایت شما

مخاطبان در واکنش به اختلال گسترده در اینترنت: معلوم نیست باز چه خوابی برای ما دیده‌اند

۵
اختصاصی

وزارت خارجه آلمان: بخش ویزای سفارت ما در تهران همچنان در وضعیت اضطراری است

انتخاب سردبیر

  • ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

    ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

  • ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

    ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

  • آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

    آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

  • تاوان کسری بودجه بر دوش معلولان؛ ۱۵۲ هزار نفر در صف انتظار حق پرستاری

    تاوان کسری بودجه بر دوش معلولان؛ ۱۵۲ هزار نفر در صف انتظار حق پرستاری

  • خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر
    تحلیل

    خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر

  • فارسی در نسل دوم؛ وقتی زبان خانه دیگر زبان زندگی نیست
    تحلیل

    فارسی در نسل دوم؛ وقتی زبان خانه دیگر زبان زندگی نیست