مولوی عبدالحمید: اعدام‌های سیاسی نتوانسته مردم را از مطالباتشان منصرف کند

جمعه ۱۴۰۲/۱۲/۰۴

مولوی عبدالحمید از افزایش اعدام‌ها ابراز نگرانی کرد و گفت اعدام‌های سیاسی نتوانسته مردم را از پیگیری مطالباتشان منصرف کند و خواسته‌های به حق شهروندان همچنان وجود دارد.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی در خطبه‌های نماز جمعه چهار اسفند خواهان توقف اعدام‌های سیاسی و جرایم مواد مخدر شد و گفت افزایش اجرای احکام اعدام علاوه بر اثرگذاری بر مردم داخل ایران، تمام دنیا را نیز تکان داده است.

او با اشاره به اتهام محاربه و افساد فی‌الارض برای متهمان از سوی قضات گفت که در دوره پیامبر اسلام اعدام‌ها به اندازه انگشتان یک دست و آن‌هم مربوط به «قصاص» بود.

امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: «پیامبر افرادی که به دشمنان اطلاعات می‌دادند را اعدام نکرد و گفت که اگر این کار را کنم می‌گویند که او مردم خود را می‌کشد و به آنان وفا ندارد.»

مولوی عبدالحمید در یک سال و نیم گذشته و در جریان خیزش انقلابی بارها به انتقاد از اجرای احکام اعدام به ویژه در مورد اتهامات سیاسی و مواد مخدر پرداخته است.

او روز ۲۹اردیبهشت امسال با انتقاد از اعدام معترضان، آن‌ها را جزو اکثریت مردم ایران و صاحب حقیقی این کشور خوانده و گفته بود طیف فکری حاکمیت در اقلیت است.

اسماعیل‌زهی در این خطبه‌ها به اعدام صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی از متهمان پرونده خانه اصفهان بر پایه اعتراف‌گیری اجباری از آن‌ها اشاره کرده و گفته بود شکنجه متهمان برای گرفتن اعتراف اجباری از آنان، در جمهوری اسلامی به «امری متداول» تبدیل شده است.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های جدید خود بار دیگر، اجبار به اعتراف و شکنجه را خلاف شرع و قانون اساسی خواند، قتل‌های سیاسی را محکوم و تاکید کرد: «اعدام‌ها برای کشور و مسئولان تبعات دارد.»

مولوی عبدالحمید در ادامه افزود که اعدام‌های سیاسی، نتوانسته مردم را از مطالباتشان منصرف کند چراکه خواسته مردم به حق است و مطالباتشان هنوز هم پابرجاست.

در روزهای گذشته غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی محکوم به اعدام در ایران، کارزاری علیه مجازات مرگ راه‌اندازی کرد که شماری از خانواده‌های زندانیان، کنش‌گران حقوق بشر و فعالان سیاسی با استفاده از هشتگ CutTheRope به معنی «طناب را ببر»، به آن پیوستند.

غزاله شارمهد با راه‌اندازی این کارزار گفت در حالی که جهان در حال پیگیری جنگ و تنش‌های خاورمیانه است، جمهوری اسلامی از این فرصت برای اجرای یک قتل‌عام علیه مردم ایران استفاده می‌کند.

مولوی عبدالحمید در بخشی دیگر از خطبه‌هایش به افزایش زندانیان عقیدتی اشاره کرد و گفت مردم اهواز شکایت دارند که عرب‌ها را به خاطر عقیده بازداشت می‌کنند.

وب‌سایت هرانا پیش از این در روز ۲۱ بهمن در گزارشی خبر داده بود در حال حاضر دست‌کم ۳۳ زندانی با اتهامات سیاسی یا امنیتی در نقاط مختلف کشور زیر حکم اعدام هستند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین به انتقاد از شمار بالای اعدام‌ها به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر پرداخت و گفت این اقدام، هیچ بازدارندگی یا ثمره‌ای نداشته است.

به گفته او، در سیستان و بلوچستان تعداد زیادی از خانواده‌ها به دلیل اعدام پدر خانواده به اتهام جرایم مواد مخدر بی‌سرپرست و متلاشی شدند، فرزندانشان از ادامه تحصیل بازماندند و به گدایی روی آوردند.

اسماعیل‌زهی گستردگی جرایم مواد مخدر به ویژه در استان‌های محروم ایران مانند سیستان و بلوچستان را به نبود شغل و کارآفرینی در این مناطق و فقر گسترده مردم نسبت داد.

آماربرداری سالانه هرانا در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد در این سال دست‌کم ۷۹۱ شهروند از جمله ۲۵ زن و دو کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۳۳ درصد افزایش داشته است.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، از یک ژانویه ۲۰۱۲ تا ۳۱ ژوییه ۲۰۲۳ بیش از پنج هزار نفر شامل دست‌کم ۵۷ کودک در ایران به دار آویخته شده‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیر‌کل سازمان ملل متحد در گزارش ماه آبان خود به مجمع عمومی این سازمان درباره نقض حقوق بشر در ایران، نسبت به سرعت و میزان رشد نگران‌ کننده اجرای احکام اعدام هشدار داده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
امروز
خبرها
چشم‌انداز

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.