اختصاصی: اسحاق قالیباف تلاش پرهزینه‌ای برای مهاجرت به کانادا انجام داده است

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۴

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند اسحاق قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف با استخدام یک وکیل شناخته شده، وزیر مهاجرت کانادا را به دادگاه فدرال کشاند. او در پنج سال گذشته تلاش پرهزینه‌ای برای گرفتن ویزای مهاجرتی کانادا انجام داده است.

پرونده اسحاق قالیباف در این مدت برای دریافت ویزای مهاجرتی بلاتکلیف مانده بود.

اسناد رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد آبان سال جاری قاضی کانادایی به نفع او رای داد و و از وزیر مهاجرت کانادا خواست تا ظرف ۶۰ روز کاری، پرونده اسحاق قالیباف را تعیین تکلیف کند.

اسحاق قالیباف که در دانشگاه ملبورن در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی عمران می‌خواند، اواخر سال ۲۰۱۸ فارغ‌التحصیل شد و چند ماه بعد، در فوریه ۲۰۱۹ برای دریافت نوعی از ویزای مهاجرت درخواست داد.

در این نوع از ویزا فرد متقاضی پس از ورود به خاک کانادا کارت اقامت دائم یا همان پی‌آر می‌گیرد.

سال ۹۷ خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران حضور فرزند محمدباقر قالیباف در ملبورن با بودجه ۸۰۰ میلیون دلاری را شایعه رسانه‌های ضد انقلاب توصیف کرده بود.

خرداد سال ۹۹هم علی غفاریان فعال رسانه‌ای اصول‌گرا افشا کرد اسحاق قالیباف رانت فروش عمده گوشت را در زمان شهردار بودن پدرش در اختیار داشت.

روند بررسی پرونده اسحاق قالیباف در پنج سال اخیر نشان می‌دهد که او علاقه و عجله بسیاری داشته تا هرچه سریع‌تر وارد خاک کانادا شود.

او بعد از حدود یک سال و نیم از ثبت درخواستش، متوجه می‌شود که پرونده‌اش برای بررسی امنیتی به مراجع ذی‌صلاح کانادا ارسال شده است.

وابستگان خانواده قالیباف چندین بار به پیر پالیو، یکی از نمایندگان پارلمانی کانادا برای پادرمیانی در این زمینه مراجعه کردند.

پالیو رهبر حزب محافظه‌کار و رقیب اصلی جاستین ترودو برای تصدی جایگاه نخست‌وزیری کاناداست که در ماه‌های گذشته بارها بر تحریم سپاه پاسداران تاکید کرده است.

وابستگان قالیباف در حدود سه سال گذشته بارها به دفتر پالیو مراجعه کردند و به نظر می‌رسد او بدون اطلاع از هویت فرد مورد نظر، برایش چندین توصیه‌نامه نوشته و به وزارت مهاجرت کانادا فرستاده است.

این موضوعی است که صراحتا در رای دادگاه قالیباف به آن اشاره شده است.

بنا بر یافته‌های ایران اینترنشنال، اسحاق قالیباف وقتی دید نتیجه‌ای از این رایزنی‌ها حاصل نشده، یک وکیل کانادایی بسیار گران قیمت را استخدام کرد و اواخر آبان ماه امسال، دادگاه مهاجرت به نفع او رای داد.

یک منبع آگاه به ایران‌اینترنشنال گفت که دروازه‌های ورود اسحاق قالیباف به کانادا هنوز بسته نیست.

این در حالی‌ست که آژانس امنیت مرزی کانادا روز ۱۶ آذر فهرستی از اسامی ۱۰ نفر را منتشر کرد و گفت باید خاک کانادا را ترک کنند.

یکی از این ۱۰ نفر قبل از تصمیم این آژانس خاک کانادا را ترک کرده و اکنون پرونده اقامت ۹ نفر باقی‌مانده، به دلیل وابستگی به جمهوری اسلامی دوباره مورد بررسی قرار گرفته است.

در همین راستا دومین جلسه رسیدگی به حکم اخراج سلمان سامانی، قائم مقام وزیر کشور در دولت روحانی روز ۱۹ بهمن برگزار شد و او به برخی سوالات و ابهام‌ها پاسخ داد.

حدود ۱۰روز پیش هم دادگاه مهاجرت و پناهندگی کانادا حکم قطعی اخراج مجید ایرانمنش، مدیرکل پیشین پشتیبانی و فن‌آوری اطلاعات نهاد ریاست جمهوری اسلامی را از این کشور صادر کرد.

او اولین فرد از بین ۹ مقام پیشین جمهوری اسلامی است که پرونده اخراجش از خاک کانادا بررسی و حکم قطعی آن صادر شد.

ماریا لادوسر، سخنگوی ارشد آژانس امنیت مرزی کانادا اواسط آذر به ایران‌اینترنشنال گفت پرونده این افراد تکمیل و برای تصمیم‌گیری به کمیسیون پناهندگان و مهاجران ارسال شده است.

این آژانس از ایرانیان ساکن کانادا خواست هر اطلاعاتی از وابستگان جمهوری اسلامی دارند، به این نهاد ارائه کنند.

کانادا تا کنون در چندین بسته جداگانه مقام‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی دخیل در سرکوب مردم و نیز دخیل در ارسال اسلحه به روسیه را تحریم کرده اما این اولین بار است که وضعیت اقامت مقام‌های جمهوری اسلامی در این کشور دوباره بازنگری می‌شود.

دولت کانادا سال گذشته در ارتباط با سرکوب خیزش انقلابی مردم ایران، تحریم‌هایی علیه جمهوری اسلامی اعمال و ورود وابستگانش را به این کشور ممنوع کرد.

در مهر ماه ۱۴۰۱ جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد دولت این کشور در حال انجام اقدام‌هایی است تا از ورود مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی و حدود ۱۰ هزار نفر از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به کانادا جلوگیری کرده و برای مسدود کردن دارایی‌های افراد تحت تحریم، نهادی ویژه تشکیل دهد.

نمایندگان پارلمان کانادا در سال ۲۰۱۸ با پیشنهادی موافقت کرده بودند که از دولت این کشور می‌خواهد سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد.

دولت کانادا تا کنون سپاه پاسداران را در این فهرست قرار نداده و تنها نیروی قدس این سازمان را تروریستی شناخته است.

(اصلاحیه: کلمه توصیه‌نامه در پاراگراف ۱۱ این متن به کلمه استعلام تغییر پیدا کرده است)

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
جهان‌نما
نمادهای قرن بیستم

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.