یک سازمان حقوق بشری مستقر در ایرلند خواهان آزادی فعالان زن زندانی در ایران شد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۸

فرانت لاین دیفندرز، با انتشار نامه درخواست اقدام فوری، به صدور حکم حبس تازه برای نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی اعتراض کرد. این سازمان حقوق بشری مستقر در ایرلند با اعتراض به محرومیت ۱۳ زن زندانی سیاسی در اوین از حق تماس تلفنی و حق ملاقات، خواهان آزادی آنان شد.

در این نامه که روز ۲۷ دی‌ در وب‌سایت فرانت لاین دیفندرز منتشر شد، به پنجمین محکومیت نرگس محمدی از سال ۱۴۰۰ تا کنون اعتراض شده است.

این سازمان حقوق بشری مستقر در دوبلین، صدور حکم‌های پی‌ در پی برای محمدی را محکوم کرد.

فرانت لاین دیفندرز با تاکید بر اینکه معتقد است محمدی به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش هدف قرار گرفته، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست فورا و بدون قید و شرط او را آزاد کنند.

نرگس محمدی در آخرین پرونده خود با حکم قاضی ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران و با اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به ۱۵ ماه زندان، دو سال تبعید، دو سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در گروه‌ها و دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند محکوم شد.

برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۲۳ در سال‌های گذشته بارها با عناوین اتهامی مختلف به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش بازداشت، محاکمه و حدود شش سال زندانی شد.

او آخرین بار در آبان ۱۴۰۰ بازداشت شد و از آن زمان تا کنون در پرونده‌های مختلف مجموعا به ۱۲ سال و سه ماه زندان، ۱۵۴ ضربه شلاق، چهار ماه رفتگری و نظافت خیابان‌ها، دو سال ممنوع‌الخروجی، دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند، دو فقره جزای نقدی، محرومیت‌های اجتماعی و سیاسی و تبعید محکوم شده است.

اعتراض به محروم کردن زنان زندانی از حق تماس و ملاقات

فرانت لاین دیفندرز در ادامه این نامه با اشاره به محروم شدن ۱۳ زن زندانی سیاسی اوین از حق تماس تلفنی، ملاقات با خانواده و دریافت کتاب، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست محدودیت‌ها، آزار و اذیت قضایی و هدف قرار دادن مدافعان حقوق بشر در ایران را متوقف کنند.

این سازمان حقوق بشری از جمهوری اسلامی خواست نرگس محمدی، گلرخ ایرایی، سروناز احمدی، نسیم سلطان‌بیگی، سپیده قلیان و دیگر زنان مدافع حقوق بشر به ناحق بازداشت شده در ایران را آزاد کند.

در بخش دیگری از این نامه درباره فشارها بر سروناز احمدی، مترجم، فعال حقوق کودک و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین، اعلام شد: «این زن مدافع حقوق بشر که چندین کتاب را به فارسی برگردانده، از ترجمه کردن در زندان محروم شده است.»

ایران‌اینترنشنال در روز ۲۳ دی‌ از محرومیت گلرخ ایرایی، آنیشا اسداللهی، نرگس محمدی، سروناز احمدی، فروغ تقی‌پور، مرضیه فارسی، محبوبه رضایی، سپیده قلیان، ارغوان فلاحی، شیوا اسماعیلی، پروین میرآسان، نسیم سلطان‌بیگی و نرگس منصوری، ۱۳ زن زندانی سیاسی در اوین از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خبر داد.

از میان این افراد، گلرخ ایرایی، آنیشا اسداللهی، نرگس محمدی، سروناز احمدی، فروغ تقی‌پور، مرضیه فارسی، محبوبه رضایی، سپیده قلیان، ارغوان فلاحی، شیوا اسماعیلی، پروین میرآسان و نسیم سلطان‌بیگی، پس از اعتراض زنان زندانی سیاسی به حضور مقام‌های قضایی در زندان اوین و با دستور نهادهای امنیتی و قضایی از حق تماس تلفنی محروم شده‌اند.

نرگس منصوری به دلیل انتشار یک فایل صوتی از تماس تلفنی ضبط شده‌اش از حق تماس تلفنی با نزدیکان خود محروم شده است.

این زندانی سیاسی روز سه‌شنبه ۲۶ دی‌ در پی وخامت حال جسمی پس از ۲۳ روز اعتصاب غذا از بند زنان زندان اوین به بیمارستان منتقل و در آنجا بستری شد.

او در اعتراض به حکم صادر شده علیه خود و دستور دادگاه برای مزایده ملک مادرش اعتصاب غذا و دارو کرده است.

ششم دی، ۲۵۰ نفر از قضات و مسوولان قضایی در زندان‌های استان تهران از زندان اوین بازدید کردند.

ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، محمدرضا عموزاد، رییس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، علی قناعت‌کار، سرپرست دادسرای امنیت و علی القاصی‌ مهر، رییس کل دادگستری استان تهران از جمله بازدیدکنندگان بودند.

در جریان این بازدید، شماری از زنان زندانی سیاسی شعارهایی از جمله «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر جمهوری اسلامی» و «زن، زندگی، آزادی» سر دادند و سرودهای انقلابی خواندند.

اعتراض این زندانیان به سرکوب مردم، زندان، بازداشت، شکنجه و اعدام معترضانی چون محسن شکاری بود.

از میان افرادی که از حق تماس تلفنی و ملاقات محروم هستند، نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، با دستور نهادهای امنیتی و مسوولان زندان، بابت موضوعات دیگری از جمله نوشتن نامه‌ها و بیانیه‌هایی در زندان، از حق تماس و ملاقات محروم شده است.

از زمان آغاز خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی و کشته‌ شدن صدها نفر به دست نیروهای حکومتی، نهادهای امنیتی و قضایی فشارها را بر زندانیان سیاسی به دلیل همراهی آنان با «جنبش ژینا» افزایش داده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.