• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دنیس راس: جمهوری اسلامی هرگز نفهمیده است که چه زمانی باید دست نگه دارد

۱۷ تیر ۱۴۰۵، ۰۱:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

دنیس راس، نماینده پیشین آمریکا در امور خاورمیانه، در «ایکس» نوشت سپاه پاسداران آنچه را دونالد ترامپ تصور می‌کرد با بازگشایی تنگه هرمز به دست آورده، تضعیف کرده است.

او هشدار داد این روند می‌تواند به چرخه‌ای از اقدامات تلافی‌جویانه و تشدید تنش منجر شود.

راس افزود: «جمهوری اسلامی هیچ‌وقت نفهمیده است که چه زمانی باید متوقف شود.»

به گفته او« ترامپ نمی‌خواست جنگ از سر گرفته شود، اما سپاه پاسداران آنچه را که رییس‌جمهوری آمریکا تصور می‌کرد به دست آورده، یعنی بازگشایی تنگه هرمز، به تمسخر گرفت. به نظرم از این پس حکومت ایران به حمله سنتکام پاسخ خواهد داد، ما هم به آنها واکنش نشان خواهیم داد و سپس میانجی‌ها وارد عمل خواهند شد؛ این وضعیتی است که نه جنگ است و نه صلح.»

Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

دو نفتکش دیگر در تنگه هرمز هدف حملات هوایی قرار گرفتند
۱

دو نفتکش دیگر در تنگه هرمز هدف حملات هوایی قرار گرفتند

۲

انجام «عملیات سنگین» و «تنبیهی» آمریکا در پاسخ به حمله سپاه به نفت‌کش‌ها

۳

با تصمیم جسورانه اسکالونی؛ آرژانتین فقط در ۱۳ دقیقه و ۱۵ ثانیه سه گل زد و به جام برگشت

۴

آرژانتین ۳-۲ مصر؛ مسی و آلبی‌سلسته با کام‌بکی دیوانه‌وار در جام جهانی ماندند

۵

تشییع جنازه خامنه‌ای؛ از جنجال تغییر مسیر در تهران تا ابهام درباره نماز میت در نجف

انتخاب سردبیر

  • ترامپ: آتش‌بس با حکومت ایران پایان یافت، باید سرطان را از بین برد

    ترامپ: آتش‌بس با حکومت ایران پایان یافت، باید سرطان را از بین برد

  • نتانیاهو: جمهوری اسلامی قطعا سلاح شیمیایی دارد

    نتانیاهو: جمهوری اسلامی قطعا سلاح شیمیایی دارد

  • مارین لوپن با وجود محکومیت قضایی، از نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه خبر داد

    مارین لوپن با وجود محکومیت قضایی، از نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه خبر داد

  • زنان در تشییع خامنه‌ای؛ بدن زنانه، ابزار بازسازی اقتدار
    تحلیل

    زنان در تشییع خامنه‌ای؛ بدن زنانه، ابزار بازسازی اقتدار

  • جنگ‌های علی خامنه‌ای با ایران و ایرانی
    تحلیل

    جنگ‌های علی خامنه‌ای با ایران و ایرانی

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

انجام «عملیات سنگین» و «تنبیهی» آمریکا در پاسخ به حمله سپاه به نفت‌کش‌ها

۱۷ تیر ۱۴۰۵، ۰۱:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)
انجام «عملیات سنگین» و «تنبیهی» آمریکا در پاسخ به حمله سپاه به نفت‌کش‌ها
100%
حمله آمریکا به بندرعباس، بامداد ۱۷ تیر ۱۴۰۵

ارتش ایالات متحده بامداد چهارشنبه ۱۷ تیر به وقت ایران حملات تازه‌ای را علیه اهدافی در خاک ایران آغاز کرد. این حملات در پاسخ به حمله سپاه پاسداران به سه کشتی تجاری در تنگه هرمز صورت می‌گیرد و توافق موقت برای پایان دادن به درگیری‌ها را با تهدیدی جدی روبه‌رو کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت که این حملات بدون تردید بر پیچیدگی مذاکراتی خواهد افزود که با هدف بازگشایی کامل تنگه هرمز، محدود کردن برنامه هسته‌ای مورد مناقشه ایران و دستیابی به پایان دائمی جنگی که از ۹ اسفند فوریه آغاز شد، در جریان است.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، در بیانیه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، اعلام کرد نیروهای آمریکایی این حملات را «برای تحمیل هزینه‌های سنگین بابت هدف قرار دادن و حمله به کشتی‌های تجاری با خدمه غیرنظامی بی‌گناه در یک آبراه بین‌المللی» انجام داده‌اند.

در این بیانیه آمده است: «رفتار تهاجمی ایران کاملا غیرقابل توجیه، خطرناک و نقض آشکار آتش‌بس بود.»

شبکه سی‌ان‌ان به‌نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که حملات تازه این کشور به جمهوری اسلامی نه یک عملیات متناسب با حمله سپاه به سه کشتی بلکه اقدامی تنبیهی است که به‌سرعت تمام نخواهد شد.

  • آمریکا با غیرقابل قبول خواندن حملات سپاه به نفت‌کش‌ها مجوز عمومی فروش نفت ایران را لغو کرد

    آمریکا با غیرقابل قبول خواندن حملات سپاه به نفت‌کش‌ها مجوز عمومی فروش نفت ایران را لغو کرد

اکسیوس به‌نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد حملات آمریکا به ایران در بامداد چهارشنبه، از نظر گستره و قدرت، چهار تا پنج برابر بزرگ‌تر از حملات ۱۰ روز پیش بوده است.

رویترز نیز به‌نقل از یک مقام آمریکایی نوشت حملات آمریکا به جمهوری اسلامی، سامانه‌های پدافند هوایی، سامانه‌های پایش ساحلی، موشک‌های زمین‌به‌هوا، موشک‌های کروز ضدکشتی، محل‌های پرتاب پهپاد و تاسیسات بندری ایران را هدف قرار داده است.

آمریکا ۱۰ روز پیش و پس از حمله جمهوری اسلامی به کشتی‌های تجاری به مواضعی در خاک ایران حمله کرده و هشدار داده بود که به هر حمله تهران به کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز پاسخی محکم خواهد داد.

با این حال گزارش شده بود که دو طرف توافق کرده‌اند در جریان تشییع جنازه و خاکسپاری علی خامنه‌ای، دیکتاتور پیشین جمهوری اسلامی، حملات خود را متوقف خواهند کرد.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، شنبه ۱۳ تیر با اشاره به مراسم دفن علی خامنه‌ای گفت ایالات متحده می‌توانست همه مقام‌های جمهوری اسلامی حاضر در این مراسم را با یک حمله از بین ببرد، اما چنین کاری را انجام نداد، زیرا در آن صورت دیگر کسی برای مذاکره باقی نمی‌ماند.

  • ترامپ به انتقاد از متحدان اروپایی ادامه داد، تنگه هرمز به دستور کار اجلاس ناتو اضافه شد

    ترامپ به انتقاد از متحدان اروپایی ادامه داد، تنگه هرمز به دستور کار اجلاس ناتو اضافه شد

او افزود دو طرف تصمیم گرفته‌اند مذاکرات را تا پایان مراسم دفن علی خامنه‌ای به مدت یک هفته متوقف کنند و در این مدت هیچ‌یک از دو طرف به روی دیگری آتش نخواهد گشود.

با این حال، پس از آنکه عبور کشتی‌ها از یک مسیر در جنوب تنگه هرمز و در آب‌های عمان افزایش یافت، در حالی که مراسم دفن علی خامنه‌ای همچنان جریان داشت و در آستانه انتقال باقی‌مانده جنازه او به نجف و کربلا در عراق، سپاه پاسداران دو نفت‌کش عربستان سعودی و یک تانکر حمل گاز طبیعی مایع قطر را هدف قرار دادند.

در پی این حملات، ابتدا وزارت خزانه‌داری آمریکا مجوز عمومی فروش نفت و فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی با منشاء ایران را لغو کرد. آمریکا کمتر از سه هفته پیش درچارچوب یادداشت تفاهم با تهران، تحریم‌های نفتی جمهوری اسلامی را برای ۶۰ روز به حالت تعلیق درآورده بود.

پس از آن، فرماندهی مرکزی ایالات متحده از انجام عملیاتی سنگین در واکنش به حملات سپاه به کشتی‌های تجاری خبر داد.

هم‌زمان رسانه‌های ایران از شنیده شدن صداهای متعدد انفجار در نوار ساحلی ایران در خلیج فارس از جمله در بندرعباس، قشم و سیریک خبر دادند.

  • دو نفتکش دیگر در تنگه هرمز هدف حملات هوایی قرار گرفتند

    دو نفتکش دیگر در تنگه هرمز هدف حملات هوایی قرار گرفتند

براساس این گزارش‌ها، تاسیسات بندری و نیز پایگاه هوایی بندرعباس از جمله نقاطی بوده‌اند که مورد حمله قرار گرفته‌اند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، بازگشت تحریم‌های نفتی و حملات نظامی آمریکا را نقض یادداشت تفاهم با واشینگتن خوانده و از اتخاذ تصمیمات لازم خبر داده است.

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت اقدام آمریکا در لغو تعلیق تحریم فروش نفت ایران، مصداق نقض فاحش بند ۱۰ یادداشت تفاهم اسلام‌آباد است و عملیات نظامی آمریکا نیز نقض بندهای ۱ و ۲ این تفاهم‌نامه به شمار می‌رود.

او نوشت آمریکا در سه هفته گذشته با حمایت از اقدام‌های اسرائیل در لبنان و اظهارات تهدیدآمیز علیه تهران، بندهای ۱ و ۲ یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را بارها نقض کرده است.

  • سپاه پاسداران در میانه مراسم دفن خامنه‌ای و شعارهای انتقام به ۲ کشتی در تنگه هرمز حمله کرد

    سپاه پاسداران در میانه مراسم دفن خامنه‌ای و شعارهای انتقام به ۲ کشتی در تنگه هرمز حمله کرد

غریب‌آبادی افزود جمهوری اسلامی اقدام‌های لازم را برای صیانت از منافع و امنیت ملی خود اتخاذ خواهد کرد.

دور جدید حملات آمریکا در حالی صورت گرفته که دونالد ترامپ برای شرکت در نشست رهبران کشورهای عضو ناتو در ترکیه به سر می‌برد.

ترامپ در روز اول این نشست انتقادهای تند خود از ناتو به‌دلیل عملکرد این کشور در جنگ ایران را تکرار کرد. حملات تازه سپاه نیز باعث شد که موضوع تنگه هرمز و امنیت کشتی‌رانی در این آبراه در دستور کار نشست ناتو قرار گیرد.

حملات تازه سپاه و بازگشت تحریم‌های نفتی باعث شد که قیمت نفت تا عصر سه‌شنبه ۱۶ تیر، پنج درصد افزایش یابد.

آرژانتین، تنها نماینده آمریکای جنوبی در یک‌چهارم نهایی جام جهانی

۱۷ تیر ۱۴۰۵، ۰۰:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)
آرژانتین، تنها نماینده آمریکای جنوبی در یک‌چهارم نهایی جام جهانی
100%

با حذف کلمبیا، آرژانتین تنها نماینده آمریکای جنوبی در مرحله یک‌چهارم نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ خواهد بود. برزیل و پاراگوئه هم در این مرحله حذف شدند. همچنین شش تیم اروپایی فرانسه، اسپانیا، بلژیک، نروژ، انگلیس و سوئیس در یک‌چهارم حضور دارند.

مراکش تنها نماینده آفریقا در جمع ۸ تیم برتر جهان است. مصر، دیگر نماینده آفریقا هم در مرحله یک‌هشتم نهایی حذف شد. نمایندگان آسیا هم در مرحله قبل حذف شده بودند.

کانادا، آمریکا و مکزیک، هر سه میزبان جام که عضو کنفدراسیون کونکاکاف هستند هم در همین مرحله حذف شدند.

فرصت انتقام از دست رفت

کلمبیا امروز فرصت‌های زیادی را از دست داد و این هم کم‌کم دارد به داستانی آشنا برای این تیم تبدیل می‌شود.

دو سال پیش، در فینال کوپا آمریکا، همین تیم در بخش زیادی از مسابقه از آرژانتین بهتر بازی کرد، اما در نهایت در وقت‌های اضافه با نتیجه یک بر صفر شکست خورد.

مرحله یک‌چهارم نهایی که در صورت عبور از این دیدار انتظار کلمبیا را می‌کشید، قرار بود فرصتی برای گرفتن انتقام از آرژانتین باشد.

پزشکیان پس از حضور در مراسم انتقال جنازه علی خامنه‌ای در نجف، به تهران بازگشت

۱۷ تیر ۱۴۰۵، ۰۰:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

مسعود پزشکیان پس از شرکت در مراسم انتقال جنازه علی خامنه‌ای به نجف، عراق را به مقصد تهران ترک کرد.

جنازه علی خامنه‌ای پس از برگزاری سه روز مراسم در تهران و یک روز در قم، شامگاه سه‌شنبه وارد نجف شده بود.

بر اساس برنامه اعلام‌شده، ادامه این مراسم، روز چهارشنبه در نجف و سپس در کربلا برگزار خواهد شد.

100%

وزارت برق کویت از اختلال در شبکه برق این کشور خبر داد

۱۷ تیر ۱۴۰۵، ۰۰:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت برق کویت اعلام کرد چندین خط انتقال برق از مدار خارج شده و باعث قطع برق در مناطق مختلف این کشور شده است.

این وزارتخانه افزود گروه‌های فنی در حال تلاش برای بازگرداندن برق هستند و از شهروندان خواست اخبار را فقط از منابع رسمی دنبال کنند.

این اختلال هم‌زمان با حملات آمریکا به اهدافی در جنوب ایران و گزارش‌هایی از قطعی برق در بخش‌هایی از بحرین رخ داده است.

100%

سوئیس ۰(۴-۳)۰ کلمبیا؛ سوئیس پس از ۷۲ سال به یک‌چهارم‌نهایی صعود کرد

۱۶ تیر ۱۴۰۵، ۲۳:۴۳ (‎+۱ گرینویچ)
سوئیس ۰(۴-۳)۰ کلمبیا؛ سوئیس پس از ۷۲ سال به یک‌چهارم‌نهایی صعود کرد
100%

تیم ملی فوتبال سوئیس در مرحله یک‌هشتم‌نهایی جام جهانی ۲۰۲۶، کلمبیا را در ضربات پنالتی شکست داد و به مرحله بعد صعود کرد. بازی در وقت قانونی و اضافه با مساوی بدون گل به پایان رسید و در نهایت سوئیس در ضربات پنالتی با نتیجه ۴ - ۳ پیروز شد. سوئیس روز یکشنبه باید با آرژانتین بازی کند.

سوئیس با پیروزی در ضربات پنالتی مقابل کلمبیا، برای نخستین بار از سال ۱۹۵۴ (۷۲ سال پیش) به مرحله یک‌چهارم نهایی جام جهانی صعود کرد.

روبن وارگاس ضربه پنالتی سرنوشت‌ساز را به گل تبدیل کرد تا سوئیس پس از تساوی بدون گل در دیداری فرسایشی و کم‌موقعیت، در ضربات پنالتی با نتیجه ۴ بر ۳ به پیروزی برسد.

سوئیس در مرحله یک‌چهارم نهایی در کانزاس‌سیتی به مصاف آرژانتین، مدافع عنوان قهرمانی، خواهد رفت و برنده این دیدار در نیمه‌نهایی با برنده مسابقه نروژ و انگلیس روبه‌رو می‌شود.

100%

حسرت برای فرصت‌های از دست رفته

کلمبیا فرصت‌های گلزنی را داشت و از حمایت پرشور هوادارانش هم برخوردار بود، اما در نهایت نتوانست کار را تمام کند.

درواقع هیچ‌کس به اندازه بازیکنان کلمبیا که تا آستانه موفقیت پیش رفتند، از این شکست حسرت نخواهد خورد.

به‌ویژه خامینتون کامپاس؛ او احتمالا تا مدت‌ها آن موقعیت را به یاد خواهد آورد؛ دروازه کاملا باز بود، توپ هم به بهترین شکل مقابلش قرار گرفت، اما ضربه‌اش را به سکوها فرستاد.

وقتی مانوئل آکانجی پشت ضربه پنالتی قرار گرفت و توپ را به بالای دروازه فرستاد، احتمالا تصور کرد تاریخ دوباره در حال تکرار شدن است.

این مدافع پیش‌تر نیز در مرحله یک‌چهارم نهایی یورو ۲۰۲۴ مقابل انگلیس، یک پنالتی حساس را برای سوئیس از دست داده بود.

اما این بار، روبن وارگاس و گرگور کوبر ناجی او شدند و سوئیس را در ونکوور به مرحله بعد رساندند.

هواداران اندک سوئیس در ورزشگاه پس از این پیروزی غرق در شادی شدند، اما برای کلمبیا، حذف در ضربات پنالتی تلخ‌ترین شکل ممکن برای پایان یک جام جهانی بود.

کلمبیا در این تورنمنت یکی از جذاب‌ترین تیم‌ها برای تماشا بود، اما سوئیس امروز ریتم بازی این تیم را گرفت. کلمبیایی‌ها هم تاوان نداشتن خونسردی و دقت کافی در زدن ضربات آخر را پرداختند.

با حذف کلمبیا، آرژانتین تنها نماینده آمریکای جنوبی در مرحله یک‌چهارم نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ خواهد بود.