• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سفیر آمریکا در شورای امنیت: تهران می‌خواهد اقتصاد جهانی را به گروگان بگیرد

۱۱ تیر ۱۴۰۵، ۲۱:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

مایک والتز، سفیر آمریکا در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت، جمهوری اسلامی را متهم کرد که با حمله به کشورهای منطقه و کشتی‌های تجاری، در پی به گروگان گرفتن اقتصاد جهانی است. او این اظهارات را با تندترین لحن خود از زمان آغاز تنش‌های اخیر بیان کرد.

والتز هشدار داد که فرصت دیپلماسی همچنان روی میز است، اما «صبر دونالد ترامپ نامحدود نیست.»

نشست شورای امنیت پنجشنبه ۱۱ تیر، در حالی برگزار شد که حملات پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی به بحرین و کویت و همچنین حمله به کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز و آب‌های اطراف آن در هفته‌های اخیر، نگرانی‌ها درباره امنیت کشتیرانی و آینده تفاهم‌نامه میان تهران و واشینگتن را افزایش داده است.

والتز در سخنان خود گفت جمهوری اسلامی با وجود تفاهم‌های دیپلماتیک، همچنان به حمله به کشورهای منطقه و مختل کردن رفت‌وآمد کشتی‌های تجاری ادامه می‌دهد و به تعهدات خود پایبند نبوده است.

او گفت: «نمی‌توانم به اندازه کافی تاکید کنم که یک فرصت واقعی و تحول‌آفرین برای کشور و مردم ایران روی میز قرار دارد. اما صبر دونالد ترامپ نامحدود نیست.»

سفیر آمریکا تاکید کرد جمهوری اسلامی «نمی‌تواند و ما نیز اجازه نخواهیم داد» اقتصاد جهان را به گروگان بگیرد. او از تهران خواست حمله به همسایگان خود را متوقف کند و مسیر آبراه‌های بین‌المللی را باز نگه دارد.

«باج‌گیری جهانی» از طریق تنگه هرمز

والتز بخشی از سخنانش را به رد استدلال جمهوری اسلامی درباره «دفاع مشروع» اختصاص داد و گفت حمله به کشتی‌های تجاری و بستن آبراه‌های بین‌المللی هیچ ارتباطی با حق دفاع از خود ندارد.

او با اشاره به حمله به کشتی‌هایی با پرچم سنگاپور و پاناما گفت این اقدامات با منشور سازمان ملل سازگار نیست.

به گفته او، جمهوری اسلامی با مختل کردن تجارت دریایی و تهدید تردد کشتی‌ها، تلاش می‌کند از اقتصاد جهانی باج بگیرد و افزایش بهای انرژی را به عنوان اهرم فشار به کار گیرد.

والتز گفت: «این یک تلاش بدخواهانه، غم‌انگیز و بیمارگونه برای باج‌گیری جهانی است؛ به همین سادگی.»

او افزود آمریکا خواهان پاسخگو شدن جمهوری اسلامی در قبال این اقدامات است.

نمایش تصاویر حملات و پاسخ به ایروانی

سفیر آمریکا در جریان نشست، تصاویری از خسارت‌های حملات جمهوری اسلامی در بحرین را به اعضای شورای امنیت نشان داد؛ تصاویری که به گفته او، خسارت به مناطق مسکونی، هتل‌ها و نیروهای امدادی را نشان می‌داد.

والتز با اشاره به این تصاویر پرسید: «آیا غیرنظامیان، مهمانان هتل و نیروهای امدادی که هدف قرار گرفتند، دروغ می‌گویند؟»

او بار دیگر تاکید کرد حمله به اهداف غیرنظامی و ایجاد ناامنی در آبراه‌های بین‌المللی را نمی‌توان ذیل مفهوم دفاع مشروع توجیه کرد.

«اینجا تهران نیست»

تنش لفظی میان والتز و امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، از دیگر بخش‌های مهم این نشست بود.

پس از آنکه ایروانی آمریکا و بحرین را به طرح اتهام‌های بی‌اساس متهم کرد و گفت واشینگتن قصد دارد صدای جمهوری اسلامی را در شورای امنیت خاموش کند، والتز با لحنی شدید پاسخ داد: «اجازه بدهید یادآوری کنم کجا هستید. اینجا تهران نیست. اینجا ایالات متحده آمریکا است. اینجا شورای امنیت سازمان ملل است. شما این شورا را ساکت نخواهید کرد.»

او ساعاتی بعد نیز همین موضع را در شبکه اجتماعی ایکس تکرار کرد و نوشت: «جمهوری اسلامی ما را در خاک خودمان ساکت نخواهد کرد. شاید این روش در تهران جواب بدهد، اما در شورای امنیت سازمان ملل نه. ما حقیقت را خواهیم گفت.»

انتقاد از وضعیت حقوق بشر در ایران

والتز در بخش دیگری از سخنانش، به وضعیت داخلی ایران نیز پرداخت.

او گفت جمهوری اسلامی همزمان با افزایش تنش‌های منطقه‌ای، سرکوب داخلی، محدودیت اینترنت و اعدام‌ها را نیز تشدید کرده است.

سفیر آمریکا با اشاره به اعدام دو دانشجو گفت مردم ایران و حتی همسایگان این کشور از حکومت جمهوری اسلامی حمایت نمی‌کنند.

او سپس مستقیما ایروانی را خطاب قرار داد و گفت: «نمی‌دانم چگونه شب‌ها با وجدان آسوده سر بر بالین می‌گذارید.»

بحرین: جمهوری اسلامی غیرنظامیان را هدف قرار داد

عبداللطیف الزیانی، وزیر خارجه بحرین، نیز در این نشست جمهوری اسلامی را متهم کرد که به طور عمدی تاسیسات غیرنظامی، زیرساخت‌های حیاتی و مناطق مسکونی را هدف حمله قرار داده است.

به گفته او، این حملات به کشته شدن سه غیرنظامی و زخمی شدن ۴۶۵ نفر انجامیده است.

در مقابل، ایروانی این اتهام‌ها را رد کرد و گفت ۱۰ کشور منطقه، از جمله بحرین، با در اختیار گذاشتن قلمرو و حریم هوایی خود، حملات آمریکا و اسرائیل را تسهیل کرده‌اند.

او همچنین مدعی شد حضور پایگاه‌های نظامی آمریکا در کشورهای منطقه، امنیت آنها را افزایش نداده، بلکه آنها را آسیب‌پذیرتر کرده است. ایروانی همچنین آمریکا را به جلوگیری از دسترسی کشتی‌های بین‌المللی به بنادر ایران متهم کرد.

دیپلماسی زیر سایه تنش

با وجود این رویارویی، الیزابت اسپیهار، معاون دبیرکل سازمان ملل، اعلام کرد دبیرکل این سازمان از تصمیم مشترک آمریکا و جمهوری اسلامی برای کاهش تنش و خویشتنداری استقبال کرده است.

او گفت تفاهم‌نامه ۱۷ ژوئن همچنان می‌تواند زمینه‌ای برای ادامه گفت‌وگوها باشد، هرچند مذاکرات دوحه درباره دارایی‌های مسدودشده، تنگه هرمز و لبنان، پس از دو روز گفت‌وگو متوقف شده است.

بر اساس اعلام مقام‌های حاضر در نشست، این مذاکرات قرار است پس از پایان مراسم خاکسپاری علی خامنه‌ای از سر گرفته شود؛ اما سخنان شدید والتز در شورای امنیت نشان داد که واشینگتن، در کنار تاکید بر دیپلماسی، همزمان در حال ارسال این پیام است که در صورت ادامه حملات جمهوری اسلامی به کشورهای منطقه و کشتیرانی بین‌المللی، گزینه فشار بیشتر همچنان روی میز خواهد بود.

  • وال‌استریت ژورنال: تهران پیشنهاد مالی آمریکا در ازای عقب‌نشینی از تنگه هرمز را نپذیرفت

    وال‌استریت ژورنال: تهران پیشنهاد مالی آمریکا در ازای عقب‌نشینی از تنگه هرمز را نپذیرفت

Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

جنجال بر سر قطع پخش گفت‌وگوی قالیباف از صداوسیما؛ شکاف درون حاکمیت پررنگ‌تر شد
۱

جنجال بر سر قطع پخش گفت‌وگوی قالیباف از صداوسیما؛ شکاف درون حاکمیت پررنگ‌تر شد

۲

تصاویر ماهواره‌ای از تغییرات در اطراف تاسیسات هسته‌ای در نطنز، فردو و اصفهان روایت می‌کنند

۳

فاکس‌نیوز: غیبت رهبران جهان در مراسم دفن خامنه‌ای نشانه انزوای جمهوری اسلامی است

۴

تشکر شاهزاده رضا پهلوی از ایرانیان در جام جهانی: نشان دادید که ایران، جمهوری اسلامی نیست

۵

روایت یک کتاب جدید از تصمیم ترامپ برای جنگ؛ آیا هدف حمله تغییر حکومت ایران بود؟

انتخاب سردبیر

  • رویای الیزه مارین لوپن در انتظار حکم سرنوشت‌ساز دادگاه تجدیدنظر فرانسه

    رویای الیزه مارین لوپن در انتظار حکم سرنوشت‌ساز دادگاه تجدیدنظر فرانسه

  • ماموران امنیتی هومن جوکار و سپیده کاشانی، زوج فعال محیط‌زیست را بازداشت کردند

    ماموران امنیتی هومن جوکار و سپیده کاشانی، زوج فعال محیط‌زیست را بازداشت کردند

  • از «بعثت مردم» تا «تمدن نوین اسلامی»؛ کلیدواژه‌هایی برای فهم خط فکری مجتبی خامنه‌ای
    تحلیل

    از «بعثت مردم» تا «تمدن نوین اسلامی»؛ کلیدواژه‌هایی برای فهم خط فکری مجتبی خامنه‌ای

  • هزینه پرداختی بیماران برای خرید انسولین ۲۴ برابر شد

    هزینه پرداختی بیماران برای خرید انسولین ۲۴ برابر شد

  • روایت یک کتاب جدید از تصمیم ترامپ برای جنگ؛ آیا هدف حمله تغییر حکومت ایران بود؟

    روایت یک کتاب جدید از تصمیم ترامپ برای جنگ؛ آیا هدف حمله تغییر حکومت ایران بود؟

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

  • قالیباف: آژانس حق بازرسی از سایت‌های هسته‌ای که هدف حمله آمریکا قرار گرفته بودند را ندارد

    قالیباف: آژانس حق بازرسی از سایت‌های هسته‌ای که هدف حمله آمریکا قرار گرفته بودند را ندارد

  • تصاویر ماهواره‌ای از تغییرات در اطراف تاسیسات هسته‌ای در نطنز، فردو و اصفهان روایت می‌کنند

    تصاویر ماهواره‌ای از تغییرات در اطراف تاسیسات هسته‌ای در نطنز، فردو و اصفهان روایت می‌کنند

  • روایت یک کتاب جدید از تصمیم ترامپ برای جنگ؛ آیا هدف حمله تغییر حکومت ایران بود؟

    روایت یک کتاب جدید از تصمیم ترامپ برای جنگ؛ آیا هدف حمله تغییر حکومت ایران بود؟

•
•
•

مطالب بیشتر

استقرار نیروهای ویژه سپاه برای شناسایی کشتی‌های مسیر جنوبی تنگه هرمز

۱۱ تیر ۱۴۰۵، ۲۱:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)
استقرار نیروهای ویژه سپاه برای شناسایی کشتی‌های مسیر جنوبی تنگه هرمز
100%

بر اساس اطلاعات اختصاصی رسیده به ایران‌اینترنشنال، سپاه پاسداران نیروهای ویژه‌ای را در امتداد سواحل خلیج فارس مستقر کرده تا شناورهای عبوری از مسیر جنوبی تنگه هرمز را پیشاپیش شناسایی کنند و عوامل سپاه همزمان می‌کوشند از طریق منابع عمانی به زمان‌بندی عبور کشتی‌ها دست یابند.

بر اساس این اطلاعات، نیروهای ویژه‌ای که سپاه در امتداد سواحل خلیج فارس مستقر کرده، به سامانه‌های گوناگون جمع‌آوری اطلاعات، شامل پست‌های دیده‌بانی زمینی، تجهیزات دریایی و سامانه‌های هوایی مجهزند و به‌تازگی ماموریت یافته‌اند هر شناوری را که قصد عبور از مسیر جنوبی تنگه هرمز دارد، از قبل شناسایی کرده و درباره آن هشدار دهند.

این اطلاعات محرمانه همچنین نشان می‌دهد عوامل سپاه به‌شکل گسترده در حال جمع‌آوری اطلاعات از منابع و عوامل عمانی هستند تا از هماهنگی‌ها و زمان‌بندی عبور کشتی‌ها از مسیر جنوبی تنگه هرمز از پیش آگاه شوند و هشدارهای لازم را دریافت کنند.

سپاه اعلام کرده که تنها مسیرهای مجاز برای عبور و مرور از تنگه هرمز مسیرهایی هستند که جمهوری‌اسلامی اعلام کرده و به شناورهای بین‌المللی هشدار داده که از کریدور جنوبی تنگه هرمز که از آب‌های نزدیک سواحل عمان می‌گذرد و عمان و سازمان بین‌المللی دریانوردی استفاده از ان را توصیه کرده‌اند، استفاده نکنند.

استقرار شبکه شناسایی و رصد سپاه و تلاش این نیرو برای دسترسی به اطلاعات عبور کشتی‌ها از طریق منابع عمانی در حالی صورت می‌گیرد که واشینگتن و تهران پس از چند دور تبادل آتش، یکشنبه ۷ تیر بر سر آرام‌سازی یک‌هفته‌ای اوضاع در تنگه هرمز به توافقی موقت رسیدند و مذاکرات دو طرف در دوحه بر اساس طرح تازه‌ای که عمان پیشنهاد کرده در جریان است.

اطلاعات تازه نشان می‌دهد جمهوری اسلامی همزمان با نشستن پشت میز مذاکره، در حال تقویت زنجیره شناسایی و هشدار درباره شناورهایی است که از مسیر مورد تایید تهران عبور نمی‌کنند؛ مسیری که در کانون اختلاف کنونی تهران و واشینگتن است.

  • وال‌استریت ژورنال: تهران پیشنهاد مالی آمریکا در ازای عقب‌نشینی از تنگه هرمز را نپذیرفت

    وال‌استریت ژورنال: تهران پیشنهاد مالی آمریکا در ازای عقب‌نشینی از تنگه هرمز را نپذیرفت

حمله به شناور سنگاپوری؛ ردپای پایش اطلاعات

الگوی حمله هفته گذشته سپاه به یک کشتی تجاری در مسیر جنوبی، با ماموریت تازه این نیروها همخوانی دارد.

نیروهای سپاه پنجشنبه ۴ تیر یک کشتی باری با پرچم سنگاپور را در تنگه هرمز و در نزدیکی سواحل عمان هدف قرار دادند؛ حمله‌ای که به گفته سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا به پل فرماندهی کشتی آسیب زد اما تلفاتی نداشت و تنها چند ساعت پس از هشدار نیروی دریایی سپاه درباره استفاده از مسیرهای تاییدنشده رخ داد.

در ادامه، جنگنده‌های آمریکایی جمعه ۵ تیر انبارهای موشک و پهپاد و سایت‌های راداری ساحلی ایران را هدف گرفتند و نیروی دریایی سپاه نیز با حمله به نقاط استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه پاسخ داد و با استناد به بند ۵ تفاهم‌نامه اسلام‌آباد اعلام کرد ترتیبات کنترل عبور و مرور در تنگه هرمز با جمهوری اسلامی است.

  • تهران هم‌زمان با پیشبرد طرح دریافت عوارض، میانجی‌ها را به بستن دوباره تنگه هرمز تهدید کرد

    تهران هم‌زمان با پیشبرد طرح دریافت عوارض، میانجی‌ها را به بستن دوباره تنگه هرمز تهدید کرد

سه مسیر رقیب در یک آبراه

بر اساس گزارش‌ها، اکنون سه مسیر متفاوت برای عبور از تنگه هرمز شکل گرفته است: مسیر جنوبی از آب‌های نزدیک عمان، مسیر میانی که پیش از جنگ استفاده می‌شد و مسیر شمالی تحت کنترل ایران. کشتی‌هایی که مسیرهای غیرایرانی را انتخاب کنند خطر هدف قرار گرفتن را می‌پذیرند و آنها که از مسیر ایرانی عبور کنند، نگران تحریم‌های غربی در صورت فروپاشی توافق‌اند.

یک تحلیلگر شرکت اطلاعات کشتیرانی کپلر در گفت‌و‌گو با سی‌ان‌ان هشدار داده در صورت حل‌نشدن اختلاف‌ها تا اواسط اوت، استفاده از هر سه مسیر آشفته‌تر و ناامن‌تر خواهد شد.

به دلیل وجود مین‌های دریایی در گذرگاه سنتی تفکیک تردد که سازمان بین‌المللی دریانوردی در سال ۱۹۶۸ تعیین کرده بود، مسیر میانی همچنان عملا بسته است، هرچند تهران بر اساس تفاهم‌نامه پایان جنگ متعهد شده است ظرف ۳۰ روز مین‌های دریایی را پاکسازی کند.

عبور کشتی‌ها اکنون از دو مسیر نزدیک سواحل عمان و نزدیک سواحل ایران انجام می‌شود و نیروی دریایی ایران نیز به شناورها هشدار داده که تنها از جنوب جزیره لارک عبور کنند.

100%

جدال بر سر مدیریت تنگه؛ عمان در دو نقش

تلاش سپاه برای دسترسی به اطلاعات عبور کشتی‌ها از طریق منابع عمانی از آن رو اهمیتی دوچندان دارد که مسقط همزمان هم دولت ساحلی مسیر جنوبی است و هم میانجی و طراح چارچوب مذاکرات جاری.

محمدباقر قالیباف، رییس هیات مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی، دوم تیر در عمان گفت مدیریت تنگه هرمز به وضعیت پیش از جنگ بازنخواهد گشت و تهران در گفت‌وگو با چین و مصر پیشنهاد دریافت «هزینه خدمات» از کشتی‌ها را با الگوگیری از آبراه داردانل مطرح کرده است.

در مقابل، بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، چهارم تیر در دیدار با مارکو روبیو تاکید کرد هرگونه سازوکار احتمالی مدیریت تنگه شامل دریافت عوارض نخواهد بود.

مقام‌های جمهوری‌اسلامی می‌گویند ایران و عمان حاکمیت مشترکی بر تنگه دارند و پس از پایان مهلت ۶۰ روزه تفاهم‌نامه، مدیریت مشترک و اخذ عوارض را آغاز خواهند کرد؛ اما آمریکا تنگه هرمز را آبراهی بین‌المللی می‌داند که هر سازوکار تازه در آن نیازمند تایید کشورهای حوزه خلیج فارس است.

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی، نیز پیشتر گفته بود عبور ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز بدون هماهنگی با ایران «قابل تضمین نیست» و در صورت انجام‌نشدن این هماهنگی، ممکن است مسیرهای تعیین‌شده تعلیق شوند.

  • چرا کاهش قیمت نفت به معنای پایان بحران تنگه هرمز نیست؟

    چرا کاهش قیمت نفت به معنای پایان بحران تنگه هرمز نیست؟

آبراهی که به حال عادی بازنگشته است

با گذشت دو هفته از امضای تفاهم‌نامه ۱۴ بندی اسلام‌آباد که پایان جنگ در همه جبهه‌ها، بازگشایی تنگه هرمز و پایان محاصره دریایی آمریکا را مقرر کرده، تردد در تنگه همچنان کسری از حجم پیش از جنگ است.

شمار تردد شناورها در سوم تیر به حدود ۷۰ مورد رسید که بالاترین رقم از آغاز جنگ است؛ در حالی که پیش از جنگ روزانه به‌طور متوسط حدود ۱۳۰ شناور از این مسیر عبور می‌کرد.

مدیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی نیز اعلام کرده از آغاز بحران تنگه هرمز ۱۴ دریانورد کشته شده‌اند و این سازمان پس از حمله به کشتی سنگاپوری، عملیات تخلیه حدود ۶۰۰ کشتی و ۱۱ هزار ملوان گرفتار در منطقه را موقتا به حالت تعلیق درآورد.

با این حال داده‌های ردیابی نشان می‌دهد شناورها به‌رغم هشدارهای تهران همچنان به مسیر جنوبی روی می‌آورند. مرکز مشترک اطلاعات دریایی، نهاد تحت نظارت نیروی دریایی آمریکا، نیز اعلام کرده مسیر نزدیک سواحل عمان در حال گسترش است تا امکان تردد دوطرفه فراهم شود.

در چنین شرایطی، استقرار نیروهای ویژه سپاه برای شناسایی پیشاپیش شناورهای مسیر جنوبی و تلاش این نیرو برای دسترسی به اطلاعات عبور کشتی‌ها از طریق منابع عمانی، نشان می‌دهد تهران خود را برای اعمال کنترل بر همان کریدوری آماده می‌کند که واشینگتن و مسقط در حال گسترش آن هستند.

وال‌استریت ژورنال: تهران پیشنهاد مالی آمریکا در ازای عقب‌نشینی از تنگه هرمز را نپذیرفت

۱۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۹:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)
وال‌استریت ژورنال: تهران پیشنهاد مالی آمریکا در ازای عقب‌نشینی از تنگه هرمز را نپذیرفت
100%

به گزارش وال‌استریت ژورنال، آمریکا در مذاکرات قطر به تهران پیشنهاد داد در ازای دریافت میلیاردها دلار از دارایی‌های مسدودشده، از ادعای خود برای کنترل تنگه هرمز و مطالبه عوارض از کشتی‌ها صرف‌نظر کند، اما جمهوری اسلامی با رد این پیشنهاد، اصرار دارد مدیریت کامل تنگه را بر عهده بگیرد.

روزنامه وال‌استریت ژورنال، شامگاه پنجشنبه ۱۱ تیر به نقل از منابع آگاه به مذاکرات قطر نوشت آمریکا و عمان در پی یافتن راهی برای شکستن بن‌بست ناشی از اصرار ایران بر دریافت عوارض از کشتی‌هایی هستند که از تنگه هرمز عبور می‌کنند.

به نوشته این رسانه، اهرم اصلی واشینگتن و مسقط در این دور از مذاکرات غیرمستقیم، وعده آزادسازی بخشی از حدود ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی ایران بود که در خارج از کشور مسدود شده است.

بر اساس این گزارش، دیپلمات‌های آمریکایی به هیات مذاکره‌کننده ایرانی پیشنهاد کردند تهران در ازای دسترسی به میلیاردها دلار از دارایی‌های آزادشده، از ادعای خود برای کنترل تنگه هرمز صرف‌نظر کند و مطالبه دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری را کنار بگذارد.

گفت‌وگوها در ابتدا به سمت آزادسازی شش میلیارد دلار از دارایی‌های ایران که در قطر نگهداری می‌شود پیش می‌رفت، اما به گفته افراد آشنا با مذاکرات، تصمیم تهران برای مسدود کردن تنگه هرمز، روند آزادسازی این پول را با عقب‌گرد روبه‌رو کرد.

وب‌سایت خبری اکسیوس شامگاه چهارشنبه ۱۰ تیر به نقل از منابع آگاه گزارش داد که دولت ترامپ در مذاکرات دوره که طی روز چهارشنبه نیز جریان داشت، کوشید جمهوری اسلامی را به صرف‌نظر از دریافت عوارض از تنگه هرمز ترغیب و آنها را متقاعد کند امتیازهای احتمالی آینده در یک توافق هسته‌ای، از جمله فروش آزادانه نفت، بسیار بیشتر از درآمد احتمالی آنها از دریافت عوارض است.

وال‌استریت ژورنال همچنین نوشت که بخش عمده گفت‌وگوهای سه‌شنبه و چهارشنبه، نهم و دهم تیر، میان مذاکره‌کنندگان ایرانی و آمریکایی با میانجی‌های قطری، بر درگیری‌های لبنان متمرکز بود. منابع آگاه به این رسانه گفتند که این موضوع پیچیدگی تازه‌ای به روند مذاکرات افزوده است.

تهران امتیازهای بیشتری می‌خواهد

جمهوری اسلامی شامگاه چهارشنبه و در طور روز پنجشنبه نشان داد پیشنهادهایی که در جریان مذاکرات قطر دریافت کرده، برای تغییر موضعش کافی نیست. کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ایران، پس از بازگشت از دوحه تاکید کرد تنگه هرمز «تحت فرماندهی ایران» تعریف می‌شود، نه آمریکا.

در تحولی دیگر، قرارگاه خاتم‌الانبیا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد هرگونه دخالت آمریکا در تنگه هرمز با «واکنش سریع و قاطع» نیروهای مسلح جمهوری اسلامی روبه‌رو خواهد شد.

پیش از صدور این بیانیه، فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده، سنتکام، در بیانیه‌ای درباره دیدار مقام‌های کشورهای خاورمیانه در بحرین اعلام کرده بود رهبران حاضر در این نشست بر «تعهد مشترک خود نسبت به جریان آزاد تجارت از طریق تنگه هرمز» تاکید کردند. روشن نیست هشدار صادر شده از سوی قرارگاه خاتم‌الانبیا با این بیانیه مرتبط باشد.

جمهوری اسلامی می‌خواهد پس از پایان مهلت ۶۰ روزه مندرج در یادداشت تفاهم با ایالات متحده، از هر شناوری که از تنگه هرمز عبور می‌کند، عوارض دریافت کند. تهران این هزینه را در ازای خدماتی مانند تامین امنیت و نگهداری زیست‌محیطی از تنگه هرمز توجیه می‌کند. بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، این درآمد در صورت عملی شدن خواسته تهران، می‌تواند سالانه به حدود ۴۰ میلیارد دلار برسد.

خواسته جمهوری اسلامی نیز از سوی آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس رد شده است. در مقابل، مذاکره‌کنندگان در حال بررسی یک پیشنهاد جایگزین از سوی عمان هستند. راه حل جایگزین در این طرح، پرداخت هزینه‌های خدمات دریایی، از جمله تامین امنیت و مدیریت تردد شناورها، از طریق صندوقی است که با کمک‌های داوطلبانه شرکت‌ها تامین می‌شود.

وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های مطلع از گفت‌وگوها نوشت عمان در حال رایزنی با شرکت‌های نفتی و کشتیرانی است تا ببیند آیا آنها برای مشارکت در این صندوق آمادگی دارند یا نه. با وجود این، جمهوری اسلامی تاکنون با ایده کلی این طرح نیز مخالفت کرده است. در این طرح هیچ عوارضی از کشتی‌ها دریافت نمی‌شود.

مقام‌های آگاه به وال‌استریت ژورنال گفتند کشورهای خلیج فارس نسبت به عملی بودند این طرح تردید دارند و معتقدند جمهوری اسلامی تجهیزات و توانمندی کافی برای مدیریت درست این آبراهه را ندارد.

به گفته فردی آشنا با دیدگاه واشینگتن، مذاکره‌کنندگان آمریکایی پیشنهاد عمان را دریافت کرده‌اند، اما درباره آن نگرانی‌هایی دارند و قصد دارند این نگرانی‌ها را با مسقط در میان بگذارند. فرد دیگری نیز به وال‌استریت ژورنال این طرح همچنان ممکن است نوعی سازوکار دریافت عوارض تلقی شود که به سود ایران تمام می‌شود.

جزییات پرونده کارمند اخراجی اداره مهاجرت سوئد: از تماس با نیروی امنیتی تا انتقال اطلاعات

۱۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۸:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)
•
مهران عباسیان
جزییات پرونده کارمند اخراجی اداره مهاجرت سوئد: از تماس با نیروی امنیتی تا انتقال اطلاعات
100%
محسن حکیم‌الهی - عکس از صفحه شخصی او در اینستاگرام

بررسی پرونده کارمند پیشین اداره مهاجرت سوئد به ظن همکاری اطلاعاتی با جمهوری اسلامی ابعاد امنیتی گسترده‌ای از جمله نگرانی مقام‌های سوئدی درباره دسترسی احتمالی به داده‌های حساس پناهجویان، منتقدان حکومت ایران را آشکار می‌کند.

محسن حکیم‌اِلهی، کارمند پیشین اداره مهاجرت سوئد که از سال ۲۰۱۶ در این نهاد مشغول به کار بود، زمستان ۱۴۰۴ با استناد به اطلاعات سازمان امنیت سوئد از سِمَت خود برکنار شد. در پی این حکم اخراج، او به دادگاه منطقه‌ای سولنا شکایت کرد. این دادگاه ششم تیر در حکمی اخراج او را «قانونی و موجه» دانست و درخواست او برای لغو حکم اخراج و دریافت غرامت را رد کرد.

بررسی جزییات این پرونده و اسناد ارائه‌شده از سوی پلیس امنیت سوئد (سپو) به دادگاه نشان می‌دهد نگرانی‌های امنیتی مطرح‌شده از ارتباطات فردی این کارمند با مامور جمهوری اسلامی فراتر می‌رود و خطر دسترسی یا انتقال اطلاعات حساس پناهجویان و منتقدان جمهوری اسلامی را نیز شامل می‌شود.

پلیس امنیت سوئد چه مدارکی به دادگاه ارائه کرد؟

بخش عمده رای دادگاه به شهادت پر لاگِرود، رییس بخش حقوقی پلیس امنیت سوئد، اختصاص دارد. دادگه این شهادت را «دقیق، منسجم، دارای جزئیات و قابل اعتماد» توصیف کرد.

بر اساس رای دادگاه، سپو اعلام کرده بود که محسن حکیم‌الهی طی سال‌ها با یک افسر اطلاعاتی جمهوری اسلامی که با پوشش دیپلماتیک در سفارت ایران در استکهلم فعالیت می‌کرد، در ارتباط بود.

  • سوئد در پی تشکیل یک سازمان جدید اطلاعات خارجی است

    سوئد در پی تشکیل یک سازمان جدید اطلاعات خارجی است

در اسناد دادگاه ماموریت این افسر اطلاعاتی، جمع‌آوری اطلاعات درباره مخالفان جمهوری اسلامی، ایرانیان مقیم سوئد و افراد مورد توجه حکومت ایران عنوان شده است.

سپو تنها در سال ۲۰۱۶ تا مارس ۲۰۱۷ حدود ۸۵ ارتباط الکترونیکی میان محسن حکیم‌الهی و این افسر اطلاعاتی را مستند کرده است. علاوه بر این، ده‌ها تماس تلفنی، ملاقات حضوری و جزییات مربوط به زمان و محل این دیدارها نیز در دادگاه ارائه شده است.

در بخش دیگری از رای به نقل از گفت‌وگوهای حکیم‌الهی با سپو آمده است که تنها در فاصله مه ۲۰۲۰ تا اکتبر ۲۰۲۱ حدود ۱۲۰۰ ارتباط میان محسن حکیم‌الهی و فرد دیگری که پلیس امنیت سوئد او را «عامل جمهوری اسلامی» معرفی کرده، ثبت شده است.

یکی از بخش‌های مهم رای دادگاه، به اظهارات خود محسن حکیم‌الهی در گفت‌وگو با سپو اختصاص دارد.

او اصل بخشی از این ارتباط‌ها را رد نکرده و گفته است چندین بار با این افسر اطلاعاتی ملاقات داشته است. به گفته حکیم‌الهی این فرد هم به منزل او و هم به محل کارش در اداره مهاجرت رفته و تقریبا هر دو هفته یک‌بار با او دیدار می‌کرده است. یکی از محل‌های این ملاقات‌ها نیز مرکز خرید «مال آو اسکاندیناویا» بوده است.

طبق حکم دادگاه حکیم‌الهی در گفت‌وگو با سپو تایید کرده که در سال ۲۰۱۷ همراه با این افسر اطلاعاتی با یک پرواز از سوئد به ایران سفر کرده‌ است. او البته گفته این موضوع به معنای آن نبود که کنار یکدیگر در هواپیما نشسته باشند، بلکه هر دو با یک پرواز از سوئد خارج شدند.

در رای دادگاه همچنین آمده است که حکیم‌الهی سفرهای متعدد خود به ایران در دهه ۲۰۰۰ میلادی را نیز تایید کرده است. هرچند دادگاه تصریح می‌کند که صِرف سفر به ایران، مبنای اخراج او نیست و تصمیم نهایی بر اساس مجموعه‌ای از شواهد اتخاذ شده است.

انتقال اطلاعات از اداره مهاجرت

یکی از محورهای اصلی پرونده، انتقال اطلاعات از اداره مهاجرت سوئد است. دادگاه به این نتیجه رسیده که اداره مهاجرت، با اتکا به مدارک و شهادت سپو، توانسته ثابت کند اطلاعاتی از اداره مهاجرت و سامانه‌های این نهاد در اختیار شبکه مرتبط با جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

به دلیل محرمانه بودن پرونده، جزییات این اطلاعات در رای منتشر نشده، اما دادگاه این موضوع را یکی از عوامل اصلی بی‌اعتمادی به متهم دانسته است.

نام یکی از کارکنان اداره مهاجرت در اختیار افسر اطلاعاتی

در رای دادگاه آمده است که حکیم‌الهی در گفت‌وگو با سپو پذیرفته نام یکی از کارکنان اداره مهاجرت را که قرار بود در سفارت سوئد در تهران مشغول به کار شود، در اختیار این افسر اطلاعاتی قرار داده است.

بر اساس شهادت سپو، او این فرد را «مسلمان خوب و معتقد» توصیف کرده بود. در بخش دیگری از گفت‌وگوهای سپو با حکیم‌الهی به نقل از او آمده است که اگر درباره افراد مرتبط با گروه‌های کُرد مخالف جمهوری اسلامی اطلاعاتی به دست بیاورد، آن را در اختیار افسر اطلاعاتی جمهوری اسلامی قرار خواهد داد.

دفاعیات محسن حکیم‌الهی

حکیم‌الهی تمام اتهام‌ها را د دادگاه رد کرد و گفت مخالف جمهوری اسلامی است، از نقش اطلاعاتی افراد مرتبط با سفارت ایران اطلاعی نداشته و روابطش صرفا شخصی و اجتماعی بوده است.

او همچنین مدعی شد ممکن است به دلیل تشابه نامش با امام پیشین مرکز اسلامی امام علی در استکهلم، که او نیز به دلایل امنیتی از سوئد اخراج شده بود، اشتباهی در تشخیص هویت رخ داده باشد.

دادگاه این بخش از دفاعیه را نپذیرفت و اعلام کرد هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که سپو یا اداره مهاجرت این دو نفر را با یکدیگر اشتباه گرفته باشند.

رای نهایی دادگاه

دادگاه در جمع‌بندی خود اعلام کرد که اداره مهاجرت توانسته وقایع و دلایل مورد استناد خود را اثبات کند.

دادگاه در رای خود به مجموعه‌ای از موارد از جمله ارتباط محسن حکیم‌الهی با یک افسر اطلاعاتی جمهوری اسلامی، ارتباط او با فردی که سپو از او به‌عنوان عامل جمهوری اسلامی نام برده، انتقال اطلاعات از اداره مهاجرت و نقض الزامات امنیتی اشاره کرد.

بر اساس این رای، دادگاه شکایت حکیم‌الهی را رد و اخراج او از اداره مهاجرت سوئد را قانونی اعلام کرد.

دو روز پس از انتشار رای دادگاه، حکیم‌الهی در ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، ادعاهای سپو را «اراجیف» خواند و رد کرد. او در این ویدئو به موضوع ارتباط با افسر اطلاعاتی جمهوری اسلامی، که از محورهای اصلی رای دادگاه است، اشاره‌ای نکرد.

این نخستین بار نیست که گزارش‌هایی درباره تلاش جمهوری اسلامی برای نفوذ اطلاعاتی، جاسوسی و انجام اقدامات خرابکارانه در سوئد منتشر می‌شود.

دی‌ماه ۱۴۰۴، رسانه‌های سوئدی از بازداشت دو برادر ایرانی‌تبار به ظن جاسوسی صنعتی برای تهران خبر دادند.

آبان‌ ۱۴۰۴ نیز سازمان امنیت سوئد اعلام کرد نهادهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی از مرکز اسلامی «امام علی» به‌عنوان بستری برای فعالیت‌های اطلاعاتی در خاک سوئد استفاده کرده‌اند.

یوروپل در عملیاتی گسترده علیه آزار جنسی آنلاین، ۵۷ مجرم را دستگیر کرد

۱۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۵:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)
یوروپل در عملیاتی گسترده علیه آزار جنسی آنلاین، ۵۷ مجرم را دستگیر کرد
100%

در چارچوب «پروژه مدوسا»، ابتکار مشترک چند کشور برای مقابله با شبکه‌های آنلاین دخیل در جرائم جنسی، تاکنون ۵۷ نفر بازداشت شده و ۱۵۸ قربانی تحت حمایت قرار گرفته‌اند.

یوروپل، آژانس اتحادیه اروپا برای همکاری در اجرای قانون، پنجشنبه ۱۱ تیر در بیانیه‌ای اعلام کرد عاملان این جرائم معمولا جزییات اقدامات خود را در پلتفرم‌های اینترنتی و گروه‌های گفت‌وگو به اشتراک می‌گذارند.

بر اساس این بیانیه، قربانیان این حملات تقریبا همواره زنان هستند و این سوءاستفاده‌ها گاه در دوره‌ای طولانی، حتی برای سال‌ها، ادامه می‌یابد. مرتکبان جرائم نیز اغلب افرادی هستند که از موقعیت شغلی یا اعتماد قربانیان سوءاستفاده می‌کنند.

یوروپل افزود کشورهای مشارکت‌کننده در «پروژه مدوسا» تاکنون پرونده‌هایی را مورد بررسی قرار داده‌اند که به بازداشت ۵۷ نفر و حمایت از ۱۵۸ قربانی انجامیده است. همچنین از زمان آغاز این پروژه، ۱۱۳ پرونده تحقیقاتی جدید گشوده شده است.

«پروژه مدوسا» که در بهار ۲۰۲۶ آغاز شد، تلاشی مشترک برای مختل کردن و از بین بردن شبکه‌های آنلاینی است که در ارتکاب جرائم جنسی با استفاده از مواد بیهوش‌کننده یا ناتوان‌ساز نقش دارند.

این پروژه همچنین با هدف تقویت همکاری‌های فرامرزی در زمینه تحقیق و پیگرد قضایی این جرائم اجرا می‌شود.

رهبری این پروژه بر عهده آلمان و بریتانیا است و کشورهای برزیل، کانادا، فرانسه، مجارستان، هلند، اسپانیا، آمریکا و همچنین پلیس اتحادیه اروپا (یوروپل) در آن مشارکت دارند.

  • خشونت دیجیتال علیه زنان: از آزار آنلاین تا سرکوب سیستماتیک

    خشونت دیجیتال علیه زنان: از آزار آنلاین تا سرکوب سیستماتیک

روزنامه اشپیگل ۱۱ تیر در ارتباط با این پرونده‌ها گزارش داد ده‌ها نفر متهم‌ هستند که پس از بیهوش کردن و آزار جنسی شریکان عاطفی خود، از این اعمال فیلم‌برداری کرده، ویدیوها را در اینترنت به اشتراک گذاشته و درباره شیوه ارتکاب این جرائم با یکدیگر به تبادل نظرات و تجربیات پرداخته‌اند.

اشپیگل افزود این پرونده‌ها شباهت زیادی به پرونده تجاوز سازمان‌یافته به ژیزل پلیکو، زن فرانسوی، دارند.

پرونده پلیکو زمانی در کانون توجه قرار گرفت که تحقیقات قضایی نشان داد همسر او سال‌ها با خوراندن داروی بیهوشی، امکان تجاوز ده‌ها مرد به او را فراهم آورده و از این جرائم فیلم تهیه کرده است.

نقش فضای آنلاین در عادی‌سازی رفتارهای مجرمانه

یوروپل در ادامه بیانیه خود اعلام کرد عاملان این جرائم در شبکه‌های آنلاین، قربانیان را شی‌انگاری کرده و از پیام‌رسان‌های رمزگذاری‌شده، پلتفرم‌های اینترنتی و گروه‌های گفت‌وگوی بسته برای تبادل تجربه، عادی‌سازی رفتارهای مجرمانه، هماهنگی برای ارتکاب جرم و خریدوفروش غیرقانونی داروها و مواد مخدر استفاده می‌کنند.

بر پایه این بیانیه، مستندات موجود نشان‌دهنده برنامه‌ریزی‌های دقیق، تشویق به رفتارهای آسیب‌زا و اشتراک‌گذاری محتوا در این فضا است؛ امری که اثبات می‌کند این جرائم نه اتفاقاتی پراکنده، بلکه بخشی از یک الگوی گسترده، سازمان‌یافته و زنجیره‌ای هستند.

علاوه بر اتهام‌های تجاوز و تعرض جنسی، تحقیقات درباره وارد کردن آسیب جسمی شدید و اقدام به قتل نیز در جریان است.

100%

تازه‌ترین عملیات «پروژه مدوسا»

در فاصله اول تا سوم تیر، ۲۹ بازپرس در مقر آژانس ملی مبارزه با جرم بریتانیا در لندن گرد هم آمدند و در چارچوب «پروژه مدوسا»، اطلاعات خود را به اشتراک گذاشتند. آنها با همکاری مشترک به شناسایی عاملان، قربانیان، گروه‌های زن‌ستیز و سرنخ‌های تازه برای ادامه تحقیقات پرداختند.

نیروهای مجری قانون از هفت کشور، به رهبری آلمان و بریتانیا و با پشتیبانی یوروپل، در تازه‌ترین عملیات «پروژه مدوسا»، ۱۵۶ قربانی و مظنون را در ارتباط با پرونده‌های آزار جنسی با استفاده از مواد بیهوش‌کننده یا ناتوان‌کننده شناسایی کردند.

این عملیات عمدتا بر پرونده‌هایی متمرکز بود که جرائم آنها در بستر روابط عاطفی رخ داده و با فعالیت گروه‌های زن‌ستیز در فضای آنلاین ارتباط داشته‌اند.

بر اساس اعلام یوروپل، این عملیات همچنین به کشف ۲۷۴ سرنخ جدید برای تحقیقات و شناسایی چهار گروه آنلاین با محتوای زن‌ستیزانه منجر شد.

نیروهای پلیس فرانسه، آلمان، هلند، اسپانیا، برزیل، بریتانیا و آمریکا در این عملیات مشارکت داشتند و تحقیقات درباره این پرونده‌ها همچنان ادامه دارد.

یوروپل اعلام کرد با ارائه پشتیبانی مالی، تحلیل اطلاعات و تطبیق هم‌زمان داده‌ها، نقش محوری در اجرای این عملیات ایفا کرده است.

این نهاد همچنین با ارائه اطلاعات متن‌باز به کشورهای مشارکت‌کننده کمک کرد تا تحقیقات خود را بر پایه تازه‌ترین داده‌های عملیاتی پیش ببرند.

فاکس‌نیوز: غیبت رهبران جهان در مراسم دفن خامنه‌ای نشانه انزوای جمهوری اسلامی است

۱۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۳:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)
فاکس‌نیوز: غیبت رهبران جهان در مراسم دفن خامنه‌ای نشانه انزوای جمهوری اسلامی است
100%

فاکس‌نیوز گزارش داد غیبت مقام‌های بلندپایه خارجی در مراسم تشییع جنازه علی خامنه‌ای، دیکتاتور پیشین ایران، نشانه‌ای از انزوای فزاینده جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی است.

چهار ماه پس از کشته شدن خامنه‌ای در حمله آمریکا و اسرائیل، مقام‌های جمهوری اسلامی در حال آماده‌سازی برای برگزاری مراسم تشییع و تدفین جنازه او هستند.

به گزارش شبکه فاکس‌نیوز، اگرچه شماری از مقام‌های ارشد عراقی و میخائیل کاولاشویلی، رییس‌جمهوری گرجستان، در این مراسم حضور خواهند داشت، اما نام هیچ‌یک از مقام‌های بلندپایه قدرت‌های بزرگ جهانی در میان حاضران دیده نمی‌شود.

عمر محمد، کارشناس مقابله با تروریسم، در مصاحبه با این رسانه گفت هیچ قدرت بزرگی در جهان، رهبر تراز اول خود را به این مراسم نمی‌فرستد.

او افزود برای حکومتی که مدعی رهبری جبهه‌ای از بیروت تا صنعاست، حضور عمدتا منطقه‌ای مقام‌ها در مراسم خاکسپاری رهبر پیشین جمهوری اسلامی نشان می‌دهد «پشت این نمایش، نوعی انزوا نهفته است».

محمد ادامه داد: «این موضوع برای واشینگتن یک ارزیابی مفید به همراه دارد: این جنگ باعث شد محور تهران کوچک‌تر و منطقه‌ای‌تر از آن چیزی شود که رژیم تبلیغ می‌کند.»

«محور تهران» به شبکه نفوذ جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن اشاره دارد.

  • پول‌پاشی برای تشییع یک تابوت خالی

    پول‌پاشی برای تشییع یک تابوت خالی

علی خامنه‌ای ۹ اسفند ۱۴۰۴ در نخستین روز جنگ اخیر کشته شد. پس از او، مجلس خبرگان رهبری، مجتبی خامنه‌ای، پسر او را به‌عنوان سومین رهبر جمهوری اسلامی برگزید.

با این حال، غیبت طولانی‌مدت مجتبی خامنه‌ای از انظار عمومی، ابهام‌ها را درباره میزان نقش او در اداره حکومت افزایش داده و به بحران مشروعیت جمهوری اسلامی دامن زده است.

برگزارکنندگان مراسم خامنه‌ای همان عاملان کشتار دی‌ماه هستند

محمد در ادامه مصاحبه با فاکس‌نیوز اعلام کرد جمهوری اسلامی می‌کوشد از مراسم تشییع و خاکسپاری علی خامنه‌ای برای نمایش «تداوم و قدرت» حکومت استفاده کند، زیرا پس از جنگ اخیر، این دو مولفه با تردید روبه‌رو شده‌اند.

او گفت: «اینکه بسیج و سپاه پاسداران مسئول برگزاری این مراسم هستند، اصل ماجراست، نه جزییات حاشیه‌ای. این در حقیقت بسیج [نیروهای حامی حکومت] است که در قالب مراسم تشییع برگزار می‌شود.»

محمد افزود: «همان ساختاری که مراسم سوگواری [خامنه‌ای] را سازمان‌دهی می‌کند، همان ساختاری است که دست به سرکوب اعتراض‌های ژانویه زد و خانواده‌های کشته‌شدگان را از برگزاری مراسم خاکسپاری عزیزانشان محروم کرد.»

بر پایه بیانیه شورای سردبیری ایران‌اینترنشنال، بیش از ۳۶ هزار و ۵۰۰ نفر در جریان سرکوب هدفمند انقلاب ملی به دستور دیکتاتور پیشین ایران کشته شدند.

بر اساس گزارش‌ها و شواهد متعدد، در بسیاری از شهرها، برای تحویل پیکر کشته‌شدگان اعتراضات دی‌ماه از خانواده‌های داغدار مبالغی سنگین با عنوان «حق تیر» دریافت شد.

همچنین در برخی موارد، با وجود مخالفت خانواده‌ها، کشته‌شدگان به‌عنوان «بسیجی» و «شهید» معرفی شدند.

تاخیر در دفن جنازه خامنه‌ای

فاکس‌نیوز در ادامه گزارش داد تاخیر طولانی در برگزاری مراسم خاکسپاری خامنه‌ای، پرسش‌هایی را درباره نحوه نگهداری پیکر دیکتاتور پیشین ایران برانگیخته است، زیرا سنت اسلامی به‌طور کلی بر دفن سریع متوفی تاکید دارد و استفاده از مومیایی یا مواد شیمیایی را برای حفظ جسد مجاز نمی‌داند.

محمد در همین رابطه گفت فقه شیعه در شرایط استثنایی، تاخیر در دفن و نگهداری پیکر با استفاده از سرما را مجاز می‌داند و به احتمال زیاد، پیکر خامنه‌ای طی این مدت با استفاده از سامانه‌های سرمایشی نگهداری شده است.

به گفته این کارشناس، احتمالا اثر چندانی از جنازه خامنه‌ای برای نمایش عمومی باقی نمانده است، زیرا او در پی اصابت بمب‌های سنگرشکن کشته شد و اجساد افراد همراه او نیز هفته‌ها بعد کشف و تنها از طریق آزمایش دی‌ان‌ای احراز هویت شدند.

در هفته‌های اخیر، مقام‌های جمهوری اسلامی بارها بر گرفتن «انتقام خون» علی خامنه‌ای تاکید کرده‌اند.

علی نیکزاد، نایب‌رییس اول مجلس شورای اسلامی، ۱۱ تیر گفت: «خون رهبر شهید انقلاب اسلامی بی‌پاسخ نخواهد ماند. روزی از آمریکا و دولتمردان آن انتقام این جنایت گرفته خواهد شد.»

این لفاظی‌های تهدیدآمیز در حالی مطرح می‌شوند که مقام‌های جمهوری اسلامی هم‌زمان روند مذاکرات با آمریکا را ادامه می‌دهند.