• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

جاویدنام محمدرضا آهنگر: می‌روم برای آزادی میهنم تلاش کنم

۶ بهمن ۱۴۰۴، ۱۹:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

ویدیویی از جاویدنام محمدرضا آهنگر، ۲۰ ساله در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن می‌گوید: «می‌روم برای آزادی میهنم و مهاجرت نکردن مردمم تلاش کنم.»

او پنج‌شنبه ۱۸ دی در فلکه صادقیه از سوی یک تک‌تیر‌انداز از بالای مجتمع تجاری گلدیس از ناحیه سر هدف گلوله جنگی قرار گرفت و کشته شد.

پربازدیدترین‌ها

شاهزاده رضا پهلوی خواستار طرح مساله اینترنت و حقوق بشر در مذاکرات با جمهوری اسلامی شد
۱

شاهزاده رضا پهلوی خواستار طرح مساله اینترنت و حقوق بشر در مذاکرات با جمهوری اسلامی شد

۲

نفت‌کش‌های ایرانی برای عبور از محاصره آمریکا «در تاریکی» حرکت می‌کنند

۳

جمهوری اسلامی مهدی فرید، زندانی سیاسی را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

۴
اختصاصی

حلقه مجتبی خامنه‌ای و خط قرمز هسته‌ای، مانع اصلی مذاکرات با آمریکا شد

۵

جمهوری اسلامی سلطانعلی شیرزادی فخر، زندانی سیاسی را اعدام کرد

انتخاب سردبیر

  • جمهوری اسلامی سلطانعلی شیرزادی فخر، زندانی سیاسی را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی سلطانعلی شیرزادی فخر، زندانی سیاسی را اعدام کرد

  • آیا جنگ جمهوری اسلامی را رادیکال‌تر کرده؟ بله، اما حذف آن را نیز آسان‌تر ساخته است
    تحلیل

    آیا جنگ جمهوری اسلامی را رادیکال‌تر کرده؟ بله، اما حذف آن را نیز آسان‌تر ساخته است

  • حضور در جام‌جهانی در هاله‌ای از ابهام؛ شورای عالی امنیت ملی تصمیم نهایی را می‌گیرد

    حضور در جام‌جهانی در هاله‌ای از ابهام؛ شورای عالی امنیت ملی تصمیم نهایی را می‌گیرد

  • جمهوری اسلامی مهدی فرید، زندانی سیاسی را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

    جمهوری اسلامی مهدی فرید، زندانی سیاسی را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

  • جنگ یا فروپاشی اقتصادی؛ آیا جمهوری اسلامی می‌تواند در برابر فشارها دوام بیاورد؟
    تحلیل

    جنگ یا فروپاشی اقتصادی؛ آیا جمهوری اسلامی می‌تواند در برابر فشارها دوام بیاورد؟

  • کمبود پلاستیک در ایران در پی حملات به مراکز پتروشیمی
    اختصاصی

    کمبود پلاستیک در ایران در پی حملات به مراکز پتروشیمی

•
•
•

مطالب بیشتر

گزارشگر ویژه سازمان ملل: ایران معترضان تحت درمان در بیمارستان‌ها را بازداشت می‌کند

۶ بهمن ۱۴۰۴، ۱۸:۵۹ (‎+۰ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز دوشنبه ششم بهمن به نقل از مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، گزارش داد او اطلاعاتی دریافت کرده است که بر اساس آن نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، معترضان مرتبط با اعتراضات سراسری را از بیمارستان‌ها خارج کرده و بازداشت می‌کنند؛ اقدامی که به گفته او «نقض جدی حق دسترسی به مراقبت‌های پزشکی» بر اساس حقوق بین‌الملل به‌شمار می‌رود.

ساتو همچنین به رویترز گفت خانواده‌ها برای تحویل گرفتن پیکر عزیزانشان با درخواست پرداخت مبالغی بین پنج تا هفت هزار دلار مواجه شده‌اند.

رویترز نوشت کادر درمانی در ایران که به شرط ناشناس ماندن با این خبرگزاری گفت‌وگو کرده‌اند، بخشی از این گزارش‌ها را تأیید کرده و از یورش نیروهای امنیتی به بیمارستان‌ها و جست‌وجوی پرونده معترضان بستری‌شده برای بازداشت آن‌ها خبر داده‌اند.

100%

جنایت و دروغ؛ عدد تکراری ۳۱۱۷ در آمار رسمی جمهوری اسلامی چه می‌گوید؟

۶ بهمن ۱۴۰۴، ۱۸:۵۶ (‎+۰ گرینویچ)

جمهوری اسلامی شمار کشته‌شدگان ۱۸ و ۱۹ دی را سه هزار و ۱۱۷ نفر اعلام کرده که فاصله‌ای بسیار زیاد با آمار واقعی جنایتی دارد که در قتل عام تظاهرات خیابانی در جهان بی‌سابقه است. جمهوری اسلامی پیش از این نیز همین عدد را عینا برای بحران‌ها و جنایت‌های دیگر خود تکرار کرده بود.

تکرار عدد غیر رُند ۳۱۱۷ و مضرب‌های ۱۰۳۹ که یک عدد اول است، در آمارهای رسمی جمهوری اسلامی، نشانه‌ای جدی از الگوی عددسازی و دستکاری داده‌ها برای مهار روایت عمومی و کوچک‌نمایی ابعاد واقعی بحران‌ها و جنایت‌هاست.

در حالی که شورای سردبیری ایران‌اینترنشنال آمار کشته‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ را دست‌کم ۳۶ هزار و ۵۰۰ نفر برآورد کرده و دیگر رسانه‌های بین‌المللی نیز از ارقامی مشابه سخن‌ می‌گویند، جمهوری اسلامی تلاش می‌کند با عدد‌سازی و جعل روایت، بر جنایت هولناکی که عمدتا در شب‌های ۱۸ و ۱۹ دی در ایران رقم زده، سرپوش بگذارد.

عدد‌های مشکوک ۳۱۱۷ و ۱۰۳۹

پیش از این دست‌کم در دو مورد، مقامات جمهوری اسلامی از عدد ۳۱۱۷ در گزارش‌های خود استفاده کرده‌اند.

اولین بار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ اعلام کرد ۳۱۱۷ نفر در نوروز ۹۹ به مسمومیت الکلی دچار شدند.

100%

همین وزارت‌خانه دو ماه بعد در ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا را ۳۱۱۷ نفر اعلام کرد.

اما این تمام ماجرا نیست. عدد ۳۱۱۷ (۳×۱۰۳۹) مضربی از عدد ۱۰۳۹ است که رد پای آن را در دیگر آمارهای سال‌های ۹۹ تاکنون می‌توان دید.

به عنوان نمونه، وزارت بهداشت در فروردین ۱۳۹۹ اعلام کرد شمار مبتلایان به کرونا در خوزستان به ۱۰۳۹ نفر رسیده است.

100%

به عنوان نمونه، وزارت بهداشت در فروردین ۱۳۹۹ اعلام کرد شمار مبتلایان به کرونا در خوزستان به ۱۰۳۹ نفر رسیده است.

خبرگزاری مهر ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ در گزارشی نوشت: «شمار مبتلایان به کرونا در کرمان به ۱۰۳۹ نفر رسیده است.»

خبرگزاری شبستان ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ از ابتلای قطعی ۲۰۷۸ نفر (۲×۱۰۳۹) به کووید۱۹ در کردستان خبر داد. این عدد مضربی از ۱۰۳۹ است.

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، هشت خرداد ۱۳۹۹ از افزایش آمار مبتلایان به کووید۱۹ در خراسان شمالی به ۲۰۷۸ نفر (۲×۱۰۳۹) خبر داد.

سخنگوی وزارت بهداشت، ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ گفت: «۴۱۵۶ نفر (۴×۱۰۳۹) از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.»

سازمان بهزیستی کشور ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ نوشت ۱۰۳۹ نفر از معلولان و کارکنان بهزیستی قزوین در صف واکسن کرونا هستند.

  • ایران‌اینترنشنال: دست‌کم ۳۶ هزار و ۵۰۰ ایرانی در بزرگ‌ترین قتل‌عام خیابانی تاریخ کشته شدند

    ایران‌اینترنشنال: دست‌کم ۳۶ هزار و ۵۰۰ ایرانی در بزرگ‌ترین قتل‌عام خیابانی تاریخ کشته شدند

۲۲ تیر ۱۴۰۱، خبرگزاری تسنیم در خبری نوشت: «شمار مبتلایان به کرونا در جزیره کیش به ۱۰۳۹ بیمار رسید.»

مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، ۱۰ فروردين ۱۴۰۲ اعلام کرد ۱۰۳۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند.

احتمال تکرار یک عدد

اگر آمار مبتلایان یا فوتی‌های روزانه را صرفا برآمده از شانس و نوسانات طبیعی بدانیم، احتمال این‌که چندین بار دقیقا یک عدد خاص (مثل ۱۰۳۹ یا مضرب مشخصی از آن) گزارش شود، بسیار اندک است.

با در نظر گرفتن دامنه تغییرات وسیع آمار روزانه در ایران، از زیر هزار نفر در مقاطعی تا بالای ۳۰ هزار نفر در اوج همه‌گیری کرونا، شانس این‌که یک روز دقیقا عددی مانند ۱۰۳۹ گزارش شود شاید در حد حدود یک‌هزارم باشد. حال اگر این اتفاق پنج یا شش بار تکرار شود، احتمال تصادفی بودن آن عملا نزدیک به صفر می‌شود.

به بیان ساده، تکرار یک عدد غیر رند به دفعات در آمار روزانه بسیار بعید است، مگر آن که الگویی در کار باشد.

پیش‌تر نیز محققان، اصالت آمار ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی در دوره کرونا را با روشی‌های علمی زیر سوال برده‌ و از احتمال بالای ساختگی بودن این اعداد گفته‌اند.

  • الگوی سرکوب جمهوری‌اسلامی در کشتار بزرگ دی‌ ۱۴۰۴ و نسبت آن با سرکوب در دهه ۶۰

    الگوی سرکوب جمهوری‌اسلامی در کشتار بزرگ دی‌ ۱۴۰۴ و نسبت آن با سرکوب در دهه ۶۰

استفاده از اعداد اول در عددسازی

می‌دانیم که ۱۰۳۹ یک عدد اول است و به جز یک و خودش بر هیچ عدد دیگری بخش‌پذیر نیست.

استفاده از اعداد اول برای عددسازی‌ رایج‌ است چرا که خروجی‌های غیر رند و غیر‌قابل‌تشخیص برای چشم عادی تولید می‌کنند.

به عبارتی در جعل داده، استفاده از اعداد اول بزرگ می‌تواند به ساخت اعداد ظاهرا تصادفی ولی کنترل‌شده کمک کند.

۳۱۱۷ در حروف ابجد

در شبکه‌های اجتماعی، برخی کاربران با اشاره به تکرار این عدد در گزارش‌های جمهوری اسلامی، شائبه‌های انتقال رمز یا گزاره‌ای با استفاده از حروف ابجد را طرح کرده‌اند.

ابجد سامانه‌ای قدیمی برای تبدیل حروف به اعداد است که ریشه در الفبای عربی دارد و در بسیاری از متون کهن فارسی و عربی به‌کار رفته است.

در این سیستم، هر حرف دارای یک ارزش عددی مشخص است (مثلا الف = ۱، ب = ۲، ج = ۳، ...، غ = ۱۰۰۰). این مقادیر در جدول معروف «ابجد کبیر» تنظیم شده‌اند. ابجد بیشتر در حوزه‌های شبه‌علم، عرفان و حتی رمزنگاری‌های ابتدایی کارایی داشته است.

  • ساندی‌تایمز: طی دو روز از اعتراضات ایران، ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر کشته و ۳۳۰ هزار نفر مجروح شدند

    ساندی‌تایمز: طی دو روز از اعتراضات ایران، ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر کشته و ۳۳۰ هزار نفر مجروح شدند

شاعران و نویسندگان با استفاده از ابجد گاهی تاریخ ساخت بنا یا وقوع یک رویداد را در قالب یک بیت یا جمله رمزگذاری می‌کردند، به‌گونه‌ای که مجموع عددی حروف آن به سال هجری اشاره می‌کرد.

از نظر ریاضی ممکن است عبارات بسیاری وجود داشته باشد که به صورت ابجد به عدد ۳۱۱۷ برسد اما کاربری در شبکه ایکس با استناد به جست‌وجو‌هایش با کمک هوش مصنوعی در این باره نوشت که عدد ابجد ۳۱۱۷ مربوط به عبارت «غافر من استغفره» در دعای جوشن‌کبیر است.

شیعیان از این عبارت برای توصیف پروردگار خود یاد می‌کنند: «بخشنده هر کسی، که طلب بخشش می‌کند.»

در نهایت می‌توان گفت تکرار عددهای غیر رند ۳۱۱۷ و ۱۰۳۹ و مضرب‌هایشان در آمار رسمی جمهوری اسلامی، به‌ویژه در موضوع‌های حساسی مانند کرونا و شمار قربانیان اعتراضات، به‌سختی می‌تواند تصادفی باشد و سابقه تکرار این اعداد در بازه‌های زمانی و جغرافیایی مختلف، و استفاده از یک عدد اول برای تولید خروجی‌های ظاهرا تصادفی، همگی از وجود الگویی هدفمند در عددسازی و دستکاری داده‌ها حکایت دارد.

آسیه امینی: آیین‌های سوگواری به زبان اعتراض تبدیل شده‌اند

۶ بهمن ۱۴۰۴، ۱۸:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

ویدیوهای منتشرشده از مراسم تشییع و یادبود کشته‌شدگان جوان اعتراضات دی‌ماه نشان می‌دهد خانواده‌ها، دوستان و نزدیکان آن‌ها در سوگ عزیزان‌شان علیه حکومت شعار می‌دهند، سخنرانی اعتراضی می‌کنند، دست می‌زنند، می‌رقصند و کل می‌کشند.

آسیه امینی، تحلیل‌گر مسائل اجتماعی، گفت: «در بسیاری از مراسم اخیر، خبری از آیین‌های مذهبی مرسوم عزاداری نیست و به‌جای آن، آیین‌هایی ریشه‌دار در فرهنگ ایرانی مانند «سیاوشان» و «سهراب‌کشان» احیا شده‌اند؛ مراسمی با کارکرد ضدفراموشی، جمعی و هویتی که نوعی «اعتراض خاموش» و بدرقه محترمانه قربانیان محسوب می‌شوند و معنا و پیوند اجتماعی را بازتولید می‌کنند.»


عباس اسحاقی، کوهنورد، به‌دست ماموران سرکوب جمهوری اسلامی در تهران کشته شد

۶ بهمن ۱۴۰۴، ۱۷:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، عباس اسحاقی، کوهنورد و فاتح چندین قله مرتفع ایران و از هواداران تیم فوتبال پرسپولیس، شامگاه پنج‌شنبه ۱۸ دی‌ماه در تهران با شلیک گلوله جنگی ماموران حکومتی جمهوری اسلامی کشته شد.

بنا بر این گزارش، ابتدا به خانواده اسحاقی گفته شد او مجروح و در بیمارستان بستری است، اما پس از مراجعه خانواده به بیمارستان، به آنان اعلام شد که او جان باخته است. با این حال، مأموران از تحویل پیکر او به خانواده جلوگیری کردند.

پیکر جاویدنام عباس اسحاقی پس از سه روز به خاک سپرده شد.

100%

نماینده آلمان در پارلمان اروپا: شاهد نابودی سیستماتیک زندگی‌ها در ایران هستیم

۶ بهمن ۱۴۰۴، ۱۷:۴۱ (‎+۰ گرینویچ)

هانا نویمان، نماینده آلمان و رییس هیات روابط با ایران در پارلمان اروپا، با اشاره به سرکوب‌های گسترده در ایران گفت: «ما شاهد نابودی سیستماتیک زندگی‌ها در ایران هستیم. این رژیم به‌طور خشونت‌بار یک نسل کامل از جوانان را محو می‌کند.»

او با ابراز همدردی با ایرانیان افزود: «افکار من با مردم ایران و با همه کسانی است که عزیزان خود را از دست داده‌اند.»

نویمان این سخنان را در قالب بیانیه‌ای برای هیات پارلمان اروپا برای روابط با مردم ایران مطرح کرده است.