• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

زلزله قدرتمندی به بزرگی ۷.۵ شمال‌شرق ژاپن را لرزاند

۱۸ آذر ۱۴۰۴، ۰۰:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۵:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

زلزله‌ای قدرتمند به بزرگی ۷.۵ شامگاه دوشنبه شمال‌شرق ژاپن را تکان داد و باعث صدور دستور تخلیه برای حدود ۹۰ هزار نفر شد. هشدارهای سونامی در پی این زلزله، چند ساعت بعد به توصیه کاهش یافتند.

این زمین‌لرزه ساعت ۱۱:۱۵ شب به وقت محلی در سواحل منطقه رخ داد.

آژانس هواشناسی ژاپن در ابتدا اعلام کرد که احتمال دارد این زلزله باعث وقوع سونامی به ارتفاع ۳ متر (۱۰ فوت) در سواحل شمال‌شرقی ژاپن شود.

هشدار سونامی در استان‌های هوکایدو، آئوموری و ایواته صادر شد. بنا بر اعلام آژانس هواشناسی ژاپن، امواجی به ارتفاع ۲۰ تا ۷۰ سانتی‌متر نیز در چند بندر مشاهده شد.

بامداد سه‌شنبه، آژانس هواشناسی ژاپن هشدارها را به «توصیه» کاهش داد، به این معنی که برآورد ارتفاع موج و خطر آب‌گرفتگی کمتر شده است.

مرکز این زمین‌لرزه ۸۰ کیلومتری سواحل استان آئوموری و در عمق ۵۴ کیلومتری زمین اعلام شد.

بر اساس مقیاس لرزه‌ای یک تا هفت ژاپن، این زمین‌لرزه در شهر هاچینوهه در استان آئوموری «بالای شش» ثبت شد. این میزان لرزش آن‌قدر قوی است که ایستادن را تقریبا غیرممکن و فرد را مجبور به خزیدن می‌کند. در چنین لرزش‌هایی معمولا بیشتر مبلمان‌های سنگین سقوط می‌کنند و کاشی‌های دیوار و شیشه‌های پنجره‌ها در بسیاری از ساختمان‌ها آسیب می‌بینند.

شبکه ان‌اچ‌کی ژاپن ساعاتی پس از زلزله به‌نقل از یکی از کارکنان هتل در هاچینوهه گزارش داد که چند نفر مجروح و به بیمارستان منتقل شده‌اند، اما همگی هنگام انتقال هوشیار بودند.

سانائه تاکائوچی، نخست‌وزیر ژاپن، بامداد سه‌شنبه ۱۸ آذر به خبرنگاران گفت که گزارش‌هایی از مجروح شدن هفت تن دریافت کرده است.

شرکت راه‌آهن شرق ژاپن برخی خدمات در منطقه را متوقف کرد؛ منطقه‌ای که در مارس ۲۰۱۱ نیز شاهد زمین‌لرزه عظیم ۹ ریشتری بود.

یکی از مقامات آژانس هواشناسی ژاپن در یک نشست خبری اعلام کرد: «احتمال وقوع زمین‌لرزه‌های قدرتمندتر طی چند روز آینده وجود دارد.»

پس از این زمین‌لرزه، آژانس هواشناسی ژاپن برای منطقه وسیعی از شمالی‌ترین جزیره هوکایدو تا استان چیبا در شرق توکیو توصیه‌ای صادر کرد و از ساکنان خواست طی یک هفته آینده نسبت به احتمال وقوع زمین‌لرزه قدرتمند هوشیار باشند.

شرکت‌های توکوهو الکتریک پاور و هوکایدو الکتریک پاور اعلام کردند که هیچ مشکل غیرعادی در نیروگاه‌های هسته‌ای منطقه گزارش نشده است. توکوهو الکتریک ابتدا از قطع برق هزاران خانه خبر داد، اما بعدتر این رقم را به چند صد خانه کاهش داد.

افت و خیز ارزش ین

پس از انتشار خبر زلزله، ین در برابر ارزهای اصلی جهان تضعیف شد، اما سپس بخشی از ارزش خود را بازیافت. دلار در اوج معاملات به حدود ۱۵۵.۸۱ ین رسید و یورو نیز در بالاترین سطح روزانه معامله شد.

ژاپن یکی از زلزله‌خیزترین کشورهای جهان است و تقریبا هر پنج دقیقه یک لرزش در آن ثبت می‌شود. این کشور در «حلقه آتش» اقیانوس آرام قرار دارد و حدود ۲۰ درصد زمین‌لرزه‌های با شدت ۶ یا بیشتر جهان در ژاپن رخ می‌دهد.

شمال‌شرق ژاپن در ۱۱ مارس ۲۰۱۱ شاهد یکی از مرگبارترین زمین‌لرزه‌های این کشور بود؛ وقتی لرزشی ۹ ریشتری در اعماق اقیانوس نزدیک شهر سندای رخ داد. این زمین‌لرزه که قدرتمندترین زمین‌لرزه در تاریخ ثبت‌شده ژاپن است، موجی از سونامی‌های عظیم ایجاد کرد که بخش‌های وسیعی از سواحل اقیانوسی را ویران و نزدیک به ۲۰ هزار نفر را قربانی کرد.

سونامی سال ۲۰۱۱ همچنین به نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما دای‌ایچی آسیب زد و در پی انفجارها و ذوب‌های هسته‌ای به بدترین فاجعه هسته‌ای جهان در طی ۲۵ سال تبدیل شد.

آن زمین‌لرزه دو روز پس از زمین‌لرزه‌ای به بزرگی هفت رخ داد. از آن هنگام، دولت ژاپن پس از هر زمین‌لرزه مهم در منطقه، توصیه‌ای یک‌هفته‌ای درباره احتمال بروز یک ابَر زلزله صادر می‌کند.

سال گذشته چنین توصیه‌ای در منطقه ناونکای تراف در مرکز و جنوب ژاپن صادر شد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

اکسیوس به نقل از فرمانده سنتکام: حملات به جنوب ایران به اوج اثربخشی رسیده بود
۱

اکسیوس به نقل از فرمانده سنتکام: حملات به جنوب ایران به اوج اثربخشی رسیده بود

۲

ترامپ کمبود مهمات آمریکا را رد کرد و تهدیدهایش علیه ایران را ادامه داد

۳

اعتصاب غذای زندانیان محکوم به اعدام در زندان قزل‌حصار وارد سومین هفته شد

۴

صف آرژانتینی‌ها برای چاپ شعار جنجالی «مالویناس متعلق به آرژانتین است»

۵

مظنون حمله به رژه افتخار برلین در تیراندازی پلیس کشته شد

انتخاب سردبیر

  • فرمانده حشد شعبی: شبه‌نظامیان عراقی برای مقابله با حمله زمینی آمریکا در ایران حضور دارند
    اختصاصی

    فرمانده حشد شعبی: شبه‌نظامیان عراقی برای مقابله با حمله زمینی آمریکا در ایران حضور دارند

  • افزایش درخواست تقسیط خدمات درمانی به‌دنبال تشدید بحران اقتصادی

    افزایش درخواست تقسیط خدمات درمانی به‌دنبال تشدید بحران اقتصادی

  • بحران جدی کمبود دارو در ایران و اعلام آمادگی کامل برای تامین نیاز دارویی زائران اربعین

    بحران جدی کمبود دارو در ایران و اعلام آمادگی کامل برای تامین نیاز دارویی زائران اربعین

  • سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

    سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • زلزله قدرتمندی به بزرگی ۷.۵ شمال‌شرق ژاپن را لرزاند

    زلزله قدرتمندی به بزرگی ۷.۵ شمال‌شرق ژاپن را لرزاند

  • افزایش قربانیان زلزله ژاپن به ۱۱۰ کشته و کاهش امیدها برای نجات ۲۱۰ مفقود

    افزایش قربانیان زلزله ژاپن به ۱۱۰ کشته و کاهش امیدها برای نجات ۲۱۰ مفقود

  •  در پی وقوع زلزله‌ای ۷/۱ ریشتری در جنوب ژاپن هشدار سونامی صادر شد

    در پی وقوع زلزله‌ای ۷/۱ ریشتری در جنوب ژاپن هشدار سونامی صادر شد