• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تنها غذا خوردن در سالمندی با سوء‌تغذیه و کاهش توانایی همراه است

۱۳ آذر ۱۴۰۴، ۰۶:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)

گزارشی تازه از پژوهشگران استرالیایی نشان می‌دهد سالمندانی که اغلب به تنهایی غذا می‌خورند، بیشتر در معرض رژیم غذایی کم‌کیفیت، کاهش وزن ناخواسته و افت عملکرد جسمی هستند.

در این مطالعه گسترده که نتایج آن در مجله علمی «اپتایت» منتشر شد، پژوهشگران دانشگاه فلایندرز استرالیا، بر اساس ۲۴ پژوهش از ۱۰ کشور، الگوی تغذیه ده‌ها هزار فرد بالای ۶۵ سال را بررسی کردند.

کاهش اشتها، تنوع کمتر مواد غذایی و افت سلامت

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد غذا خوردن در کنار دیگران نقشی فراتر از دریافت کالری دارد.

به گفته کیتلین ویمن، پژوهشگر تغذيه و نويسنده اصلی اين پژوهش، غذا در فرهنگ سالمندان یک تجربه اجتماعی است و همراهی با دیگران می‌تواند اشتها و میل به انتخاب غذاهای سالم‌تر را تقویت کند.

بر اساس گزارش وب‌سایت وایس، سالمندانی که اغلب تنها غذا می‌خورند در مقایسه با افراد دارای همراه، از میوه، سبزیجات و منابع پروتئینی کمتری استفاده می‌کنند و تمایل بیشتری به مصرف غذاهای آماده و پرچرب دارند.

در یکی از پژوهش‌های بررسی شده از تایوان، مشخص شد مردان سالمندی که معمولا به تنهایی غذا می‌خوردند، به طور میانگین روزانه حدود دو وعده سبزیجات مصرف کرده‌اند.

این در حالی است که مردانی که زمان صرف غذا تنها نبودند، نزدیک به دو و نیم وعده در روز سبزیجات مصرف می‌کردند.

100%

نتیجه مطالعه‌ای دیگر در سوئد نیز همین الگو را تایید می‌کند: سالمندانی که اغلب تنها غذا می‌خورند، حدود ۳۲ درصد کمتر از سایر افراد به مصرف سبزیجات روی می‌آورند.

طبق یافته‌ها، این سالمندان تا حدود ۲۹ درصد بیش از دیگران با کاهش محسوس وزن مواجه می‌شوند؛ کاهش وزنی که پژوهشگران آن را نشانه‌ای از افت سلامت و کاهش توانایی‌های جسمی و استقلال فردی می‌دانند.

ویمن در ادامه توضیح ابعاد اجتماعی تغذیه، تاکید کرد که غذا خوردن «فقط دریافت کالری و مواد مغذی نیست».

به گفته او، همراهی در زمان صرف غذا می‌تواند اشتها را تقویت کند، تنوع خوراک را افزایش دهد و توجه به کیفیت خوردنی‌ها را بیش از پیش بالا ببرد.

صرف غذا با دوستان

به باور ویمن، زمانی که سالمندان کنار خانواده یا دوستان غذا می‌خورند، انگیزه بیشتری برای خوردن کافی دارند و همین موضوع در حفظ توده عضلانی و توانایی جسمی آن‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند.

نویسندگان توصیه می‌کنند پزشکان و پرستاران با یک «پرسش ساده» از سالمندان درباره اینکه چه مواد غذایی‌ای مصرف می‌کنند و با چه کسی غذا می‌خورند، می‌توانند کسانی را که در خطر سوء‌تغذیه هستند، زودتر شناسایی کنند.

همچنین وعده‌های غذایی مشترک خانوادگی یا یک قرار غذایی هفتگی با دوستان یا آشنایان می‌تواند کیفیت تغذیه را بالا ببرد و از افت سلامت در گروه سالمندان پیشگیری کند.

Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

«عادل عامل دوقطبی‌سازی در فوتبال»؛ حمله رسانه سپاه به فردوسی‌پور پس از فیلتر شدن فوتبال۳۶۰
۱

«عادل عامل دوقطبی‌سازی در فوتبال»؛ حمله رسانه سپاه به فردوسی‌پور پس از فیلتر شدن فوتبال۳۶۰

۲

پس از انتقاد از امیر قلعه‌نویی و تیم ملی، سایت و اپلیکیشن فوتبال ۳۶۰ از دسترس خارج شد

۳

حمله قلعه‌نویی به علی دایی: دلیلی نمی‌شود شما اگر بازیکن بزرگی بوده‌ای، مربی خوبی هم باشی

۴

غایب بزرگ اسپانیا-آرژانتین؛ رییس یوفا، فینال جام جهانی را به دلیل جنجال بالوگان تحریم کرد

۵

چند آرژانتینی در خطر محرومیت؛ فیفا تحقیق درباره درگیری‌های فینال جام جهانی را آغاز کرد

انتخاب سردبیر

  • خانواده زوج بریتانیایی زندانی در اوین: آنان پس از هفته‌ها اعتصاب غذا، تنها با آب زنده‌اند

    خانواده زوج بریتانیایی زندانی در اوین: آنان پس از هفته‌ها اعتصاب غذا، تنها با آب زنده‌اند

  • چالشی تازه در دریای سرخ؛ ارتش آمریکا برای مقابله با حوثی‌ها با چه موانعی روبه‌روست؟
    تحلیل

    چالشی تازه در دریای سرخ؛ ارتش آمریکا برای مقابله با حوثی‌ها با چه موانعی روبه‌روست؟

  • نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای واشینگتن و ریاض و احتمال آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه

    نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای واشینگتن و ریاض و احتمال آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه

  • پیروزی بزرگ برای ریاض؛ ترامپ توافق تاریخی هسته‌ای با عربستان سعودی را تصویب کرد

    پیروزی بزرگ برای ریاض؛ ترامپ توافق تاریخی هسته‌ای با عربستان سعودی را تصویب کرد

  • آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟
    تحلیل

    آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟

  • آمریکا در جنوب ایران؛ کاهش توان جمهوری اسلامی در میدان و میز مذاکره
    تحلیل

    آمریکا در جنوب ایران؛ کاهش توان جمهوری اسلامی در میدان و میز مذاکره