• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

فرانسه سفیر آمریکا را به اتهام «دخالت در امور داخلی» احضار کرد

۲ شهریور ۱۴۰۴، ۲۲:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت امور خارجه فرانسه روز یک‌شنبه اعلام کرد سفیر آمریکا در پاریس، چارلز کوشنر، به دلیل نگارش نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهوری فرانسه، امانوئل مکرون، که در آن دولت فرانسه را به بی‌تفاوتی در قبال افزایش یهودی‌ستیزی متهم کرده بود، احضار شده است.

در بیانیه رسمی وزارت خارجه فرانسه آمده است که «اتهامات مطرح‌شده از سوی سفیر آمریکا غیرقابل قبول‌اند» و فرانسه با قاطعیت این ادعاها را رد می‌کند. این نهاد همچنین تاکید کرده که کشور متبوعش «کاملاً متعهد به مبارزه با یهودی‌ستیزی» است و اظهارات سفیر آمریکا با اصول حقوق بین‌الملل و اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها توسط مقامات دیپلماتیک در تضاد است.

فرانسه این اقدام را لطمه‌ای به اعتماد دوجانبه میان متحدان و شأن روابط فراآتلانتیکی دانسته است.

کوشنر، پدر داماد رئیس‌جمهوری آمریکا دونالد ترامپ، در نامه‌ای که تاریخ آن ۲۵ اوت و همزمان با هشتاد و یکمین سالگرد آزادسازی پاریس از اشغال نازی‌ها ثبت شده، نوشته است: «با نگرانی عمیق از افزایش چشمگیر یهودی‌ستیزی در فرانسه و نبود اقدامات کافی از سوی دولت شما برای مقابله با آن می‌نویسم.» او مدعی شده که «در فرانسه، روزی نمی‌گذرد بدون آنکه یهودیان در خیابان مورد حمله قرار بگیرند، کنیسه‌ها یا مدارس یهودی تخریب نشوند یا کسب‌وکارهای متعلق به یهودیان قربانی وندالیسم نشوند.»

این نامه در حالی منتشر شده که چند روز پیش نیز بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دولت مکرون را به دامن‌زدن به یهودی‌ستیزی متهم کرده بود، ادعایی که از سوی کاخ الیزه با لحنی تند رد شد و «اتهامی مشمئزکننده و نادرست» خوانده شد.

الیزه با بیان اینکه «اکنون زمان جدیت و مسئولیت‌پذیری است، نه مغالطه و بهره‌برداری سیاسی»، تاکید کرد فرانسه در برابر یهودی‌ستیزی جدی و متعهد است و چنین اتهاماتی را «تحریف حقیقت» می‌داند.

احضار رسمی سفیر آمریکا، در کنار واکنش شدید کاخ الیزه به اظهارات نتانیاهو، نشان‌دهنده تشدید تنش‌های دیپلماتیک میان فرانسه و متحدان غربی‌اش بر سر نحوه برخورد با تحولات خاورمیانه، از جمله جنگ غزه و به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.

فرانسه چندی پیش اعلام کرد که در اجلاس پیش‌روی مجمع عمومی سازمان ملل، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. اقدامی که واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشت. تعدادی از کشورها از جمله در اروپا و دیگر نقاط جهان از تصمیم فرانسه استقبال کردند و با آن همراهی کردند. در مقابل نیز تعدادی از کشورها از جمله آمریکا و اسرائیل این تصمیم را «هدیه‌ای به حماس» نامیدند و به شدت آن را محکوم کردند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

تلگراف: جمهوری اسلامی عوامل مرتبط با نهادهای اطلاعاتی را مخفیانه به بریتانیا می‌فرستد

۴

وال‌استریت ژورنال: جنگنده‌های بحرین و کویت به اهدافی در ایران حمله کرده‌اند

۵
تحلیل

شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

انتخاب سردبیر

  • سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

    سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

    نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

  • بیانیه دفتر نتانیاهو: شاهد بهای سنگین یهودی‌ستیزی و تحریکات وحشیانه علیه اسرائیل هستیم

    بیانیه دفتر نتانیاهو: شاهد بهای سنگین یهودی‌ستیزی و تحریکات وحشیانه علیه اسرائیل هستیم

  • استرالیا از تصمیم خود برای به رسمیت شناختن فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل خبر داد

    استرالیا از تصمیم خود برای به رسمیت شناختن فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل خبر داد