ماهواره «ناهید ۲» جمهوری اسلامی از پایگاهی در روسیه به فضا پرتاب شد

همزمان با افزایش تنشها بر سر برنامه موشکی و فضایی جمهوری اسلامی، ماهواره «ناهید ۲» از پایگاه وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد.
همزمان با افزایش تنشها بر سر برنامه موشکی و فضایی جمهوری اسلامی، ماهواره «ناهید ۲» از پایگاه وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد.
ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، جمعه سوم مردادماه نوشت: «ساخت و پرتاب این ماهواره حدود ۱۱۰ کیلوگرمی یکی از مهمترین گامهای صنعت فضایی ایران برای ارتباطات ماهوارهای، ایجاد منظومههای ماهوارهای مخابراتی ارتفاع پایین (LEO) و ماهوارههای مخابراتی ارتفاع بالا (GEO) است.»
ایرنا افزود با قرار گرفتن ماهواره ناهید ۲ در مدار، «فناوریهای بومی فضایی برای ارتباطات باند KU» برای نخستین بار بهصورت عملیاتی آزمایش میشوند.
باند KU، مخفف عبارتی در زبان آلمانی به معنای «کوتاه پایین»، یکی از باندهای فرکانسی مورد استفاده در ارتباطات ماهوارهای است و در حوزههای نظامی و هواشناسی، ماموریتهای فضایی، پخش تلویزیونی و اینترنت ماهوارهای کاربرد دارد.
خبرگزاری ایسنا هم گزارش داد این ماهواره «با پرتابگر سایوز روسیه» و «پس از چند نوبت تاخیر» به فضا پرتاب شد.
پیشتر در ۳۰ تیرماه، سازمان فضایی ایران از آزمایش یک موشک ماهوارهبر جدید به نام «قاصد» خبر داد و هدف از آن را «ارزیابی برخی فناوریهای جدید در حال توسعه صنعت فضایی ایران» عنوان کرد.
انجام این آزمایش آن هم پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل و در آستانه دور جدید گفتوگوهای تهران و غرب، بر اهمیت ابعاد فنی، سیاسی، نظامی و امنیتی آن افزوده است.
ناهید ۲ در «مدار ۵۰۰ کیلومتری» زمین
ایرنا در ادامه گزارش خود از پرتاب ماهواره ناهید ۲ نوشت در جریان این عملیات «سایر فناوریهای فضایی نظیر کنترل وضعیت سهمحوره، ارتباطات دوطرفه در سایر باندهای فرکانسی، مدیریت داده و توزیع توان» مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهند گرفت.
این خبرگزاری افزود ناهید ۲ که یک ماهواره مخابراتی ساخت ایران است، نخستین بار در بهمنماه ۱۴۰۱بهصورت نمونه کیفی رونمایی شد و اکنون نمونه پروازی آن نیز آماده شده است.
بر اساس این گزارش، عمر این ماهواره دو سال خواهد بود، در «مدار ۵۰۰ کیلومتری» قرار میگیرد و «باند فرکانسی آن KU ،X و UHF است».
وحید یزدانیان، رییس پژوهشگاه فضایی ایران، دوم خرداد اعلام کرده بود علاوه بر ناهید دو، ماهواره «پارس ۲» نیز «بهزودی» در صف پرتاب قرار خواهد گرفت.
پایگاه خبری بلومبرگ ۲۹ فروردین گزارش داد برنامه فضایی حکومت ایران با وجود تحریمهای آمریکا تقویت شده است.
بر اساس این گزارش، برنامه فضایی جمهوری اسلامی بهطور موازی از سوی سازمان فضایی ایران و سپاه پاسداران پیگیری میشود؛ موضوعی که به گفته مقامهای آمریکایی، مشابهتهایی با برنامه موشکی تهران دارد و نگرانکننده تلقی میشود.