گزارشهای منتشر شده نشان میدهد موجی از حوادث مشکوک در سراسر کشور شکل گرفته که ابعاد آن به تدریج در حال گسترش است.
در جدیدترین مورد، سایت عصر ایران، دوشنبه ۳۰ تیر به نقل از رسانههای محلی نوشت که پدافند هوایی تبریز با تعدادی «ریزپرنده ناشناس» در آسمان تبریز مقابله کرده است.
این در حالی است که خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران با اشاره به شنیده شدن صدای این انفجارها، به نقل از مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی نوشت علت شنیده شدن صدای انفجار، انجام عملیات خنثیسازی مهمات باقیمانده از جنگ ۱۲ روزه است.
علی اکبریانآذر، معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی نیز گفت: «خبر منتشر شده در برخی از شبکه های اجتماعی مبنی بر تعرض به یکی از اماکن انتظامی استان واقعیت ندارد.»
یک ویدیو ارسالشده به ایراناینترنشنال در دوشنبه ۳۰ تیر نیز آتشسوزی در یک کارگاه تولید فرآوردههای نفتی در محدوده جاده زیار در شرق استان اصفهان را نشان داد.
محمد شریعتی، از آتشنشانی اصفهان، در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ایرنا وقوع آتشسوزی در کارگاه فرآوردههای نفتی منطقه زیار اصفهان را تایید کرد و گفت: «آتشی گسترده در کارگاه تولید روغن و مشتقات نفتی در منطقه زیار اصفهان گزارش شد و شعلههای آتش در یک هزار و ۵۰۰ مترمربع از فضا گسترش یافت.»
همزمان، در شهر قائمیه شهرستان کوهچنار در استان فارس، شعبه بانک ملت دچار آتشسوزی شد.
حامد پشنگیان، سرپرست سازمان آتشنشانی شهرداری کازرون، دلیل حادثه را «اتصالی و آتشسوزی کولرگازی» عنوان کرد.
این در حالی است که در هفته گذشته نیز چندین حریق مشابه در اماکن حساس دولتی و اقتصادی در دیگر شهرها رخ داده بود.
روند وقوع این حوادث به هفتههای اخیر محدود نمیشود و از زمان پایان درگیریهای نظامی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، به طور مستمر از نقاط مختلف ایران خبر انفجار، صدای مهیب، حریق گسترده یا آسیب به اماکن حساس مخابره میشود.
از ابتدای تیرماه آغاز و تا به حال بیش از ۲۰ آتشسوزی در نقاط مختلف کشور گزارش شده و دلایل اعلام شده برای آنها در مواردی با تردید افکار عمومی مواجه شده است.
در ۲۸ تیر، رسانهها در ایران از کشته شدن یک نفر در آتشسوزی پالایشگاه آبادان، بزرگترین پالایشگاه کشور خبر دادند.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، اعلام کرد این آتشسوزی بهدلیل نشتی یکی از پمپهای واحد ۷۰ پالایشگاه بود و ناشی از خرابکاری یا دخالت عوامل انسانی نبود.