یک مجتمع مسکونی پنج طبقه ۶۰ واحدی در خیابان «پاسدار گمنام» تهران حدود ساعت چهار و نیم صبح سهشنبه ۲۴ تیر آتش گرفت.
به گفته جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری تهران، محل اصلی آتشسوزی طبقه همکف و پارکینگ در طبقه منفی یک مجتمع بود که تعداد زیادی خودرو در آن پارک شده بود.
او گفت در این حادثه سه خودرو و یک موتورسیکلت گرفتار آتش شدند، اما چون میزان سوختگی یک خودروی امویام بسیار بیشتر بود، احتمال اینکه آتش از آنجا آغاز شده و به خودروهای کناری سرایت کرده باشد، بیشتر است.
ملکی از مهار آتش پس از چند ساعت خبر داد و افزود علت اصلی آتشسوزی پس از «بررسی دقیق از سوی کارشناسان» اعلام خواهد شد.
چند ساعت پس از این حادثه و حوالی ساعت هشت صبح سهشنبه، گزارشها و تصاویری از آتشسوزی در برج زمرد بلوار ۲۹ بهمن تبریز منتشر شد.
حدود سه ساعت بعد، اکبر دشتی، معاون عملیات سازمان آتشنشانی شهرداری تبریز، از مهار آتشسوزی در این برج خبر داد و گفت حریق از یک فروشگاه پوشاک آغاز شده بود.
او افزود علت دقیق حادثه پس از «بررسی کارشناسان» اعلام میشود.
در مشهد نیز بامداد سهشنبه آتشسوزی گستردهای در مجتمع تجاری قائم واقع در میدان ۱۷ شهریور اتفاق افتاد.
به گفته حمیدرضا کافینیا، مدیرعامل سازمان آتشنشانی مشهد، ۱۵۰ آتشنشان به محل اعزام شدند و توانستند حریق را پس از ۱۰ ساعت مهار کنند.
او اعلام کرد آتش از طبقه منفی یک این مجتمع تجاری آغاز شده و نقطه کانونی حادثه، محل نگهداری لوازم آرایشی و بهداشتی بوده است.
به گفته کافینیا، تمامی این مجموعه آتش گرفته بود که با تلاش آتشنشانان مهار و از سرایت آن به واحدهای مجاور جلوگیری شد اما امکان ریزش ساختمان وجود دارد.
او همچنین تاکید کرد این مجتمع قدمتی بیش از ۶۰ سال دارد و بهعنوان یکی از ساختمانهای ناایمن در مشهد، چندین بار اخطار دریافت کرده بود.
انفجارها و آتشسوزیهای مشکوک دوشنبه
آتشسوزیهای گسترده در شماری از شهرهای ایران پس از توقف جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل خبرساز شده و مورد توجه شهروندان و کاربران رسانههای اجتماعی قرار گرفته است.
یک مخاطب دوشنبه ۲۳ تیر با ارسال ویدیوهایی به ایراناینترنشنال، از وقوع انفجار و آتشسوزی در گرمدره خبر داد و گفت دود عظیم ناشی از این آتشسوزی برای تمام ساکنان کرج قابل مشاهده است.
به گفته یکی از شهروندان، این حریق در شهرک خاتمالانبیا مقابل شهرک جهاننما رخ داده است.
محمد یساولی، رییس سازمان آتشنشانی شهرداری کرج، اعلام کرد این آتشسوزی در یک کارگاه مبلسازی به مساحت هزار متر مربع رخ داد، اما علت دقیق آن هنوز مشخص نیست.
در این روز همچنین گزارشهایی از انفجار و آتشسوزی در نقاطی دیگر از ایران مانند تبریز، قم، تهران و مشهد منتشر شد که از آن جمله میتوان به «انفجار» در فرودگاه مشهد و به اشتراکگذاری ویدیوهایی از دود سفید در نزدیکی این مکان منتشر شد.
روابط عمومی فرودگاه مشهد وقوع انفجار را تکذیب و اعلام کرد دود ناشی از «سوزاندن برنامهریزیشده علفهای هرز» بود.
دوشنبه همچنین گزارشهایی از وقوع دستکم دو انفجار در حوالی خیابان انقلاب و شریعتی تهران منتشر شد.
مقامهای جمهوری اسلامی علت حادثه در خیابان انقلاب را آتشسوزی در یک فروشگاه کفش اعلام کردند، اما درباره علت بروز حریق توضیحی ارائه ندادند
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال در ۲۳ تیر نشان میداد یک خودرو در شهرک غرب تهران آتش گرفته است.
در همین روز، بخشی از یک ساختمان در مجتمع پردیسان قم منفجر و طبقه اول ساختمان آن بهشدت تخریب شد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی قم گفت درباره انفجار این ساختمان «احتمال نشت گاز» وجود دارد.
همزمان خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، نوشت در چند روز گذشته برخی چهرههای «ضدانقلاب» و «اکانتهای مرتبط با اسرائیل» تلاش میکنند هر سانحه یا حادثه طبیعی متداول را با هدف ایجاد اضطراب در بین مردم به جنگ مرتبط کنند.
فارس نوشت ساکنان ساختمانی که در قم دچار انفجار شده، «شهروندان عادی» هستند.
این رسانه وابسته به سپاه افزود اگر حملهای در ایران رخ داده باشد، مردم با «فعال شدن آژیر خطر در اسرائیل» از آن مطلع خواهند شد.
تسنیم، دیگر خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران، نیز در گزارشی نوشت انفجارهای اخیر در برخی مناطق کشور، ناشی از «نشتی گاز» بوده و به مسائل «امنیتی یا تروریستی» ارتباطی ندارد.
حساب فارسیزبان وزارت خارجه اسرائیل در شبکه ایکس، ۲۳ تیر در واکنش به این حوادث که مقامهای حکومتی دلیلشان را «نشت گاز» عنوان میکنند، نوشت اگر جمهوری اسلامی «بهجای ارسال میلیونها دلار به تروریستهای ورشکسته منطقه، لولههای گاز را ترمیم میکرد بهتر نبود؟»
اعلام «نشت گاز» بهعنوان علت این حوادث مانند انفجار در برجهای پامچال چیتگر تهران با واکنش شهروندان مواجه شده است.
شماری از کاربران رسانههای اجتماعی معتقدند این حوادث که بلافاصله پس از اعلام آتشبس میان جمهوری اسلامی و اسرائیل در ایران آغاز شدند، میتوانند دلایلی مانند «تلاش برای حذف هدفمند مقامات حکومت»، «خرابکاری» یا «حمله خارجی» داشته باشند.
جیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری سازمان اتحاد علیه ایران هستهای، ۲۳ تیر آتشسوزیها و انفجارهای پرشمار در ایران را «مرموز» توصیف کرد و در ایکس نوشت: «گزارشهای تایید نشدهای درباره بلند شدن دود در پارچین وجود دارد، این یعنی نشت گاز خیلی زیاد.»