نتانیاهو: موضوع حمله به جمهوری اسلامی را در ۴۰ سال گذشته هدایت کردم
نخستوزیر اسرائیل گفت که موضوع حمله به جمهوری اسلامی را طی ۴۰ سال گذشته شخصا هدایت کرده است. او با این حال گفت که تصمیم نهایی برای حمله اخیر به مواضع حکومت ایران، عملا شش ماه قبل از آن گرفته شد.
بنیامین نتانیاهو، دوشنبه ۲۳ تیر در یک مصاحبه که در شبکه ایکس او منتشر شد، گفت: «به دشمنانمان گفتم مباحثات داخلی دموکراتیک ما را اشتباه تفسیر نکنید. وقتی به ما حمله شود، همه ما چه چپ و چه راست در کنار هم خواهیم بود و دقیقا همین اتفاق افتاد.»
نخستوزیر اسرائیل اضافه کرد: «مسئله من بقای سیاسی خودم نیست، بلکه بقای کشورم و آینده آن است، چون عمر خود را وقف تامین آینده تنها کشور یهودی کردهام.»
نتانیاهو که به تازگی برای سومین بار در دوران ریاستجمهوری کنونی دونالد ترامپ به واشینگتن سفر کرد، گفت: «من و ترامپ در یک دکترین مشترک هستیم: صلح از طریق قدرت.»
او افزود: «ابتدا قدرت میآید، سپس صلح. این همان چیزی است که اتفاق خواهد افتاد.»
نخستوزیر اسرائیل پیشتر سفر اخیر خود به واشینگتن را «بسیار موفقیتآمیز» خوانده بود و با اشاره به «پیروزی بزرگ» اسرائیل علیه جمهوری اسلامی، تاکید کرده بود مصمم است «ماموریتهای باقیمانده» را به سرانجام برساند.
واکنش دفتر خامنهای به نامه وزیر دفاع پیشین اسرائیل
دفتر علی خامنهای در واکنش به نامه یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نوشت: «تحلیل محتوای نامه نشان میدهد که با یک عملیات روانی تمامعیار مواجهیم. گالانت تصویری فراواقعگرایانه از اشراف اطلاعاتی اسرائیل ارائه میدهد.»
سایت دفتر خامنهای اضافه کرد: «ادعای رصد تمام تحرکات، اشراف کامل به ساختار تصمیمگیری ایران و حتی دانستن تصمیمها پیش از اتخاذ آنها. این تصویرسازی در واقع معادل روانی همان توصیفی است که در یک تحلیل دیگر از آن به عنوان عقاب آسمان و شیر زمین یاد شده بود. تصویری اغراقآمیز از توانمندی اسرائیل.»
گالانت در نامه خود به خامنهای نوشته بود: «ما همهجا هستیم. همهچیز را میدانیم، از برنامهها و مکالماتتان تا نقاط کورتان. بسیاری از نزدیکانتان دیگر نیستند. در بسیاری موارد، ما بیش از خودتان از شما میدانستیم. وقتی به اطراف نگاه میکنید، از خود بپرسید چه کسی واقعا وفادار است؟ اگر باز اشتباه کنید، ما آنجا خواهیم بود. در انتظار.»
تداوم لفاظیهای مقامات جمهوری اسلامی درباره آمریکا و اسرائیل
در ایران، لفاظیهای مقامات جمهوری اسلامی درباره آمریکا و همچنین رویارویی اخیر با اسرائیل همچنان ادامه دارد.
ابوالفضل ظهرهوند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از عملکرد بمبافکنهای استراتژیک بی-۲، این جنگندههای آمریکایی را «قارقارک» خواند و گفت: «غرب فرسوده شده و آمریکا در حال فروپاشی است.»
عبدالرحیم موسوی، رییس ستادکل نیروهای مسلح نیز دوشنبه در دیدار با تعدادی از اعضای نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت: «اگر دشمن خطای جدیدی مرتکب شود، رزمندگان ما آمادهاند تا پاسخی پشیمانکننده و محکمتر از قبل به او بدهند.»
علیرضا سلیمی، عضو هیئت رییسه مجلس هم از طرح جدید نمایندگان برای الزام دولت به پیگیری دریافت غرامت از آمریکا و اسرائیل به دلیل حمله نظامی به ایران خبر داد.
عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع جمهوری اسلامی نیز در گفتوگوی تلفنی با وزیر دفاع ترکیه گفت: «به آتشبس اعتماد نداریم و سناریوهای مختلف را برای هرگونه ماجراجویی جدید پیشبینی کردهایم.»
او اضافه کرد: «جمهوری اسلامی بههیچوجه به دنبال توسعه جنگ و ناامنی در منطقه نیست.»
نتانیاهو: با توافق خوب درباره غزه موافقت خواهم کرد
نتانیاهو در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه «غزه باید توسط افرادی اداره شود که خواهان نابودی اسرائیل نباشند»، گفت: «با توافق تبادل اسرا فقط در صورتی موافقت میکنم که خوب باشد؛ با توافقهای بد موافقت نخواهم کرد.»
او تاکید کرد: «این تصور که پس از شکست حماس، باید حکومت را به تشکیلات فلسطینی بدهیم که به کودکان آموزش میدهد اسرائیل باید نابود شود، میدانها را به نام قاتلان جمعی یهودیان نامگذاری میکند و به زندانیان فلسطینی و خانوادههایشان بر اساس تعداد یهودیان کشتهشده پول پرداخت میکند، اشتباه است.»
او افزود: «غزه باید توسط افرادی اداره شود که خواهان نابودی اسرائیل نباشند.»
شبکه العربیه دوشنبه گزارش داد میانجیگران در حال بررسی نقشههای جدید درباره آتشبس غزه با هیئت اسرائیلی هستند.
همزمان حماس اعلام کرد: «نتانیاهو یکی پس از دیگری دورهای مذاکرات را به شکست میکشاند.»
ابراز خوشبینی ترامپ درباره غزه
رییسجمهوری آمریکا نسبت به حصول توافقی برای توقف جنگ اسرائیل در نوار غزه ابراز خوشبینی کرد.
ترامپ دوشنبه در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید گفت: «ما در مورد غزه عملکرد نسبتا خوبی داشتهایم. استیو ویتکاف اینجاست و فکر میکنم ممکن است بهزودی چیزی برای صحبت در این زمینه داشته باشیم.»
ترامپ اواخر ماه ژوئن گفته بود که اسرائیل با شرایط آتشبس ۶۰ روزه موافقت کرده است و مذاکرات در قطر در حال انجام است تا راهی برای پایان دادن نهایی به جنگ ۲۱ ماهه اسرائیل در غزه پیدا شود.
گزارشها حاکی است که حماس خواستار تضمینی از سوی ایالات متحده است مبنی بر اینکه حملات هوایی و عملیات زمینی اسرائیل حتی اگر آتشبس به پایان برسد و توافق دائم حاصل نشود، از سر گرفته نشوند.