استرالیا مداخله نظامی در جنگ احتمالی بر سر تایوان را مشروط به تصمیم دولت دانست
پت کانروی، وزیر صنایع دفاعی استرالیا، در پاسخ به فشار پنتاگون بر متحدانش، برای اعلام موضع در جنگ احتمالی میان آمریکا و چین بر سر تایوان، گفت این کشور پیشاپیش به هیچ درگیری نیرو اعزام نخواهد کرد.
کانروی یکشنبه ۲۲ تیر در مصاحبهای افزود: «استرالیا حاکمیت ملی خود را در اولویت قرار میدهد و وارد بحث درباره فرضیات نمیشود.»
او افزود: «تصمیم درباره اعزام نیروهای استرالیایی به یک درگیری، نه پیشاپیش، بلکه در زمان خودش و از سوی دولت وقت اتخاذ خواهد شد.»
روزنامه فایننشال تایمز شنبه ۲۱ تیر گزارش داد البریج کالبی، معاون وزارت دفاع آمریکا در امور سیاستگذاری، در ماههای اخیر با مقامهای دفاعی ژاپن و استرالیا دیدار داشته و بر این متحدان خود در منطقه اقیانوس هند و آرام فشار آورده تا موضع خود را در قبال سناریوی درگیری در تایوان روشن کنند.
هرچند که به نظر میرسد آمریکا در مقابل، تعهدی بیقید و شرط برای دفاع از تایوان ارائه نداده است.
کولبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت وزارت دفاع آمریکا در حال اجرای دستور کار «اول آمریکا» دونالد ترامپ برای بازگرداندن بازدارندگی است.
این سیاست شامل «ترغیب متحدان به افزایش هزینههای دفاعی و دیگر تلاشهای مرتبط با دفاع جمعی آمریکا» است.
چین، تایوان را بخشی از قلمروی خود میداند و بارها تهدید کرده در صورت لزوم، برای الحاق این جزیره به سرزمین خود به زور متوسل خواهد شد.
لای چینگته، رییسجمهوری تایوان، ادعای حاکمیت چین را نمیپذیرد و میگوید تنها مردم تایوان میتوانند درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند.
آنتونی آلبانیز، نخستوزیر استرالیا، در آغاز سفر ششروزهاش به چین در شانگهای که انتظار میرود عمدتا بر امنیت و تجارت متمرکز باشد، گفت کانبرا خواهان هیچ تغییری در وضعیت موجود تایوان نیست.
وزیر صنایع دفاعی استرالیا نیز در مصاحبه جدید خود گفت این کشور نگران تقویت نیروهای هستهای و متعارف چین و خواستار «منطقهای متوازن» در هند-آرام است که هیچ کشوری در آن برتری و تسلط نداشته باشد.
کانروی گفت چین در پی احداث پایگاهی نظامی در اقیانوس آرام است که به نفع استرالیا نیست.
رزمایشی با هدف «ممانعت از جنگ»
بزرگترین مانور نظامی استرالیا با آمریکا با عنوان «تَلیزمن سیبر» یکشنبه در بندر سیدنی آغاز شد.
این رزمایش قرار است با حضور ۴۰ هزار نیروی نظامی از ۱۹ کشور از جمله ژاپن، کره جنوبی، هند، بریتانیا، فرانسه و کانادا برگزار شود.
کانروی گفت نیروی دریایی چین ممکن است مانند گذشته این رزمایش را زیر نظر بگیرد تا اطلاعات جمعآوری کند.
به گفته جاستین جونز، فرمانده عملیاتهای مشترک ارتش استرالیا، این رزمایش گسترده در هزاران کیلومتر، از جزیره کریسمس در قلمرو اقیانوس هند استرالیا تا دریای مرجان در شرق این کشور امتداد دارد و هدفش، تمرین جنگ ترکیبی است.
جونز در جمع خبرنگاران گفت تمرینهای هوایی، دریایی، زمینی و فضایی که بهمدت دو هفته ادامه دارد، توانایی استرالیا را در جابجایی نیروها به شمال کشور و اجرای عملیات از خاک استرالیا محک خواهد زد اما هدف اصلی آن «ابزاری برای بازدارندگی» و جلوگیری از وقوع جنگ است.
او افزود: «تعبیر اینکه حضور ۱۹ کشورِ دوست، متحد و شریک در این منطقه چه معنایی دارد را به عهده چین میگذارم.»
آمریکا بزرگترین و اصلیترین متحد امنیتی استرالیاست.
اگرچه استرالیا اجازه تاسیس پایگاه نظامی دائمی خارجی را در خاک خود نمیدهد، ارتش آمریکا در حال گسترش حضور چرخشی و ذخایر سوخت خود در پایگاههای نظامی استرالیاست.
از سال ۲۰۲۷ زیردریاییهای اتمی کلاس «ویرجینیا» آمریکا در بنادر غرب استرالیا مستقر خواهند شد.
به گفته تحلیلگران، این زیردریاییها نقشی کلیدی در پشتیبانی از نیروهای آمریکایی در صورت وقوع درگیری بر سر تایوان خواهند داشت.