آغاز رزمایش ۱۰ روزه تایوان برای مقابله با تهدیدات چین

تایوان رزمایش نظامی سالانه خود را با هدف افزایش آمادگی در برابر حمله احتمالی چین آغاز کرده است.
تایوان رزمایش نظامی سالانه خود را با هدف افزایش آمادگی در برابر حمله احتمالی چین آغاز کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد رزمایش «هان کوانگ» که از چهارشنبه ۱۸ تیر آغاز شده، ۱۰ روز به طول خواهد انجامید.
این رزمایش در شرایطی برگزار میشود که تایوان اخیرا به مجموعهای از تسلیحات جدید، از جمله تانکهای پیشرفته و پهپادهای دریایی، مجهز شده است.
وزارت دفاع تایوان اعلام کرد این رزمایش با تمریناتی برای مقابله با اقدامات اخیر گارد ساحلی و کشتیهای غیرنظامی چینی آغاز شده است.
نیروهایی چینی در ماههای اخیر با تعقیب و آزار شناورهای تایوانی در اطراف جزایر نزدیک به سواحل چین، تنشها را افزایش دادهاند.
مقامهای تایوانی بیم آن دارند که پکن بتواند در پوشش این مزاحمتهای بهظاهر جزیی، تهاجمی نظامی را آغاز کند.
بر همین اساس، بخشی از رزمایش تایوان بر تقویت بنادر و نقاط احتمالی پیادهسازی نیروهای چینی در جزیرهای متمرکز است که تنها ۱۶۰ کیلومتر با سواحل چین فاصله دارد.
چین تایوان را بخشی از قلمروی خود میداند و بارها تهدید کرده در صورت لزوم، برای الحاق این جزیره به سرزمین خود به زور متوسل خواهد شد.
چین در فروردین ماه رزمایشی مشترک با حضور نیروهای زمینی، دریایی و موشکی خود در اطراف تایوان برگزار کرد و گفت هدف از این رزمایش، ارسال «هشداری جدی» و به نمایش گذاشتن «بازدارندگی قاطع علیه استقلال تایوان» است.
لای چینگ ته، رییسجمهوری تایوان، پیشتر پکن را «یک نیروی خارجی متخاصم» خوانده بود.
مشارکت تمامی نیروهای ارتش تایوان و ۲۲ هزار نیروی ذخیره
وزارت دفاع تایوان اعلام کرد مراحل بعدی این رزمایش شامل شبیهسازی مقابله با عملیات پیادهسازی نیروهای دشمن خواهد بود و نیروهای اصلی ارتش از تمامی شاخهها و همچنین ۲۲ هزار نیروی ذخیره در آن مشارکت خواهند داشت.
آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود نوشت رزمایش تایوان در طول ۱۰ روز آینده بدون وقفه و در «شرایطی واقعگرایانه» برگزار خواهد شد و سناریوهای مختلفی را پوشش خواهد داد.
این خبرگزاری افزود برگزاری این رزمایش گسترده احتمالا تلاشی است برای پاسخ به انتقاداتی که مانورهای پیشین تایوان را صرفا نمایشی و غیرعملیاتی توصیف میکردند.
نیروهای تایوانی در این رزمایش از تانکهای آبرامز M1A2T و سامانه موشکی هیمارس، ساخت ایالات متحده، استفاده خواهند کرد.
تایپه و واشینگتن بهدلیل مخالفتهای پکن فاقد روابط دیپلماتیک رسمی هستند. با این حال، آمریکا مهمترین شریک امنیتی و بزرگترین تامینکننده تجهیزات دفاعی تایوان به شمار میرود.
سخنگوی وزارت دفاع چین در واکنش به تحولات اخیر، مقامهای تایوانی را به «بلوفزنی و خودفریبی» متهم کرد و گفت این رزمایش با هدف «بستن مردم تایوان به ارابه استقلالطلبی» و در راستای «منافع خودخواهانه یک حزب» برگزار شده است.
او هشدار داد این رزمایش نتیجهای جز «آسیب رساندن به تایوان» در پی نخواهد داشت.