یک رسانه ایرلندی از تلاش شرکت تحت کنترل سپاه برای همکاری مخابراتی با ایرلند خبر داد

روزنامه ایرلندی آیریش‌تایمز گزارش داد یک شرکت مخابراتی وابسته به سپاه پاسداران در ایران از سفارت ایرلند در تهران درخواست کرده برای عقد قرارداد خدمات رومینگ با چند اپراتور بریتانیایی و ایرلندی، از جمله «ودافون»، «ایر» و «تری»، همکاری کند.

این روزنامه سه‌شنبه ۱۰ تیر نوشت لایس مور، سفیر ایرلند در ایران، به درخواست این شرکت پاسخی نداده است.

در این نامه‌ که ششم ژانویه (۱۷ دی ۱۴۰۳) به سفارت ایرلند ارسال شده، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) اعلام کرده با توجه به «روابط دوستانه» میان تهران و دوبلین، مایل است خدمات رومینگ خود را به ایرلند نیز گسترش دهد.

نسخه‌ای از این نامه در چارچوب قانون دسترسی به اطلاعات آزاد در اختیار آیریش‌تایمز قرار گرفته است.

این روزنامه نوشت: «شرکت ارتباطات سیار ایران یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های مخابراتی کشور است و مالکیت آن در اختیار نهادی است که گفته می‌شود تحت کنترل سپاه پاسداران قرار دارد.»

این رسانه افزود سپاه پاسداران بازوی نظامی و ایدئولوژیک جمهوری اسلامی محسوب می‌شود و کنترل بخش‌هایی از اقتصاد ایران را نیز در دست دارد. این نهاد در هدایت عملیات‌های مخفی و حمایت از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه، از جمله حماس و حزب‌الله، نقش محوری ایفا می‌کند.

در نامه شرکت همراه اول به سفارت ایرلند آمده است: «مایلیم مراتب قدردانی خود را از تلاش‌های مداوم سفارت جمهوری ایرلند در تقویت روابط دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و ایرلند اعلام داریم.»

به گفته همراه اول، این شرکت با نزدیک به ۲۰۰ اپراتور در ۱۱۰ کشور جهان توافق‌نامه‌های رومینگ بین‌المللی امضا کرده که بر اساس آن، اپراتورهای محلی خدمات رومینگ را برای مسافران ارائه می‌دهند.

در ادامه نامه آمده است: «از سفارت جمهوری ایرلند تقاضا داریم که در تسهیل و حمایت از ایجاد توافق‌نامه‌های رومینگ بین‌المللی با اپراتورهای فعال در ایرلند (تری، ودافون و ایر) همکاری کند.»

شرکت بریتانیایی ودافون پیش‌تر با همراه اول توافق‌نامه رومینگ داشت، اما سال گذشته به‌دلیل نگرانی از احتمال نقض قوانین مرتبط با تحریم‌ها، این همکاری را متوقف کرد.

شرکت ایرلندی تری به پرسش‌های آیریش‌تایمز درباره احتمال مذاکره با همراه اول پاسخی نداد.

سخنگوی شرکت ایر نیز در پاسخ به این روزنامه اعلام کرد توافق‌نامه‌های رومینگ این شرکت «کاملا در چارچوب قوانین بین‌المللی موجود» منعقد می‌شود.

او افزود که این شرکت «پیش از نهایی‌ کردن هرگونه توافقی، فهرست‌های تحریمی منتشرشده را بررسی می‌کند».

با این حال، این شرکت به پرسش‌ها درباره احتمال همکاری با همراه اول پاسخی نداد.

کمیسیون اروپا پیش‌تر اعلام کرده بود شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد شرکت همراه اول «به‌صورت غیرمستقیم در مالکیت یا تحت کنترل» نهادی قرار دارد که از سوی اتحادیه اروپا تحریم شده است.

سهام‌دار عمده همراه اول با نهادی مرتبط است که در سال ۲۰۱۰ به‌دلیل ارتباط با سپاه پاسداران، در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایرلند گفت اگرچه سپاه پاسداران تحت تحریم‌های اقتصادی قرار دارد، اما شرکت همراه اول به‌طور مستقیم مشمول این تحریم‌ها نیست.

این خبر در شرایطی منتشر می‌شود که کارکنان ایرلندی شاغل در سفارت این کشو در تهران پس از شدت‌ گرفتن درگیری‌ها میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، از ایران خارج شده‌اند.

سفارت ایرلند در تهران که سال گذشته فعالیت خود را از سر گرفت، پیش‌تر در سال ۲۰۱۲ به‌دلیل بحران مالی و با هدف کاهش هزینه‌ها تعطیل شده بود.