انتقاد مختار آلبوشوکه، زندانی سیاسی، از شکنجه‌های جسمی و روحی و تعدی به حریم خانواده‌اش

مختار آلبوشکه، زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد، در نامه‌ای سرگشاده به رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، از «شکنجه‌های جسمی و روحی» و احضار و «تعدی بی‌پروای ماموران امنیتی به حریم خانواده‌اش» انتقاد کرد و هشدار داد ممکن است جان خود را در راه مقابله با این ظلم از دست بدهد.

آلبوشکه شنبه ۱۳ اردیبهشت در این نامه از زندان شیبان اهواز نوشت ۱۵ سال پیش به‌دلیل فعالیت‌های فرهنگی و ادبی به زبان عربی بازداشت شد و پس از سال‌ها زندان، هنوز نمی‌داند با کدام استدلال قانونی «ابتدا به اعدام و سپس با تقلیل حکم به حبس ابد و پنج سال زندان» محکوم شده است.

او با اشاره به انتقالش به پلیس فتا اهواز و شکنجه شدید جسمی و روحی افزود: «دکتر خودشان گفت اگر بیشتر شکنجه‌اش کنید، با وجود بیماری‌های که دچار شده ممکن است بمیرد.»

این زندانی سیاسی تاکید کرد در همه این سال‌ها صبوری کرده، اما این بار با تهدید و فشار علیه خواهرش، صبرش به سر رسیده است.

سایت حقوق بشری هرانا پیش‌تر گزارش داد آلبوشکه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ به دست ماموران وزارت اطلاعات از زندان شیبان به بازداشتگاه پلیس فتا اهواز منتقل شد و ۲۷ آذر پس از پایان بازجویی‌ها، با آثار کبودی بر بدنش به زندان شیبان بازگردانده شد.

هرانا به نقل از یک منبع آگاه نوشت ماموران در بازداشتگاه پلیس دست و پای آلبوشوکه را به‌اصطلاح در حالت «پا مرغی» بستند و او را مورد ضرب‌ و شتم قرار دادند. این زندانی سیاسی در اعتراض به این رفتار خشن ماموران، به‌مدت ۱۲ روز دست به اعتصاب غذا زد.

نمایی از زندان شیبان اهواز
نمایی از زندان شیبان اهواز

آلبوشکه در ادامه نامه خود به غلامحسین محسنی اژه‌ای، رییس قوه قضاییه، که یکی از چهره‌های برجسته ناقض حقوق بشر در ایران به‌ شمار می‌رود، نوشت: «ماموران پلیس فتا کاری کرده‌اند که هیچ انسان آزاده‌ای تاب تحملش را ندارد و ممکن است جان بر سر مقابله با این نوع ظلم بگذارد.»

این زندانی سیاسی با بیان اینکه نمی‌داند «با خود واگویه می‌کند» یا اژه‌ای رنج‌نامه‌ او را خواهد خواند، افزود: «در برابر تعدی ظالمانه به حریم خانه و خانواده‌ام دیگر توان صبوری ندارم. هرچند باز به خداوند یکتای عالم توکل می‌کنم، اما هر اقدامی را در مقابله با این ستم که در هیچ دین و آیین و حکومتی سابقه ندارد، حق خود می‌دانم.»

او با اشاره به اینکه چندی پیش «متهمی سیاسی» در دادگاه انقلاب اهواز از شکنجه خود به دست ماموران امنیتی خبر داد و دادستان دستور پیگیری تخلفات ماموران را صادر کرد، نوشت: «این خبر این امید را در من ایجاد کرد که نه آزادی خودم و افشای پرونده‌سازی صورت گرفته در ۱۵ سال پیش و جبران عمر رفته در زندان، بلکه دست ستمی که به‌سوی خانواده و مشخصا خواهرم دراز شده، قطع شود.»

آلبوشوکه اسفند ۱۳۸۹ به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در استان خوزستان بازداشت و مدتی بعد از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز به ریاست محمدباقر موسوی محاکمه شد.

این زندانی سیاسی بابت اتهامات «محاربه، افساد فی‌الارض، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و اقدام علیه امنیت ملی» به اعدام محکوم شد. حکم او پس از مدتی به حبس ابد تغییر پیدا کرد.