• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بحران سیب‌زمینی و گله اصلاح‌طلبان از مافیا؛ خبرگزاری قوه قضاییه دولت را مقصر دانست

۱۰ اسفند ۱۴۰۳، ۱۰:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

رسانه‌های داخلی گزارش دادند با وجود وعده داده شده و واردات ۵۰ هزار تن سیب‌زمینی، بازار این محصول تغییری نکرده و قیمت آن کاهش نیافته است. هم‌زمان یک استاد اقتصاد، با اشاره به اختلاف قیمت واردات و صادرات سیب‌زمینی، علت ایجاد شرایط موجود را به «مافیا» نسبت داد.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، جمعه ۱۰ اسفند گزارش داد قیمت سیب‌زمینی که اواخر دی ماه تا ۷۰ هزار تومان رسیده بود، علی‌رغم واردات گسترده همچنان کاهش نیافته و این محصول با قیمتی بیشتر از قبل به فروش می‌رسد.

پس از آن که دهم بهمن‌، وزارت جهاد کشاورزی از صدور مجوز واردات ۵۰ هزار تن سیب‌زمینی برای کنترل بازار خبر داد، ۲۳ بهمن‌، مسعود نمازی، مدیرعامل موسسه جهاد استقلال، در رابطه با واردات سیب‌زمینی از پاکستان گفت: «سیب‌زمینی از مرز میرجاوه وارد کشور شد و کیلویی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رود.»

بررسی‌های ایران‌اینترنشنال بر پایه اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی در همان زمان نشان داد از فروردین تا آذر ماه امسال، ۳۰۷ هزار تن سیب‌زمینی به قیمت هر کیلو ۱۴ هزار تومان از جمله به عراق و افغانستان صادر شده است.

اطلاعات جدیدتر نشان داد که از فروردین تا پایان دی امسال، سیب‌زمینی ایرانی از مرز میرجاوه به قیمت هر کیلو ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان، به پاکستان صادر شده است؛ یعنی همان جایی که حالا وزارت جهاد کشاورزی از آن، سیب‌زمینی را به قیمت کیلویی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان وارد کرده است.

این واردات به هدف خود -که کنترل بازار بود- هم نرسیده و آن‌طور که خبرگزاری وابسته به قوه قضاییه نوشته، قیمت سیب‌زمینی حتی بیشتر از قبل شده است.

مصرف داخلی سیب‌زمینی در ایران به طور میانگین چهار و نیم میلیون تن در سال برآورد می‌شود. به عبارتی هر ماه در ایران چیزی حدود ۳۷۴ هزار تن سیب‌زمینی مصرف می‌شود.

با فرض واردات ۵۰ هزار تن سیب‌زمینی، این رقم حتی برای مصرف یک هفته کشور هم کافی نیست.

سوداگری مافیا

حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه «الزهرا»، نهم اسفند‌ و در بیست‌و‌سومین کنگره حزب اصلاح‌طلب مردم‌سالاری، با اشاره به صادرات سیب‌زمینی به قیمت ۱۵ هزار تومان و واردات آن به قیمت ۳۰ هزار تومان، آن را به «مافیا» نسبت داد.

سخنران موسسه «دین و اقتصاد»، با بیان این‌که این «نهادهای مافیایی» از هر وسیله‌ای برای کسب درآمد به زیان مردم استفاده می‌کنند، افزود: «مردم به سفره‌شان نگاه می‌کنند و همه امروز فهمیده‌اند که چه کسانی سفره مردم را خالی می‌کنند.»

راغفر ۲۶ بهمن‌ نیز با دادن هشدار نسبت به افزایش قیمت دلار که به اعتقاد او «خوراک براندازی» است، تاکید کرد: «منافع ملی قربانی منافع الیگارش‌ها و مافیاها شده است.»

بن‌بست نظام

با خروج سرمایه‌گذاران خارجی از صنایع ایران، برخی الیگارش‌ها که در جمهوری اسلامی قدرت گرفتند، صنایع کشور را تصاحب می‌کنند. در یکی از آخرین نمونه‌ها، خانواده مدلل‌ها، انحصار خود را در بازار روغن‌های خوراکی تثبیت کرد و خانواده کروز نیز نفوذ در ایران‌خودرو را تقویت کرد.

جمهوری اسلامی با زنجیره بحران انرژی روبه‌رو شده است. از طرف دیگر، با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، منابع جمهوری اسلامی به شدت در حال محدود شدن است.

بحران اقتصادی جمهوری اسلامی از ابتدای سال جاری به شکلی شدیدتر از گذشته، در حوزه‌های مختلف خود را بروز داد.

در تابستان، بحران برق، در زمستان، بحران برق و گاز، افزایش مکرر قیمت دلار، ریزش بازار بورس، خروج سرمایه‌گذاران خارجی، افزایش قیمت محصولات غذایی و افزایش قیمت، کمیاب و نایاب شدن داروها، تنها نمونه‌هایی از این بحران‌ها هستند.

این بحران‌ها نگرانی‌های فزاینده‌ای در بدنه جمهوری اسلامی ایجاد کرده و از حسن روحانی و عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور او و از مسئولان سرکوب آبان ۹۸ گرفته، تا مسعود پزشکیان، ريیس‌‌جمهوری، نسبت به براندازی و سقوط جمهوری اسلامی هشدار داده‌اند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر
۱
تحلیل

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر

۲
تحلیل

بازگشت طائب به هسته سخت قدرت؛ تدارک حکومت برای سرکوب

۳
روایت شما

مخاطبان در واکنش به اختلال گسترده در اینترنت: معلوم نیست باز چه خوابی برای ما دیده‌اند

۴

شوک بزرگ در فوتبال جهان؛ مسی پس از مرگ پدرش، بدون تعیین زمان بازگشت از فوتبال فاصله گرفت

۵
اختصاصی

وزارت خارجه آلمان: بخش ویزای سفارت ما در تهران همچنان در وضعیت اضطراری است

انتخاب سردبیر

  • ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

    ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

  • ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

    ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

  • آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

    آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

  • تاوان کسری بودجه بر دوش معلولان؛ ۱۵۲ هزار نفر در صف انتظار حق پرستاری

    تاوان کسری بودجه بر دوش معلولان؛ ۱۵۲ هزار نفر در صف انتظار حق پرستاری

  • خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر
    تحلیل

    خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر

  • فارسی در نسل دوم؛ وقتی زبان خانه دیگر زبان زندگی نیست
    تحلیل

    فارسی در نسل دوم؛ وقتی زبان خانه دیگر زبان زندگی نیست