سانسور شدن تقدیم جایزه جشن حافظ به بازیگران زن منع شده از کار
احمد بهرامی، کارگردان فیلم «شهر خاموش»، پس از دریافت نشان ویژه عباس کیارستمی در «جشن حافظ»، آن را به بازیگران زن ممنوعالفعالیت از جمله باران کوثری، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی، مریم بوبانی، سهیلا گلستانی و زنانی دیگر تقدیم کرد. صحبتهای بهرامی در رسانههای داخلی سانسور شد.
صفحه اینستاگرام بهرامی، روز چهارم آذر ویدیویی از صحبتهای او در «جشن حافظ» را درباره زنان منع شده از کار منتشر کرد و نوشت: «باران کوثری نقش اصلی فیلم بود، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی، پانتهآ بهرام، شقایق دهقان، مریم بوبانی، کتایون ریاحی، سهیلا گلستانی. جای این هنرمندان در این جمع خالی است و امیدوارم به زودی شاهد حضور این عزیزان بازیگر در سینما باشیم.»
اختتامیه بیستوسومین دوره مراسم اهدای جوایز سینمایی-تلویزیونی دنیای تصویر که با عنوان جشن حافظ شناخته میشود، شامگاه سوم آذر در تالار وزارت کشور برگزار شد و در ابتدای این مراسم، نشان عباس کیارستمی، کارگردان شهیر ایرانی، به فیلم «شهر خاموش» ساخته احمد بهرامی اهدا شد.
این کارگردان سینما پس از دریافت این جایزه گفت آن را به زنانی تقدیم میکند که در دو سال گذشته به خاطر مسائلی که پیش آمده، «در جمع سینما» نیستند.
این صحبتهای بهرامی در جشن حافظ، در رسانههای داخلی در ایران سانسور شد و تا زمان انتشار ویدیوی صحبتهای او در اینستاگرام، هیچ خبری در این باره منتشر نشد.
جشن حافظ، مراسم اعطای جوایز سالانه غیردولتی است برای قدردانی از دستاوردهای سینمایی-تلویزیونی در ایران که به همت مجله دنیای تصویر به راه افتاد.
زنان بازیگر و هنرمندی که بهرامی در این جشن از آنها نام برد، از جمله دهها بازیگری هستند که به دلیل حمایت از خیزش انقلابی سال ۱۴۰۱، ممنوع از کار شدهاند.
از سال ۱۴۰۱ تاکنون، شماری از زنان مطرح سینمای ایران با برداشتن حجاب از سر و انتشار عکسهایشان در شبکههای اجتماعی، از خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی و جنبش اعتراضی زنان با شعار «زن، زندگی، آزادی» حمایت کردند.
روز ۱۹ شهریور امسال رسول صدرعامل، سخنگوی خانه سینما، از باز بودن پرونده قضایی برای ۳۰۰ سینماگر بهدلیل حمایت از اعتراضات سراسری خبر داد و اعلام کرد که امسال جشن خانه سینما به دلیل عدم فعالیت همین هنرمندان برگزار نمیشود.
آذر ماه ۱۴۰۱ نیز یک کمیته خانه سینما اعلام کرد بیش از ۱۰۰ هنرمند ایرانی بازداشت یا ممنوع از کار شدهاند.
بیشتر بخوانید: انتشار گزارشی درباره سرکوب و فشار جمهوری اسلامی بر هنرمندان پس از خیزش انقلابی